Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα δωράκι, κάποιες σκέψεις , ένα ευχαριστώ για πολλά..


 
 Με ένα βραβείο πίνακα ξεκινώ την ημέρα μου, ευχαριστώ τη φίλη μου Φανή Παπαγεωργίου για τα καλά της λόγια και για το ότι με σκέφτηκε. Ξέρω από προχθές που την γνώρισα ότι θα μοιραστούμε πολλά πράγματα μαζί γιατί..έτσι..απλά το διαισθάνομαι..γιατί έχει όλα όσα για μένα είναι προδιαγραφές για μία σωστή  βάση φιλίας.
Βλέπετε χθες πέρασα ένα τέτοιο απόγευμα με τη καλύτερη μου φίλη, τη Μαιρούλα μου , ένα από εκείνα τα απογεύματα που δυο φίλες κάθονται στο καναπεδάκι τους αναπαυτικά, πίνουν το καφέ τους, μασουλάνε τα κουλουράκια τους και ανοίγουν καρδιές. Η λέξη φιλία είναι κάτι που όλες μας και ιδίως εγώ τη μεταχειρίζομαι σχεδόν πάντα..και το νοιώθω αληθινά γιατί πράγματι η ζωή μου είναι γεμα΄τη από αυτή..
Έχω την ευλογία να έχω πολλές φίλες.. είναι επιλογή και ανάγκη μου..Όμως.. όμως..υπάρχει πάντα εκείνο το άτομο που το έχουμε σε μία θέση ψηλά..εκείνο που το θαυμάζουμε, το εκτιμούμε , το αγαπάμε.. το έχουμε στην έννοια μας σαν σάρκα από τη σάρκα μας έστω και αν κάνουμε μέρες να το δούμε..Αυτό ακριβώς είναι η Μαίρη για μένα..ένα γλυκό αδιάφθορο από υλικές απαιτήσεις πλάσμα ..από εκείνα που ξέρουν να δίνουν χωρίς απαίτηση να πάρουν..Δεν ξέρω γιατί μα πάντα την παρομοίαζα με ένα αγνό αρνάκι .. εκείνο που θαυμάζω πάντα στην εικόνα του Χριστού που το έχει στον ώμο του.... Ένα τέτοιο απόγευμα περάσαμε λοιπόν..με καφέ..παρεούλα..μεταφορά  από ..βάρη η μία στην άλλη.. και τότε ελαφρώνουν και γίνονται αέρας και ξορκισμένα χάνονται στο άπειρο.. Μαιρούλα σ' αγαπώ.. 45..46  χρόνια φιλίας; .. έπαψα να μετρώ..τι σημασία άλλωστε έχει ο χρόνος εκτός από το να σου υποδεικνύει ότι έκανες σωστές επιλογές καρδιάς!
Και τώρα κάτι που θα ζήσουμε αυτό το καιρό..Τα παιδάκια θα πάνε σχολείο.. τα δικά μας παιδιά και εγγόνια..τα παιδιά του γείτονα..τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας..τα παιδιά τα άγνωστα που είναι πάντα δικά μας..
Δύσκολοι καιροί φίλοι μου ..γι' αυτό κοιτάξτε δίπλα σας για κάποιο τέτοιο  παιδί και χαρίστε του κάτι από αυτά που θα χρειαστεί για το σχολείο του χωρίς να σας το ζητήσει.. Ακόμα και μια όμορφη ξύστρα, λίγα τετράδια, ένα βιβλίο θα ελαφρώσουν τους γονείς τους και θα δώσουν χαρά στα ματάκια τους..Συγκρίνετε τη τιμή του με ένα πακέτο τσιγάρα που αγοράζετε ίσως ( βλ Δημήτρη αμετανόητο!!) , ένα πακετάκι τσίχλες. ένα περιοδικό μόδας.. το πρώτο θα το τσαλακώσετε άδειο και θα το πετάξετε, το δεύτερο  μασιέται και θα το φτύσετε στα σκουπίδια, το άλλο θα το πετάξετε σε μια γωνία του σπιτιού..Εκείνο που θα δώστε στο παιδάκι θα του είναι χρήσιμο και αγαπημένο ίσως για πολύ καιρό..
Καλημέρα φίλοι μου..Αχτιδένια φιλάκια σε μία Αχτιδένια κρίση ευαισθησίας πρωινής από το βραβείο μιας φίλης.

36 σχόλια:

love2love είπε...

καλα κανεις και μας τα λες εχεις δικιοπ ειναι ευλογια να εχεις φιλους μπραβο σου
α και εκεινα τα κουλουρακια που μασουλουσατε τα θελω

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα...!καλή μου!!!
περαστικά στον μικρούλη σας....δύναμη και υπομονή στην μαννούλα του!!!
υπέροχος...ο πίνακας βραβείο...
όπως και όλη η δουλειά της Κ.Φανής....
αλλά...φανταστική ψυχή και εσύ...Αχτιδούλα μου!!!!
τυχεροί όσοι σε έχουν κοντά τους!!
καλή σχολική χρονιά...στα μικρούλια σας...!!!
...irida...

mirsini's creations είπε...

Aχ! βρε Αχτιδα μου, εισαι μια γλυκα!!! Υπεροχη γυναικα εισαι!!! Καθε φορα που διαβαζω μια αναρτηση σου συγκινουμε, γελαω και χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι σαν και'σενα πανω στη γη!!!
Καλο φθινοπωρο αχτιδενια μου!!!
υ.γ: Πανεμορφες οι Νεραιδες της Φανης!!! Με τιμησε κι εμενα με νεραιδοβραβειο και ειμαι πολυ χαρουμενη!!!! Φιλακια πολλα! :ο)

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Έχεις απόλυτο δίκιο, τι είναι να δώσεις λίγη χαρά;
Καλά να περνάτε οι φίλες όλες!!!

Dee Dee είπε...

Καλημερα αχτιδουλα μου

ολα καλα τωρα που ελειπα;
Χαιρομαι που σε βρισκω μετα απο μια ομορφη φιλικη συναντηση τοσο γεματη και ολοκληρωμενη :)

Πολλα πολλαφιλια στον Δημητρη σου !

xxx

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, όποτε θες..τηλέφωνο..και σου φτιάχνω ολόκληρη λαμαρίνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida...να υποθέσω οτι αρχίζει και σε σένα η Φθινοπωρινή περίοδος! Ελπίζω να πέρασες καλα, οι μπαταρίες φουλ για μια καλή παρέα όλο το χειμώνα..εδώ ..στο καναπέ μου..στο σπίτι και τη καρδιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations , τώρα αν σουπω ότι όταν τις είδα σκέφτηκα 2 νεραιδένιες και μια απο όλες ήσουν..εσύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas ευχαριστώ φίλε μου και καλή σου μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee, καλως τηνε..γεμάτες μπαταρίες ελπίζω ..εμείς απο νέα..σε ένα καλάθι μπαίνουν όλα γλυκιά μου..καλά και κακά..ελπίδα να είναι τα κακά όλα περαστικά.Καλό ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ οδοντιατρίνα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home De, καλημέρα και αγκαλίτσα..μόλις γύρισα με τη Κλώντη απο βόλτα..

fantaizi είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΕΙΣΑΙ Α Π Ε Χ Τ Η!ΤΕΛΟΣ

Maria Tzirita είπε...

Φιλενάδα μου, αποχαιρετώ το μπλόγκινγκ, δε θα χαθούμε όμως εμείς, θα σε βλέπω στο φέις και θα τα λέμε τηλεφωνικώς! Φιλάκια πολλά!

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχη σκεψη Αχτιδουλα!

Guardian Angel είπε...

Υπέροχο να 'χεις φίλους. Αξία που δεν περιγράφεται. Ανεκτίμητες και οι συμβουλές σου για τους συνανθρώπους μας. Να 'σαι καλά Αχτιδούλα και να περνάς υπέροχα!!!
Φιλιά και καλημέρες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi, φιλάκια Μαρία μου..γλυκά γλυκά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita, τα είπαμε στο τηλέφωνο όλα καλή μου..να είσαι δυνατή και απρόσβλητη απο σχόλια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, εγώ πάντως θα το κάνω πράξη ..το κάνω κι όλας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel, να θυμάσαι μικρή μου οτι οι φίλοι είναι για τα δύσκολα..για τα εύκολα θα βρεις πολλούς.

marimar είπε...

Η φιλία, το ωραιότερο, το γλυκύτερο, το ανώτερο συναίσθημα και τυχεροί όσοι έχουμε έστω και έναν (1) φίλο.
Εσύ πολλαπλά τυχερή.
Δεν ξεκίνησα να γράφω γι' αυτό. Αλλά για την υπέροχη σκέψη σου για τα γνωστά μας παιδιά που θα πάνε τώρα στο σχολείο. Σωστό και θα το κάνω όπως λές. Σ' ευχαριστώ.

Litsa είπε...

Κι εγώ τις ξέρω αυτές τις φίλες κι ευτυχώς έχω πολλές από δαύτες... Έθιξες πονεμένο θέμα αχτίδα μου...
Καλό απόγευμα

Ερωφίλη είπε...

Τυχερή που νοιώθεις το υπέρτατο αγαθό -την φιλία- στο πρόσωπο της Μαιρούλας.
Κι εγώ είμαι τυχερή που έχω μιά καλή φίλη που όποτε την χρειαστώ ξέρω ότι είναι εκεί. Προσωπικά είχα και έχω πολλές παρέες. ΄Οταν όμως αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα, κατάλαβα τι είναι να έχεις ένα στήριγμα στη ζωή.Αντίθετα, άνθρωποι, που πίστευα ότι θα δείξουν κάποιο ενδιαφέρον έστω και τυπικά μου γύρισαν την πλάτη.
' Οταν ξεπεράστηκαν τα προβλήματαά μου έτρεξαν πάλι κοντά μου. Τώρα ξέρω ποιά είναι η αληθινή φίλη.
Εννοείται ότι κι εγώ τρέχω όποτε με έχει ανάγκη.

Demi είπε...

Περαστικά στον εγγονό σου που χτυπησε το χεράκι του να γίνει γρήγορα καλά!
Να χαίρεσαι τους φίλους σου και να σε χαίρονται κι αυτοι! Ειναι τυχεροι που σεεχουν φίλη!!!
Αχτιδούλα εισαι υπέροχος άνθρωπος και σε θαυμάζω για πολλά!!!Καλό Φθινόπωρο!!!!

Rena είπε...

Τη θαλασσινή νεράιδα διάλεξες κι εσύ βλέπω,εμ αν δεν ταιριάζαμε....χαχα

Fanypap είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Αχτίδα μου! για τα καλά σου λόγια, για την πολύ ωραία ανάρτηση, για τη φιλοξενία στο υπέροχο, ζεστό blogοσπιτάκι σου, για τη χαρά που δίνεις σε όλους!!! φιλάκια πολλά, και να σου φέρει πολύ τύχη, ευτυχία,χαρά και ότι άλλο επιθυμείς!!! φιλάκια και στον εγγονούλη σου, περαστικά του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar να το κάνεις φίλη μου, υπάρχει παντού ένα παιδί.Ακόμα σας λέω για τα σισίτια, μπορείτε να πάτε κάποια υλικά σε γερόντους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar να το κάνεις φίλη μου, υπάρχει παντού ένα παιδί.Ακόμα σας λέω για τα σισίτια, μπορείτε να πάτε κάποια υλικά σε γερόντους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L., είσαι τυχερή και ευτυχισμένη τότε καλή μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου δυστυχώς στα δύσκολα βλέπεις τους φίλους κι εσύ η ίδια τότε δοκιμάζεσαι ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi μου σ' ευχαριστώ φίλη μου για τα καλά σου λόγια, αισθάνομαι αγχωμένη όταν ακούω απο παντού για δύσκολες καταστάσεις και δεν μπορώ να βοηθήσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, λατρεύω τη θάλασσα το γαλάζιο χρώμα, αν ανοίξεις τη ντουλάπα μου θα δεις το μπλε να κυριαρχεί..τι νεράιδα λοιπόν θα ήθελα..θαλασσένια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, είπαμε..έχουμε ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας για παρεούλα..δεν ρώτησα αν μένεις εδώ κοντά..η Ρένα ήρθε;

Fanypap είπε...

Μένουμε πολύ κοντά!Η ίδια απόσταση από το σπίτι σου έως τη δουλειά μου, αλλά αυτή τη φορά κατηφόρα προς παραλία.Θα τα πούμε από κοντά. φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ μανούλα μου με τις ευαισθησίες σου!πολύ όμορφη η ιδέα σου και έχεις απόλυτο δίκιο!!σε φιλώ και μου λείπεις!!!καλό βράδυ.θα σου στείλω και φωτό αυριο!!!

Ελευθερία είπε...

οι φίλοι είναι ευλογία, αυτό είναι αλήθεια... 45 χρόνια φιλίας??? μια ολόκληρη ζωή... εύχομαι να είστε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα!!