Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

,Αχτιδένια ..συγχυσμένα λογάκια!




 
Φοβερό κρύο φίλοι μου σήμερα..αν και η λέξη "φοβερό"που μεταχειρίζομαι είναι ντροπή για μένα μέσα στη θαλπωρή του..καλοριφέρ ,αλλά βλέπετε ο άνθρωπος παραμένει πάντα εγωιστικά εγωκεντρικός όσο καλή διάθεση και αν έχει.. Είπα λοιπόν φοβερό γιατί βγήκα να ανάψω ένα κεράκι στην Οσία Ξένη που γιόρταζε χθες και είναι σχεδόν δίπλα μου..πάγωσα ..βροχή σχεδόν χιονόνερο..κι εγώ κάτι από.. Εσκιμώος με το σκούφο και το μπουφάν!
 Σπίτι λοιπόν , η κυρία Στέλλα που μου κάνει λαμπίκος το σπίτι με ..ανέχεται να ζωγραφίζω σε μια γωνιά χωρίς να ενοχλώ έστω και αν με ..μετακομίζει κάθε τόσο! Τα μάτια μου είναι μια χαρά,και περιμένω τώρα τα γυαλάκια μου αν και είμαι τσατισμένη με κάτι..  
Φάκελλος...ΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όταν παράγγειλα τα γυαλιά μου που κόστισαν 390 ευρώ ο Οπτικός μου είπε να πάω στο ΙΚΑ να μου δώσουν συνταγή για να πάρω 160 ευρώ. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στο 184 μου έδωσαν το όνομα του συνεργαζόμενου γιατρού και πήρα..ξέρετε τι με  απάντησε;
- Λυπάμαι δεν υπάρχει ραντεβού αν θέλετε ελάτε και θα πληρώσετε ειδική τιμή 20 ευρώ για να σας γράψει ο γιατρός...
- Δεν βιάζομαι κυρία μου..μπορείτε να μου κλείσετε ραντεβού όποτε έχετε...
- Δεν υπάρχει ραντεβού..δεν υπάρχει , πληρώστε 20 ευρώ..να βρεθεί !
- Με συγχωρείτε..δεν είστε συμβεβλημένη να υποχρεούστε να δέχεστε ασφαλισμένους του ΙΚΑ; Ορίστε μου ένα ραντεβού όποτε θέλετε..έσπασα τα γυαλιά μου και θέλω ( για πρώτη φορά στη ζωή μου) να μου γράψετε γυαλιά..
- Δεν υπάρχει ραντεβού..δεν υπάρχει , πληρώστε 20 ευρώ.
Δεν απάντησα φίλοι μου αν και είχα όλη τη φούρκα μέσα μου να της τα πω ένα χεράκι..φανταστείτε να είχα πάρει τηλέφωνο προχθές που είχα πρόβλημα και να ζητούσα επειγόντως γιατρό να μου γράψει συνταγή..καλά να είναι η ιδιωτική ασφάλιση μου!!!!!!!!!!!!  
Δεν είναι για τα 20 ευρώ (που ίσως άλλος και να  μην είχε ) αλλά για το δικαίωμα στη κρατική ασφάλιση που να πάρει η ευχή την πληρώσαμε τόσα χρόνια με χωρίς δικαίωμα να αργήσουμε στη πληρωμή ούτε ένα μήνα.,.
Έχω τόσο θυμώσει που πραγματικά είμαι ικανή να φθάσω μέχρι τη δημοσιοποίηση της ...προσφοράς της ..της ειδικής τιμής που μου έκανε για να ...στριμώξει το χρόνο της και να με δεχθεί..βλέπετε τότε..θα είχε ραντεβού.. Σκεφτείτε φίλοι μου ένα παππού και μια γιαγιά με μικρή σύνταξη τι θα έκανε...έχω γίνει...βαποράκι ... από τη τσατίλα μου!!!!!!!
Εγώ πχ από την επόμενη εβδομάδα αρχίζω ένα κύκλο εξετάσεων που έχω είναι αλήθεια αμελήσει ..φανταστείτε να είχα ανάγκη το ΙΚΑ και να στηριζόμουν σε αυτούς..
Λυπάμαι αφάνταστα..για το κράτος που αγάπησα, μεγάλωσα, γέννησα και σπούδασα παιδιά πολίτες , πλήρωσα και στήριξα με όποιο τρόπο πληρώνει και στηρίζει ο κάθε συνεργάσιμος πολίτης κατά τη διάρκεια της αποδοτικής ηλικιακά ζωής του.
Αχτιδένια...συγχυσμένα φιλάκια...

16 σχόλια:

Ειρήνη απο Πειραιά είπε...

Γειά σου Ακτίδα. Ευτυχώς που τα μάτια σου είναι καλά. Τώρα για την κρατική ασφάλιση..... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δεν είδες τον Αγγελόπουλο, το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά να τον παρει, όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης! Γίναμε ρεζίλι διεθνώς, έτσι νομίζω. Αν δεν έχεις να πληρώσεις......

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια μια ζωη πληρωνουμε το ικα κ μια ζωη χρεωμενο ειναι οταν ηθελα φακους επαφης απ το ικα μου απαντησαν οτι πρεπει να εχω 8 βαθμους μυωπια κ πανω...για να μου τους δικαιολογησουν,βροχερα κ παγωμενα φιλια κωνσταντινα κερκυρα(ετσι ειναι ο καιρος τωρα)

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ............

annettaspace είπε...

Έχεις δίκιο Αχτίδα μου!!! Απόλυτο δίκο. Αυτή είναι η Ελλάδα... γι αυτό πήγαμε έτσι!!! Η Ελλάδα που αγαπάμε και κάθε μέρα μας πληγώνει!!! Έζησα και δούλεψα στο εξωτερικό, αρκετό καιρό, στην αρχή ενθουσιάστικα και απαξίωσα την Ελλάδα και όσο περνούσε ο καιρός γινόμουνα όλο και πιό υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και απαξίωνα τους δήθεν "πολιτισμένους"!!! Γύρισα πανηγυρικά στη χώρα που αγαπώ και το αποτέλεσμα.... φύγανε και τα δυό παιδία μου.... ενώ αγαπάνε και αυτά την Ελλάδα πάρα πολύ!!! Σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ ανάγκη από καμία Δημόσια υπηρεσία και ειδικά, υγείας. Να είσαι καλά. (συγνώμη για την πολυλογία αλλά ....... τα πήρα και 'γω μαζί με 'σένα)Φιλιά. Άννα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη απο Πειραιά δεν το κάνω ζήτημα για τα χρήματα, το κάνω ζήτημα γιατί είναι αδικία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα, φίλη μου όπως είπα θα κάνω από εβδομάδα εξετάσεςι..φαντάσου να βασιζόμουνα στο ΙΚΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, δεν πάω ..ούτε θα πατ'ήσω..ξέρω πια οτι ΔΕΝ έχω ασφάλιση παρά μόνο εκείνη την ιδιωτική που πληρώνω επιπλέον πια σαν απαραίτητη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ annettaspace, φίλη μου ζούμε σε δύσκολους πια καιρούς και στεναχωριέμαι πια για τα απιδιά μου.Εγώ έζησα εκείνα έχουν ζωή μπροστά τους και πιθανόν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα υγείας στο μέλλον.Που θα απευθυνθούν; σε ποιά ασφάλιση;

Ειρήνη απο Πειραιά είπε...

Αχτίδα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όλα έχουν σημασία. Σε καταλαβαίνω απόλυτα που αισθάνεσαι αδικημένη. Τόσα χρόνια κόποι! Φοβάμαι και εγώ και αμφιβάλω για το μέλλον του παιδιού μου, που είναι ακόμα στο λύκειο και έχει σπουδές μπροστά της. Τι μέλλον θα έχει; Από της άλλη πάλι προσπαθώ να μην το βάζω κάτω και να ελπίζω για το καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ μανούλα μου δεν βγάζεις καμία άκρη σε αυτό το κράτος.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!.εγώ έχω απαγοητευτεί...εντελώς.δύναμη και κουράγιο....μου λείπετε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτα ....μενω αφωνη.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Γεωργίτσα μου! μόλις διάβασα την ανάρτησή σου και συγχίζομαι για δεύτερη φορά σήμερα!! Το πρωί μου τηλεφώνησε φίλη μου και μου είπε ότι ενώ είχε ραντεβού με την συμβεβλημένη παθολόγο στο Ωραιόκαστρο του ΙΚΑ,ΟΓΑ και λοιπώ ταμείων για τα φάρμακα του μήνα (****για την αδερφή της που είναι AMEA)όταν είδε το βιβλιάριο να μην είναι θεωρημένο της είπε να πάει να το θεωρήσει (λογικό μέχρι εδώ) και όταν η φίλη μου της είπε ότι δεν θα προλάβει να πάει πάλι σήμερα της είπε να πάει όποτε θέλει ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 10 ευρώ !!!! Ο καθένας έχει την ταρίφα του και παίζει με τον πόνο και την αρρώστια του καθενός!! Βρήκαν ΦΑΜΠΡΙΚΑ να βγάζουν extra μεροκάματα! δίνει και απόδειξη λέει!!????
Πρέπει όλοι μας να ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτά τα φαινόμενα γιατί εκεί ψηλά στις καρέκλες τους δεν παίρνουν είδηση την ταλαιπωρία του κόσμου!! Αν κανένας δεν μιλάει και όλοι βολευόμαστε με τον αλφα ή βήτα τρόπο είναι σα να τους καλύπτουμε!!!! Αχ! τα είπα και εκτονώθηκα λίγο και αλλοίμονο σε αυτόν τον γιατρό που θα μού φερθεί με τέτοιο τρόπο!! Φιλάκια πολλά και συγγνώμη για τα νεύρα μου!! Αγλαία

δημητρα λαγονησι είπε...

το εχουν κανη συστημα και εδω στην αθηνα οι γιατροι,και με την αδεια του κρατους!!!ζητουν 10 ευρω στην επισκεψη.το διαπιστωσα με τα ματια μου!!πολλα φιλακια αχτιδα και υπομονη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δυστυχώς ..δεν υπάρχει πια κράτος φίλοι μου!

Καλλιόπη είπε...

Αχ Αχτίδα μου !!! Εγώ τι να πώ που μου έκοψαν την περίθαλψη του ΙΚΑ μετά απο 25 χρόνια που το πλήρωνα. Και δεν έχω ιδιωτική ασφάλιση. Κάθε μήνα πρέπει να δίνω στη Βιοιατρική 135 ευρώ για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω και 1500 κάθε Ιούλιο στον Ευαγγελισμό. Τώρα ειδικά που δεν έχω και δουλειά, δεν πρόκειται να κάνω εννοείται καμμιά εξέταση. Το κράτος με καταδίκασε εις θάνατον.

Ελευθερία είπε...

δεν θελω να πω κατι... είμαστε και οι δύο δημ. υπ/λοι (ουδέν σχόλιο) με δυο μικρά παιδια..και εδω που είμαι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ γιατρος συμβεβλημμένος... αν καποιος μας αρρωστήσει κυρίως τα παιδιά μας..πάει επίσκεψη και 40ευρω... όσο για τα χρήματα.. στο σπίτι και από τους δύο μας μαζι... ουτε 800ευρω δεν μπαίνουν...με 400ενοικιο, εξοδα παιδικού, κοινόχρηστα κλπ (το 15ήμερο μου ήταν 84,95ευρω!!!!!)(και 1000 δάνειο ανέγερσης κατοικίας την οποία προσπαθούμε ακόμα να ανεγείρουμε από το 2007 χάρη στην υπέροχη και απίθανη ελληνική δικαιοσύνη...γενικώς ιστορίες για αγρίους... να πω υπομονή????
Καλή δύναμη θα πω..

(συγνώμη για την κατάχρηση... ευχαριστώ για την κατανόηση)