Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βραδινές κουβεντούλες..μονόλογος..

Βραδάκι πια...κρύο βέβαια..το δίπλωμα δεν το πήραμε ακόμα δυστυχώς..... Βλέπετε η μία  τροχαία για την άλλη χωρίζονται απο..ήπειρο....πιστεύουμε οτι το φόρτωσαν επάνω σε μία..χελώνα για να έρθει Θεσσαλονίκη. 
Ο κουνιάδος μου έφυγε σήμερα, το μαγαζί έγινε φανταστικό μέχρι τώρα  και είπαμε να κάνουμε μια παύση για να ξεκουραστεί και ο άνδρας μου και να κάνουμε κι εκείνες τις περιβόητες εξετάσεις και οι δύο  που όλο κάτι γίνεται και δεν παίρνουν σειρά..
Φανερό ότι δεν έχω κέφια..συμβαίνει και σε μένα ξέρετε αυτό!  Σήμερα όλο το πρωί με τον εγγονό μου, περίμενα και τη συννυφάδα μου, το στιφάδο , η κρετόσουπα και η πίτα από τα χέρια του καλού μου που βρήκε ο γλυκός μου το χρόνο να ασχοληθεί και με αυτά. Είναι λέτε ντροπή να πω στα 59 μου οτι τον λατρεύω ακόμα; Μη νομίζετε ότι τεμπελιάζω..απλά ..μου λέει...φύγε από τη κουζίνα μου..έτσι κι εγώ πάλι..απλά... έκανα τις σαλάτες.


 Βλέπετε είναι ο μόνος που κατάλαβε ότι σήμερα  δεν ήμουν τόσο καλά.. με δυσκολία κρατούσα σταθερό το κουτάλι για τη κρεατόσουπα..στιφάδο δεν τρώω συνήθως. Ακεφιές..βραδινές..θα μου περάσουν..οι δικές μου άσχημες μεταπτώσεις κρατούν ελάχιστα. 
Αύριο θα κατέβω με τον εγγονό μου να θαυμάσω το αποτέλεσμα στο μαγαζί.. θα του τον αφήσω και για λίγο αμανάτι να πάω να πάρω τα γυαλιά μου και το απόγευμα ..όσο κρύο και να κάνει εγώ θα πάω με τη φίλη μου τη Μαιρούλα στην αγορά για χάντρες..
Θα μου πείτε..τι μανία σε έπιασε τώρα πια να φτιάχνεις πράγματα και δεν το παίρνεις απόφαση να ..αράξεις.... Τα αραξοβόλια δεν είναι για μένα..το πάθος μου ήταν πάντα οι...διαδρομή.....Και έτσι λοιπόν μόνο θα απαντούσα ότι  με κάνει να αισθάνομαι ζωντανή κάθε φορά που τα μάτια μου αντικρίζουν κάτι που σχεδίασα στο μυαλό μου και το έφτιαξαν τα χέρια μου..ζωγραφική, κατασκευή, βραχιόλι, γλυκό, φαγητό..


Βραδινές ακεφιές...βραδινοί μονόλογοι..έτσι ..απλά μια κουβεντούλα με σας!
Καλό μήνα σε όλους και ..τι άλλο;..Αχτιδένια φιλάκια!

21 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Αχτίδα μου ! Σίγουρα σου πέρασαν ήδη οι ακεφιές ! Αύριο θα είσαι μιά χαρά ! Στην διαδρομή σου, πέρνα να πιούμε καφέ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα γλυκιά μοναδική μου αχτιδούλα,με γειά το μαγαζί να το χαρείτε και πάντα να είστε καλά να φτιάχνετε.Πολλούς χαιρετισμούς και πείτε στον κ. Δημήτρη ότι είναι ο πιο άξιος άνθρωπος που έχω γνωρίσει,όσο για σας δεν το συζητάω...Φίλοι που έχουν διαβάσει τα κατορθώματά σας έχουν κατενθουσιαστεί,τι να πω είστε και η δική μου αχτίδα... πολλά φιλιά, Όλγα.

mia είπε...

καλό μήνα Αχτίδα μου...θα έρθει και το κέφι ...που θα πάει..η πίτα μου έβγαλε το μάτι...
ΥΓ. Και μόνο που έχεις στην ζωή σου έναν τόσο καλό σύντροφο..είσαι ευλογημένη...και όχι δεν είναι ντροπή που τον λατρεύεις..
ΥΓ.Ντύσου ζεστά όταν βγεις...εδώ ρίχνει χιόνι με το τσουβάλι πάλι...φιλιά

OLINA M είπε...

Και στα 59,69,79....και για μια αιωνιότητα...Έτσι είναι οι αληθινές αγάπες!
Κλειστά σήμερα τα σχολεία, έμεινα κι εγώ στο σπίτι να απολαύσω τα ζουζούνια μου.
Φιλάκια με ΜΠΟΛΙΚΟ χιόνι!

mammy on line είπε...

Καλημέρα θα σου πω αχτιδούλα μου!Είναι που δεν έχεις πάει τις βολτίτσες σου γι'αυτό χαλασε και λίγο το κέφι.Πήγαινε για τις χαντρούλες και μην σταματάς να δημιουργείς!Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να καταλάβαιναν την αξία της....διαδρομής...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, καλόμήνα γλυκιά μου , λεχω σήμερα το μικρό και τον προσέχω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα μου αν έρθεις βάλε διπλά ρούχα κάνει φοβερό κρύο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου γλυκό μας λεύπετε ξέρεις..τώρα θα κατέβω να πάω για τα γυαλιά μου, έχω το μικρό Δημητράκη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, καλημέρα, καλό μήνα μπήκα να δω τι γίνεται και .,..φεύγω ( έχω το μικρό)

Ελευθερία είπε...

καλό σου μήνα Αχτίδα γλυκειά!! άνθρωπος είσαι..οι ακεφιές μέσα στο πρόγραμμα ειναι...στο χέρι μας είναι το πόσο θα κρατήσουν!!!
χαίρομαι για το μαγαζάκι σας!! περιμένω φωτογραφίες να δώ πως έγινε και εσένα να δημιουργείς μέσα σε αυτό!!!
να είσαι καλά και.. πολύ καλά κάνεις και τον λατρεύεις..σίγουρα τα αισθήματα είναι αμοιβαία!!!!
πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλό μήνα μανούλα μου!!υπέροχα τα βραχιολάκια!!!να μου φιλήσεις την Κα Μαίρη,μου λείπετε...όσο για τον νταντούλι μου του αξίζει μόνο να τον λατρεύουμε!!!!!!!!!!πες του ότι σήμερα έφτιαξα τα φασολάκια που μου έδωσε στο βάζο,υπέροχα!!!!!!

Βάσια είπε...

Καλημέρα και καλό μηνα!
Τα βραχιολακια σου ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ αλλά και εκείνη η πιτα αδερφούλα μου .... ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faidra είπε...

καλο μηνα εχω ενα βραβειακι για σενα σε περιμενω!!!!!!!!καλημερα

tzeni xr. είπε...

Αχτίδα μου και εσυ εχεις δικαίωμα να έχεις τις ακεφιές σου που και που.

Και είναι πολύ ωραίο να λατρεύεις τον σύζυγο σου μετά απο τόσα χρόνια που είστε μαζί. Αποτελείς παράδειγμα για εμας τις μικρότερες!!

Να περνάς πάντα ωραίες ευτυχισμενες στιγμες!

KaPaworld είπε...

Ακεφιές μπορεί να έχεις αλλά η δημιουργικότητα, καλά κρατεί....Μπράβο!!

Marina είπε...

Καλλιτέχνης σε ότι πιάνει το χεράκι σου!!!
Αλλά και αυτή η πίτα.....μμμμμμ.....
Αλλάζω...Καλλιτέχνες σε ότι πιάνουν τα χεράκια σας - για να μην αδικήσουμε και τον Δημήτρη, τον μαστρομάγειρα!!!!

Αντυ είπε...

Καλό μήνα, να έχουμε!
Τα βραχιολάκια πανέμορφα!
Ντροπή δεν είναι να λες αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι για το σύζυγό σου, ευλογία είναι.Μακάρι όλα τα ζευγαρία να είναι σαν εσάς.
Τα φιλιά μου!

Ειρήνη είπε...

Καλό μήνα και σε σένα αχτίδα μου!!!Οι ακεφιές και οι "περίεργες" στιγμές που ρίχνουν την διάθεση μας υπάρχουν είτε στα 59,είτε στα 35 που είμαι εγώ,αλλά ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες.Σημασία έχει ότι η ζωή είναι πανέμορφη και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή της.Με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ,αλλά και με τις δικές μας ιδιωτικές στιγμές!!!Είμαι σίγουρη πως σύντομα θα είσαι μια χαρά!!!Φιλιά!!!

Ειρήνη είπε...

Καλό μήνα και σε σένα αχτίδα μου!!!Οι ακεφιές και οι "περίεργες" στιγμές που ρίχνουν την διάθεση μας υπάρχουν είτε στα 59,είτε στα 35 που είμαι εγώ,αλλά ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες.Σημασία έχει ότι η ζωή είναι πανέμορφη και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή της.Με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ,αλλά και με τις δικές μας ιδιωτικές στιγμές!!!Είμαι σίγουρη πως σύντομα θα είσαι μια χαρά!!!Φιλιά!!!

Tante Kiki είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου!!! Ελπίζω να σου πέρασαν οι ακεφιές και να είσαι καλύτερα! Μη νομίζεις λίγο πολύ όλοι έχουμε τις μεταπτώσεις μας!!!

ElenaG είπε...

έκανα μια βόλτα που είχα μέρες να περάσω φίλησα τον Δημήτρη μου που το πεθύμησα το μωρό μου...δοκίμασα γιουβαρλάκια...παστίτσιο πήρα μισό ταψί...να ξέρεις είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!! φαίνεται άλλωστε!!ΧΑ!
είδα τα κοσμήματα σου...να δω τι άλλο θα σκεφτείς να κανεις...σε χαίρομαι Γεωργία μου...σε χαίρομαι...και το ροζ συννεφάκι σου σε ακολουθεί πάντα να το ξέρεις...