Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τσαγκαροδευτέρα μάλλον για πολλούς!

Η εβδομάδα μας άρχισε.. εγώ σπίτι..ο Δημήτρης στο έργο του στο μαγαζί με τεχνίτη.. Από το πρωί ασχολούμαι με ένα σωρό πράγματα  για να απασχολήσω τον εαυτό μου γιατί..έτσι είμαι εγώ..δεν κάθομαι σε ένα μέρος ούτε μπορώ να διανοηθώ να ..αράζω σε καναπέ χωρίς να κάνω κάτι. Μαγείρεψα χθες βράδυ ρεβίθια..τα επιθύμησα, έπλασα τις φόρμες που ήθελα με πηλό για να τα κάνω τα πρώτα μου κοσμήματα!!!!! .
Ξέρω..θα μου πείτε..βρε είναι για σένα αυτά; Πάρε τα πινέλα σου και άντε να ζωγραφίσεις!!! Όμως η ζωγραφική τουλάχιστον για μένα είναι μία ανάγκη έκφρασης που ξεκινά από μέσα σου και ...τώρα δεν έχω...   γιατί σαν ανήσυχο Διδυμάκι τώρα μου μπήκε στο μυαλό να φτιάξω ..να δοκιμάσω κάτι άλλο. 
Θέλω κάτι ανεξερεύνητο για μένα και έχω να κάνω κόσμημα από φοιτήτρια ( ξέρετε..εποχή λουλουδιών) που έφτιαχνα λουλουδάτα κοσμήματα, ταγάρια και κονκάρδες. Αν με γνωρίζατε τότε θα βλέπατε γιατί η μανούλα μου πάθαινε σοκ όποτε ερχόμουν από Αθήνα. Τα πρώτα τζιν, ταγάρι, πουκαμίσες ριχτές ζωγραφισμένες από εμένα βέβαια, διπλόσολα παπούτσια..ή σαγιονάρες το καλοκαίρι, μαλλί μακρύ και ..αχτένιστο, κοκάλινα βραχιόλια..
Το κρύο υπερβολικό δεν μας κάνει διάθεση να βγούμε έξω..Σκέπτομαι αυτούς που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές και αυτές τις θερμοκρασίες που εγώ παγώνω τις έχουν για ..πασατέμπο. 
Έγινε λέει  ο άνδρας μου σεισμός στη πόλη μας..τον ένοιωσε το βρυκολακάκι που ξυπνάει από τα ξημερώματα ( δήθεν αϋπνίες έχει και κάνει επιδρομή στο ψυγείο!) , είχε λέει 13 χλμ επίκεντρο πολλή κοντά και ήταν αισθητός.. Μόνον αυτό μας έλειπε βρε παιδιά..δεν μας φθάνουν οι καθημερινοί σεισμοί;
Ο εγγονός μου θα έρθει αργότερα.. λοιπόν...τρώγομαι με τα ρούχα μου όπως έλεγε η μαμά μου.Πάω να ζωγραφίσω τις κατασκευές μου που είναι  τόσο μικρούλες που χρειάζομαι  τσιμπιδάκι για να τις κάνω κόσμημα..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου και ..γλυκιά αγκαλίτσα για όσους την χρειάζονται και σίγουρα πολλοί από εσάς τη χρειάζονται. Λένε ότι μία σιωπηλή αγκαλιά , ζεστή, σφιχτή..κάνει τον άλλο να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνος.. Λοιπόν..αγκαλίτσα!

27 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

αχαχαχα για πάρα πολλούς τσαγκαροδευτέρα!!! Άσε.. δεν μπορώ!!!

kariatida62 είπε...

Τσαγκαροδευτέρα και για μένα!:(
Tυχερούλα..για σένα όλες οι ημέρες είναι το ίδιο!
Τελικώς είναι ωραίο νάσαι 59 ε?
Η ωραιότερη ηλικία...όπου μέρα μου και όπου νύχτα μου!

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Αχτίδα μου! Τσαγκαροδευτέρα δεν θα πει τίποτε!!!!! Ένα παιχνίδι σε περιμένει στο μπλογκοσπιτάκι μου!

δημητρα λαγονησι είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα αχτιδα μου.τι μου θυμισες με τα ταγαρια,τα παπουτσια πλατφορμες,ωραιες αναμνησεις,οι χιππης.κοπανες απο το σχολειο,η ποδια στο ταγαρικαι απο μεσα αλλα ρουχα.περιμενω με αγωνια να δω τα κοσμηματα σου.ειμαι σιγουρη οτι θα βαλης ολη την φαντασια σου και αγαπη που τοσο διαθετης φιλεναδα μου.πολλα φιλακια

Κωνσταντίνα είπε...

Καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία με την καινούρια ασχολία! Περιμένουμε όπως πάντα φωτογραφίες από τα κοσμήματα. Όσο για την αγκαλιά...πολύ γλυκιά σκέψη, όλοι χρειάζονται μία, αυτό είναι σίγουρο!

Unknown είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου να είσαι πάντα καλά. Και εγώ σήμερα ένιωσα κάπως το πρωί, σε λίγο όμως θα αρχίσω να φτιάχνω με decoupage ένα παλιό μπαουλάκι. Έτσι για να πάω κόντρα στο πρωινό μου ξύπνημα χι χι χι!!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!!!

Αντυ είπε...

Καλή εβδομάδα κι από εμένα!
Τσαγκαροδευτέρα δε λες τίποτα! Τώρα θα περιμένουμε φωτογραφίες και από τη νέα ενασχόληση σου!Καλή αρχή λοιπόν!
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα μου!!!Η αγκαλιά σου βάλσαμο.....ευχαριστώ!!
Πολλά φιλιά σε σενα και τον Δημήτρη σου,
Χριστίνα από Κατερίνη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas,όπως βλέπω όλοι συμφωνούν με το..τσαγκαροδευτέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kariatida62, φίλη μου κάθε ηλικία έχει την ομορφία της όμως αν μπορούσα να γυρίσω σε μία θα ήθελα να είναι εκεί..γύρω στα 35..νομίζω οτι τότε μια γυναίκα είναι στην άνθηση της..όμως..όχι σε αυτή την εποχή και βέβαια..μαζί με τον Δημήτρη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, παιχνιδάκιιιι; πάω να δω η περίεργη γάτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι, το αστείο είναι οτι σήμερα την ώρα που δούλευα το ένα σε..σκεπτόμουνα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου τα φτιάχνω,..μα επειδή τα κάνω ζωγραφιστά γίνονται αργά και είναι και μικρούλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση, καλά κάνεις ..μπαούλο; έχω ζωγραφίσει ΚΑΙ..από αθυτά ..τρία νομίζω όμως μεγάλα από αυτά που έβαζαν προίκες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, ευχαριστώ φίλη μου επίσης..ξανθούλα ε! είσαι κουκλί!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου κρατάω εγώ μυστικό από εσάς;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, λένε οτι έχω..μαμαδίστικη αγκαλία..λοιπόν όλη δική σου!

Ποδηλάτισσα είπε...

Γεια σου Αχτιδούλα μου!!!!! Συνομήλικες είμαστε… που τα θυμήθηκες τώρα όλα αυτά!!!! Παντελόνια τζην καμπάνα, ζωγραφισμένα με λουλούδια και πεταλούδες… ταγάρια, πλεκτά σάλια στην πλάτη, σαν κουρελούδες… γυαλάκια με μεταλλικό στρογγυλό σκελετό… άφρο μαλλί… και γονείς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!!!! Νάσαι καλά που τα ξανάφερες στην μνήμη μου…. και καλές δημιουργίες!!!!!!!!1

OLINA M είπε...

Αν τον καταλάβαμε, λέει, το σεισμό!!!
Ακόμη και τα παιδιά ξύπνησαν από τη βοή του...Μέχρι να προλάβω να ξεκλειδώσω την πόρτα (για κάθε ενδεχόμενο) έγιναν άλλοι δύο μετασεισμοί!
Η πρώτη σχολική μέρα του 2012 ξεκίνησε με ταρακούνημα.Τι σου λέει αυτό;;;
Κάτι ξέρουν τα πιτσιρίκια μας που δε θέλουν με τίποτα να πάνε σχολείο!!!!!
Φιλάκια, χρυσοχέρα μου...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, κάποια μέρα ήρθα με το τραίνο στη Θεσσαλονίκη και ήρθε να με πάρει η μητερα μου με την αδελφή της και..με έκρυψε άρον -άρον μέσα στο ταξί να μη με βλέπουν με τα ..χαλια μου ΄πως έλεγε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, εγώ κοριτσάκι μου δεν κατάλαβα γρι..κοιμώμουνα ..ελαφριά!!!!!

Demi είπε...

Καλή και όμορφη χρονιά!!!με υγεια σε όλους σας Αχτιδούλα !!!!
Να περνάς υπέροχα πάντα!!!Και γω σήμερα ξεπατώθηκα στις δουλειές..αλλά μαρεσουν τόσο πολύ!!καλες δημιουργίες!

KaPaworld είπε...

καλό κουράγιο Αχτίδα μου σε έπιασε καθώς φαίνεται δημιουργικός πυρετός!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλλα μου καλες δουλιες.....την αγκαλιτσα σου την πηρα φιλεναδα .....περιμενω φωτο απο τα κοσμηματα ειμαι σιγουρη....θα ειναι αχτιδενια....ΕΙΡΗΝΗ Κ

pelagia είπε...

Αντε να δω τι υπεροχα πραγματα θα φτιαξεις παλι.Οσο για το κρυο αστο να κανει οσο θελει...που θα παει καποτε θαρθει και η ανοιξη..υπομονη να εχουμε μονο.Καλη βδομαδα!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα που τα λες μανούλα μου!!θέλω και εγώ μία γλυκιά αγκαλία..καλό βράδυ