Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Θάλασσα , θάλασσα...την λατρεύω!



Εδώ την πέρασα την ημέρα μου σήμερα δεν είχε πολύ κόσμο μα γνωρίσαμε κι όλας δύο ζευγάρια γειτόνων με τα εγγόνια τους και πιάσαμε τη κουβέντα. 
Η μέρα φωτεινή, ζεστή κι εγώ κολύμπησα για 2 συνεχόμενες ώρες βαθιά όπως μου αρέσει.. 
Λατρεύω τη θάλασσα, το κολύμπι και το να είμαι μακριά, βαθιά ολομόναχη στο γαλάζιο υγρό αγκάλιασμα της. Εκεί μπορώ να σκέπτομαι , να απολαμβάνω να νοιώθω ανάλαφρη σαν το φτερό και να κατεβαίνω στο βυθό να πιάνω μικρά κοχυλάκια..δυστυχώς σ' αυτή τη θάλασσα δεν έχει τίποτε στα βαθιά της.
Μετά άραξα στη ξαπλώστρα μου παρέα με τη Κλώντη όσο ο Δημήτρης πήγε να μαγειρέψει..
- Μία σαλάτα χριστιανέ μου θέλω μόνο...Μακαρονάδα με κιμά φάγαμε...
Ακόμα να τελειώσω το έρμο το βιβλίο μου.. η μία η κυρία δίπλα μου μιλούσε συνέχεια για τη κόρη της που της αφήνει τα εγγόνια και φεύγει και με ..μάλωνε που κολυμπούσα τόσο βαθιά..( εκείνη έμπαινε μέχρι τον ..αστράγαλο!!)


Η Κλώντη έχει γίνει ο τρόμος των μελαψών μικροπωλητών..ευτυχώς αρχίζουν και την μαθαίνουν και έπαψα να λέω πια το στερεότυπο..δεν δαγκώνει, μη φοβάστε!


Όλοι άρχισαν να μη μας πουλούνε τίποτα..φεύγουν μακριά μας..






Φάγαμε και .. όσο ο Δημήτρης τον άρπαξε τον υπνάκο του..εγώ η ακοίμητη σερφάριζα στο διαδίκτυο στο γνωστό μπαλκονάκι. Από μουσική...δεν έχω παράπονο, το ζαχαροπλαστείο δίπλα μας έβαλε όλα τα σουξέ του Χατζηγιάννη και της Βίσση..


Ξαναπήγαμε στην αμμουδιά με το καφεδάκι μας και το βιβλίο μου μα...δεν το θέλει παιδάκι μου το βιβλίο αυτή η παραλία...συννέφιασε ξαφνικά και να οι πρώτες σταγόνες.. Τα μαζεύουμε..ομπρέλες, ξαπλώστρες, σεζλόνγκ, τσάντες , κινητά και καφέδες..και πίσω στο μπαλκονάκι..


Μόλις έβγαλα το μαγιό και ντύθηκα..να ο ήλιος ξανά...φώτισε ο ουρανός και το τοπίο όπως στην αρχή... Φύγαμε και γυρίσαμε Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι ότι πονάει όλο το κορμί μου από τη γυμναστική της κολύμβησης τόσων ωρών όμως...πέρασα υπέροχα σας λέω.. Αύριο θα πάει η κόρη μου οπότε εμείς..Κυριακή ..να μην ενοχλούμε..


Αύριο..τι αύριο..σήμερα δηλαδή..θα πάω να βοηθήσω μια φίλη...οπότε...πάλι καλά θα περάσω .Σας εύχομαι καλό 3ήμερο σε όσους το σκάσετε.. να περάσετε φίλοι μου όπως ακριβώς τραβά η ψυχή σας, να κάνετε πάντα όσα σας γεμίζουν ..η ζωή είναι πολύτιμη σε κάθε της λεπτό..λοιπόν ...μη το σπαταλάτε..

33 σχόλια:

Marina είπε...

Πανέμορφη η γαλάζια συντροφιά σου!!!
Και αυτό το Κλωντίνι...όσο μπόι της λείπει τόση είναι η φασαρία που κάνει!!! Κάνε τη μια σφικτή αγκαλιά από μένα...
Όνειρα γλυκά και...ασκανδάλιστα!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

κολύμπα φιλενάδα μήπως και συνέλθω εγώ, τούμπανο έγινε το πόδι από την αρθρίτιδα, από Δευτέρα μέχρι σήμερα χάλια μαύρα είμαι!!! θα ουρλιάξω!!!!
καλέ ακόμη να το τελειώσεις, ε βέβαια όλο εκδράμεις, που μυαλό για διάβασμα!

Ανώνυμος είπε...

Φιλεναδα εξαιτιας σου δεν μου λειπει η Ελλαδα ομως μου λειπει η θαλασσα
Μαρινα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου καλημέρα, πράγματι αυτά τα μικρόσωμα σκυλάκια επειδή φοβούνται είναι φασαριατζίδικα όμως ξέρεις όταν είναι μόνη της ..φοβάται.όταν μπήκαμε στη θάλλασσα και την αφήσαμε στη ξαπλώστρα με την εποπτεία του..γείτονα δεν γαύγιζε σε κανένα μελαψό!!Η Ελλάδα πάντα θα σου λείπει γλυκειά μου..όσες φωτογραφίες κι αν σου βάζω..Είναι σαν το γλυκό περγαμόντο..σε πικρίζει μα το θέλεις και γίνεσαι φαν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ φιληνάδα μου σήμερα κι εγώ είναι σαν ..Σ ανάποδο απο την αρθρίτιδα..θα πάω στη Μαίρη..θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε..

Κική Κωνσταντίνου είπε...

νομιζω πως η Κλωντη ειναι ρατσιστρια! χεχε

Κωνσταντίνα είπε...

Υπέροχα να είστε όλη μέρα δίπλα στη θάλασσα! 2 ώρες κολύμπι και μετά μακαρόνια με κιμά για να συμπληρώσουν το τέλειο σκηνικό!Έρχεται όμως το 3μερο και θα αποδράσουμε κι εμείς...Καλημέρα να έχετε....

Athina είπε...

Καλημερα Αχτιδα!!
Ποσο θα ηθελα να ειμαστε κοντα να μιλαμε και να πινουμε το καφεδακι μας καθε μερα αλλά η Κρήτη πεφτει κομματακι μακριά σας!!

Dee Dee είπε...

Να σου αφησω και την Ισμηνουλα να παω κι εγω με την Ειρηνη;;;; :):):):)
Πολυ ωραιο μερος φαινεται. Θα περασει σουπερ η φιλεναδα μου!

Φιλακια αχτιδουλα μου!

Aνθήλη είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου. Το πόσο σας χαίρομαι που περνάτε καλά δεν λέγεται. Και εγώ λατρεύω την θάλασσα και τρελαίνομαι να είμαι μέσα με τις ώρες και... βαθιά. Και τι δεν θα έδινα να ήμουνα μία μύγα κάπου εκεί μαζί σου να βλέπω αυτή την θάλασσα σε οποιαδήποτε μορφή της σκοτεινιασμένη ή λαμπερή. Έχεις δίκιο ότι πρέπει να περνάμε το κάθε μας λεπτό με αυτά και αυτούς που μας γεμίζουν γιατί το ΚΑΘΕ λεπτό είναι τόσο μα τόσο πολύτιμο. Να περνάτε όμορφα.
Φιλιά.

OLINA M είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο!
Έτσι αξίζει η ζωή!
Δυστυχώς για εμάς δεν έχει θάλασσα αυτό το ΣΚ, μια και η μικρή ψήνεται στον πυρετό.Ακατέβατο 40άρι και πάλι είναι μέσα στα χαμόγελα αυτό το παιδάκι!!!!

Κάνε και μια βουτιά για εμάς την Κυριακή...
Πολλά -πολλά φιλάκια από όλους.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δυο χρόνια έχω να κολυμπήσω.. και δεν προβλέπεται ούτε και το τωρινό καλοκαίρι..
Σε ζηλεύωωωωωωωωωω

el.mar είπε...

Αυτά είναι Αχτιδούλα μου....καλά πας στα βαθιά?...εγώ φοβούμεεεε...χιχι...όταν πάει ο καλός μου συνέχεια του φωνάζω..!!Βρε η Κλώντη...φρουρός ε χαχα!!
Καλά να περάσετε ότι κ αν κάνετε!!
Σε φιλώ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ νομίζω όλα τα σκυλιά είναι..γιατί το είδα και σε άλλα.Ξέρεις η όσφρηση τους είναι ιδιαίτερη.Έχεις αφαιρέσει τα σχόλια απο το μπλογκ σου έτσι; ωραίο το κλιπάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου καλά θα κάνεις..εγώ τη Κυριακή θα παώ και αν'άλογα θα δω να φύγω την Τετάρτη και να μείνω λίγες μέρες μέχρι να πάει η άλλη κόρη μου.όπως κατάλαβες το χαίρονται πιο πολύ αυτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Athina , απο ότι κατάλαβα δεν είσαι η Αθηνά απο τη Σάμο αλλά απο την..Κρήτη την αγαπημένη, αχ! βαχ! Κρήτη..μακάρι να ήμουνα εκεί..τη λατρεύω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου αν μου την εμπιστεύεσαι εγώ τρεχάτη την κρατώ..κοριτσάκι και να μη το κραρτήσω και τόσο ήσυχο; ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΩ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη μου μακάρι να είχα κι εγώ παρέα..ξέρεις τι όμορφα είναι μια κουβεντούλα στη παραλία;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, φίλη μου περαστικά στο μικρό μας κοριτσάκι.Γριπούλα; κανένα κρύο παγωτό;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, φίλη μου πέρσι με τη μητέρα μου δεν έκανα παρά μόνο 2-3 μπάνια και αυτά με το ρολόι στο χέρι..φέτος λέω να κάνω μα..δεν σχεδιάζω πια , ότι πει ο θεός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar φύλακας σωστός πράγματι, σήμερα πήγα να δω για μια τσάντα να την μεταφέρω σε αεροπλάνο και γενικ'ά σε κλειστούς χώρους..

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Μ' αρέσει πολύ να σε διαβάζω "αχτίδα" μου! (το ψευδώνυμο σου ταιριάζει απόλυτα).
Με παρασύρεις στο προσωπικό σου ημερολόγιο, και ολοκληρώνοντας την ανάγνωση, νιώθω μια ευφορία. Λες και έκανα κι εγώ ό,τι κι εσύ. Χαχαχα πλάκα δεν έχει; Και όμως τέτοια μεταδοτικότητα έχει η αφήγηση σου. Σε ευχαριστώ!
Καλό τριήμερο, καιιιι κάνε και για μένα βουτιές, γιατί εμείς εδώ στην Αθήνα αργούμε ακόμη για τέτοια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ροδούλα μου φαντάσου και να είχα καμία ενδιαφέρουσα ζωή..

Demi είπε...

Τι όμορφη παραλία!!!!Αχ και γω λατρευω την θάλασσα...αλλα ειναι τόσο βρωμικη εδω...Καλά να περνάτε!!!!Και ας γαυγίζει η γλυκια κλωντούλα!

Dee Dee είπε...

αχτιδουλα μου

το ξερω, το ξερω. Ξερω επισης οτι και αγορακι να ειχα παλι ναι θα ελεγες :):):) Ελα ομως που ειναι στις Σερρες η γλυκια μου και ανυπομωνω να ξημερωσει το αυριο για να παω να την δω :)

Σε φιλω πολυ πολυ και σε καμια βδομαδα που θα παμε για εμβολιο, αν τελειωσουμε νωρις και εισαι σπιτι, θα περασουμε να σας δουμε :)

Καλο Σαββατοκυριακο!

fantaizi είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΚ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΣ ΖΕΣΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΣΚ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

vassia είπε...

λοιπόν περίμενα να τελειώσουν τα σχολεία για να κάνω το ίδιο ακριβώς... από Δευτέρα ξεκινάω με τους θησαυρούς μου την...περπατάδα μας μέχρι τη θάλασσα και μετά τις τεράστιες βουτιές μας! αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν ζηλεύω... να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τη θάλασσα και το καλοκαίρι...άντε και καλές βουτιές...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi μου υπάρχουν στη Χαλκιδική τόσες υπέροχες παφραλίες που αυτή είναι απλή ..οδοντόπαστα..μα είναι μια χαρά για μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου κοριτσάκι μου να ξέρεις οτι μπορείς να μου την αφήσεις όποτε θες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi Μαρία μου σου έχω αγοράσει τοπ βιβλίο της Τζιρίτα ,σε πήρα πολλες φορές τηλέφωνο μα δεν είσαι .θα σου το στείλω μαζί με τα κεράσια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ vassia μου άντε ..καλές βουτιές..με τα παιδάκια σου να χαρείς το καλοκαίρι αυτό.

OLINA M είπε...

Αχτιδούλα μου,
ούτε γριπούλα,ούτε παγωτό (όχι πως δεν τα τσακίζει βέβαια!) αλλά βαρβάτη αμυγδαλίτιδα.Δυο μπουκάλια αντιβίωση θα πάρει. Τουλάχιστον ελπίζω να αρχίσει να πέφτει λίγο ο πυρετός από αύριο.Δεύτερο 24ωρο και δεν κατέβηκε κάτω από 39,5.Έχει σκάσει η καημενούλα....

Ερωφίλη είπε...

΄Εχω ερωτευθεί το μπαλκόνι σου!
Νοερά πίνομε καφεδάκι μαζί στο απέραντο γαλάζιο.....