Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Λίγες παρόλες ...να σας ζαλίσω!

Πάει και η Κυριακή ..νεράκι κυλάει ο χρόνος φίλοι μου κι εμείς θεατές των αλλεπάλληλων  στιγμών του.. γιατί όλα αν το σκεφτείτε στιγμιαία είναι , απλά αυτό που αφήνουν μέσα μας είναι το κατάλοιπο από το ..άγγιγμα ή το χτύπημα που μας έκανε. Ευτυχώς όμως μία στιγμή ευτυχίας δίνει ζωή για δέκα λύπες..και έτσι..χαμογελούμε και διώχνουμε τα συννεφάκια λέγοντας στον ίδιο τον εαυτό μας το γνωστό μου πια: "Κι αυτό θα περάσει" που είναι πιστέψτε με αυτό που μου δίνει δύναμη σε κάθε δυσκολία που συναντώ!
Λοιπόν ..καλή εβδομάδα να ευχηθώ για αύριο, από το πρωί ετοιμάστηκα να φιλοξενήσω το κουνιάδο μου που ήρθε να βοηθήσει στις εργασίες στο μαγαζί  και εκεί που ετοίμαζα τη γέμιση για τα ντολμαδάκια  μου νάσου τα ...καμάρια μου...τα εγγόνια μου τα δυο μεγαλύτερα ευτυχώς. Ο τρίτος ο μικρότερος έρχεται τα ..πρωινά!
Δεν θα το πιστέψετε..όμως η εγγονή μου τύλιξε όλα τα ντολμαδάκια μόνη της και τα έβαλε στη σειρά σαν καλή νοικοκυρούλα 


 και μετά μου ζύμωσε και τη πάστα φλόρα που έφτιαξα με τη μαρμελάδα μήλο με καρύδια !!!!! Τώρα θα πείτε ότι είμαι χαζογιαγιά...δίκαια..παραδεχθείτε το..έχω μία εγγονή  παιδί δικό μου...το καμάρι μου!


Τι έκανε ο...άνδρας του σπιτιού ο εγγονός μου; απλά δοκίμασε πρώτος το γλυκό που βγήκε από το φούρνο!


Χαζογιαγιά...το ξέρω.. και είμαι  περήφανη  γιατί συνέβαλα κι εγώ έστω και λίγο σ' αυτά τα μικρά με συμβουλές και παραινέσεις. 
Πρέπει φίλες μου να ήμαστε παράδειγμα ..να δείχνουμε  στα παιδιά μας το σωστό και το πιο πρέπον. Μπορεί να διαμαρτύρονται πολλές φορές μα μέσα τους ..μέσα βαθιά καταγράφουν σαν πίνακας λευκός όλα αυτά που τους δείχνουμε και στη κατάλληλη ώρα θα το βγάλουν στην επιφάνεια. 
Με βρίσκετε ίσως ..κλασσική γιαγιά.. κουραστική ίσως για τα νέα παιδιά και τα βιβλία ανατροφής... Όμως πιστεύω πάντα ότι τα παιδιά πρέπει να είναι προετοιμασμένα στη ζωή για ..ΟΛΑ φίλοι μου, το ..γυάλινο κλουβί ποτέ δεν ήταν στα δικά μου πλαίσια διδασκαλίας ούτε η υπερπροστασία. 
Πρέπει να παραδεχθούμε πια ότι έρχονται δύσκολα χρόνια..καλώς ή κακώς..γι΄αυτό πρέπει  να σμιλεύετε εσείς οι νέες μητέρες χαρακτήρες έτοιμους για αγώνες και αυριανές μητέρες και πατέρες πρακτικούς και ψύχραιμους στα απρόβλεπτα προβλήματα.
Μιλώ σαν τη..γιαγιά μου ;...σαν τη μαμά μου; ..το έχω ξαναπεί..κύκλος η ζωή...φεύγω..σας ζάλισα.. 
Φιλάκια  Αχτιδένια φίλοι μου, καλή σας εβδομάδα!

52 σχόλια:

Unknown είπε...

Αχ Αχτιδένια μου καλά τα ντολμαδάκια αλλά την πάστα φλώρα και την τούρτα τι την ήθελες καλή μου, εφόσον το ξέρεις στην παρέα υπάρχει και μια λιχούδα με Λ κεφαλαίο. Είπαμε όμως ονόματα δεν λέμε και ούτε δείχνουμε εντάξει;;;

Καλό ξημέρωμα να έχεις!!!!

...irida... είπε...

αχ!να τα χαιρεσαι!!!ταγγελουδια!!!καλη εβδομαδα καλη μου!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου και καλή εβδομάδα!!!η Βασια ήταν από μικρη ώριμο παιδάκι,και οΠασχάλης είναι πανέξυπνος και ευγενάστατο παιδάκι.θυμάσαι την Βάσια μικρούλα που έλεγε για τον Αθηνό και γελάγαμε μαζί με την μαμά??τι ωραία χρόνια που ήταν μανούλα..πολύ τα νοσταλγώ!!που θα πάει...πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα'ναι...

Αlex... είπε...

Δεν εισαι καθολου κλασικη γιαγια,εισαι μοναδικη γιαγια!Μακαρι να ησουν και δικη μου γιαγια ή εστω του γιου μου.:)
Τυχερα τα εγγονια σου,οπως και συ που τα χαιρεσαι!
Να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!:)))

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλλα μου καλη βδομαδα ναχουμε με υγεια....νοικοκυρα σαν την μαμμα και την γιαγια της η μικρουλλα.να την χαιρεσαι.Φιλια πολλα και χαδακια στην κλωντη μου.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Lefkothea είπε...

υπαρχουν και εγκυες στην παρεα και αντε να τυλιγουν ντολμαδακια στις 12 το βραδυ...θα με σκοτωσει ετσι και του ζητησω κατι τετοιο ο καλος μου...χαχαχχαχα...αμαν βρε αχτιδουλα,εισαι και μακρυα και μεχρι να ερθω θα μου εχει φυγει...να τα χαιρεσαι τα καμαρια σου και φυσικα και την χρυσοχερα την εγγονη που μαλλον μοιαζει της γιαγιας της στο μαγειρικο ταλεντο...φιλια

Αντυ είπε...

Καλή εβδομάδα να έχουμε.Τυχερά τα εγγόνια σου που έχουν τέτοια γιαγιά, να τα δεις όπως αγαπάς!
Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου σοφη εξερετος ανθρωπος να τα χαιρεσε τα αγγελουδια σου καλο ξυμερωμα και καλη βδομαδα μια αγκαλιτσα κανε και στην κλωντιτσα φιλακια πολλα .εφη απο λοκριδα συγγεκριμενα απο αταλαντη φθιωτηδος κοντα στα διοδια τραγανας .απο εκει ακριβωσ ειμαι.

Hfaistiwnas είπε...

Aγαπητή μου, τα μισά να μάθεις στην εγγόνα σου από όσα ξέρεις.. θα γίνει περιζήτητη νύφη!!!! :):) χαχαχα!
Καλή εβδομάδα!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Πόσο δίκιο έχεις !!!!
Υπερπροστατευτική μανούλα κι εγώ , τώρα προσπαθώ να διορθώσω ότι μπορώ !!
Να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου και να σε χαίρονται κι αυτά , γιατί είσαι η σούπερ γιαγιά !!!!

Να έχεις μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα , σαμιώτικους χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου καλη εβδομαδα να εχεις,μακαρι ολα τα εγγονια του κοσμου να ειχανε μια γιαγια σαν κ σενα.φιλια σε ολους κωνσταντινα κερκυρα

OLINA M είπε...

Μπράβο σε εσένα που μεγάλωσες τη μαμά τους με αξίες,και μπράβο στην Ιωάννα που τα καταφέρνει να είναι άριστη μητέρα και συγχρόνως κυνηγά και το όνειρό της!
Καλή εβομάδα να έχουμε.
Φιλάκια σε όλους!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΓΙΑ ΕΓΩ, ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ:::::::::::::::
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση, καλήμέρα, καλημέρα γλυκιά μου..κι εγώ λιχούδα είμαι μη χολοσκάς..όπως μας αρέσουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida..καλημέρα κοριτσάκι μου να είσαι καλα΄..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου πάντα μου λείπεις και θα μου λείπεις..τα χωράφια κράτα τα γιατί μας βλέπω να ερχόμαστε κι εμείς εκεί μαζί σας στο δικό σου χωριό αφού εμείς δεν ε΄χουμε!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αlex...καλώς την , καλημέρα καλή εβδομάδα..ευχαριστώ γλυκιά μου..αν και χρόνια επαγγελαματίας και εργαζόμενη το θεωρώ έπαινο να είμαι πρώτα ..μαμά..γαγιά..το έργο της ζωής μου είναι αυτό και όχι η καριέρα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ, καλημέρα φίλη μου ελπίζω να είσαι καλά με την υγεία σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lefkothea αχ! βρε κούκλα μου..θα δω που είσαι..μακάρι να μπορούσα να σου κάνω ολόκληρη κατσαρόλα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ εφη απο λοκριδα, σου το είπα το κουσόύρι μου..είμαι ..αγεωγράφητη..δεν τα πήγαινα καλά ποτέ με τη Γεωγραφία..θα πάω να δω στο χάρτη..χα! χα! φιλάκια να είσαι καλά, σε άλλα χρόνια θα σου ερχόμουνα ξαφνική επίσκεψη!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas έχω μία εγγονή κούκλα, ξανθιά γαλανομάτα, ..σαν Σουηδέζα, τη θεία της μοιάζει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aθηνά μου αν το παιδί δεν μάθει μόνο του να ανταπεξέρχεται τα απρόβλεπτα θα είναι πάντα στη..σκιά κάποιου άλλου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα, φίλη μου σ' ευχαριστώ , να είσαι καλά και καλή σου εβδομάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M , Ολινάκι μου μου λείπεις σε επιθύμησα και σένα και τα..ζουζούνια σου ..άντε και τον αρχιζούζουνο καμαρι σου !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou, φαντάσου τα δικά σου εγγόνια με πόσα πράγαμτα θα ασχολούνται!

dhmhtra είπε...

Αχτίδα καλημέρα.
Είμαι πολύ στεναχωρημένη ...χάσαμε το σκύλο μας το ΝΕΜΠΕ.
Αρώστησε από νεφρική ανεπάρκεια. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να τον σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.
Φιλιά σε όλους

Μαρία είπε...

Στο σπίτι μου ήσουν το σαββατοκύριακο;Τότε που προσπαθούσα να συμβουλέψω και άκουγα τα...εξ αμάξης;Κάθε μέρα παίρνω απόφαση να μην ξαναμιλήσω και να τα αφήσω να κάνουν τα δικά τους λάθη και την ίδια μέρα αναθεωρώ.Ποιό είναι το όριο στην επέμβαση του γονιού;Πόσα μπορεί να αντέξει;Περιμένω συμβουλές.Σίγουρα ο Θεός το κανόνισε γιατί ξύπνησα πολύ λυπημένη και προβληματισμένη.

Ανώνυμος είπε...

Καλή σου εβδομάδα,και μια υπέροχη μέρα να έχεις και σήμερα!!!Τέλεια όλα γλυκά,φαγητά....να έχεις υγεία κα να χαίρεσαι παιδιά,άντρα,εγγόνια!!!Φιλάκια πολλά....

tzeni xr. είπε...

Αχτιδα μου οι συμβουλές σου πολύτιμες! Όπως πολύτιμος είναι για σένα ο δικός σου θησαυρός........ Οι όμορφη οικογένεια σου.. ΝΑ χαίρεσαι όλα σου τα εγγόνια. Οσο για την μικρή εε το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει. Ετσι δεν ΄λένε???

Την γλυκιά μου καλημέρα..

Fanypap είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου! Να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου, που είναι γλύκες!!φιλάκια. Έχω αναρτήσει τα πανέμορφα σκουλαρικάκια σου!!!!

debbgoud είπε...

Μερικές αξίες δεν αλλάζουν όσα χρόνια και αν περάσουν και όσο και να θέλουμε να απλουστεύουμε την ζωή!Και σίγουρα το παράδειγμα μασ αντιστοιχεί με χίλιες προτροπές!

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Αχτίδα καλημέρα! Άξια γιαγιά, άξια και η εγγονή. Μεγάλο πράγμα το γονίδιο, αλλά και το καλό παραδειγμα, μεγαλύτερο. Τα μαθήματα επιβίωσης ίσως και να γίνουν απαραίτητα για όλους μας. Αλλωστε ο νοικοκύρης άνθρωπος στον εαυτό του, είναι νοικοκύρης και στην ζωή γενικότερα. Καλοφάγωτοι οι ντολμάδες.

SpIrToKoYto είπε...

να χε γιαγιά να έμοιζε η μικρή σου,Αχτιδούλα μου...
καλή εβδομάδα και σε σένα...-:))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dhmhtra μου σε καταλάβαίνω απόλυτα ..το πέρασα 2 φορές και είναι ένας πόνος φοβερός..κρίμα το καημένο..ένας σύντροφος , το έχω και φωτογραφία νομίζω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια μου μάλλον σου πήραν τον αέρα..πρέπει να είσαι στις αποφάσεις σου και στις διαταγές σου σαφής, κατηγορηματική και απόλυτη οταν ξέρεις οτι λες κάτι σωστό.Για τιμωρία στέρησε τους κάτι που αγαπούν, ποτέ τσιρίδες , ποτέ ουρλιαχτά και κλάματα.Με ηρεμία δώσε τους παραδείγματα, φέρτα στη θέση σου και δώσε τους τις λύσεις που οφείλουν να πάρουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Natasa makeup-nails ευχαριστώ φίλη μου, καλή σου εβδομάδα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tzeni xr.κοριτσάκι μου ελπίοζω να μη σας κουράζω, απλά θεωρώ τον εαυτό μου σαν μεγαλύτερη και πιο ειδική γιατί πέρασα από όλά τα στάδια πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φιληνάδα μου ..γιατί τα έβαλες καλέεε; δεν ήταν κάτι σπουδαίο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ debgoud, καλή εβδομάδα φίλη μου , σ' ευχαριστώ, συμβουλές δεν δίνω απλά..σαν γιαγιά λέω τις εμπηρείες μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη από Πειραιά , οι ντολμάδες 'έγιναν ανάρπαστοι..πεντανόστιμοι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto λέγε με τέτοια να ...κοκορεύομαι!

mirsini's creations είπε...

Είσαι η πιό γλυκειά γιαγιά του κόσμου !!! Άχ! Μακάρι να είχα γιαγιά καλλιτέχνη!!!! Να τα χαίρεσαι πάντα και να είσαι πάντα η καλύτερή τους φίλη όπως τώρα!!!
Φιλάκια ακτιδούλα μου!!!!

pelagia είπε...

Με τετοιους βοηθους πολυτιμους που εχεις πως να μην κανεις θαυματα???Καλη εβδομαδα Αχτιδα μου..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι όμορφες στιγμές με τα εγγονάκια σου!
Καλή βδομάδα Αχτίδα μου, φιλιά!

"ζαχαρούλα.." είπε...

τα λιγούρεψα τα ντολμαδάκια σου καλή μου!!!!!

φιλάκια και ευχές για μία ΗΡΕΜΗ εβδομάδα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations ,σε υιοθετώ ..όποτε θες..έχω αγκαλιά για όλους..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia μου έχεις δίκιο..σήμερα δεν ήρθαν κι εγώ το έριξα στη ζωγραφική..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου πάντα με τα εγγόνια περνώ καλα΄..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.."διάβασες το μήνυμα μου; μου επεστραφει το δώρο σου..

ασωτος γιος είπε...

μαρεσουν τα μηνυματα που περνας μεσα απο τις αναρτησεις σου
τι ωραια οικογενεια..

Ελευθερία είπε...

να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!! τα εγγόνια σου και τα παιδιά σου πολύ τυχερά που σε έχουν!!!! και ο κόσμος που σε γνωρίζει και σε αγαπάει επίσης!!!
να είσαι καλά!!!