Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στο θησαυρό της πόλης μου ανάπαυλα ηρεμίας..

Ένα υπέροχο βραβείο από την Ποδηλάτησα πήρα χθες και είναι ένα βραβείο τόσο όμορφο να το βλέπεις.. χαρούμενο , γεμάτο χρώματα όπως μου αρέσει να είναι η ζωή..ευχαριστώ φίλη μου!


Ήρθε σε μια μέρα που γέμισε από το πρωί με πολύ αγάπη και φιλία  αφού με ..απήγαγε από το πρωί η καλή μου Ολίνα με τον άνδρα της και τα παιδάκια της  σε..πικ νικ στο Σέιχ Σου!!!
Πόσες φίλες γνώρισα μέσα από αυτό το μπλοκόσπιτο μου.. πόση αγάπη και φιλία μου χαρίσατε και σας χάρισα όμως..να το παραδέχεστε!! Σήμερα κάποια από εσάς μου έστειλε ένα μέιλ με όμορφες εικόνες..μία από αυτές έγραφε: " Οι καλοί φίλοι είναι σαν τ' αστέρια..δεν τους βλέπεις πάντα όμως ξέρεις ότι είναι εκεί!"
Να σας ομορφαίνω λοιπόν την ημέρα σας βάζοντας σας λίγες φωτογραφίες από το στολίδι πρασίνου της Θεσσαλονίκης μας που πρέπει να το ξέρει όποιος μένει εδώ και να το χαίρεται όπως κάναμε εμείς σήμερα!


Η Πανοραμική θέα σε μαγεύει...



Η θέση Α΄ λέγεται και βλέπεις όλη τη πόλη από ψηλά με κιόσκια , βρύσες και καθίσματα.. Όμως δυστυχώς υπάρχουν εδώ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΆΝΟΥΝ ΘΗΡΊΟ...ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥ..


Ανάμεσα σε ΑΥΤΑ η Φύση προσπαθεί να επιβιώσει και σκέπτεσαι ότι αυτή η φτωχή ύπαρξη ίσως φάει νάυλον σακούλα και ψόφησει..


Μία υπέροχη βρύση χτιστή από πέτρες που βρισκόντουσαν ολόγυρα!


Η δεύτερη χελώνα που τράπηκε σε φυγή όταν με είδε να την φωτογραφίζω!


Η τρίτη άφησε άφωνη τη Κλώντη που έψαχνε να δει τι είναι αυτό που κινείται μπροστά της!


Ένα σχολείο δημοτικό σε εκδρομούλα γέμιζε το ύψωμα Κεμέν Τεπέ με τις φωνούλες τους, μελετούσαν με το νεαρό δάσκαλο τους τα φυτά κι εγώ..από πίσω!


Μοσχοβολούσε η Αγγελικούλα..


Τα χρώματα και τα αρώματα ανάκατα στη παλέτα του Θεού μας και στα πόδια τα δικά μας!


Κι εμείς..κοινοί θνητοί απολαμβάνουμε την ομορφιά και τη φιλοξενία του δάσους . Με σεβασμό φεύγοντας από εκεί μαζέψαμε και το παραμικρό μας σκουπιδάκι σαν την πιο   μικρή οφειλή και απόδειξη ότι πρέπει να φροντίσουμε αυτό το θησαυρό για τις επόμενες γενιές..



Ολίνα μου και Ηρακλή σας ευχαριστώ για την έκπληξη....

33 σχόλια:

Marina είπε...

Με εντυπωσίασαν τα λουλούδια, η ομορφιά της φύσης, η χαλαρή σας διάθεση!!! Πάνω απ'όλα όμως εντυπωσιάστηκα από το δάσκαλο!!! Υπάρχουν ακόμα δάσκαλοι που κάνουν το επάγγελμά-λειτουργημά τους με τόσο κέφι ώστε να πάνε τα παιδιά κοντά στη φύση να ανακαλύψουν μόνα τους όλα όσα απλόχερα μας χάρισε ο Ύψιστος;;;
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Ωραία φαίνεται η πανοραμική!!!
Συμπαθώ τις χελώνες αν και είναι ερπετά!!! Ασυνείδητοι υπάρχουν πολλοί.. δυστυχώς, το μυαλό τους δεν τραβάει και πολύ..
Καλές εκδρομές!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ!!!!!!!
ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ioanna K. είπε...

όμορφες εικόνες! το ξέρεις ότι δεν έχω πάει ποτέ εκεί;; ναι..ποτέ! η Κλώντη είναι απίστευτη φατσάρα!!!! φιλιά!

stalamatia είπε...

Καλημέρα Αχτίδα ,πολύ όμορφες οι φωτογραφίες, σου η φύση έχει ομορφιές που με λίγη προσοχή τις ανακαλύπτεις .Τα σκουπίδια δυστυχώς είναι από ανθρώπινο χέρι και ανθρώπινο χέρι πρέπει να τα μαζέψει,δεν έχουν συνεργεία για καθαρισμό του δάσους; Οι μη προγραματισμένες εξορμήσεις καμιά φορά είναι οι καλύτερες!

Ποδηλάτισσα είπε...

....Εγώ σε ευχαριστώ!!!!!!!!!! Να έχεις πάντα τόσο όμορφες μέρες, γεμάτες χρώματα και αρώματα!!!!!!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!!!

Mary Ka είπε...

Αλλο ένα βραβείο στα τόσα που έχετε! Συγχαρητήρια. Ο κ. Δημήτρης στο παγκάκι ξαπλωμένος είναι όλα τα λεφτά. Σήμερα πού θα πάτε?

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου δεν θελήσαμε να τα ενοχλήσουμε, ακούγαμε τις φωνούλες τους και είδαμε τα παιδάκια οκλαδών κάτω να κρατούν στα χέρια τους διάφορα κλαδάκια και να συζητούν σαν χελιδονάκια όσα τους ρωτούσε ο νεαρός δάσκαλος.Ναι..υπάρχουν δάσκαλοι πολλοί με διάθεση να κάνουν σωστά το καθήκον τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas θα σου φανεί παράξενο μα ΔΕΝ φοβάμαι τις σαύρες, τα φίδια, τα ποντίκια και γενικά όλα τα ζωάκια αλλά ΤΡΕΜΩ τις κατσαρίδες.,μπορώ να λυποθυμήσω αν την δω να με ..πλησιαζει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou ευχαριστώ γλυκιά μου , έρχομαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου χάνεις , πάρε τη παρέα σου καλαθάκι με τσιμπολογήματα και πάντε να χαρείτε το μέρος.Υπάρχουν και χώροι για μπάσκετ και μπάλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου καλώς ήρθες απο τη Κύπρο , τα σκουπίδια είναι καρφί σε πληγή και είναι τρομερό η αδιαφορία του κόσμου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα μου σ' ευχαριστώ ,το έβαλα στη συλλογή μου , έχω ένα ολόκληρο φάκελο με αυτά.Τα κρατώ για λίγο δίπλα και μετά τα βάζω εκεί για να τα έχω ανάμνηση του ..περίπατου μου στο κόσμο των μπλογκς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka έχω ένα ολόκληρο φάκελο στις εικόνες μου με αυτά ..θα κάνω ένα κολάζ και θα τα βάλω μόνιμα δίπλα..

PiciFriki είπε...

καταπληκτική θέα!

Katerina είπε...

Καλημέρα κουκλίτσα μου!

Την προηγούμενη εβδομάδα η κόρη μου πήγε εκεί εκδρομή με το σχολείο της!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλημέρα μανούλα μου,και εμένα με συγκίνησε πολύ απο το mail¨ "οι φίλοι μας είναι σαν τα αστέρια ,μπορεί να μην τα βλέπεις πάντα ,αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί!"φοβερό!!!!!!!!!!!!γέλασα με την κλωντούλα και την χελώνα!ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οι απρογραμμάτιστες εκδρομούλες είναι πάντα όμορφες!!
Υπέροχες φωτογραφίες από την φύση, μας γέμισες χρώματα και ευωδιές!
Φιλάκια!

...irida... είπε...

υπέροχη η φύση!!οι ..άνθρωποι...
ασυνειδητοι..!
να εισαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα!!!

Katerina είπε...

Καλό μεσημέρι!
Μου αρέσουν οι πανοραμικές φωτογραφίες σου!
Να περνάτε πάντα όμορφα και εκδρομικά :-)
Φιλιά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki φίλε μου φαντάσου να την δεις και απο κοντά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina μου φαίνεται οτι τα πηγαίνουν για να δουν τη φύση και το θέαμα της πόλης απο ψηλά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου..ουάουυυυυ! σε περιμένω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου δεν μπορείς να το πεις εκδρομή, σχεδόν δίπλα μας είναι..10 λεπτά απο το σπίτι μου με τον περιφερειακό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida... φίλη μου αδιανόητο πόσο όμορφα σχεδιασμένο το μέρος και ο χώρος και ακόμα ..αδιανόητο πόσο ο άνθρωπος είναι αγνώμων και άμυαλος και αγενής..περί αγένειας είναι θέμα και η καθαριότητα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου ακόμα την μαθαίνω τη μηχανή μου..

Kid'sART by Angie είπε...

Εχω να παω για πικ νικ στο σειχ σου απο τοτε που ημουν παιδακι!ποσο μου ελειψε!τι ομορφα που ειναι και τι καλα που μου μεταφερεις αυτες τις ομορφες εικονες!!!!Μακαρι να ακολουθησουν πολλες τετοιες καλοκαιρινες εξορμησεις!ο καιρος θα ειναι συμμαχος!φιλια!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη θέα ομολογώ. Και όλες οι φωτογραφίες όμορφες.

Καλό απογευμα σε όλους ναπερνατε παντα υπέροχα.

Aνθήλη είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα μου. Τι ωραίες εικόνες που μας μεταφέρεις. Όλες τους είναι μία και μία. Πήγα να απορρίψω την τέταρτη κατά σειρά, αλλά καλά έκανες που μας την έδειξες μήπως μερικοί βάλουν μυαλό βλέποντας την μαζί με τις υπόλοιπες ομορφιές. Και ίσως, λέω ίσως την επόμενη φορά που θα πάνε να κάνουν το ίδιο, τους έρθει στο μυαλό η εικόνα αυτή, ή έστω το κατηγορώ όλων μας και μαζέψουν το χέρι τους μαζί με τα σκουπίδια τους. Θα ήθελα να το πιστεύω αυτό. Η ελπίδα ποτέ δεν σβήνει.
Φιλιά πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Angie μου κι εγώ τώρα πηγαίνω περισσότερο που..ξαναμωράθηκα..πάντως είναι πολύ 'όμορφα αν σου αρέσει η φύση και ο ..ήρεμος καφές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ σ αγαπω, καλώς ήρθες γλυκιά μου με το υπέροχο τίτλο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη μου πολύ βρωμιά..δυστυχώς..πήγαμε αλλού να καθίσουμε απο το θέαμα που είδαμε.

ΕΛΕΝΗ είπε...

Αχ πόσο έχω νοσταλγήσει το σειχ σου!!!Είναι τέλειες αυτές οι μικρές και ξαφνικές αποδράσεις!Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!Καλό βράδυ.