Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τα νέα μου μπιχλιμπίδια..ηρεμηστικό η εργοθεραπεία!

Έκανα το σφάλμα σήμερα να δω ειδήσεις..και με έπιασε η τσατίλα μου και εκείνο το ..σφίξιμο στη ψυχή για τα νέα παιδιά.. Ανέβηκε λέει η ανεργία..καλά ..που νομίζουν ότι ζούμε; σε άλλο πλανήτη; εδώ σε κάθε οικογένεια υπάρχουν το λιγότερο 2 άνεργοι..Βρε θα με τρελάνουν ..Τελικά εκείνο το 2012 που έλεγε η μητέρα μου και την κοροϊδεύαμε ..νάτο ..μπροστά μας..
Αλλά ...ΟΧΙΙΙΙ..δεν θα με τρελάνετε εσείς...που να σας πάρει και να σας σηκώσει..
Σχολή για εκμάθηση ΒΟΥΝΤΟΥ υπάρχει; να κάνω μία συλλογή από κούκλες..να του κάνω να σφαδάζουν όπως είδα σε ένα θρίλερ.
Ηρεμία Αχτίδα...και λέω επιτέλους από εβδομάδα να αρχίσω πάλι εξετάσεις ιατρικές που τις έχω διαγράψει οικειοθελώς από το πρόγραμμα μου..αλλά..πρέπει για τη δοσολογία των φαρμάκων μου .. δεν θα ξέρει ο Νευρολόγος τι να πρωτοδεί αν και είμαι επιμένω καλά.. Το πρωί θέλησα να εκμεταλλευτώ για πρώτη φορά το ΙΚΑ και να πάω σε ραντεβού  όμως..λόγω απεργίας τα ραντεβού μετατέθηκαν για 20 μέρες..είπα τον άνδρα μου να με πάει σε ένα ραντεβού σε νοσοκομείο μα..απεργούσαν καλέ...οπότε έβαλα στο σεντούκι το βιβλιάριο και πήρα τηλέφωνο στην Εξπρές όπου έμαθα ότι τώρα γράφουν και τα φάρμακα..  Δηλαδή έχουν κάνει την ιδιωτική ασφάλιση απαραίτητη όμως για όποιους μπορούν να την πληρώνουν..οι άλλοι; Μη τολμήσετε να αρρωστήσετε..ούτε να το διανοήθητε.. θα πεθάνετε στους διαδρόμους της αναμονής. 
ΟΧΙΙΙΙ! δεν θα με τρελλάνετε εσείς.. Ύστερα μου λέτε γιατί πήγα με τον άνδρα μου γραμμή μετά σε βόλτες..Πράκτικερ, ΙΚΕΑ.. 'Ομως μη νομίζετε ότι δεν δούλεψα κι όλας..τις δημιουργίες μου τις έκανα κουτσά στραβά..μαθαίνω καλέεε..να με κρίνετε με επιείκεια!!!!
Δια του λόγου το αληθές σήμερα έκανα ένα σετάκι για τη φίλη μου την Ελένη και χάρηκα που της άρεσε..


Απλό ..μα είπαμε..το χέρι μου δεν πάει σε πιο χτυπητά μα ..θα προσπαθήσω να βγω από την ..ηλικία μου και τις επιλογές της. Έφτιαξα και ένα κρεμαστούλι ζωγραφιστό στην εγγονή μου..μία ξύλινη νεραιδούλα που τη μία μεριά την έκανα γαλάζια και την άλλη ροζ!



Έφτιαξα και ένα γαλαζούλι που είναι το αγαπημένο μου χρώμα και το φόρεσα να σας το δείξω..γιατί ο Δημήτρης μου είπε ότι είναι θαυμάσιο  ( όχι που θα έλεγε κάτι άλλο!!)


Πάντως ανακάλυψα με λύπη ότι αγόρασα χάντρες με μικρή τρύπα και δεν περνούν όλα όσα αγόρασα..και με έπιασαν τα νεύρα μου.. Είχα άπειρες ιδέες μα δεν είχα τα απαιτούμενα που ήθελα..και αν θα τα είχα θα ήθελα ένα τοίχο με συρτάρια!!!!!
Μαιρούλααααααα!!!! Μάντεψε ποιο καλό κορίτσι θα πάει να μου αγοράσει άλλες χάντρες !!!! 
Τελικά ..αρρώστια το κόσμημα ..θέλεις ολόκληρο δωμάτιο συρτάρια με υλικά..η ζωγραφική είναι πιο εύκολη.. Το αστείο είναι ότι καθώς έφτιαχνα τα ..μπιχλιμπίδια μου..στο μυαλό μου φτιαχνόταν ένας πίνακας με κολάζ και ζωγραφική μικτά που μου ήρθε σαν έμπνευση και λέω να το φτιάξω.. Κάτι μου στείλανε  σε μείλ για μία έκθεση φιλανθρωπική για παιδάκια.. και λέω να κάνω κάτι αν προλαβαίνω τα χρονικά όρια.
Τώρα πάω να δοκιμάσω τη σουπίτσα που έκανε ο ανδρούλης μου με...ορτύκια..( άλλο πάλι τούτο...) μα τι να κάνω η..πιστή και με ..κατανόηση σύζυγος ..θα τη φάω και θα δούμε..θα φανεί..αν σας κάνω ανάρτηση αύριο θα πει ότι ..επέζησα!
Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου...

39 σχόλια:

debbgoud είπε...

Πολύ όμορφα όλα,η νεραϊδούλα όμως είναι ποίημα!

δημητρα λαγονησι είπε...

εχω σταματηση να βλεπω ειδησεις αχτιδα μου,ειμαι λιγο στον κοσμο μου.παρα πολυ ωραιες οι δημιουργιες σου.παραγγελιες δεχεσαι?τρελαινομαι για κρεμαστα σκουλαρικια.το χερακι σου οπως παντα κανη θαυματα,καλο βραδυ φιλεναδα

Hfaistiwnas είπε...

Γυναίκες και κοσμήματα πάνε μαζί! Λογικό τότε να θέλεις να ασχολείσαι! χεχεχε! Φτιάχνεις όμως πανέμορφα πράγματα!
Καλό βράδυ!

pelagia είπε...

Τι να πω τωρα..ειναι να μην ανοιξεις το μαγικο κουτι!!!ολο και μας βγαζει εκπληξεις.Οσο για τις ειδησεις πιστευω οι περισοτεροι εχουμε σταματησει να ακουμε.Καλο βραδυ.

Maria Villioti είπε...

Ακτίδα μου εγώ έχω κόψει τις ειδήσεις εδώ και κάτι μήνες.Ό,τι μαθαίνω είναι από το ίντερνετ και τις συζητήσεις. Και πάλι τα νεύρα μου έχω με όσα γίνονται και προσπαθώ να δείξω ψυχραιμία.Η τέχνη μας είναι μεγάλη διέξοδος πάντως. Πολύ ωραία τα κοσμήματά σου! Θέλουν κι αυτά πολλά υλικά.Εγώ στο εργαστήριο τους έχω μια γωνίτσα αλλά δεν ασχολούμαι πολύ. Η έκθεση για τα παιδιά που αναφέρεις είναι η δική μας στην Αθήνα; Αν είναι γι'αυτήν να σου πω πως προλαβαίνεις.Θα ξεκινήσει 14 Φεβρουαρίου και πολύ θα χαρώ να δω έργο σου. Ανήκω στην ομάδα ''ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά'' και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Όποιες διευκρινήσεις θέλεις με ρωτάς.

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Είναι ευχάριστο και ηρεμιστικό χόμπι, όπως και η ζωγραφική και ο πηλός. Όσο δουλεύουν τα χέρια και η φαντασία μεγαλώνει η ηρεμία και η ευτυχία.

Αν πήρες χάντρες γυαλινες δεν μπορείς εύκολα να μεγαλώσεις την τρύπα. Υπάρχουν όμως ειδικές για χάντρες βελόνες που έχουν λεπτό μάτι.

Αν πήρες άλλες χάντρες μπορείς να τις τρυπήσεις μ'ενα λεπτό τριπανάκι με το ηλεκτρικό κατσαβίδι...

Unknown είπε...

Η νεραιδούλα είναι όνειρο, το σετάκι άλλα λόγια να λέμε, άντε χάρη σε σένα πιστεύω ότι θα έχω ένα καλό βράδυ. Όταν σε διαβάζω έτσι λίγο χαλαρώνω!!!

Από την παγωμένη Εύβοια καλό ξημέρωμα σε σένα και την όμορφη οικογένειά σου (εννοώ και το Κλωντίνη φυσικά εντάξει;;;;;;;;)

Καληνύχτα, πάω και εγώ να παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα!!!

Vivika είπε...

Τέλειες οι νεράιδες... Αυτή η σουπίτσα όμως... Μου άνοιξες τη όρεξη!
Και όσο για τα κοσμήματα, αφού τριγυρνάτε στα μαγαζιά τύπου πράκτικερ, μπορείς να πάρεις κανα-δυό κουτάκια για βίδες και καρφάκια, είναι μεγαλούτσικα και έχουν πολλά πολλα χωρίσματα, ιδανικά για τα μπιχλιμπιδάκια που χρειάζονται για τα κοσμήματα. Εγώ έχω δυο όλα κι όλα, ένα με χάντρες και το άλλο με συρματάκια κουμπώματα κτλ και έτσι είναι όλα τακτοποιημένα και δε γεμίζει ο τόπος σακουλάκια!

Tante Kiki είπε...

ΑΧΤΊΔΑ μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κι αν έχει σχολή για Βουντού ενημέρωσέ με ...αφήνω τα μαθήματα κι έρχομαι γιατί τους αξίζει!!! Όσο για τα κοσμήματα, είναι τέλειααααα, το ταλέντο σου δεν κρύβεται! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου ειναι υπεροχα ολα,στο ξαναειπα τυχερη αυτοι που σε εχουν κοντα τους,κ εγω που εγινες διαδικτιακη μου φιλη,καλημερα κωνσταντινα κερκυρα

mammy on line είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα!Εγώ νομίζω ότι ο τίτλος σου τα λέει ΟΛΑ.Συνέχισε τις ωραίες δημίουργίες σου για να βλέπουμε εμείς και να θαυμάζουμε!
Η νεραϊδούλα πάρα πολύ όμορφη!

Unknown είπε...

και εγω οταν φτιαχνω τα κοσμηματα μου ξεχνιέμαι.. κανω ψυχοθεραπεια...ησυχαζω..ηρεμω.. παω σε καποιο αλλο πλανητη.. καπως ετσι νοιωθω.. θα σου πω για αλλη μια φορα οτι μου αρεσουν οι αναρτησεις σου κ οσα φτιαχνεις φυσικα..αλλα με τον γραπτο σου λογο μου δημιουργεις εικονες..με βαζεις σε οσα περιγραφεις

Eustathia είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα!!! Είναι πολύ όμορφα όλα!!! Το ξύλινο μου αρέσει πάρα πολύ!!! Θα ξετρελαθεί η εγγόνα!!! Αλλά και το μπλε σκουλαρίκι .....λατρεύω το μπλε!!! Το ΙΚΑ είναι το θέατρο του παραλόγου...ειλικρινά...ο πατέρας μου που πηγαίνει συχνά κάθε εβδομάδα έρχεται με νέο ανέκδοτο...Φιλάκια αχτιδούλα...καλή συνέχεια στην νέα τρέλα!!!

Βαρβάρα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,
πιστή στην πρωινή μου επίσκεψη (πάντα περνάω από το blogοσπιτάκι σου) θαύμασα τις καινούργιες δημιουργίες σου. Στο έχω ξαναπεί. Θαύματα κάνεις με τα χρυσά χεράκια σου. Να είσαι πάντα καλά. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΜΟΥ Η ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΔΗΝΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΨΥΧΗΣ.....ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΛΑ ΣΟΥ....ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΡΗΝΗ Κ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ debgoud, ευχαριστώ δεν της την λέδωσα ακόμη ..λες να της αρέσει;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι, κάτσε καλέ να μάθω καλά και θα σου κάνω όσα θες..προς το παρόν..τα φτιάχνω και τα χαζεύω το χαζοβιόλικο σαν ..παιδάκια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ευχαριστώ , ακόμη μαθαίνω..πειραματίζομαι με υλικά..τουλάχιστον κάνω τα δωράκια μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia φίλη μου σ' ευχαριστώ..αίζω..να ασχολούμαι χρειάζεται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MARIA VILLIOTI, γι' αυτό το ίδιο μιλάμε. θα αρχίσω να ζωγραφίζω, μου είπε η Ποδηλάτισα που να βρω πληροφορίες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Konstantina , α! εσύ ξες πολλά..κάτσε να σε έχω από κοντά..Θα σε βάλω στο ..κατάλογο που προσφεύγω για σθυμβουλες!Ευχαριστώ που ήρθες και για τη γνώμη σου..ακόμα μαθαίνω, παίζω, πειραματίζομαι..είναι ένας τομέα που δεν αχολήθηκα σχεδόν ποτέ εκτός από κάποια χρόνια στη σχολή που φτιάχναμε μεταξύμας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Konstantina, δεν μπόρεσα να βρω..πόρτα ανοιχτή για το μπλοκόσπιτο σου..το! τοκ!..άνοιξε καλέεεεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση , στην Εύβοια έχω περάσει χάρμα...ξέρεις τώρα..κάμπινγκ..αμουδιά..μπανάκια τα δυο μας τα βραδάκια..Είμαι ερωτιάρικη Αχτιδούλα!Είχα και μία πελάτισα χρόνια στην Αιδηψό, πολλή καλή φίλη, συνεργασία χρόνων..την Ευγενούλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ *Vivika μου καλώς όρισες! Όταν διάβασα το σχόλιο σου γέλασα γιατί δεν ξες τον άνδρα μου..ένα δύο κουτάκια είπες;;;; Έχω τουλάχιστον 10.. όλων των μεγεθών..μου αγοράζει ότι βρει μπροστά του..όταν ασχολούμαι με κάτι θέλει να έχω τα πάντα..τώρα μου κουβαλά εργαλεία, κόφτες, υλικά ( όσα ξέρει δηλαδή) ακόμη και άσχετα εργαλεία..Αν μπορούσε να βρει χάντρες μπροστά του θα μου αγόραζε και από αυτές..από χώρο και εργαστήρι ...σχίζω..από γνώσεις σε συνδέσεις των κουμπωμάτων ..είμαι αδαής και ημιμαθής!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki να φτιάξουμε κοριτσάκι μου μια πίτα..να τους βάλουμε μέσα και να ταίσουμε τα αδέσποτα..( τι μας φταίνε τα ζωντανά)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα, κι εσύ γλυκιά μου, σου είχα ζητήσει τη διεύθυνση σου να σου στείλω γούρι μα δεν την έστειλες, δεν εχω την ηλεκτρονική σου διεύθυνση..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, σωστά τα λες..ο τίτλος τα λέει όλα γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λενα μου αρέσει να ασχολούμε μόνη μου ..στο εργαστήρι μου με κάτι..είναι ένα ς τρόπος ζωής ολόκληρης που δεν αλλάζει εύκολα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eustathia μου το μπλε είναι το αγαπημένο μου χρώμα..αν ανοίξεις τη ντουλάπα μου θα ..μπλεδίσεις..ότι διαλλέγω σε χάντρα είναι..μπλλε..αγόρασα κάτι ακριβές χάντρες σε μπλε υπέροχες και...δεν παιρνούνε από το σύρμα..οι άτιμες..!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα, καλως την καλέ..πρωί πρωί..και εγώ αναρωτιώμουνα σε πιο θα δώσω σπανακόπιτα!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ μου μόλις πάρεις το νέο φάκελο πες μου το! Έχω και εικόνα μέσα.

Ξανθή είπε...

Βλέπω νέο χόμπι!!!Μπράβο!!!
Καλό Σ/Κ

Penelope είπε...

Όσο εσύ φτιάχνεις νεραϊδούλες, σετάκια, σκουλαρικάκια, και άλλα όμορφα... ο κύριος Δημήτρης "δρέπει δάφνες" στης κουζίνα και οι κούκλες αναμένουν υπομονετικα τα "βουντού" :-)
Πολύ σε χαίρομαι καλή μου!

SpIrToKoYto είπε...

Αχτίδααααααααααααααα....
ζεις...???????....
πες καλέ να ησυχάσουμε...λολ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου έχω πέσει με τα..μούτρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope μου ήταν τελικά όμορφη η σούπα του..δεν λέω λέξη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, να είσαι καλά! Λατρεύω το χιούμορ..ναι ..αλίμονο για σας..ζω!

Fanypap είπε...

Πανέμορφα!!!φιλάκια.

Ελευθερία είπε...

τέλεια η νεραϊδούλα!!! όμορφη και γλυκειά σαν κι εσένα!!!
όσο για την μαγειρική του αντρούλη σου... δεν πιστεύω να έφτιαξε κάτι που ναμην σου άρεσε!!!!
καλή συνέχεια ... με το κόσμημα...όντως κόλλημα!!!