Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τα απρόοπτα που λέγαμε........

Είναι από αυτά τα ..ξαφνικά που μας έρχονται για να μας θυμίζουν ότι ο άνθρωπος ακροβατεί πάντα στο κενό ανάμεσα σε σκαμπανεβάσματα του εδάφους που είναι η καθημερινότητα του..Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε , να αγνοούμε ώστε να ζούμε τη κάθε μας στιγμή όπως πραγματικά πρέπει να χαιρόμαστε. 
Μη σας ζαλίζω..τέλος καλό όλα καλά.. Παρασκευή πρωί κράτησα το μικρό Δημητράκη, περάσαμε υπέροχα ..είναι τόσο ήσυχο και βολικό παιδάκι..Το μεσημέρι τον ..παρέδωσα όπως λέω για να ετοιμαστούμε όλοι στη κουζίνα για το Σαββατιάτικο πάρτι γενεθλίων του.
Όμως ..όμως..ένα τηλεφώνημα ...κλάματα από τη κόρη μου ..ο μικρός έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι. Είχε άπνοια για λίγο, και σπασμούς.. κάλεσε το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο που ήμαστε όλοι γραμμένοι και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου . Σαν τους τρελούς φύγαμε..ο άνδρας μου δεν μιλιώτανε..μέσα μου όμως πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά..η διαίσθηση που σπάνια με ξεγελάει.. Είναι η φωνή που υπάρχει μέσα μου και ενώνει τη καρδιά με το μυαλό, το ανθρώπινο με το Θεϊκό..
Μετά από πολλές εξετάσεις ευτυχώς συνήλθε, έμεινε 1 ώρα αναίσθητο δυστυχώς..και μας φόβισε..Αιμάτωμα δεν έδειξε μας είπαν ...το παιδάκι συνήλθε και μίλησε..Φανταστείτε τη συγκίνηση μου όταν με είδε ...μου χαμογέλασε και με ρώτησε:
- Η Κόντη..γιαγιά;
Θα μας το κρατήσουν είπαν 3ήμερο, το θέλαμε κι εμείς για να ησυχάσουμε από τυχόν νυχτερινές αγωνίες.Ξέρετε όσες είστε μαμάδες..κοιτάς το παιδί και παραφυλάς ακόμα και την ανάσα του.. αγωνιάς με κάθε έκφραση του..
Πόσο δύσκολο είναι να είσαι γονιός..τι βαρύ φορτίο που γίνεται ανάλαφρο με ένα του χαμόγελο μα άλλοτε τόσο βαρύ που σκύβεις από το πόνο..
Όλα καλά..ο Άγγελος που πιστεύω ότι υπάρχει επάνω σε κάθε παιδί, κάτι σαν αόρατη φτερούγα που το κλείνει μέσα του και το προστατεύει .. ο Άγγελος από το παιδικό σκαλιστό των παιδικών μου χρόνων..από τις μικρές εικονίτσες που μας μοίραζαν στο Κατηχητικό...τι θυμήθηκα τώρα...
Τα γενέθλια αναβλήθηκαν βέβαια, η τούρτα που με λαχτάρα περίμενε θα ...περιμένει..γερό να είναι  και θα έρθουν πολλά Σάββατα και η γιαγιά θα φτιάξει πολλές μανιταρόπιτες!!
Στους διαδρόμους των Επειγόντων σε ένα νοσοκομείο βλέπεις τόσα πολλά.. ένοιωσα άσχημα γιατί στον ίδιο χώρο μου είπαν πριν 1 χρόνο ότι πέθανε η μητέρα μου.. ένοιωσα άσχημα όσο με αγωνία περίμενα τη κόρη μου να βγει..
Τότε ένα χέρι στον ώμο..ένα  αγκάλιασμα...: - Είσαι η Αχτίδα;..Είμαι η Μαριάνθη.. 
Την ευχαριστώ..με έκανε να ξεχαστώ , να χαμογελάσω, να γελάσω , να μιλήσω μαζί της..να ξεχαστώ..
Το πρωί έμαθα ότι πέρασε η κόρη μου άσχημη νύχτα στο νοσοκομείο γιατί το παιδί έκλαιγε συνεχώς και ο λόγος..προφανής σε λίγο..είχαν βάλει λάθος βελόνα ενήλικα στο χεράκι του και πρήστηκε τόσο πολύ ώστε έγινε τυμπανισμός μέχρι τον ώμο.. πάει κι αυτό ..την αλλάξανε..του βάζουν μολυβδόνερο ..ένα ΣΚ είναι ..θα περάσει..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.. 'Όλά θα πάνε καλά..

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ!ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΞΕ!ΦΙΛΙΑ Χ 2 ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

BUTTERFLY είπε...

Αχ Αχτιδουλα μου! Περαστικα! Να ειναι καλα το μωρακι σας! Ο Θεος τα φυλαει τα παιδια, μονο ο Θεος! Τρεμω στην ιδεα του ποσο αβοηθητοι ειμαστε κι εμεις κι αυτα! Μονο ο Θεος!
Φιλια!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά στο μικρό σας. Και μόνο από τις φωτογραφίες του που αναρτάτε, φαίνεται πόσο γλυκό και καλοσυνάτο παιδάκιείναι. START2

AFRA είπε...

Ειπαμε!Ο Δημητρακης ειναι μαχητης!Εχει παρει απο τη γιαγια του!
Γρηγορα να βγητε Αχτιδα μου,να ξαναδουμε το γλυκουλι μου να χαμογελα!

foufoula89 είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕ=ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

marilia είπε...

Περαστικά στο Δημητράκη! Λίγο θα ταλαιπωρηθεί, μα όλα θα περάσουν κι αυτή τη φορά. :)

Ένα παυσιπονοφιλάκι στο χεράκι το πρησμένο, παρακαλώ, εκ μέρους μου. :)

Λουση είπε...

Περαστικα του αχτιδα μου!!
Ολα θα πανε καλα....!!

Μαρία είπε...

Περαστικά εύχομαι και γρήγορα να γυρίσει σπίτι η ψυχούλα μου..Καλή δύναμη..φιλάκια

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Αχ το μικρούλι!! Εύχομαι να είναι περαστικά όλα Αχτιδούλα (που θα είναι δλδ!!) και να επιστρέψει σύντομα κοντά σας!! Να είναι γερό και χαμογελαστό το αγγελούδι σας :))

Hfaistiwnas είπε...

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, οι γιατροί δεν έχουν το νου τους ώρες ώρες!!!
Περαστικά να είναι! :) Θα φτιάξουν όλα και θα περάσετε τέλειες γιορτές!!!

Eva's blog είπε...

Αχτιδα μου σε διαβασω παντα ασχατα αν δεν κανω σχολια.Οι αφηγησεις σου με συνεπερνουν.Η σημερινη ομως με ταραξε.Ειμαι κι εγω μανουλα 2 αγοριων και ξερω πως ειναι να εισαι απο πανω τους περιμενοντας μια ανασα,ενα βλεμμα...Πεσασα κι εγω αναλογες καταστασεις με τον μαγαλο μου γιο και λεω κι εγω οτι ενας φυλακας αγγελος υπαρχει παντα διπλα σε καθε παιδακι!Ευχαμαι να περασουν ολα γρηγορα και να ειναι περαστικα!
Οσοα για τους γιτρους ?Να μην ανοιξω το στομα μου μερες που ειναι?Σε ελεφαντα εκαναν ενση?θΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΛΛΑ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

debbgoud είπε...

υπομονή έτσι είναι η άτιμη ζωή,ελάχιστες χαρές και άπειρα τρεχάματα...Ευχές για ότι καλύτερο!

OLINA M είπε...

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, πέρασε και το πρώτο βράδυ... μόνο η λαχτάρα θα μείνει!
Είπα και στον Αλέξη,αν χρειαστείτε κάτι, μη διστάσεις να με πάρεις.
Φιλάκια πολλά!!!

Αντυ είπε...

Περαστικά στον μικρούλη σας! Ευτυχώς όλα καλά.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα , περαστικά στον μικρούλη σας !!

Τέλος καλό , όλα καλά !! Όσο για το πάρτυ, ας καθυστερήσει λίγες μέρες , το παιδί να ναι καλά

Καλά, μόλις ξύπνησε , έξαχνε την Κλώντυ ?? Είναι απίστευτος !!

Τους σαμιώτικους χαιρετισμούς μου και ευχές στο μικρό Δημητράκη

meril είπε...

όλα θα πάνε καλά γλυκιά μου....

κουράγιο στη μανούλα του που δεν ξέρει ακόμα πως τα πολλά πίσω είναι
και για σένα να σαι έτσι
χαμόγελο στήριγμα στα δύσκολα και στα χαρούμενα

marimar είπε...

Περαστικά, Περαστικά, Περαστικά!!!! Σιδερένιος! Μέσα απο την καρδιά μου.

fantaizi είπε...

Ναι εχεις δικιο ολες οι μητερες παντα μα παντα θα περναμε και θα καρδιοχτυπουμε για τα παιδια μου.Ευχομε περαστικα στο μικρο και να ειναι η τελευταια λαχταρα που περνατε.Καλο ΣΚ ΦΙΛΙΑ

Maria Villioti είπε...

Αχ πόσο σε καταλαβαίνω... Ο γιος μου είναι στα τρία και τρέμω κάθε λεπτό μη χτυπήσει γιατί είναι και ζωηρούλης!!!Όλα θα πάνε καλά για το Δημητράκη και ποτέ να μη χρειαστεί ξανά να περάσετε τέτοια λαχτάρα.Όσο για τα λάθη στα νοσοκομεία ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω. Ταλαιπωρήθηκε το αγγελούδι για δική τους βλακεία!

elenilarisa είπε...

Περαστικα στον μικρο Δημητρακη και απο εδω και μπρος παντα γερος!!!!

Ioanna K. είπε...

πωπωπω!!!!!! περαστικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! τίποτα δε θα είναι! όλα καλά θα πάνε!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ..ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΖΩΗΡΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΖΕΤΑ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΣΠΡΩΞΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΙΜΜΟΡΑΓΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ...
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

athinag είπε...

Περαστικα στο αγγελακι σας και ας ήταν η τελευταία του τούμπα!!
Οι γιαγιάδες μας κάποτε μας έλεγαν για να μας παρηγορήσουν όταν χτυπούσαμε οτι αν δεν πέσουν τα παιδια δεν μεγαλώνουν!!
Περαστικα σας!

Τερέζα είπε...

Εύχομαι απο καρδιάς ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!Να περάσει γρήγορα και αυτή η αναποδιά όπως περνάνε πάντα όλες με λίγη πίστη και αισιοδοξία...
Κι εσείς κυρία Αχτίδα τις έχετε τόοοοσο περισσές που μας "κερνάτε" κι εμάς τοσο καιρό τώρα γεμίζοντάς μας ελπίδα και χαμόγελα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ!!! αυτα τα μικρα μας ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου πόσο πολύ μας τρομοκρατούν καταστασεις..που μέχρι να μάθουμε τι συνβαινει και να νιώσουμε ανακούφηση..περνάει αιώνας ... τα έχω περασει γλυκια μου και σε καταλαβαίνω απόλυτα..όμως όπως λες, και εγώ το πιστεύω αυτό ότι όλα τα παιδια έχουν έναν Αγγελο που τα προστατευει...σας ευχωμαι περαστικά.... το γουρακι σου το έβαλα στην αγκαλια του Αι Βασίλη διπλα στο μικρουλι μου Δεντρακι..μπες στο σπιτακι μου να το δείς...σε ευχαριστώ πολύ..και παντα με υγεία...και ποτέ ξανα στεναχώριες!!!!!φιλακια...πολλα

stalamatia είπε...

Ax το γλυκούλη μου!!περαστικά του να είναι ,θα τα καταφέρει αυτό είναι σίγουρο,αλλά φαντάζομαι την αγωνία ολονών σας!

kiki είπε...

Ωχ...Περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΣΠΥΡΟΣ-ΑΡΕΤΗ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανεράιδα είπε...

Περαστικά του, καλή μου!! Τι μπορείς να πάθεις από τη μια στιγμή στην άλλη, έ;! Δε μας φτάνει η κατάσταση και η κατάθλιψη, τυχαίνουν και διάφορα και κοντεύουν να μας αποτελειώσουν!! Εύχομαι να μην ανησυχήσετε ξανά ποτέ για το μικρούλι Δημητράκη και να είναι πάντα γερό και χαρούμενο!!!!

SpIrToKoYto είπε...

το τελευταίο να είναι Αχτίδα μου...
ο Νέος Χρόνος να πάρει μακριά τα στραβά και τα ανάποδα του φετεινού και να είναι γεμάτος χαρά και ηρεμία...
περαστικά στο μικρούλη...
να γίνει γρήγορα καλά για να φάει τη τουρτίτσαα του πες του...-:))

pelagia είπε...

Περαστικα στον μικρουλη πριγκιπα και σιδερενιος.Την αγαπη μου..

Ανθούλα είπε...

Περαστικά στο αστεράκι σου!!!
Με το καλό να βγει από το νοσοκομείο και να παίξει πάλι με την "Κόντη'!!!

KaPaworld είπε...

Τι τρομακτικό....να είναι καλά το αγοράκι σας Αχτίδα μου...να φροντίσεις το κοριτσάκι σου που τρόμαξε τόσο και φοβήθηκε!! Θέλει κι αυτή τη μανούλα της...περαστικά σας καλή μου...φιλιά στο νινί!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΕς ΕΊΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ..ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΠΑΘΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΧΗΣΕΙς..

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

ο φύλακας άγγελος του που λές Αχτιδούλα ήταν εκέι την κακιά την ώρα !!!!! εύχομαι να μην ξαναπάτε στο νοσοκομείο !!!!

kotsiri anastasia είπε...

Περαστικά, δεν ξέρω τι άλο να πω. Είμαι η Αναστασία από τη σχολή. Μπορώ να σας πω μόνο πως αν και <> εγώ...όλο το βράδυ δεν έκλεισα μάτι. Παρακαλούσα το Θεό ο Δημητράκης να μην έχει τπτ. Βλέπεις έχω κι εγώ παιδιά και σας νιώωθω απόλυτα. Το ίδιο παρόμοιο περιστατικό είχα περάσει κι εγώ όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν περίπου 2μιση ετών...αλλά με ένα κατσαβίδι του παππού του, που καρφώθηκε στο λαιμό του την ώρα που το είχε στο χέρι του και έτρεχε. Εικόνες πανικού...και στο σπίτι και στο νοσοκομείο. Δεν θέλω ούτε καν να τα θυμάμια...τα έχω διαγράψει από τη μνήμη μου. Η Παναγιά ευτυχώς μας βοήθησε...μόνο αυτό έχω να πω. Περαστηκά στο μώρο και ποτέ ξανά να μην συμβεί κανένα κακό... ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ.

Ελευθερία είπε...

αχ το μικρούλη!!! μόλις τώρα το διάβασα... αυτός ο άγγελος να προσέχει όλα τα παιδάκια του κόσμου... όλα εύχομαι να είναι περαστικά και αγύριστα!!!! πολλά φιλιά και καλή δύναμη!!!!