Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αλλιώς ξεκινά μια μέρα και αλλιώς τελειώνει..

Ξεκίνησε η μέρα μου με μία καλημέρα σε σας πρωί πρωί , έκανα τις πρώτες δουλίτσες μου και έφτιαξα το παστίτσιο μου.....


Ό Δημήτρης μου απο το πρωί στην Εταιρία Αερίου σειρά για την αίτηση παροχής στο εργαστήρι μας...ότι χειρότερο του πιστέψτε με...είχε νουμερο 47...και να σκεφτείτε οτι ο καθένας κάνει τουλάχιστον μισή ώρα...
Τότε...δύο διαβολάκια που τα λένε..Ολίνα και Ηρακλή του πετάνε τη μαγική φράση : 
- Έχω κάνει χοιρινό με λάχανο και άναψα το τζάκι... ( λατρεύει το λάχανο..). Μέχρι να τελειώσει απο εκεί..εγώ σκέφτηκα ένα ..μικροδωράκι χειροποίητο... 
Πέτρα που κουβάλησα απο τα χωριά των Γρεβενών..τις πήρα για κάτι τέτοιο..


Θυμήθηκα οτι ήθελε να της κάνω κάτι θαλασσινό για να πάρει τη ..θάλασσα μαζί της στο σπίτι το χειμώνα! Το βαλιτσάκι μου..τα πινέλα μου..τα πανιά μου..νερό ..ακρυλικά και....


Γρήγορη δουλειά μα με πολλή αγάπη..γιατί η Ολίνα πια είναι για μένα μία κόρη ακόμα..



Έτοιμη...στο μπαλκόνι γρήγορα ένα φιξάρισμα με σπρέυ βερνικιού για ...εύκολη λύση...


Δεν ήμουν μόνη..είχα και παρέα δίπλα μου στη ζωγραφική... η παρείτσα μου...το Κλωντάκι μου που καταλαβαίνει οτι θα την πάω βόλτα!


Περάσαμε υπέροχα, είναι τόοοοοοοσο καλά παιδιά.... ήπια και το τσιπουράκι μου με τον Ηρακλή.. δοκίμασα απο τα χεράκια του μία φανταστική σαλάτα που σίγουρα θα την αντιγράψω.. Έπαιξα παιχνίδια στον υπολογιστή με τα κοριτσάκια τους που στη κυριολεξία λατρεύω γιατί όπως πολλές φορές έχω πει μου θυμίζουν τα κοριτσάκια μου μικρά..και φύγαμε παρά τις αντιρήσεις για καφέ για να διαβάσουν τα γλυκά μου. Η επόμενη συνάντηση στο δικό μου σπίτι.. Αγίου Δημητρίου πλησιάζει..
Βραδάκι έφτιαξα λίγα πιροσκί για το παππού μας , τον άνδρα μου και τη...γειτόνισα με τα δίδυμα  δίπλα ..( μακάρι να ήταν εδώ τα εγγόνια μου..μα είναι αργά) εγώ ...α! πα! πα!...ούτε για δοκιμή δεν θέλω φαγητό...


Κύβοι απο χυμό νεραντζιού που έχω σε παγοκύστεις στο καταψύκτη με μία γκαζόζα είναι ότι πρέπει...το πίνω και σας γράφω...
Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου..αύριο ξεκινά μια νεά ημέρα..δεχθείτε την όπως σας έρθει μα πάντα με...χαμόγελο!

54 σχόλια:

Andie είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ η μεταμόρφωση της πέτρας. Πόσο σε θαυμάζω...δεν φαντάζεσαι.
Καλό βράδυ και τα φιλιά μου

mia είπε...

Αχ βρε αχτίδα λαχταριστό λαχτατριστό έγινε....πέρνω και ένα από τα τέτοια που έφτιαξες....το τρώω και μουγκρίζω....και το καδράκι τέλειο φιλιά νυχτερινά ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλά η μεταμόρφωση της πέτρας δεν λέγεται...πανέμορφη αχ!!! αυτά τα θαλασινά τοπία τι όμορφα που είναι και σύ Αχτιδένια μου τι ωραία που τα δημιουργείς!!! μου αρέσει και μένα να ζωγραφίζω αλλά μόνο με ξυλομπογιες τα δύσκολα τα αφήνω για τους καλιτέχνες σαν του λόγου σου ...μπράβο σου!!!μου αρεσε πάρα πολύ.. σε φιλώ

Tante Kiki είπε...

Αχτιδούλα μου όταν σε διαβάζω ξεχνάω τη μιζέρια των ημερών, να το ξέρεις καλή μου! Όσο για τη πέτρα ...τέλεια είναι, είσαι μοναδική!!! Καλό βράδυ και πάντα να περνάτε καλά!!! Πολλά πολλά φιλιά!

ElenaG είπε...

Η πετρα τέλεια
Η Ολίνα τυχερή
Λατρεύω το παστίτσιο!ΧΑ!

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου, Τέλειο το νησιώτικο τοπίο!!! Πάλι μας κατέπληξες!!! σ'ευχαριστούμε για τις φωτό, με την εξέλιξη του έργου! Όσο για το παστίτσιο και τα πιροσκί, μας κολάζεις και μετά μας λές να μη τσιμπάμε!!! έ όχι, αυτή τη φορά έκλεψα ένα πιροσκί, το αγαπημένο μου! φιλάκια δραστήριά μου!!!

Hfaistiwnas είπε...

Τι πανέμορφο κομμάτι! Μπράβο βρε Αχτίδα! Όμορφη εικόνα, μαγικό Καλαοκαίρι!!! χεχε! Ζήλεψα παστίτσιο και πιροσκί!!! Καλημέρα!

Ελευθερία είπε...

υπέροχη έγινε η πέτρα... αχ αυτά τα μαγικά χέρια σου...
όσο για το παστίτσιο...πρωί πρωί και όμως ένα κομματάκι θα το ήθελα...για πρωινό!!!!
μια γλυκειά καλημέρα
Ελευθερία

OLINA M είπε...

Ξέχασες να πεις ότι εκτός από το...μικροδωράκι (άκου μικροδωράκι τέτοιο υπέροχο δημιούργημα!) κουβάλησες υπέροχο ψωμάκι,κρασιά και γλυκά!
Είπαμε να φάμε παρέα ένα πιάτο φαί και εσείς ήρθατε σαν τους μάγους με τα δώρα!
Ανεκτίμητη η αγάπη σου...εσύ ξέρεις τί σημαίνεις για εμένα,και εγώ δεν θα το ξεχάσω ποτέ...
Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι.

Υ.Γ.Η Στέλλα λέει ότι θα σε δείρει με τις ιδέες σου,γιατί θα της βγει η μέση να κουβαλάει την πέτρα γύρω-γύρω για να βάλει σκούπα..χα!χα!

Βαρβάρα είπε...

Αχτίδα μου, δεν θα πω "όχι" για ένα πιροσκί, έτσι για πρωινό. Για ένα κομμάτιζουμερό παστίτσιο, για το μεσημέρι. Για την πέτρα ... κρίμα που δεν με λένε Ολίνα, κρίμα που ζω μακριά, κρίμα που δεν μαγείρεψα χοιρινό με λάχανο, κρίμα που είμαι μεγάλη και δεν μπορώ να είμαι κόρη σου, ευτυχώς όμως, που χωράω στο ζεστό σου σπιτάκι και με κάνεις να νιώθω "φίλη" σου .
Καλημέρα και καλή συνέχεια

Dee Dee είπε...

Υπεροχα ολα.... αλλα οι κυβοι απο νερατζι με εντυπωσιασαν περισσοτερο. Θελω να δοκιμασω οταν ερθω, αν προλαβω και δεν τα πιεις ολα :):):)

Και το χοιρινο με λαχανο και σελινο απο τα αγαπημενα μου φαγητα. Το κανει υπεροχο και η πεθερα μου!!

καλημεραααα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ...



@ Andie μου καλημέρα, σ' ευχαριστώ και ..είπαμε...χαμόγελο...δεν έχει και ειδήσεις..τυχαίο;..δεν νομίζω!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia θα το φάμε σήμερα..δεν θα το χάσει ο καλός μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια, μια μέρα θα σας ζωγραφίσω με ..ξυλομπογιές ..γίνονται αχνά μα..υπέροχα τα σχέδια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, φίλη μου..με γνώρισες απο κοντά ..η μιζέρια δεν μου ταιριάζει..γκρινιαρούλα είμαι μα ποτέ μίζερη..η ζωή είναι απρόβλεπτη και όταν την δέχεσαι με χαμόγελο σου χαμογελά κι αυτή..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, έλα εσύ να μείνεις σε μένα και θα σε παχύνω κι άλλο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, έκανα λίγα για το βράδυ κι εγώ..αμάρτησα ..εκεί μετά την ανάρτηση..τσίμπησα ένα δυο!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ευχαριστώ γλυκιέ μου..καλή σου μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου άσε το παστίτσιο για,..μεσημέρι..τώρα ένα σάντουιτς είναι ότι πρέπει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, ξέρεις πόσο σε αγαπώ..φεύγοντας μου λέει ο Δημήτρης..με τον Ηρακλή ταίριαξα..είναι όπως ακριβώς θέλω ένα φίλο και ας είναι νέος..τον αισθάνομαι σαν να είναι ίδιος με μένα..με συμπληρώνει.Του λέω ..δύο είναι τα τινά..ή εσύ είσαι έος στη ψυχή ή ο Ηρακλής είναι ώριμος στο χαρακτήρα που εσύ αγορίνα μου ..δεν είσαι..άρα..σε συμπληρώνει..Εμείς σ' ευχαριστούμε για τη πρόσκληση ..ευχαριστώ που αισθάνομαι στο σπίτι σου σαν να είμαι σε δικό μου και τα παιδιά σου σαν τα εγγόνια μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα μου αν ήσουν κοντά μου σίγουρα θα σου ζωγράφιζα ότι ήθελες..δεν χαλώ χατίρι!

Mani di fata είπε...

Εαν γινοταν εκλογες στη μπλογκογειτονια θα σε ανακηρυσαμεΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ .Χειροκροτουμε καθε σου αναρτηση.Το χειροτερο ειναι οτι μας εγινες απαραιτητη.Καλη σου μερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου το έχω ξαναγρ'άψει..τέτοιο καιρό μαζεύουμε απο τα δένδρα του δρόμου νεράτζια τα στίβω και τα βάζω το χυμό σε παγοκύστεις μιας χρήσεως.Μαζεύω και για τα κορίτσια.Τα έχω για το φαγητό , ιδιαίτερασ το ψητό σαν λεμόνι δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.Δοκίμασε το σε αχνηστό ψάρι..μαγευτική γεύση.όσο για αναψυκτικό..εγώ αγαπώ πολύ τα ξηνά..βάζω 6 μπαλάκια τέτοια σε ποτήρι και μια γκαζόζα...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ...δεν θα θες άλλο αναψυκτικό.Ο Δημήτρης το βάζει σε κανάτα με παγωμένο νερό το καλοκαίρι.Μάζεψε ΤΩΡΑ και δοκίμασε..θα με θυμηθείς , το κάνω χρόνια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata..γλυκιά μου είαμαι ..κακή συναναστροφή σε όποιο με γνωρίσει..του κολλάω συνήθειες..Τσατίζομαι που δεν μπορώ να μπω σε σένα απο το εικονίδειο.

love2love είπε...

κοιτα να δεις τωρα τι με κανεις ξανα κανε παστιτσιο να ερθουμε με την αλλη να μην φευγουμε μετα και να προυμε και 10 κιλα. ας ειναι και ο εγγονος δενπειραζει. εκεινο το λαχανο που εκανε η φιλη σου να παρουμε την συνταγη χμχμ δεν ξες ποτε.

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!είσαι απίθανη για πότε σκαρώνεις κάτι!!!Φιλιά

Katerina είπε...

Καλημερούδια χαμογελαστά!
Σε φιλώ και ευχομαι να περνάτε πάντα τόσο όμορφα με φίλους, με δημιουργίες και με αγάπη!

Litsa είπε...

Τι όμορφες και οι δύο χθεσινές αναρτήσεις, με το καλοφτιαγμένο καφεδάκι, τα ωραία σου φαγάκια και αυτή η πέτρα που μεταμορφώθηκε σε έργο τέχνης... Υπέροχα Αχτίδα μου. Καλημέρα σου

BUTTERFLY είπε...

Περαν του οτι ζηλεψα τις στιγμες, μπορω να εχω τη συνταγη για το χοιρινο με λαχανο;
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ!!!!!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!! Πάντα όμορφα τα τοπία που ζωγραφίζεις... Και το συγκεκριμένο με έναν αέρα καλοκαιριού!! Είναι οτι καλύτερο να βρίσκεσαι με ανθρώπους που αγαπάς και σ' αγαπάνε... Να περνάς πάντα καλά :)

Μαρία είπε...

Να ξεκινήσω από το παστίτσιο ή από την πέτρα..υπέροχα και τα δύο..Θα δείξω μια αδυναμία στο Κλωντάκι γιατί λατρεύω τα σκυλάκια..Τα πιροσκί είναι με πατάτα ή τυρί;;Καλώς σε βρήκα..Τις καλημέρες μου

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ !!!ΖΗΛΕΨΑ.ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ.ΕΙΡΗΝΗ Κ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, πες μέρα και ελάτε..όσο για φαγητό..μη σκας..τι τον έχουμε το μάγειρα σεφ πριβέ;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου απο Δευτέρα θα αρχίσω να φτιάχνω πραγματάκια για να σου στείλω..δεν το ξέχασα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου ..όταν μέσα σου έχεις ειλικρινή αγάπη για τους φίλους σου εκείνοι σου το ανταποδίδουν γιατί η ψεύτικη ατμόσφαιρα γρήγορα αποκαλύπτεται ενώ η πραγματική είναι καθάρια σαν το νερό της πηγής..Πάντα περνώ καλά..γιατί έτσι νοιώθω μέσα μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L. σ ευχαριστώ γλυκιά μου όμορφα τα γλυκάκια σου προχθές στο μπλοκ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY , έχω την εντύπωση οτι την έχει βάλει παλιά ο άνδρας μου στο μπλοκ του..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα, κουκλίτσα μου ελπίζω να ειδωθούμε ξανά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου καλώς ήρθες στη μπλοκογειτονιά μου, πάρε θέση στο..καναπέ και ..ναι..βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου..τη Κλώντη μου που την λατρεύω..έχουμε χειμώνα μπροστά μας να τα λέμε!

stalamatia είπε...

Τέλεια η ζωγραφική σου ,αχ βρε Αχτίδα αν είμασταν κοντά θα αγόραζα τα υλικά και θα με μάθαινες λίγη ζωγραφική όσο να μπορώ να αναμειγνύω τα χρώματα!Αυτό με τους κύβους από χυμό νεράτζι θέλω να ρωτήσω.Εστυψες τα νεράτζια και πίνεις το χυμό σκέτο; ή τον αναμειγνύεις με κάτι άλλο;

mirsini's creations είπε...

Αγαπητή μου Αχτίδα!!!! Μακάρι να έμενα Θεσσαλονίκη!!! Τότε θα είχα έρθει σίγουρα!!!! Αθήνα μένω και απ'ότι βλέπω χάνω τα καλύτερα!!! Είσαι τόσο γλυκός και φιλόξενος άνθρωπος και θά'θελα πολύ να σάς γνωρίσω από κοντά όλες σας!!!!! Πάντως πολύ χάρηκα που σάς είδα όλες μαζί στίς φώτο!!! Είσαστε όλες αστέρια!!!!!
Τέλεια η ζωγραφιά σου στήν πέτρα!!!!! Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα νέα σου!!!! Συγνώμη που δέν σου γράφω τόσο συχνά αλλά προσπαθώ να συγκεντρωθώ λίγο στο κόσμημα γιατί τα έχω φορτώσει λίγο στόν κόκκορα όλα και έχω μείνει πίσω :ορ!! Είσαι μία γλύκα!!! Φιλάκια σου στέλνω καί στην Κλώντη!!!! :ο)

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!ζηλεύω......σας έχω επιθυμήσει!!!!πολύ,μου λείπετε..φιλιά σε όλους.εδώ περνάμε τραγικά!!τι να πω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου το είπα και στη Dee Dee, το κάνουμε με το Δημήτρη εδώ και λίγα χρόνια. Μαζεύουμε τα νεράντζια που εδώ στη γειτονιά μου είναι οι δρόμοι γεμάτοι , τα στίβουμε και βάζουμε το χυμό μέσα σε παγοκυστείδες μιας χρήσεως και τα βάζουμε στο καταψύκτη.Μεταχειρίζομαι κάθε μπαλάκι για το φαγητό ιδιαίτερα στα ψητά δίνουν μία ιδιαίτερη γεύση και σαν αναψυκτικό βάζω τέτοια σε ποτήρι με γκαζόζα και είναι υπέροχο , ο άνδρας μου τα βάζει το καλοκαίρι σε κανάτα με παγωμένο νερό.Μα στο φαγητό είναι υπέροχο..

Nena είπε...

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΟΥ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ΄ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, γλυκιά μου δεν χρειάζεται να γράφεις για να δηλώνεις την αγάπη σου..ξέρω οτι μ' αγαπάς κι αυτό μου φθάνει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κι εδώ σκουραίνουν αρκετά τα πράγματα όμως τι πρέπει να κάνουμε εκτός απο υπομονή;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ, παλιοζηλιάραααααα!Πότε θα έρθεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nena ευχαριστώ κορίτσι μου, δεν είμαι κάτι τι ξεχωριστό απλά..δεν μου αρέσει να..κάθομαι..θέλω πάντα κάτι να κάνω..

foufoula89 είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ Η ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ? ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ Η ΠΕΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΕΛΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣ ....ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

KaPaworld είπε...

Αχτίδα...δεν σε πιστεύω.Πως τα κατάφερες και τα έφτιαξες όλα αυτά τόσο γρήγορα!Πόσο δημιουργική είσαι...Σε θαυμάζω πραγματικά.Το Κλωντάκι...με συγκινεί.Είναι πάντα εκεί...τι τρομερό συναίσθημα.Το δωράκι για τη φίλη σου πανέμορφο και ζήλεψα και τα πιροσκί!!!!

Αναστασία είπε...

Το δωράκι σου φοβερό και σε χρόνο ντε-τε!!!Για όλα τα υπόλοιπά σου... τρελαίνομαι!!! Πολλά φιλιά και την αγάπη μου!

Unknown είπε...

μμμμ...τι παστιτσάρα ειδαν τα μάτια μου...τρέχουν τα σάλια μου...νασαι καλά..αλλά και ο πίνακας σου υπέροχος...η κλώντη σου με χαρά βλέπω όλα καλά...ναστε όλοι σας καλά

Μαίρη (Ginger) είπε...

Λατρεύω τις θαλασσογραφίες κι η δική σου είναι από αυτές που μου αρέσουν πολύ. Φιλάκι στο Κλωντάκι σου που περιμένει τόσο υπομονετικά. Η δική μου η Φωλύ (μισή Yorky ) μόνο να το σκεφτώ πάει στην είσοδο και κοιτάζει το λουράκι της. Μετά από λίγο αρχίζει τις εκωφαντηκες παροτρύνσεις "αντε μανούλα άντε βιάσου λέμε...."

Καλή σου μέρα

Rena είπε...

Τι αριστούργημα έφτιαξες πάλι,τώρα το είδα!!!!