Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καληνύχτα για χθες..καλημέρα για σήμερα.. πιέστε καφέ..ποτάκι..ότι αρμόζει στην ώρα!

Μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι ..φοβερό για μένα..να μη σουλατσάρω με τον Δημήτρη .. όμως βλέπετε είχε να πάει στο συνεργείο  το αυτοκίνητο κι εγώ στην αρχή το βρήκα σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστώ..
Εγώ και η λέξη ξεκούραση είναι μάλλον ..παράλληλοι δρόμοι απο αυτούς που δεν συναντιούνται ποτέ.. Στην αρχή κλείνοντας πίσω του τη πόρτα άρχισα να σιάζω ψιλοτραγουδώντας.. 
Ακόμα στο μυαλό μου σουλατσάριζαν οι εικόνες απο τη συνάντηση με τις φίλες μπλόγκερς και ένοιωθα αυτή την ευφορία που φέρνει η ανάμνηση ωραίων στιγμών.. Μετά σκέφτηκα οτι πρέπει να μαγειρέψω , σουτζουκάκια είχα πολλά ψημένα απο χθες στο ψυγείο απο αυτά που έκανε ο Δημήτρης για την συνάντηση..Σκέφτηκα το Μακεδονίτικο φαγητό με πιπεριές και σάλτσα και...πήρα τους δρόμους για την κοντινή λαική... ε! σκέφτηκα... δεν είναι και τόσο μακριά..λίγες πιπεριές θα πάρω και θα γυρίσω. Ευκαιρία να κάνω και την γυμναστική μου να κάψω καμιά θερμίδα απο τα τρουφάκια της Δήμητρας... Έτσι και με έβλεπε ο Δημήτρης όταν γύριζα θα με σκότωνε...5 κιλά πιπεριές όλων των ...χρωμάτων πήρα φίλοι μου..άντε και καμιά ντοματούλα ( μετά βρήκα μία σακούλα με ντομάτες στο ψυγείο),κολοκυθάκια μπουκίτσες,  αγόρασα και ένα φουστανάκι για την πλαζ πλύνε βάλε, παντόφλες για τον παππού μας, ένα βραχιολάκι που μου..γυάλισε με 3 ευρώ...
Έκανα μια ώρα να ανέβω την ανηφόρα και όταν έφθασα ..πήγα για δεύτερο χάπι!!!!!! Όμως θα είχα τη κόρη μου το μεσημέρι την Ειρήνη και ...τα έκανα όλα ! 
Το φαγητό μου έτοιμο,έκανα και λίγη τυροσαλάτα..άντε και μελιτζανοσαλάτα  ένα πιάτο, έβρασα και κολοκυθάκια μικρά που αγόρασα ..μη τρομάξετε..1 1/2 κιλό... τα αρέσει η κόρη μου...έψησα πιπεριές Φλωρίνης 2 ολόκληρες σακούλες και τις καθάρισα..


Θα μου πείτε ...θα τα φάτε όλα αυτά; Καλέ..σε βάζα τα βάζω και τα κάνω διανομή στις κόρες μου! Το μυαλό μου είναι πάντα σε αυτές όταν ψωνίζω.. Σκέπτομαι οτι τους αρέσουν , δεν έχουν ελεύθερο χρόνο και νοιώθω οτι μπορώ ακόμα να τους προσφέρω ότι μπορώ ..όπως όταν τις είχα μικρές στα πόδια μου.
Μη γελάσετε..έκανα και μια ακόμα καρυδόπιτα για τον γαμπρό μου που την λαχτάρησε όταν την είδε στις φωτογραφίες. 
Ακόμα ο Δημήτρη να γυρίσει..η Κλώντη με κοιτούσε παραξενεμένη που δεν την πήγα βόλτα.. Τελικά η οικογένεια μαζεύτηκε το μεσημέρι έστω και λίγο αργά και απόλαυσαν το φαγητό μου.
Είχα καιρό να μαγειρέψω εγώ ..αστείο έτσι; Το απόγευμα πάλι μείναμε μέσα..συνέλευση της πολυκατοικίας για βάψιμο...προσέλευση...μηδέν..εγώ και η Κλώντη στα σκαλιά και ένας απο επάνω... Ανέβηκα και μαγείρεψα γιαχνί πατατούλες για αύριο...
- Στραβομουτσούνιασες αγάπη μου η μου φαίνεται;
Ένας φίλος αργά το βράδυ ήρθε να με δει.. σε χρειάζομαι μου είπε..είναι ένας φίλος ιδιαίτερος για μένα , απο αυτούς που θα μπορούσα να συγχωρέσω τα πάντα...και ίσως το διαβάζει τώρα...
Καλέ μου  φίλε..δεν χρειάζεται να πικραίνεσαι για όσα δεν μπορείς να αλλάξεις.. Έτσι είναι οι άνθρωποι..άδικοι και αγνώμωνες δυστυχώς..εγώ το έχω χωνέψει και όμως ακόμα τους αγαπώ..ακόμα ελπίζω στον Άνθρωπο...
Είμαι περίεργο πλάσμα ξέρετε.. είμαι τρομερά ευαίσθητη και συγχρόνως μπορώ να είμαι πολύ σκληρή σε ότι πρέπει να είμαι .. ακροβατώ πάντα σε όρια και συγχωρώ εύκολα όπως ακριβώς εύκολα μπορώ να φύγω για πάντα απο κάτι που αγαπώ αν με πικράνει χωρίς επιστροφή.
Βραδάκι.. στον υπολογιστή μου..μετά στο μπαλκόνι κουβεντούλα στο τηλέφωνο με κάποια απο εσάς που με σκέφτηκε και με πήρε τηλέφωνο... ευχαριστώ Ζουζουνίτσα.. πάντα με συγκινείτε που με θυμάστε.. 
Μία μέρα ακόμα έκλεισε..αύριο έχω κακό σκοπό..θα πάω στα Φλογητά με τον καλό μου και θα βουτήξω στη θάλασσα να σβήσω την κάθε σύνδεση φωτιά με τη πραγματικότητα.. Καληνύχτα φίλοι μου...καλημέρα για αύριο...

36 σχόλια:

OLINA M είπε...

Αααα!!!! Να το ξέρεις, θα μετράω ΚΑΙ τις βουτιές μου για κανονικό μπάνιο,αλλιώς καλέ...πώς θα σε φτάσω;
Να περάσεις υπέροχα αύριο με το παλικάρι σου.
(θα τις φάτε τις πατατούλες ή πάλι ψάρια θα σε ταίσει ο κακούργος;)

el.mar είπε...

Μια φορά βρε Αχτιδούλα να μας πείς:ναι ξεκουράστηκα!...νομίζω δεν υπάρχει!..χιχι...κάνε μπανάκι κ για εμάς!!!Καλά να περάσετε!!!
Πολλά φιλιά!!!

foufoula89 είπε...

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ...ΠΙΠΕΡΙΕ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.....ΤΕΛΕΙΕΣ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Καλα να περασετε αχτιδουλλα μου.α και κατι ξερει ο Δημητρης που σε ταιζει ψαρακι συνεχεια ολο ω3 ειναι γεματα και ωφελουν πολυ στις αθρωσεις.Χαδακια στη μικρη μου κλωντη.ΕΙΡΗΝΗ Κ

ElenaG είπε...

E! είναι που είπες θα ξεκουραστείς!
Αμάν χριστιανή μου ποσα!!! Τς τς τς

Δημήτρη αύριο στα φλογητά πετα την στη θάλασσα βάλτης και μια σημαδούρα μην τη χάσεις και μην την αφήσεις να κάνει τίποτα! ΑΚΟΥΣ!

Φιλια πολλά καλά να περάσετε!

Κατερινα Κομοτηνη είπε...

Αχ τι καλα!να ερθω κι εγω στα Φλογητα?????

Tante Kiki είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Αχτίδα μου... χάρηκα που σε γνώρισα γιατί είσαι πραγματικά αχτίδα χαράς, γλύκας και ζωντάνιας!! Ελπίζω να τα λέμε συχνά και από κοντά τώρα πια! Πολλά πολλά φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, φίλη μου καλά το μάντεψες..το μοίρασα βραδιάτικα το φαγητό..μόνον ο παππούς μας το καταδέχθηκε όσο για το τι θα με ταίσει στα Φλογητάς μα τι άλλο...ψαράκι!!!!Καλημέρα όλη μέρα φίλη μου καλή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar,καλημέρα, κάποιος φίλος μου έλεγε..φτιάξε τώρα όσα μ΄πορείς θα έχεις χρόνο ..κάποτε..να ξεκουραστείς χωρίς να το θέλεις..λοιπόν, γκουντουρντίζω τώρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89 η κόρη μου αγαπά τόσο τις πιπεριές που μπορεί να φάει 2 κιλά στη καθισιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ, γεγονός ..πάλι ψαράκι θα με ταΐσει μα ..μου αρέσει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, μπράβο βρε φιληνάδα..ιδέες του βάζεις..θα βουτήξω και δεν θα βγαίνω σήμερα..πρώτα ο Θεός!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα Κομοτηνη, ΕΛΑ, ΕΛΑ κορίτσι μου όπου κι αν είσαι..αμουδιά μεγάλη , καρέκλες ξαπλωτές, τραπεζάκι, καφεδάκι, ψαράκι με μάγειρα πριβέ..παγωό δίπλα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, γλυκιά μου καλημέρα, κι εγώ χάρηκα αφάνταστα, είσαι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος..και βέβαια θα βλεπόμαστε, στο επόμενο κάλεσμα μου είσαι μέσα στα σίγουρα..

Ελευθερία είπε...

αχ... είσαι και εσύ μια από αυτές τις γυναίκες που όταν λένε θα ξεκουραστώ.... το κάνουν μετα από ένα σωρό άλλα πράγματα!!!! το να καθήσω να ξεκουραστώ, δεν υπάρχει για εσας και σας χαίρομαι!!!!
καλό μπανάκι σήμερα να περάσετε τέλεια...περιμένω με αγωνία να σε διαβάσω αύριο!!!! καλά να περάσετε!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου καλημέρα κούκλα μου φεύγω σε λίγο, έτοιμη η τσαντούλα μου με τις πετσέτες..το Laptop..το βιβλίο μου...

Marina είπε...

Καλημέρα για σήμερα!!!
Ελπίζω όλα να είναι καλά σήμερα...καλύτερα από χθές!
Πάω να φτιάξω το καφεδάκι μου...

Mary Ka είπε...

Οχι, πότε προλαβαίνετε και τα φτιάχνετε όλ' αυτά, έτσι για το μεσημέρι, μετά από ψώνια κ περπάτημα. Και δος του και μια καρυδόπιτα. Και το βράδυ ξανά μαγείρεμα? Και που το διαβάζω, κουράζομαι.

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

καιρό είχα να περασω ! καλημερα σε σενα και στην Κλώντυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου είμαι στο μπαλκονάκι μου στα Φλογητά, έκανα δύο ώρες κολύμπι, διάβασα στην αμμουδιά , απόλαυσα την μακαρονάδα του Δημήτρη και τώρα σερφάρω στα μπλογκς..είμαι μια χαρά..ο καιρός είναι θαύμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka φίλη μου όταν μένω σπίτι δεν μπορώ να κάτσω ..νευριάζω..θέλω κάτι να κάνω..που να με γνώριζες πριν λίγα χρόνια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ε. Κ. ήρθα και σε είδα, άλλαξες ψευδώνυμο; καλή επιτυχία στο βιβλίο σου..

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

ευχαριστώωωω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
http://lesgateauxdepoulette.blogspot.com/

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Αααααχ τι ωραία μέρα που πέραασες!!! Και τι τυχερές κόρες!!!!
Και τι ωραία που πήγες για κολύμπι!!!!!!!!! Τρελαίνομαι για κολύμπι.
Διαβάζοντάς σε, ένιωσα να ζω κι εγώ τη μέρα σου. Πέρασα πολύ όμορφα.
Καλό υπόλοιπο εβδομάδας
Να είσαι πάντα καλά.

stalamatia είπε...

Είσαι η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας Αχτίδα;Κάνε κανένα μπανάκι και ας μένει το βάψιμα!
Τη συνταγή για τις πιπεριές την έχεις στα μαγειρέματα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ροδούλα μου ακόμα στα Φλογητά είμαι , θα φύγω σε λίγο, έκανε μια μικρούλα μπορίτσα και εγκαταλείψαμε τη θάλασσα ..κακώς γιατί ο ήλιος ξαναβγήκε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου νομίζω οτι την έχω , θα δω και αν όχι θα σας την βάλω!

Εφη είπε...

Αμαν βρε Αχτιδούλα, σταματημό δεν έχεις! Ξεκουράσου και λίγο.

Χάρηκα πολύ που σας είδα στο streaming, ένιωσα ότι ήμουν δίπλα σας!

katia είπε...

γλυκεια μου αχτιδα σ ευχαριστω που μου εκανες την τιμη να δεις καποια εργα μου και να αφησεις σχολια στο μπλοκ μου..χαιρομαι που εγκρινεις την εντελως ερασιτεχνικη ζωγραφικη μου ,σαν ειδικη που εισαι εκτιμω ιδιαιτερα τη γνωμη σου και τις παρατηρησεις σου!!σ ευχαριστω καλο απολγευμα.

katia είπε...

γλυκεια μου αχτιδα σ ευχαριστω που μου εκανες την τιμη να δεις καποια εργα μου και να αφησεις σχολια στο μπλοκ μου..χαιρομαι που εγκρινεις την εντελως ερασιτεχνικη ζωγραφικη μου ,σαν ειδικη που εισαι εκτιμω ιδιαιτερα τη γνωμη σου και τις παρατηρησεις σου!!σ ευχαριστω καλο απολγευμα.

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Αυτές οι πιπεριές είναι πεντανόστιμες!!
Καλές βουτιές και καλά να περάσετε!!
Καλό βράδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου κάνε και για εμένα βουτιά!!!κάνω υπομονή..μέχρι να ρθω!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου μακάρι να ήσουνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ katia μου η ζωγραφική είναι άνοιγμα ψυχής, μη ρωτάς τη γνώμη του άλλου να ζωγραφίζεις μόνο όσα τα δικά σου μάτια ψυχής βλέπουν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νφέλη μου το έδωσα και κατάλαβε σήμερα..