Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Να σας πω πως πέρασα; Όχι που δεν θα σας ζάλιζα!

Ένα όμορφο πρωινό πέρασα φίλοι μου..Ξέρετε ότι σπάνια κατεβαίνω στο κέντρο κάτι που παλιά ήταν μία σχεδόν καθημερινή μου συνήθεια..σήμερα λοιπόν είχα τη κα Στέλλα που με βοηθάει στο σπίτι και δεν ήθελα να είμαι στα πόδια της.Ο άνδρας μου με το τεχνίτη ( όλο με το τεχνίτη είναι..να ανησυχώ;) στο παλιό εργαστήρι που τώρα βρίσκεται στο στάδιο των..γυψοσανίδων και του σοβαντίσματος.
Πήρα τηλέφωνο στη φίλη μου τη Μαιρούλα να με συνοδέψει στην αγορά μα..με απαρνήθηκε...Ρώτησα την Ελένη..είχε δουλειά..έτσι..πήρα τη Κλωντούλα μου παραμάσχαλα και την παρκάρισα στο γνωστό της κομμωτή να της κάνει ένα λουσιματάκι και ..πήρα το λεωφορείο !!!!!
Κατέβηκα στην Αριστοτέλους και άρχισα να χαζεύω τα..πάντα. Μεταξύ μας..τα νέα φάρμακα με έκαναν..περδίκι..αν και ο πολλής θόρυβος με αποσυντονίζει έμαθα να το διαχειρίζομαι κατάλληλα και να το προσπερνώ.Δεν άφησα μαγαζί για μαγαζί με χάντρες και είδη , υλικά για κατασκευές αν και ένοιωσα λίγο ...γριά βλέποντας τόσα νέα υλικά που υπάρχουν.
Στο μαγαζί που αγόραζα χρώματα και υλικά για το εργαστήρι μου  παλιά, χρόνια τώρα, μου έκανα ενθουσιώδη υποδοχή και με συγκίνησε το γεγονός.. Με φίλησαν όλες οι πωλήτριες και μου έκαναν...ξενάγηση στα νέα προϊόντα, χρώματα, εφαρμογές, εργαλεία.. τρεμόπαιξε η καρδιά μου.. είναι ηδονή για μένα τα χρώματα και όλα αυτά που τα πλαισιώνουν.. είναι σαν να δείχνεις σε χαρτοπαίκτη ..τράπουλα!
Παρασύρθηκα και αγόρασα μερικά.. τους βοήθησα να διαλέξουν και σχέδια  σε παραγγελία για το μαγαζί τους..ηδονή φίλοι μου..ηδονή..τόσα νέα πράγματα.. Θέλω το μαγαζί μου και ...10 χρόνια ΠΡΙΝ !!!!!
Δυσκολεύτηκα να αγοράσω υλικά άγνωστα για τη κατασκευή κοσμημάτων..είναι ένας τομέας που δεν με ενδιέφερε μέχρι τώρα..Όμως έχω ένα τρόπο δικό μου να ζητώ ευγενικά από τους υπαλλήλους δηλώνοντας την άγνοια μου να με βοηθήσουν και πάντα πιάνει τόπο ένα γλυκό χαμόγελο ελαφρά ..παρακλητικό! Ένας μάλιστα μου έκανε δωράκι ένα βιβλιαράκι για δεσίματα ο γλυκούλης.
Κουράστηκα και χάρισα στον εαυτό μου ένα καφέ κάπου εκεί στα στενάκια της Σολωμού αν και μόνη δεν είχε αξία..πάτησα νοητά ένα εξάπλασμο στη φίλη μου τη Μαιρούλα που με ..πούλησε!
Πήρα το δρόμο του γυρισμού..κόντευε 1.30.. ευτυχώς έφτιαξα χθες βράδυ παστίτσιο. Πήρα το λεωφορείο της Χαριλάου και μόλις μπήκα μία κοπέλα σηκώθηκε και μου έδωσε αμέσως θέση... Ευγενέστατη σκέφτηκα με ανακούφιση και ευγνωμοσύνη, στρογγυλοκάθισα μα αμέσως ..κατάλαβα την αιτία της ευγένειας της.. Δίπλα μου καθότανε μία κυρία που ..μύριζε τρομερά..μα τρομερά..τόσο που σου ερχότανε να ..φύγεις από το παράθυρο.
Ήταν όμως τόση η κούραση μου που προσπάθησα να αποστασιοποιηθώ από το χώρο και να κάνω ότι δεν..μυρίζω. Ξέρετε η μυρωδιά για μένα είναι κάτι βασικό, πιο πολλή από την αφή..μυρίζω κάθε τι νέο που πιάνω στα χέρια μου, ότι αγοράζω. 
Κατέβηκα στο γήπεδο και πήγα τρεχάτη να πάρω τη Κλώντη που έγινε κούκλα.. Σπίτι,  ο Δημήτρης μου έδειξε τη πρόοδο σε ότι έκαναν, του έδειξα ότι αγόρασα ( έχω τη βεβαιότητα ότι μου κάνει τα χατίρια για να μη παραπονιέμαι που δεν πάμε πουθενά αυτό το καιρό ). 
Φαγητό παρέα με την Ελένη που έχασε τα κλειδιά της και έμεινε έξω από το σπίτι της ..φάρμακο για το μεσημέρι και ..έπεσα ξάπλα στο καναπέ..
Δεν είχα το κουράγιο ούτε να απαντήσω στα σχόλια σας όταν τα διάβασα..συγνώμη... όμως για ξεκούραση σερφάρισα στα δικά σας μπλοκόσπιτα να δω τι κάνετε... Είστε η ξεκούραση μου όπως καταλάβατε μαζί με ένα απογευματινό καφεδάκι με τον άνδρα μου. 
Καληνύχτα φίλοι μου..αύριο θα πάω πρωί με το Δημήτρη μου στο γνωστό αγαπημένο ..στέκι του το Πράκτικερ (!) και μετά..........μετά ... θα ..παίξω με τα υλικά που αγόρασα!

19 σχόλια:

OLINA M είπε...

Σαν παιδί ξαμολυμένο σε παιχνιδάδικο παραμονή Χριστουγέννων!Γιούπιιιι!!!!
Περιμένω να θαυμάσω τα νέα δημιουργήματα!
Μου λείψατε πολύ,πότε θα ανηφορήσετε;

Hfaistiwnas είπε...

Πάλι πράκτικερ; αααα ασύμφοροι είστε!!! Η φίλη σου μπορεί να μην μπορούσε να έρθει.. δεν σημαίνει ότι σε πούλησε! ε; Η βόλτα στις πόλεις και σαν μονάδα είναι μια χαρά!!!
Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, καλημέρααααα! κι εγώ σε επιθύμησα..άστα φιληνάδα μικρή μου, αν μπορούσα και είχα τα χρήματα θα αγόραζα ολόκληρο το μαγαζί με τα σωληνάρια και τα πινέλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, τι θα κάνω μ' αυτό το ..μεγάλο παιδί!! Το μυαλό του είναι να τα κάνει όλα τέλεια..ονειρεύεται εργαλεία και σανίδες, τσιμέντα και κόλες..αλλά δεν του λέω τίποτ..τον αφήνω να ασχολείται γιατί ξέρω καλά οτο είναι κάτι που χρειάζεται η ψυχή του και όχι το σώματου και αυτό μετράει πάντα σε μένα, το καταλαβαίνω.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλααααα! ήμαστε την ίδια ώρα στον υπολογιστή...Καλημέρα, μου λείπεις, φιλιά από τον άνδρα μου που κάθε μέρα με ρωτά και για σένα.πίνω καφεδάκι στη δουλειά μου κι όλας..
Τένια από Κέρκυρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια από Κέρκυρα, όποτε θέλετε να ξαναέρθετε, υπάρχει το δωμάτιο φιλοξενείας, μη φοβάστε..υπάρχει και η κουζίνα!!!!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ ΔΗΜΗΤΡΗ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

Unknown είπε...

Kαλημέρα Αχτιδίτσα μου εύχομαι να είσαι καλά!!! Και μόνο που πήγες βολτίτσα Θεσσαλονίκη ζηλεύω αφόρητα!!! Εγώ αυτό το προνόμιο το έχω μόνο όταν ο σύζυγός μου έρχεται δρομολόγιο στην όμορφη πόλη σας. Άντε περιμένω νέες δημιουργίες με τα νέα υλικά. Πράκτικερ;;; Όταν ήμουν φοιτήτρια στην Αθήνα συχνά πυκνά έκανα την βόλτα μου εκεί. Άντε να πάτε και θα μου πεις τι πήρες εντάξει;;; Φιλάκια στην Κλωντίνη σου μα και σε σένα.
Μια βροχερή Καλημέρα από την Εύβοια!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, σήμερα να δεις τι πήρε!!!!Καναπέ και συρταριέρα..μόλις γυρίσαμε από ΙΚΕΑ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση, είσαι από Εύοια; Τι ομορφο μέρος..έχω κάνει αλησμόνητες διακοπές εκεί..πολλές φορές.

mia είπε...

Αχτίδα..σου έχω πρόταση...έλα να κάτσεις στο μαγαζί μου..να σου φύγει η τρεμούρα...(να μου κάνεις και την απογραφή)και εγώ να βρω την ευκαιρία να κατέβω μια βολτίτσα στην Αθήνα που την έχω κοντά ...να κάνω τα ψώνια μου ...που έχω χρόνια να το καταφέρω....Τι λες είσαι??

mammy on line είπε...

Εγώ πάντως διαβάζοντας για τη βόλτα σου νόμιζα ότι βρέθηκα ανάμεσα σε χρώματα, σε μυρωδιές θεσσαλονικώτικες και σαν να καθόμουνα απέναντι σου και να πίναμε μαζί αυτό το καφεδάκι.Να είσαι καλά Αχτιδούλα μου.

pelagia είπε...

Βολτα στην Θεσσαλονικη!!!!και μονη να σου πω καλη ειναι.Αντε τωρα να δω τι καλο θα μας κανεις παλι.

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,χαίρομαι που είσαι καλά μανούλα μου!!κάνε ότι σε ευχαριστεί!!!εγώ είμαι πτώμα σε όλα!!σε φιλώ!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia μου τι μαγαζί έχεις καλέ; μόνο απογραφές μη μου λες, πες μου να σου πουλάω, να σου φτιάχνω εμπόρευμα ότι θες..δεν θέλω να ξαναδώ βιβλία εφορίας μπροστά μου.Κι εγώ θέλω να πάω Αθήνα μα λέω για Άνοιξη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, είναι όμορφα στο κέντρο δηλαδή στην αγορά της παλιάς πόλης..και όχι τα λουσάτα μ,αγαζιά της Τσιμισκής που τώρα αργοπεθαίνουν δυστυχώς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia, μέχρι πριν λίγο έφτιαχνα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, αχ! κοριτσάκι μου κι εσύ σαν την Ειρήνη μου.

Ελευθερία είπε...

γεματη μέρα... από χρώματα, πράγματα...και "αρώματα"...
έχεις όμως ένα τρόπο να περιγράφεις πράγματα και καταστάσεις που αισθάνομαι ότι τα ζω η ίδια!!!
σ'ευχαριστώ πολύ