Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Περιοχές υποβαθμισμένες ή εγκαταλελειμμένες ;


Είναι ένα μέρος που πάμε τη Κλώντη να τρέξει ελεύθερη χωρίς το φόβο των αυτοκινήτων. Είναι πίσω από ένα σύνολο μικρών εμπορικών κέντρων σημαντικών για τη Θεσσαλονίκη όπως είναι το Apollonia Center ( Hondos), Lidle, και ένα σωρό άλλα .Από τη απέναντι μεριά βρίσκονται άλλα εμπορικά κέντρα όπως το ΙΚΕΑ και άλλα..


Το μέρος όμως αυτό είναι εντελώς άδειο πάντα και βλέπει στο αεροδρόμιο, έτσι όπως βλέπετε επάνω μπορείς να χαζεύεις τα αεροπλάνα που απογειώνονται και προσγειώνονται συνέχεια.


Δείτε όμως πόσο όμορφα τοπία κρύβονται από τη πίσω μεριά των εμπορικών αυτών  και το πιο χειρότερο είναι ότι η θάλασσα εδώ είναι μολυσμένη και ακατάλληλη για κολύμπι.


Πιστεύω ότι αν οι ξένοι είχανε τέτοιες ακρογιαλιές θα είχαν φροντίσει να τις κάνουνε βατές στο κόσμο και αξιοποιημένες για πολλά πράγματα .

Λυπάμαι πολύ όταν βλέπω ότι γίνεται σκουπιδότοπος η ακρογιαλιά, γεμάτος όλος ο χώρος με μπουκάλια, και ότι μπορείτε να φανταστείτε από τα..ραντεβουδάκια!!!


Όμως εμείς επιμένουμε να ερχόμαστε και έστω με λύπη να βλέπουμε την..πίσω μεριά των σπουδαίων εμπορικών κέντρων που δεν ποτίζουν ούτε καν τα λουλούδια τους που έχουν βάλει στα παρτέρια τους από τη..πίσω μεριά..



Να σας δείξω και κάτι που αγόρασα αμέσως μετά φεύγοντας από ένα μεγάλο μαγαζί που υπάρχεις εκεί κοντά ( είπαμε...εμπορικά κέντρα με όλα..) για να μπορώ να τη παίρνω μαζί μου στα διάφορα μαγαζιά και μέσα συγκοινωνίας τώρα με τη ζέστη που δεν μπορώ να την αφήσω στο αυτοκίνητο.
Υπέροχη δεν είναι; 


Έχει ανοίγματα με δίχτυ σε όλες τις μεριές..Θα τη..κακοφανεί λίγο ..μα..διαφορετικά...σπίτι!


Αύριο αρχίζω να τρέχω τον άνδρα μου για εξετάσεις..χαμός θα γίνει..θα τον σπρώχνω σαν καροτσάκι και θα τον δέσω με το λουράκι της Κλώντης μη μου..φύγει!
Φιλάκια Αχτιδένια!

10 σχόλια:

Unknown είπε...

δυστυχώς ανοιξες μεγάλο θέμα..όλοι μας από τις περιοχές μας πρέπει να αναδείξουμε αυτά τα χάλια που σε όλες τις πόλεις μας υπάρχουν μπάς και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι.....

τσαντούλα σπιτάκι.....ουααουυυ...
ευχομαι ο μίμης σου σε όλα με το καλό..αν τον πιάσεις...χαχα
ναστε καλά...

Christina V. είπε...

Πολύ δίκιο έχεις Αχτιδούλα μου αλλά ζούμε σε Μπανανία και όλοι μας έχουμε μερίδιο μικρό ή μεγάλο. Καλή επιτυχία με τις εξετάσεις του καλού σου και καλή δύναμη! Πολλά φιλια!

Christina V. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,ωραίο σπιτάκι το κλωντίνι αν και δεν το κόβω να της αρέσει της ξεσαλωμένης..αλλά θα συνηθήσει!αυτή την παραλία αν την είχαν οι ξένοι θα ήταν πανέμορφη μανούλα μου αλλά ..αυτοί είμαστε εμείς οι Ελληνες !!!φιλάκια στον νταντούλι μου.θα είμαι γρήγορα κοντά σας

Hfaistiwnas είπε...

Μα τι καλό μεταφορικό μέσο!!! Θα της αρέσει!!!
Όλες τις εξετάσεις και κόψιμο το τσιγάρο!!! χαχαχαχα!

Dee Dee είπε...

Απο εκει που αγορασες αυτο το "σπιτακι" της μικρης σου αποφευγουμε να ψωνιζουμε.
Ειμαι αντιθετη στο εμποριο ζωων, γι'αυτο.

Το μερος το γνωριζω με τα εμπορικα, πηγαινω συχνα. Μου εχει κανει κι εμενα εντυπωση πως εχει μεινει αναξιοποιητο. Νομιζω ανηκει στην εκκλησια το οικοπεδο.

Καλημερα και καλο Σ-Κ !!!!!!!!!!!!

Aspa είπε...

Είμαι καινούργια στην blogπαρέα σας, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ως φοιτήτρια στην Θεσ/νίκη, την περίοδο 1990-94, πηγαίναμε για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία..ήταν καθαρά τότε...λυπάμαι που έμινε ανεκμετάλευτη...
ωραίο το σπιτάκι...
εύχομαι τα πάντα να είναι καλά στις εξετάσεις...

ag είπε...

Εύχομαι όλα καλά να πανε στις εξετάσεις.. Το τσαντάκι μεταφοράς του "παιδιού" είναι σούπερ.
Είναι άδικο να υπάρχουν τέτοιες περιοχές ανεκμετάλευτες, εγκαταλελειμένες και να γίνονται σκουπιδότοποι.. Ελλάδα μένουμε και δυστυχώς λυπάμαι που το λέω είμαστε πολύ πίσω.

Ποδηλάτισσα είπε...

Ανθρώπινα χέρια δημιουργούν όλη αυτή την καταστροφή… δυστυχώς!!!! Το «μεταφορικό μέσον» της Κλώντης υπέροχο!!! Καλα αποτελέσματα στις εξετάσεις του Δημήτρη!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

Ρένα είπε...

Έχεις δίκιο Αχτίδα μου και γω λυπάμαι όταν συναντώ τέτοιους χώρους και δυστυχώς είναι πολλοί!!!Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις του άντρα σου κι όσο για την Κλώντη σου άπαιχτη ητσαντούλα !!!Μακάρι να τη συνηθήσει θα σε βολέψει πολύ !Πολλά φιλιά!!