Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου και...χαμός στο Λευκό Πύργο!


Για την παρουσίαση του βιβλίου της καλής μας φίλης και μπλόγκερ Μαρίας Τζιρίτα ξεκίνησα φίλοι μου παρέα με την Γαστεροπληξ και την Ολίνα μα έπεσα επάνω στη διαμαρτυρία των ποδηλατών που με ..ημίγυμνη εμφάνιση έκαναν το πέρασμα τους και από εκεί που ήταν το βιβλιοπωλείο μας.

Όπως καταλάβατε έγινε ..χαμός αφού τράβηξε τα βλέμματα όλων ακόμα και των..συγγραφέων!!!


Όμως ας σοβαρευτούμε γιατί πραγματικά ήταν για μένα μια υπέροχη συνάντηση με πολύ συζήτηση και ανάλυση των δύο βιβλίων μιας και μαζί με το " Όταν αγαπάς είναι για πάντα" της δικής μας Μαρίας παρουσιαζόταν και το βιβλίο της Νικόλ-Άννας Μανιάτη "Κομμένα λουλούδια".
Εδώ στη φωτογραφία είμαι με τη φίλη μας Μαρία Τζιρίτα που την ξαναείδα πολύ αδυνατισμένη, κομψή, με νέο λουκ και πάντα όμως αυθόρμητη και χειμαρρώδη και την δική μας Βορειοελλαδίτισσα  Σοφία Βοΐκου γνωστή από τα όμορφα βιβλία της.


Παρούσες βέβαια στη παρουσίαση και πολλές φίλες από τα μπλογκς και το facebook καθώς και η κόρη μου Ειρήνη γνωστή..βιβλιοφάγος!
Εδώ άρχισε επιτέλους η παρουσίαση από την χαμογελαστή πάντα Μαρία . Τα είπαμε, ανταλλάξαμε απόψεις για το βιβλίο ,το ..αναλύσαμε, διαβάσαμε αποσπάσματα, ένα ωραίο βιβλίο παιδιά που θα σας κρατήσει παρέα το καλοκαίρι στα σίγουρα. Βέβαια πήγαμε μετά στο βιβλίο της κας Μανιάτη, νέο απόκτημα των Εκδόσεων Ψυχογιός.
Είχα διαβάσει το πρώτο της βιβλίο μα τώρα στη παρουσίαση με κέντρισε το ενδιαφέρον το νέο της και ..δεν άντεξα στη πρόκληση να το διαβάσω για να της πω μετά τη γνώμη μου σε κάτι που..διαφωνήσαμε ως προς την επιλογή της απόφασης της ηρωίδας της.


Θα το διαβάσω κα Μανιάτη και θα τα πούμε σας το υπόσχομαι! 
Με τσάκισε ο άνδρας μου στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα μέσα στην ..ησυχία της παρουσίασης και φύγαμε οι έρμες κατά τις 9.30 προς το Λευκό Πύργο όπου πέσαμε σε...ΧΑΜΟ! 
Βλέπετε δεν με άκουσε να φύγει..διαμαρτυρία μου ήθελε..μποτιλιάρισμα φάγαμε ..και τρέχαμε με τη Χρυσούλα να καταλάβουμε που ήταν για να μπούμε να ...σωθούμε από το πολύ κόσμο που έκλεισε τους δρόμους. 
Α! βρε Ολίνα..τι τραβήξαμε..εσύ πρόλαβες και έφυγες με τη Νιόβη!



 Θα ήταν τουλάχιστον 1500 ποδήλατα και αμέτρητος κόσμος!


Φθάσαμε επιτέλους..παιδιά δεν είμαι για ..τέτοιες συγκινήσεις και στριμωξίδια..πάντως ..πάλι καλά ο άνδρας μου δεν ..εξερράγη από τον αγώνα του να μας βρει!
Όμως πέρασα μια όμορφη βραδιά πραγματικά γιατί ..μου άρεσε η όλη συζήτηση που κάναμε με τις δύο συγγραφείς και πάνω απ' όλα χάρηκα που είδα τόσες φίλες.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν και εγώ εκεί, και γιατί όχι και με τα ποδήλατα.χαχαχαχα.

καλο ξημέρωμα να έχουμε με φιλιά ονειρικά.

Hfaistiwnas είπε...

Μπορεί να περάσατε τα πάνδεινα αλλά στο τέλος έμεινε η γλύκα της μέρας! χεχε!
Καλό διάβασμα λοιπόν!!!

Marina είπε...

Η ζωή θέλει περιπέτεια Αχτιδούλα!!! Και υπομονή...Η Ελλάδα μας δεν είναι πια η ίδια!!!

OLINA M είπε...

Ήταν πράγματι ένα υπέροχο απόγευμα!
Η παρουσίαση της Μαρίας εντυπωσιακή και ο λόγος της χειμμαρώδης.Με συνεπήρε στην ανάγνωση αποσπασμάτων των βιβλίων.

Και εσύ....γοήτευσες τους πάντες!!!Νομίζω ότι η κυρία Μανιάτη θα σε καλεί προσωπικά σε κάθε παρουσίασή της από εδώ και πέρα!!!
Φιλιά σε όλους για ένα όμορφο ΣΚ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ σ αγαπω, καλημέρα φίλη μου , πάντως τυχαία βρέθηκα χθες..στη παρουσίαση πήγα μα η κόρη μου σήμερα μοιράζει φυλλάδια..εκείνη σαν πιο νέα είναι και πιο ενεργητική απο μένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου πραγματικά χάρηκα αθυτή τη παρουσίαση περισσότερο απο τις άλλες.Ήταν μικρός ο χώρος και ήμασταν σαν μια οικογένεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου ..η Ελλάδα μας ήμαστε ΕΜΕΙΣ...εμείς αλλάξαμε και έχασε την μορφή που είχε..εμείς μπορούμε να την ξανακάνουμε δική μας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, φίλη μου καλή ..θα σε χαλάσω..μαζί μου θα δεις πολλές τέτοιες συζητήσεις και θα ανακαλύψεις πολλές φιλίες..όπως ακριβώς εγώ ανακάλυψα εσένα και την οικογένεια σου και είμαι τυχερή γι' αυτό.

anthivolon είπε...

Θα ΄θελα να μπορούσα να ήμουν κι εγώ εκεί. Θα απολάμβανα μαζί σας όλα αυτά που περιγράφεις....μαζί και τον "χαμό"...
Τα φιλιά μου
Καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα γλυκύτατη φιλενάδα μου. Τι όμορφο δωράκι μου έκανες χθες! Το ξέχασα μέσα στην τσάντα μου και το βρήκα τώρα. Πόση δουλειά έβαλες! Και το χάρισες σε μένα… Δεν ξέρεις πόσο συγκινήθηκα! Σ’ ευχαριστώ πάαααρα πολύ. Είσαι μοναδική.
Ήταν πολύ ωραία χθες στην παρουσίαση των δύο βιβλίων. Και η Μαρία με το νέο της λουκ υπέροχη! Σου στέλνω φωτογραφίες. Νιόβη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon , Δέσποινα μου ήταν πολύ όμορφα απο κάθε άποψη. μια γλυκιά παρουσίαση.Μακάρι να ήσουνα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νιόβη μου ..πολύ μικρό δωράκι μπροστά στην εκτίμηση που σου έχω και ξέρεις..για μένα αυτό είναι κυρίαρχο στοιχείο σε μια φιλική σχέση.

ElenaG είπε...

Να πω πάλι ότι ζήλεψα...θα γίνω γραφική!!!
E!και τι με νοιάζει!!!!ας γίνω!!!!!
ΖΗΛΕΨΑAAAAAAA!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, είπαμε..πάρε ..καράβι..αεροπλάνο..βάλε βατραχοπέδιλα, πάρε κρις κραφ...σε περιμένω!

Δέσποινα είπε...

Πολύ όμορφα πράγματα Αχτίδα μου,νομίζω ότι άξιζε τον κόπο σας!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καληπέρα μανούλα μου.κοιμήθηκα λιγάκι,γιατί απο΄εχθες έχω κάνει 20 ώρες μάθημα στη σχολή!φιλιά σε όλους,είμαι πτώμα

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, όπως πάντα, έκλεψες την παράσταση! Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ για την παρουσίασή σου, τόσο εσένα, όσο και τις φίλες μας που ήρθαν και την Ειρηνούλα βέβαια! Εντωμεταξύ γράφεις ότι με βρήκες αδυνατισμένη και στη φωτογραφία φαίνομαι τόφαλος! Πώς το κατάφερες αυτό παιδί μου;;; Χάρηκα που σε είδα και την άλλη μέρα μαζί με τον "Στέφανο", σας αγαπώ πολύ και του δυο! Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου που δεν ξέχασες την επιθυμία μου και μου έφερες το εκπληκτικό εικονισματάκι... Θα το έχω θησαυρό μου, όπως θησαυρός είναι για μένα η φιλία σου! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Καλέ, για την παρουσία σου ήθελα να πω κι έγραψα την παρουσίασή σου! Χα,χα, καλό!