Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το νέο μου..αδέσποτο γατάκι!


Είναι η μικρή ζαρντινιέρα που έχει ο Δημήτρης έξω από το εργαστήρι μας κολλητά στο σκαλοπατάκι μας που την φροντίζει σε πείσμα όσων του κλέβουν και του ξεριζώνουν τα εκάστοτε φυτά του. Τελευταία μάλιστα που του ξερίζωσαν ολόκληρο φυτό μεγάλο έβαλε συρματόπλεγμα για να μη μπορούν να το βγάλουν.
Δίπλα από εκεί έχουμε νερό και φαγητό ( κροκέτες) για τα αδέσποτα γατάκια που ξέρουν και έρχονται να φάνε και να ξεδιψάσουν.


 
Όμως το πρωί χθες είδαμε με έκπληξη ένα νέο μας τρόφιμο πολύ μικρό που χώρεσε από τις τρύπες του !




Είναι πολύ μικρό και αδύναμο και έτσι του βάλαμε μια κονσέρβα που την έφαγε ελάχιστα βέβαια μα με πολύ πείνα. Είναι παρδαλό και φοβισμένο ακόμα ενώ το άλλο που σας έδειξα προ ημερών ημέρεψε και κάθεται να το χαϊδεύω!


Εδώ νομίζω φαίνεται πόσο μικρό είναι το καημενούλι..ακόμα και η Κλώντη δεν το γαβγίζει όταν προσπαθώ να το ταΐσω ιδιαίτερα από τα άλλα..


Έτσι ο μικρός μας κήπος έγινε φαίνεται καταφύγιο στο γατάκι για να προστατευθεί από τις άλλες μεγάλες γάτες που πιθανόν να μην το αφήνουν να φάει.. Πανικό ο άνδρας μου γιατί δεν τρώει και κατεβαίνει με φαγητό από το σπίτι για να δοκιμάσει αν τρώει. Του λέω ότι είναι ακόμα φοβισμένο και ότι θα προσαρμοστεί σίγουρα όπως τα άλλα.


Σας εύχομαι καλό ΣΚ και να περάσετε καλά φίλοι μου αν και έβγαλε αεράκι εδώ στη πόλη μου.

41 σχόλια:

el.mar είπε...

Αχ το μικρούλι...μια σταλίτσα...αν δε τρώει κροκέτες κ κονσέρβα βάλτε του γαλατάκι να πιεί...Καλό βράδυ Αχτιδούλα!!!

Leviathan είπε...

poli fatsa to gati! :) kalo savvatokiriako!!!! :) :)

Κωνσταντίνα είπε...

Η γιαγιά μου είχε πάντα γάτες και τους έχω μια αδυναμία από παιδί...Πολύ όμορφο είναι και πολύ καλά κάνετε που τα φροντίζετε. Καλό σ/κ να έχετε, φεύγω κι εγώ για 3μερό (θα γιορτάσω τα γενέθλιά μου αύριο παραθαλάσσια!).
Να περάσετε τέλεια, με ότι καιρό και να κάνει!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου αγαπημένη μου αχτίδα! τι κάνεις γλυκό μου κοριτσάκι? χάθηκα γιατί τελειώνω την εργασία για να πάρω το μεταπτυχιακό.Τι να το κάνω αφού έτσι όπως καταστρέψανε το μέλλον μας, το πολύ πολύ να το βγάλω φωτοτυπίες και να τυλίγω πίτες σε κανα σουβλατζίδικο.Φιλιά και χαιρετίσματα σε όλους σας και στο γλυκό μου Δημητράκη.Θέλω σε παρακαλώ να με βοηθήσεις σε κατι,σκέφτομαι να φτιάξω αμυγδαλωτά για το γάμο μιας φίλης μου.Να σε πάρω τηλ. κάποια στιγμή να μου πεις -σαν ειδική- στη ζαχαροπλαστική, τα σχετικά? Όλγα.

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου τι ωραία που είναι στα φλογητά!!ανυπομονώ!!!το γατάκι κουκλί!!και τοκλωντούλι δεν έχει αφήσει αλοδαπό !!!φαντάζομαι!!!τέλος του μήνα μαλλον θα έρθω!!κουράζομαι πολύ μανούλα..θα πάμε μία βόλτα μέχρι την Ναύπακτο.θα γυρίσουμε κυριακή!το χρειάζομαι..το δικαιούμαι!!!έχω πήξει..φιλιά μανούλα μου σε όλους.θα σου πω εντυπώσεις

Αναστασία είπε...

Σας στέλνω την αγάπη μου.

Aνθήλη είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα μου. Έχεις απόλυτο δίκιο είναι φοβισμένο και μόνο του. Να πεις στον Κ. Δημήτρη να μην ανησυχεί θα το ημερέψετε με την αγάπη σας και θα αρχίσει να τρώει μόλις συνηθίσει. Πάντως είναι κουκλάκι. Φιλιά.

Katrina είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ!!ΚΑΛΟ Σ/Κ!

ElenaG είπε...

Καλο Σ/K αγαπημένοι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, κουνελάκι μου φαντάσου να είχα εγώ..κτήμα για να μείνω..θα το είχα γεμίσει ζώα..καλημέρα όλη μέρα φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, καλημέρα φίλε μου , στη παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας ήλπιζα να έρθεις να γνωριστούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου Χρόνια σου Πολλά, να είναι καλά και εύκολα για σένα και ας ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.Καλά να περάσεις αν και βλέπω ο καιρός χαλάει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα.Κοριτσάκι μου σε σκεπτόμουνα όμως το φαντάστηκα οτι θα έχεις μαθήματα γι' αυτό δεν σε ενόχλησα.Μη στεναχωριέσαι..ο Θεός έχει για όλους μας μια λύση στη ζωή μας, να σκέπτεσαι θετικά..όλα θα πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου είναι υπέροχα εκεί..απο χθες είναι η Ειρήνη στα Φλογητά μέχρι τη Δευτέρα, η Ιωάννα έφυγε στη Λευκάδα με τη δουλειά της και τα μικρά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες καλό ΣΚ σου εύχομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη μου τα καημένα δεν έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, ζούνε στους δρόμους και κινδυνεύουν με το παραμικρό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katrina μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ που πέρασες απο το μπλοκόσπιτο μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, φίλη μου καλή, σε σκέπτομαι και σε αγαπώ να το θυμάσαι..

fantaizi είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΦΑΡΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΖΩΑ!ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΩ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.ΚΑΛΟ ΣΚ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi , Μαρία μου δεν έχω το κινητό και το σταθερό σου, εγώ το δικό μου σου τα έστειλα, πάρε με βράδυ στο σταθερό, μετά τις 8.30 είμαι ΠΑΝΤΑ σπίτι

Hfaistiwnas είπε...

Φοβισμένο είναι και όμορφο!!!
Καλό ΣΚΔ!!!!!!!!!!

mahler76 είπε...

άχου μια ομορφιάαααα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, καλώς τον, ελπίζω να έμαθες πολλά στο σεμινάριο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, σήμερα μπήκε στο εργαστήρι μου και δεν ..έφευγε το ατιμούλι!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

αχου το.... και γω βρηκα ενα μωρακι τωρα και μπήκα στα βασανα.... ειναι γλυκούλικα τα γατάκια....

maya =^o^= είπε...

Ο θεός να σας έχει καλά που το φροντίζετε!!!! θα το πάρετε στο σπίτι σας;αν μείνει έξω είναι επικίνδυνα...ελπίζω να βρεθεί ένα καλό σπίτι γι αυτή την ψυχούλα <3

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ε. Κ.το άσχημο είναι οτι επάνω απο τη ζαρντινιέρα μου είναι ένα μπαλκόνι και ο γείτονας τα βλέπει με ..κακό μάτι, φροντίζω να είναι όλα καθαρά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maya:)αγαπώ όλα τα ζώα..είχα μεγαλώσει μέχρι και..σκατζόχοιρο!!!!

Rena είπε...

Αχουτο τι όμορφο που είναι και φαίνεται πανέξυπνο,βρήκε και βίλα για να κατοικίσει χα χα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, τι κάνεις φίλη μου; μόλις γύρισα απο τη θάλασσα..είμαι πτώμα!

stalamatia είπε...

Το καημενούλη βολεύτηκε θα έχει δροσιά τώρα το καλοκαιράκι ,εκτος και το κτυπά ήλιος το μέρος.Η αμπαρόριζα ένα από τα αγαπημένα μου φυτά.

stalamatia είπε...

Καλό Σ/Κ ΝΑ ΈΧΕΤΕ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia, μια χαρά είναι ..σήμερα κοιμάται στο...μαγαζί μου στο καναπέ!

Ανώνυμος είπε...

Χίλια ΜΠΡΑΒΟ Αχτιδούλα, είστε καταπληκτικοί και οι δύο, μακάρι όλοι να σας έμοιαζαν έστω στο 1/10. Με συγκινείς όταν γράφεις για την αγάπη σας για τα ζωάκια γιατί και εγώ είμαι μια από τα ίδια ...
Νάνσυ

moukelis είπε...

Μπραβο Αχτιδουλα που τη φροντιζετε τη μπεμπα,σιγα σιγα θα αρχισει και να σας εμπιστευεται και να τρωει.
Φιλια πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νάνσυ μου η αγάπη στα ζώα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας, τους αφαιρέσαμε το τόπο που ζούσαν με τις παρεμβολές μας στο πειβάλλον, λοιπόν πρέπει να κάνοπυμε ότι μπορούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ moukelis, αχ! Μουκελάκι μου πάντα νοιώθω συγκίνηση όποτε σε βλέπω, είσαι απο τι πρωτες μου επαφές το διαδίκτυο. Τα φροντίζω όσο μπορώ, τα ταίζω και όσο για το μικρούλι..το πιάσαμε χθες, λίγο φοβισμένο μα το χαιδέψαμε και το αφήσαμε να μείνει στο μαγαζί μας τη νύχτα.

moukelis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
moukelis είπε...

Που θα παει,θα ξεθαρρεψει,περνανε τοσα τα καημενα εκει εξω που τους ειναι δυσκολο να πιστεψουν οτι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι...

Marina είπε...

Μόλις με πληροφόρησε η μαμά μου ότι έχουμε και εμείς στο σπίτι στην Ελλάδα νέους ενοίκους: μία γατούλα γέννησε στο δεντρολίβανο του κήπου μας!!! Βρήκε δροσιά και εγκαταστάθηκε...

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Πολύ τυχερό που βρεθήκατε εσείς στο δρόμο του. Μπράβο σας.
Μικρή κι εγώ, όπου έβρισκα μικρά αδέσποτα γατάκια τα υιοθετούσα και τα μεγάλωνα σαν πραγματική μαμά γάτα χαχα. Μου έκανε πολύ καλό αυτό.
Καλή εβδομάδα να έχεις αχτίδα μου!!!