Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Σκέψεις και σκέψεις..


 Αυτές τις μέρες για πρώτη φορά σκέφτηκα να .. εγκαταλείψω τα μπλοκ.. όχι ότι μου φταίει κάτι απλά αισθάνομαι ότι δεν έχω τίποτε πλέον να δώσω εκτός από το ότι το χρησιμοποιώ σαν ένα ημερολόγιο, μια κουβεντούλα με φίλες.. Σήμερα  όμως περάσαμε  με τον Δημήτρη μια όμορφη μέρα με την Αθηνούλα μου, τα εγγόνια και τους δικούς μου, με τη φίλη μου Ολίνα και την οικογένεια της και φεύγοντας από εκεί ( φάγαμε όλοι μαζί) μου είπε η  ψυχοκόρη μου: 
- Τι όμορφα άτομα βρήκες μέσα από το μπλοκόσπιτο σου Μάμυ, τι σωστές φιλίες..τι υπέροχη οικογένεια..πόσο τους αγαπάς και σε αγαπούν..
Γυρίζοντας βρήκα στη ταχυδρομική θυρίδα μας ένα φάκελο με μια υπέροχη πρόσκληση γάμου από μια φίλη μπλοκερ από τις πρώτες που δέχθηκε σπίτι μου αν και είναι πολύ μικρή.. Την άνοιξα, την θαύμασα και συγκινήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι χωρίς αυτή τη..πόρτα στο διαδίκτυο δεν θα την είχα γνωρίσει όπως και δεκάδες από εσάς.. Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα της ..νεραϊδένια μικρής μου φίλης μα..την ευχαριστώ και βέβαια θα παραβρεθώ στη τόσο σημαντική της μέρα με απέραντη χαρά....
Μετά η Αθηνούλα μου με ..περιποιήθηκε ( είναι αισθητικός) όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε κι εγώ απόλαυσα η ...σιτεμένη τα πάντα...
Τώρα ανοίγοντας αυτή τη στιγμή τον υπολογιστή μου, βλέποντας τα μέιλ μου που πραγματικά είναι αρκετά ακόμα και τώρα που όλοι λείπουν..σκέφτηκα λοιπόν με συγκίνηση ότι αν σταματούσα το μπλοκόσπιτο μου, αν του κατέβαζα τα ..ρολά...  θα ...μου λείπατε πραγματικά...όπως ακριβώς μου λείπει η δουλειά μου, το μαγαζί μου ! 
Παλιογκρινιάρα να πάρει η ευχή είμαι μα το καλοκαίρι τελειώνει και σκέφτομαι ότι δεν θα γυρίσω σε πελάτες και παραγγελίες που γέμιζαν την καθημερινότητα μου..και ναι..να πάρει η ευχή δεν μπορώ να το χωνέψω! Μη μου πείτε οτι μπορώ να συνεχίσω , να αρχίσω και πάλι..δεν μπορώ δυστυχώς.. όσο περνά ο καιρός το καταλαβαίνω πια και προσπαθώ να ..κατεβάσω τη μεγάλη μπουκιά που έλεγα κάποτε όταν ονειρευόμουν μια νέα αρχή.. 
Αύριο μια νέα μέρα, η Αθηνούλα μου δυστυχώς φεύγει και την αποχαιρετώ με ένα ..κιβώτιο γλυκά και μαρμελάδες που της μάζεψα όλο αυτό το καιρό και θα μετρούμε και οι δύο τους μήνες για την επόμενη συνάντηση..
Περιμένω και την Ειρήνη μου που γυρίζει από διακοπές.. και..Ρεβέκκα από Ιθάκη..( ζηλεύωωωω!) όταν πάρεις το ταξιδιάρικο ημερολόγιο στείλε ένα μέιλ να μην ανησυχώ γιατί δεν ξέρω τηλέφωνο σου να βάλω στο δέμα...

36 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Α μην το σκέφτεσαι λοιπόν, κάνε οιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έλεγες τότε, πιστεύω είναι περισσότερα όσα μπορείς να κάνεις από αυτά που σκεφτόσουν να κάνεις.. ε;;;
Άντε και στα δικά μας!!!

ag είπε...

Δεν είναι κρίμα να κλείσει αυτό το σπίτι??? Πως δεν έχεις να προσφέρεις, έχεις και παραέχεις... Εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω. Πολλά πολλά φιλιά και να ξέρεις ότι είσαι η αχτίδα στις "φθινοπωρινές" μας μέρες!
Φιλιά πολλά πολλά πολλά

Leviathan είπε...

Βλέπω πως διώχνεις τις "άσχημες" σκέψεις και χαίρομαι γι' αυτό...τα όμορφα πράγματα είναι λίγα και γι΄αυτό δε πρέπει να τα αφήνουμε :) πολλά φιλιά και καλό σου βράδυ! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μολις άρχισε να βρέχει..σιγανή βροχή που σηκώνει χειρότερη ζέστη..καληνύχτα φίλε μου μικρέ..πέρασες καλά;

fantaizi είπε...

Α!Ολα κι ολα που λεμε και μεις εδω !Εσυ ησουνα η αιτια που ανιξα αυτο το μπλοκ η αγαπη και τα τοσα που μας προσφερες και αυτα που εχεις ακομα να μας προσφερεις.ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΘΗΣ.Πολλα φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl", έχω κι εγώ τις " φθινοπωρινές "όψεις μου λοιπόν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, φίλε μου καλέ χαίρομαι που σε βλέπω..δεν πήγα καθόλου σινεμά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi , σε έχω πάρει 5 φορές τηλέφωνο και σε ακατάλληλες ώρες για τη γιορτή σου μα δεν απαντά.Κινητό σου δεν έχω μόνο το σταθερο..λοιπόν..Χρόνια Πολλά έστω και μετά τόσες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Να κλείσεις το blog; Διάβασα καλά; Και εμείς τι θα κάνουμε χωρίς εσένα; Το ξέρεις ότι το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις καθίσω στο κομπιούτερ είναι να σε επισκεφτώ ; ‘Έχεις το πιο φιλόξενο σπίτι που υπάρχει στην blogόσφαιρα . Μη μας κλείνεις την πόρτα σου. Σε παρακαλούμε θερμά. Άσε μας να μπαίνουμε κρυφά στον κόσμο σου και να κλέβουμε ψίχουλα από την ομορφιά της ψυχής σου. ‘Έτσι γινόμαστε και εμείς λίγο καλύτεροι.
Την καλημέρα μου στην Αθηνούλα. Της εύχομαι καλό ταξίδι. Και ήθελα τόσο να την δω! Την επόμενη φορά ελπίζω.Νιόβη

Ανώνυμος είπε...

Κιόμως προσφέρετε:ξενοιασιά και καλή διάθεση. Δεν είναι καθόλου λίγο. Κι εγώ το δικό σας μπλογκ ανοίγω πρώτο. START2

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!
ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΟΣΕΣ ΦΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΩ!!!!!!
ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΕΣ;
ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νιόβη μου ΚΑΛΗΜΕΡΑ όλη μέρααα! Θα σε περιμένω στη πρόσκληση που θα κάνω τον Οκτώβρη για... μάζωξη.. με την ευκαιρία του χρόνου της μητέρας μου.Το λέω απο τώρα γιατί εσύ τα ταξίδια τα έχεις στο τσεπάκι σου ..που είσαι πάλι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ START2, καλέ με κάνετε και ..αισθάνομαι ακόμα πιο υπεύθυνη για όσα σας λέω..υπεύθυνη για όσα με το τρόπο μου σας περνάω..σας ευχαριστώ όλους.Παιρνώ απλά μια φάση ..ελαφρά δύσκολη..ελαφρά..δεν μπορώ την απραξία, έμαθα να δουλεύω και η τωρινή φορολογική κατάσταση σου κλείνει όλους τους δρόμους για να ερχίσεις πάλι κάτι και δεν είμαι και απο πλευράς υγείας στα ..χάι μου!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou, φίλη μου δεν σου το έδωσα γιατί με πιέζει ο χρόνος που μου έδωσαν και έπρεπε να έρθω πρώτα εκεί που είσαι.Μα θα δώσεις τα στοιχεία σου στο μπλοκ της και θα σε βάλουν πάλι σε σειρά..

OLINA M είπε...

Η Ιωάννα και η Ειρήνη σε φωνάζει μαμά,η Αθηνούλα σε λέει μάμυ...εγώ πως θα λέω;;;
Θα σου λέω ότι σ'αγαπώ ΠΟΛΥ,θα σου λέω ότι σου χρωστάω ΠΟΛΛΑ,θα σου λέω ότι με στήριξες περισσότερο και από μάνα μου σε ώρες δύσκολες,ώρες που σε χωρίζει ένα βήμα από την άβυσσο.
Ίσως να ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά σε κάποιον που δεν μας ξέρει καλά,αλλά όσοι σε γνώρισαν μπορούν να καταλάβουν γιατί σου έχω αδυναμία!
Θα περιμένω με χαρά την επόμενη επίσκεψη της Αθηνούλας!Ένα υπέροχο,γλυκό κορίτσι,ένας άνθρωπος που σπάνια συναντάς στις μέρες μας...
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού,σε όλους μας!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Σε πολλούς έχει περάσει αυτή η ιδέα... και όπως ήρθε ας φύγει κιόλας!
Νομίζω πως κάτι "δίνουμε" και κάτι "παίρνουμε" από τα blog μας, δεν θέλω τέτοιες σκέψεις λοιπόν!!
φιλιά!

Katerina είπε...

Καλέ τι βλέπουν τα ωραία και μεγάλα μάτια μου;;;; Δεν θα το σχολιάσω καθόλου!!!!
Σου στέλνω πολλά φιλιά (είχα καιρό να σου 'ρθω και πήρα πολλές απουσίες, αλλά έλειπα και πέρναγα και καλά!)...
Μου φαίνεται θα σε δω από κοντά στο γάμο ;-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, είπαμε...σε έβαλα στις κόρες της καρδιάς..Ολινάκι μου καλημέρα..φιλάκια στα γλυκά μου κοριτσάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι, έχεις απόλυτο δίκιο , είμαι ακριβώς σε αυτή τη φάση όμως παίρνω τόσα πολλά απο εσας που ξέρω οτι θα μου λείψετε , άλλωστε είστε ένα είδος εθισμού για μένα πια.Ευχαριστώ για πολλά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου χαίρομαι αφάνταστα που θα ειδοθούμε..μάλλον στον ίδιο γάμο θα πάμε!

love2love είπε...

αν νιωθεις οτι εχεις αναγκη να ηρεμησεις καντω σταματα ομως μη φυγεις βαζω φωτο που σε γεμιζουν αλλα μεινε περα απο εσενα που μας θες σε θελουμε και εμεις

Ελευθερία είπε...

υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και εμείς θα είμαστε συνεχώς εδώ, να σε "ακούμε" να μαγευόμαστε από τις περιγραφές σου....
χάρηκα πολύ που σε γνώρισα μέσα από αυτό το άψυχο μηχάνημα που λέγετε υπολογιστής και αισθάνομαι πολύ τυχερή γιαυτό....και μακάρι να μπορούσα να σε γνωρίσω και από κοντά..
πολλα φιλιά από τη Σάμο...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, γλυκούλι μου ..σου κάνω αγκαλίτσα..πως πας απο υγεία;δεν πήρες κανένα τηλέφωνο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου είμαι ένα υπερκινητικό άτομο που του αρέσει πολύ να εναλλάσει ενδιαφέροντα.Το μαγαζί είναι μαγεία και μου λέιπει, δύσκολα θα συνηθόσω. Ακόμα πιο δύσκολα θα είναι ο χειμώνας, μα ο άνδρας μου δεν θέλει κουβέντα για να δουλέψω..Στη Σάμο ε;..δεν έχω πάει ποτέ!

labrini είπε...

Aχτίδα μου,τι είναι αυτά που λες?να κλείσεις το μπλοκ?γιατί?κι εμείς τι θα κάνουμε?κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου πρώτα μπαίνω στο μπλοκ της κόρης μου και μετά στο δικό σου!έχεις να δώσεις πολλά ακόμα...!κι εγώ είμαι στη φάση που σταμάτησα να δουλεύω λόγω συνταξιοδότησης και βαριέμαι...και ψάχνομαι....κι έχω μια γιαγιά να φροντίζω και προσπαθούμε να γεμίζουμε με τον άντρα μου τον ελεύθερο χρόνο μας!έχω όμως και σένα που διαβάζω κάθε μέρα και βρίσκω τόσα κοινά σημεία και λέω πως δεν είμαι μόνη μου!συνέχισε!μην σταματάς!!!τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

Tante Kiki είπε...

Ααααα μην το σκέφτεσαι καθόλου το να κλείσεις το μπλογκοσπιτάκι σου... αφού θα σου λείψουμε!!! Γεωργία μου εσύ μπορείς να κάνεις ανάρτηση; Εγώ πάντως όχι και δεν ξέρω εάν φταίει το blog μου ή ο ανόητος blogger!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένη μου αχτίδα, ΜΗΝ KΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ BLOG. TΕΛΟΣ. Τη Δευτέρα 22 του μηνός θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη για λίγες ώρες.θα χαρώ πολύ να βρεθούμε από κοντά!θα σε πάρω να σου πω λεπτομέρειες,πολλά φιλιά όλγα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ labrini μου τα τελευταία χρόνια πέρασα απο όλες τις φάσεις, με τη μητέρα μου, το ξαφνικό πρόβλημα της υγείας μου, το γεγονός οτι κλείσαμε το εργαστήρι μιας και η άδεια του ήταν στο όνομα του άνδρα μου που έβγαινε στη σύνταξη..δεν είμαι πλασμενη για να μένω σπίτι νοικοκυρούλα και συγχρόνως κουράζομαι να βγαίνω κάθε μέρα αν και μου αρέσει..μα κουράζομαι πια.Είναι πολλά μα ξέρω οτι θα τα ξεπεράσω όπως πάντα..να είσαι σίγουρη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, γλυκιά μου εμείς οι δύο δεν αρχίσαμε ακόμα τη γνωριμία μας, έχουμε πολλά να πούμε γιατί είσαι ένα πολύ πρόσχαρο άτομο που σε έβαλα στη καρδιά μου όταν σε γνώρισα. το φθινόπωρο θα τα πούμε απο κοντά και θα δεις οτι θα ..τακιμιάσουμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ όλγα μου έχεις το τηλέφωνο μου απλά στις 22 κάποια στιγμή έχω για το Δημήτρη ένα ραντεβού με γιατρό. Πάρε με τηλέφωνο στις 21 να μου πεις αν θες να μείνεις σπίτι μου , ξέρεις οτι δεν έχω πρόβλημα..

Άννα είπε...

Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω. Είμαι σίγουρη ότι περνάς μία δύσκολη φάση. Ίσως σου "βγαίνουν" οι δυσκολίες που πέρασες τον περασμένο χρόνο. Ο μπαμπάς μου σε τέτοιες περιπτώσειες έλεγε "Μπες στο ρελαντί" εννοώντας ότι ηρέμησε και θα ξαναβρεις πάλι τη δύναμη να συνεχίσεις. Αυτό κάνω κι εγώ σε περιόδους που μαζεύονται πολλά. Μπαίνω στο ρελαντί και μετά... σπινιάρω πάλι. Να μου είσαι καλά και καλή δύναμη. Εδώ είμαστε όλες. Φιλάκια.

Unknown είπε...

καλημέρα αχτίδα....όνομα και ουσία μια καλή πραγματικότητα στην φαιδρή καθημερινότητα..της άμοιρης ζωής μας.....τα ωραία λοιπόν δεν πρέπει να σταματούν αλλά να συνεχίζουν....

ετσι λοιπόν συνέχισε την όμορφη σελίδα σου....μας ταξιδεύεις μας χαλαρώνεις μας αρέσεις....

καλημέρα αχτίδα μας.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΜΟΥ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΣ ΜΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΧΩΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.?ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ?ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΕΙΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΛΩΝΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΘΥΜΗΣΑ ΠΟΛΥ.........

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,ευχαριστώ την Ολίνα για τα πολύ όμορφα λόγια της ,και εγω έχω να πω ότι είναι αυτό που λέμε με λίγα λόγια"καταπληκτικός άνθρωπος"χαίρομαι πολύ που την γνώρισα ...περιμένω την επομενη συνάντηση με λαχτάρα!όσο για σένα μανόυλα μου...τι να πω!!Σ ΑΓΑΠΩ!!

Πόπη είπε...

Δεν είναι ανάγκη Αχτιδούλα μου να την κλείσεις την ιστοσελίδα σου. Μπορείς να κάνεις λιγότερες αναρτήσεις, χωρίς άγχος και πίεση οτι δηλ. τώρα που γύρισα από εκδρομή πρέπει να πω κάτι ή να δείξω εικόνες κ.λ.π.
Κάντο δηλ. πιο χαλαρά. Έχει ανταπόκριση αυτό που κάνεις, βοηθάει κάποιους που σε διαβάζουν μέσα στη μοναξιά τους και βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στα γραφόμενά σου. Βοηθάει και σένα (έτσι νομίζω), σε γεμίζει ενέργεια και διάθεση να πας παρακάτω...
Να μου φιλήσεις την Ολίνα και την Ειρήνη. Και τον Δημήτρη φυσικά...
Φιλάκια.

love2love είπε...

αχτιδουλα μου εχω χασει ολα τα τηλ καιδ ενε χω κανενα οποιος με παιρνει τον ρωτω ποιος ειναι λοιπον οταν ερθει η ωρα θα μαθουμε ολοι μαζι τι πετυχα μετα απο τοσους πονους και χαπια προς το παρον ειμαι καλα
βρε κοιτα να δεις τυχη απαντανε κιολας στον δημο μπραβο αλλα αφου θα κανουν οτι πρεπει μπραβο τους. οσο για τα ζωακια να μας βοηθησεις να κανουμε γκρουπ να το επισκεφτομαστε