Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στις τσατίλες μου...

Καλημέρααα.... πρωινιάτικα λιγάκι στις κακές μου μετά από μια άσχημη νύχτα που είχα με μια ...μίνι ευτυχώς δηλητηρίαση..ξάγρυπνη με εμετούς χωρίς να ενοχλήσω κανένα και με μόνο συμπαραστάτη τη καλή μου Κλώντη που μου έκανε όλη νύχτα παρέα στη τουαλέτα..
Μα όλα καλά..είμαι εντάξει τώρα..δεν το πήρε κανείς είδηση, έκανα τους καφέδες το πρωινό του παππού μας  και ακούω τις ειδήσεις και ...τσατίζομαι..
Μα τρελάθηκαν αυτοί οι άνθρωποι; βρε μου έρχεται να πάρω το πλάστη του Δημήτρη για τις πίτες και να πάω στη Βουλή! Δεν ξες πλέον ποιόν να παρηγορήσεις.. α! ξέχασα...ο Πάγκαλος πήγε μετά της συζύγου στη Βενετία και έκανε βόλτα με ...γόνδολα!! Φαίνεται τις ..ενίσχυσαν τις γόνδολες γιατί όταν μπήκα εγώ φοβόμουνα να ισορροπήσω... 
Όταν είμαι στις κακές μου .....είμαι όλο τσατίλα...και ..κακία ..για τους αναίσθητους ! Πρέπει να κάνουμε τι ; Τι άλλο να κάνουμε πλέον!! ( κλείστε τ' αυτιά σας...βρίζω!)
Σας βάζω μια αφίσα που μου έστειλε η καλή φίλη Ρένα και την θεωρώ μια καλή προσπάθεια από τη μεριά μας να βοηθήσουμε τους Έλληνες..


Ξέρω από τον εαυτό μου ότι πολλά προϊόντα τα αγοράζουμε εισαγωγής γιατί είναι φθηνότερα όμως ουσιαστικά χάνουμε γιατί τα χρήματα που δίνουμε βγαίνουν έξω σε εξαγωγή συναλλάγματος ενώ αν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα μένουν σε μας..
Πάρτε το χαμπάρι..ότι πρέπει να στραφούμε στους ίδιους τους Έλληνες για να σωθούμε και η παραμικρή αλλαγή στο τρόπο ζωής μας θα βοηθήσει εμάς τους ίδιους..
 Είδατε τι ..γκρινιάρα και γρουσούζα είμαι όταν έχω τις κακιές μου; Φέρτε μου τώρα το πρωί  την Τρόικα να της αλλάξω τα φώτα..

Μη τρομάζετε..εντάξει...θα καλμάρω..αλλά ακούω και για τα επιδόματα των πολύτεκνων που κόψανε και ..ξανασυγχίζομαι! Δεν έχει σημασία ότι εγώ δεν έχω όφελος προσωπικό από όλα αυτά..έχει ο διπλανός μου και είναι το ίδιο.. Τηλεόραση..θα σε πετάξω από το μπαλκόνι...αλλά σκέπτομαι ότι δεν θα μπορώ να αγοράσω άλλη ..

Καλή σας μέρα.. το απόγευμα θα συναντήσω τις φίλες από την Αθήνα.. ελπίζω να μου σιάξουν την διάθεση!

19 σχόλια:

Ερωφίλη είπε...

Κυκλοφορούν λαστιχένια τούβλα για τις τηλεοράσεις, να μπορεις να βγάλεις το άχτι σου και να μην παθαίνει ζημιά η οθόνη!!!! Πού; Στην Αμερική !
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Aνθήλη είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου. Καταρχάς περαστικά. Δεύτερον, πες και άλλα, μην δίνεις σημασία σε εμάς, γιατί όλοι συμφωνούμε μαζί σου. Ακουσες την νέα διαφήμιση της Q; Ειλικρηνής; πολιτικός: Μαζί θα το περάσουμε, μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουνε. Μαζί θα το περάσουμε. Εσείς εδώ και εγώ στην βίλα μου στη Μύκονο. Α ΡΕ ένα χέρι ξύλο που θέλουνε όλοι. Κουράγιο στη Ελλαδίτσα μας.
Και κάτι πιο πεζό, πέρνα από εμένα. Σε περιμένει κάτι.
Φιλιά.

mariak είπε...

Καλημέρα και περαστικά Αχτιδούλα μου....Πόσο δίκιο έχεις σε όσα γράφεις...Βρίσε όσο θέλεις όλοι το ίδιο κάνουμε. Δεν θέλω πια να ακούω ειδήσεις...νομίζω ότι είμαστε σε κακό όνειρο και θα ξυπνήσουμε. Δεν μπορούμε πια να χαρούμε ούτε με τα απλά τα καθημερινά πράγματα. Φιλιά καλά να περάσεις το απόγευμα....

Penelope είπε...

Περαστικά και να προσέχεις...όσο για τα νεύρα, σε νοιώθω...όσο δεν φαντάζεσαι!

ZouZouna είπε...

Bρε, άσε τα επιδόματα των πολυτέκνων. Να ΄μοιράζουν προφυλακτικά καλύτερα. 7 παιδιά γιατί να του τα θρέφει το κράτος. Και η μανα του γαμπρου μου, με παιδιά 40άρηδες, πιά, παίρνει κρέας και πορτοκάλια και δεν ξέρω τι άλλο απο τους πολύτεκνους Ελεος πιά.

Δεν λυπάμαι κανέναν. Ο καθ' ένας έιναι άξιος της τύχης του.
Και πολύ καλά ξόδεψε ο παχούλης και πήγε Βενετιά. Τουλάχιστον ξέρουμε ποιός τα τρώει.! το φωνάζει.

αει που συγχίζεσαι με τέτοια!
να περάσεις καλά.
φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

@Sweet cherry - Zouzouna Το κρέας και τα πορτοκάλια που ΄παίρνει η γριούλα σε πείραξε; Και όχι οι διορισμοί τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ZouZouna είπε...

Δεν χρησιμοποιώ την λέξη "γέρος" και "γριούλα" συνηθίζω να λέω "κύριος και κυρία". Τος παν.
Το κρέας με πείραξε και τα πορτοκάλια.

Η συγκεκριμένη οικογένεια, δεν έχει διορισμούς, οπότε δεν μ' ενδιαφέρει.

Mary ka είπε...

Περαστικά να έχετε και να ξέρετε όταν πάθετε κάτι, η Κλώντη είναι σίγουρη ότι θα σας μείνει για συμπαράσταση.
Συμφωνώ με τα ελληνικά προϊόντα αλλά έλα που οι έλληνες βιομήχανοι έχουν ψηλά τον αμανέ και δεν τον χαμηλώνουν λίγο. Ελπίζω επίσης να παραμείνουν ελληνικά όσα είναι όντως ελληνικά (και όχι μόνο αυτά που απλώς έχουν ελληνικό όνομα).
Ο φίλτατος Πάγκαλος πήγε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση σε έκθεση της συλλογής Φέλιου στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών της Βενετίας. Ποιος ξέρει,οι εναπομείναντες ζωντανοί ζωγράφοι της συλλογής Φέλιου ίσως θελήσουν να τον απαθανατίσουν και να μείνει στη χώρα μας ένα έργο τέχνης πολυεπίπεδο και ανεπανάληπτο. Κρίμα που έφυγε ο Μόραλης, θα έκανε άλλο ένα υπέροχο ερωτικό.
Μόνο απ' τους πολύτεκνους κόβουν? Δεν ακούτε που όποιος διαθέτει ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ (δηλ. όλη η Ελλάδα) θα κληθεί να πληρώσει εισφορά στην εφορία?
Τι άλλο μένει? Το χώμα που πατάμε, ο αέρας που αναπνέουμε, τα χαμόγελα που (ακόμα)σκάμε.

Κωνσταντίνα είπε...

Περαστικά σας, χαίρομαι που τώρα είσαστε καλά!
Όσο για τα νεύρα, το έχει μάλλον η μέρα....μετά από ένα μαραθώνιο μεταξύ τεβε και ίκα είμαι έτοιμη να βρίσω όποιον μου μιλήσει....
Τέλος πάντων, τζάμπα συγχιζόμαστε, τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα μας...Ποιός πλανήτης είναι υπεύθυνος ψάχνω, για να έχω κάπου να ρίξω το φταίξιμο!

Ανώνυμος είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna Εσένα σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη οικογένεια... να ψοφήσουν τα πρόβατα του διπλανού, δηλαδή, όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπισκοπός μας! Η λέξη γριούλα σε πείραξε! αχαχαχαχαχα ανεκδιήγητα αστείο (λάθος λέξη, αλλά σέβομαι τον ιερό τούτο χώρο)!

Αχ μετά φταίνε όσοι μας κυβερνούν και όχι το ποιούς κυβερνούν!;

ZouZouna είπε...

Αχτίδα μου επιτρέπεις ελπίζω!

Ανώνυμε/η όποιος σέβεται τον χώρο τούτο, γράφει επώνυμα, τα έχουμε ξαναπεί.
Την κριτική για το άτομό μου, απο την στιγμή που δεν γνωριζόμαστε, δεν την επιτρέπω. Πόσο μάλλον σε ξένο χώρο.

Marina είπε...

Aχτιδούλα μου περαστικά!!! Τι έφαγες και σε πείραξε;
Η αφίσα σου μου θύμισε τον άντρα μου που μου είπε ότι τώρα που θα κατέβουμε στην Ελλάδα να ψωνίσουμε τα πράγματα που χρειαζόμαστε για να περάσουμε το χρόνο στο Βέλγιο!!!
Θέλουνε πολλές σφαλιάρες Αχτιδούλα μου αλλά ποιος θα τους τις δώσει;;;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε....
Απογοήτευση νιώθουμε και εμείς!!!
Το βλέπω να καθαρίζω τις σκάλες του Βελγίου.....

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, υποθέτω πως τώρα είσαι με τις φίλες σου απ την αθήνα.

οπότε καλα να περάσεις, τα νεύρα είμαι σίγουρη πωςθα έχουν σιάξει.
φιλιά χωρίς νεύρα.

pinelopi είπε...

Aχτίδα περαστικά, ο πλάστης θα αντικαταστήσει σύντομα τα λέιζερ..καθώς φαίνεται. Πόσο θα αντέξει ο κόσμος να σέρνεται έξω από τη Βουλή. Σύντομα θα θελήσει να μπει μέσα!

Rena είπε...

Ελπίζω πως τώρα θα είσαι μια χαρά και θα απολαμβάνεις το καφεδάκι με τις φίλες σου!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλέ τι γίνεται εδώ?μανούλα μου?πως το επιτρέπεις?περαστικά μανούλα να περάσεις όμορφα!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχτίδα μου δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με όσα λες!
Πες κι άλλα!!!
Θα μου πεις και που τα λέμε, ποιανού το αυτί ιδρώνει??
Μας κλεψανε το χαμόγελό μας, και αυτό είναι το μεγαλύτερό τους έγκλημα!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Περαστικά, και καλή διάθεση!
Συμφωνώ απόλυτα για τα ελληνικά προϊόντα: ας δείξουμε όλοι ότι εκτιμούμε αυτά που έχουμε, κι όχι ξανά λεμόνια... Τουρκίας!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Σημείωση: όπως βλέπεις, υιοθέτησα το σύνθημα και στο δικό μου ιστολόγιο.