Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μια μέρα γεμάτη κούραση και ..αποτυχημένα σχέδια ..

Κουραστική μέρα σήμερα, η εβδομάδα μου άρχισε στα..γρανάζια της γραφειοκρατίας που καλά κρατεί ακόμα φίλοι μου. Δεν μου φέρανε το Δημητράκη το πρωί για να ..ξεκουραστώ αφού δεν ήμουν και πολλή καλά τη Κυριακή , έτσι σκεφτήκαμε να πάμε επιτέλους στο ΙΚΑ όπου μας βάλανε μετά τη συνταξιοδότηση για να κάνουμε επιτέλους τα νέα μας βιβλιάρια...
Τα είχα όλα τα σχετικά έγραφα μαζεμένα, τακτοποιημένα και ήμουν σίγουρη ότι θα τελείωνα αμέσως.. Αν είναι δυνατόν ..το κακό άρχισε με το να με στείλουν σε λάθος σειρά..όπου περίμενα αδίκως και εν συνεχεία με μία απλή συγνώμη να με στείλουν σε άλλη να περιμένω.. Εκεί ανακάλυψαν ότι είχαν λάθος ένα νούμερο την ημερομηνία γεν. του άνδρα μου ..χαμός..πάγωσαν όλα..  όσο και αν τους έδειχνα σε όλα τα χαρτιά από εφορία μέχρι παλιά βιβλιάρια  ότι επί 35 χρόνια δεν είχε συμβεί αυτό και ότι σίγουρα ήταν λάθος όποιου τα πέρασε στον υπολογιστή εκείνη αρνιότανε να το δεχθεί.Τότε η διευθύντρια μου είπε ότι αφού βρίσκουν τον αριθμό συνταξιοδότησης θα το δεχθούν αν τους φέρω και...οικογεν. καταστάσεως χαρτί..Αλλά τότε ανακάλυψαν ότι το σπίτι μας είναι από τη κάτω μεριά της Παπαναστασίου οπότε..ανήκουμε σε άλλο ΙΚΑ.. 
Πως κρατήθηκα φίλοι μου ;...έφυγα για τη τράπεζα και από εκεί σπίτι να αφήσουμε τη Κλώντη..Τότε σκέφτηκα να ..σιάξω τη μέρα μου και να την ομορφαίνω φτιάχνοντας συγχρόνως  και τις δουλειές μου. Είπα λοιπόν στον άνδρα μου ότι θα πάω εγώ να βγάλω το πιστοποιητικό και μετά μία βόλτα στο κέντρο της πόλης που είχα χρόνο και..να κατέβω.
Πήρα λοιπόν η ..καλή σου το λεωφορείο.. ανακάλυψα ότι το εισιτήριο έγινε 0,80 λεπτά, ότι ένας κύριος έβηχε επάνω από το κεφάλι μου χωρίς να βάζει το χέρι του με αποτέλεσμα να με..βρέχει. Άκουγα με υπομονή μία κυρία να μιλά στο κινητό ουρλιάζοντας στο γιο της που ακόμα δεν έφυγε για τη σχολή του , και μία άλλη να λέει ότι το άρωμα της διπλανής της βρομούσε και αναγούλιαζε ( και έκανε και τη σχετική κραυγή..αηδίας..).
Μου ήρθε να φύγω από το παράθυρο..η διαδρομή μεγάλη..υπομονήηηη.. λέω στον εαυτό μου...Κατέβηκα επιτέλους και ανακάλυψα ότι..έκανα λάθος...όλα μεταφέρθηκαν στο νέο Δημαρχείο..Τότε ένας κύριος με ρώτησε τι πιστοποιητικό ήθελα και με έστειλε στο..Βαρδάρη..εκεί υπάρχει γραφείο του Δήμου λέει που τα βγάζουν..Περπάτησα..περπάτησα..η περιοχή ..άστα να πάνε..ρωτάω από εδώ ..ρωτάω από εκεί.. όλοι με στέλνανε σ' αυτό.Όμως όταν πήγα το βρήκα κλειστό..τέρμα ..στα νέα γραφεία ..στην άλλη άκρη της πόλης...Τα πόδια μου άρχισαν να μη με υπακούουν..σκέφτηκα τα ..όνειρα μου να πάω στα μαγαζιά..κάποτε ήμουνα για ώρες στους δρόμους αυτούς.. Σταμάτησα ένα ταξί και τα χάζεψα από το παράθυρο αρκετά απογοητευμένη.. Κουράζομαι τόσο εύκολα πια..δεν μπορώ να περπατήσω για πολλή..και αποσυντονίζομαι από το πολλή θόρυβο..Έφθασα στο Δημαρχείο όπου όμως όλα ήταν απλά και γρήγορα..τελείωσα αμέσως.. 
Γύρισα σπίτι..κατέβηκα κάπου στη γειτονία μου για να αγοράσω πάλι φακέλλους..έκανα και μία στάση στο σούπερ μάρκετ μας ...τροφή για τα γατάκια τα αδέσποτα που ταΐζω...
Σπίτι..σπιτάκι μου, μια στάση στο μαγαζί να ελέγξω τη πρόοδο του άνδρα μου...Τον βρήκα να παλεύει με τους διακόπτες , το δοκιμαστικό, τα καλώδια....η Κλώντη μαζί του....Την άρπαξα παραμάσχαλα και πήγα σπίτι, πέταξα τα σπορτέξ μου, τη φόρμα, πιτζάμες..καναπές..τα πρωινά πιάτα από το πρωινό στο νεροχύτη....δεν κάνω τίποτε λέω...δεν πλένω ούτε κουταλάκι...
Σε λίγο όλα ήταν καθαρά κι εγώ άρχισα να βάζω τις κάρτες και τα γούρια στους φακέλλους..αύριο θα έχω το μικρό.. 
Αγ. Νικολάου..σαν αύριο γεννήθηκε..γίνεται 2 χρονών..Θυμάστε τι τραβήξαμε όταν αγωνιούσα για τη ζωή του; Γιορτάζει και ο παππούς μας...και ο νέος μου γαμπρός..Θεούλη μου ..πρέπει να φτιάξω γλυκό!

40 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλά βρε εσύ έτρεχες όλη μέρα και θα κάτσεις να κάνεις και γλυκά;;;; Γιατί; Να κάτσεις να χαλαρώσεις!!!
ΓΡαφεικρατία.. δυστυχώς στις μεγάλες πόλεις.. σήμερα έλαβα και το δώρο!!! Σου έστειλα σχετικό μέιλ!!!
Να τους χαίρεστε τους εορτάζοντες!

OLINA M είπε...

Δεν ήρθες από το γραφείο να πιούμε και ένα καφεδάκι!
Να χαίρεστε τους αυριανούς σας εορτάζοντες.Ειδικά στο μικρούλη μας, του εύχομαι να δίνει πάντα χαρές στους γονείς του και να είναι γερός.
Πολλά φιλάκια και κοίτα να ξεκουραστείς λιγουλάκι.

AFRA είπε...

Αχτιδα,κουραστηκα ψυχολογικα διαβαζοντας, λες κι ημουν εγω η παθουσα!Ευτυχως στην επαρχια, η διεκπεραιωση ειναι σχετικα ευκολοτερη λογω μικρων αποστασεων αλλα και γνωριμιας με τους υπαλληλους!
Χρονια πολλα για αυριο!!

Marina είπε...

Θέλεις να χαμογελάσεις ύστερα από όλη αυτή την περιπέτεια;;;
Διάβασε πάλι την ιστορία σου σαν...να μην είναι δικιά σου! Μου θύμισε τα γραφτά του Ψαθά και τα σήριαλ του Δαλιανίδη!!!
Αυτή η γραφειοκρατία μας είναι απερίγραπτη!!!

athinag είπε...

Αχ τι έπαθες!! Κατι παρόμοιο με την ημερομηνία του συζυγου σου αντιμετώπισα και εγω με την συνταξιοδότηση της μητέρας μου αφού στα μισά χαρτιά την είχαν γραψει στις 25-1 και στα υπόλοιπα στις 25-7!!!!!!
Μέχρι που κάποιος τόλμησε να μου πει να φέρω την γιαγια μου να βεβαιώσει την σωστή ημερομηνια και όταν του είπα ότι έχει πεθάνει εδώ και 26 χρόνια μου απάντησε να κάνω μύνηση στον ληξίαρχο και αν βρω το δίκιο μου να πάω να τελειώσω με τα χερτιά της σύνταξης!
Αφού έκανα το γνωστό κόλπο με τα κανάλια και αφού ξαναπήγα άλλες 2 φορές επιτελους τελείωσα.....

spirou είπε...

Αχ βρε Αχτίδα μου, γιατί ξεκίνησε για όλους έτσι άχαρα η εβδομάδα;;;;
Δεν πειράζει, η υπόλοιπη θα είναι όμορφη!
Αχτίδα, ήθελα να σε ρωτήσω ποιο είναι το μέιλ σου για να σου στείλω να σε ρωτήσω κάτι. Αν δε σου είναι δύσκολο, πες το μου σε παρακαλώ! :)
Σπιρού.

Ερωφίλη είπε...

Νευρίασα με την απίστευτη ταλαιπωρία σου με τους ξεφτιλισμένους υπαλλήλους και τις ξεφτιλισμένες υπηρεσίες.Πιο πολύ όμως με τους αναιδέστατους στο λεωφορείο...
Χρόνια πολλά εύχομαι στον εγγονό να εκατοστήσει τα χρόνια του και να τον χαίρονται οι γονείς του, να τον δουν όπως έχουν ονειρευτεί.
Σου έστειλα μήνυμα,το πήρες;

foufoula89 είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΠΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ.Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ .ΚΑΛΉ ΝΥΧΤΑ

BUTTERFLY είπε...

Να χαιρεσαι οσους αγαπας και ειδικα το μικρο πριγκηπα!
Φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μαγειρεύω τώρα όμως κουράστηκα υπερβολικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, που να ξέρω που είσαι βρε γλυκιά μου, παραπατούσα..δεν είχα κουράγιο ούτε να δω γύρω μου, ευτυχώς είδα ένα ταξί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA, πήγα σε λάθος Δημαρχείο στην αρχή, ήταν και δικό μου λάθος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου έπρεπε να δεις μέσα στο λεωφορείο..αλλά και στη τράπεζα άλλη σειρά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ athinag, ήταν για να βγάλω τα νέα βιβλιάρια ασθενείας απο το ΤΕΒΑ στο ΙΚΑ..να πάθουμε κάτι δεν θα έχουμε ασφάλεια..ευτυχώς που ήμαστε γραμμένοι σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ spirou, αν έβλεπες στο προφίλ μου υπάρχει πάντως είναι aktida7@gmail.com στείλεμου τη διεύθυνση σου να σου στείλω κάρτα γούρι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου το πήρα όμως κάτι με έκανε φαίνεται να ξεχάσω να σου απαντήσω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, τι παθαίνεις βρε κοριτσάκι μου στο τηλέφωνο και δεν μιλάς..μπαμπούλας είμαι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, να είναι γεροί όλοι τους..

Ξανθή είπε...

Άμα μαζέψεις όλη τη γραφειοκρατία φτιάχνεις μια ταινία τρόμου!!!
Πήγα για τις συντάξεις την περασμένη εβδομάδα κι άστα να πάει!!
Καλή βδομάδα και Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες αύριο!!

Rena είπε...

Με το ΙΚΑ έμπλεκες,έχεις να δεις ακόμα πολλά...
Να τα εκατοστήσει ο μικρούλης μας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!!!
Σε περιμένω στο διαγωνισμό μου!!!

Αναστασία είπε...

Aχτίδα μου πολλά φιλιά, να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τους εορτάζοντες!

Pepi είπε...

Αχτίδα μου, καλή εβδομάδα να 'χεις! Καινα χαίρεσαι τους εορτάζοντες αύριο ! Να είναι πάντα καλά, με υγεία, χαρά και ευτυχία! Φιλιά! Και όσο για τη γραφειοκρατία, για γέλια είμαστε!!

Εφη είπε...

Αχτιδούλα, μη στεναχωριέσαι! Συμβαίνουν δυστυχώς αυτά στη μαγική χώρα που ζούμε....

Να χαίρεσαι τους εορτάζοντες και να καμαρώνεις το μικρούλη σας!

pelagia είπε...

Και για μενα ηταν μια κουραστικη μερα η σημερινη...και διαβαζωντας και τα δικα σου ε!!καπως παρηγορηθηκα...να χαιρεσε τους εορταζοντες σου αυριο με υγεια..καλο βραδυ.

Andie είπε...

Να τους χαίρεσαι, χρόνια πολλά για αύριο.. Σήμερα είναι η μέρα της ταλαιπωριάς, να φανταστώ? Πάνω κάτω κι εγώ έμπλεξα και υπάρχει και αυριανή συνέχεια.Τι να πω? Να κάνουμε υπομονή? Αρχίζει και εξαντλείται κι αυτή...
Μια νέα μέρα ξεκινά αύριο, γιορτινή! Χρόνια Πολλά και πάλι να τους χαίρεσαι.
Φιλιά πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή,ακόμα δεν τελείωσες με τη σύνταξη;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σ' ευχαριστώ, να συμμετάσχω πως; πρέπει πρώτα να ..στολίσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου τι κάνεις; να σου στείλω γούρι με την εγγονή μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου σ' ευχαριστώ πολύ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη, τσατίζομαι δεν στεναχωριέμαι..είναι φοβερό αυτό σε μία κοινωνία που ο υπολογιστής έχει μπει σε όλα τα σπίτια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia μου σκέψου οτι θα ξανπάω αύριο κάποια στιγμή..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie μου φταίει το φεγγάρι και οι εκλείψεις..

δημητρα λαγονησι είπε...

να χαιρεστε τον δημητρακι σας καιτους εορταζοντες.πολυχρονοι ολοι.πολλα φιλακια

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,τι τράβηξες μανούλα μου !!!καλή ξεκούραση ,καλό βράδυ!!

Fanypap είπε...

Aχτίδα μου, έτσι όπως τα λές είναι...Χρόνια πολλά στον εγγονό σου, τον παππού σας και τον νέο σου γαμπρό!!!!Να τους χαίρεσαι γλυκιά μου!!!φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

Fanypap είπε...

Aχτίδα μου, έτσι όπως τα λές είναι...Χρόνια πολλά στον εγγονό σου, τον παππού σας και τον νέο σου γαμπρό!!!!Να τους χαίρεσαι γλυκιά μου!!!φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου να σου ευχηθώ πρωτα χρόνια πολλα στον εγγονο σου και να τα εκατοστίσει...και σε σένα καλή υπομονή κορίτσι μου που ΄εμλεξες με την τρομερή γραφιοκρατία και τώρα προ΄παντων που δεν δουλεύει τίποτα σωστά..ευχωμαι ναξεμπλέξεις γρήγορα ....καλό σου βράδυ ..φιλακια

Nena είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ....ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

Βαρβάρα είπε...

Πολλές ευχές στους εορτάζοντες, και στον μικρό κούκλο Δημητράκη να τα εκατοστήσει.
Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΥΓ: Σήμερα και εγώ έχω χαρά, ο γιος μου ορκίζεται και παίρνει το πτυχίο του και ένιωσα την ανάγκη να σου το πω.

labrini είπε...

Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα που δυστυχώς δεν πρόκειται ν'αλλάξει!αισιοδοξία και υπομονή Αχτίδα μου,εσύ μας το διδάσκεις αυτό κάθε μέρα!να χαίρεσται τον παππού,τον εγγονό και τον νέος σας γαμπρό!υγεία κι ευτυχία στο σπιτικό σας!