Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μία μέρα γεμάτη εκπλήξεις και ..πληρωμές!


Μία μέρα γεμάτη απο παντού.. η γειτονιά μας πένθησε μια καλή κυρία που πέθανε χθες μετά απο ένα εγκεφαλικό και όπως ήταν φυσικό πήγα νωρίς το πρωί να ανάψω το κεράκι μου και να χαιρετήσω.Μεγάλη κυρία βέβαια, παλιά πελάτισα μου δεν έπαυε να είναι μια απώλεια ότι ηλικία και αν ήταν.
 Ήμαστε μια δεμένη γειτονιά και όλοι μας ενδιαφερόμαστε και ανησυχούμε για το καθένα αφού ξέρουμε τα προβλήματα και τις χαρές όλων.
 Μετά πηγαίνοντας στη κόρη μας μπλεχτήκαμε σε ..διαδήλωση ( πρωινιάτικα βρε παιδάκι μου) και χωθήκαμε σε δρομάκια για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε όμως..δεν είχαμε μόνο εμείς την εξυπνάδα αυτή.
 Πηγαίνοντας λοιπόν να πάρουμε τη κόρη και τα εγγόνια μας ο καλός μου χτύπησε το λάστιχο σε ένα κράσπεδο απο βιασύνη για να φύγει και ..νάτο το δωράκι του Μαίου αλλάξαμε λάστιχα καινούργια αφού μας είπαν εκεί που πήγαμε οτι θα χρειαζόντουσαν σύντομα αλλαγή. Τα λένε αυτά στο δικό μου άνδρα κύριε μηχανικέ;
 Έτσι περάσαμε το υπόλοιπο πρωινό μας σε λάστιχα, ζάντες, κάρτες καυσαερίου και όλα αυτά που ξετρελλαίνουν τα μεγάλα παιδιά σαν τους άνδρες μας.
Η μέρα πολύ ζεστή, ανοιξιάτικη πραγματικά μα εμένα το συνιάλο απο την αρθρίτιδα μου λέει οτι αύριο θα χαλάσει και θα έχουμε αλλαγή σκηνικού στον ηλιολουστο ουρανό μας.
Ο άνδρας μου για βραδινό έφτιαξε μια υπέροχη τυρόπιτα και όσο και αν του λέω οτι θέλω να χάσω λίγα κιλά εκείνος πέρα βρέχει.. Αχ!! με βλέπω φέτος στα Φλογητά να με δείχνουν σαν..σημαδούρα!
 Όποιος θέλει μαρμελάδα ..λεμόνι..εδώ ήμαστε..ολόκληρη κατσαρόλα έκανε και δεν ξέρω τι να την κάνω...! Νομίζω οτι θα την βάλω  σε βαζάκια , θα τα στολίσω και θα τα στείλω σε κάποιο φιλανθρωπικό μπαζάρ για να την πουλήσουν...υπάρχουν πολλοί άραγε που τους αρέσει η μαρμελάδα λεμόνι!!!!!!!
Καληνύχτα φίλοι μου ,Αχτιδένια φιλάκια.. αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα ακόμα και να βρέχει.. τι μας νοιάζει ; εμείς θα ξέρουμε οτι πίσω απο τα σύννεφα υπάρχει πάντα ο ήλιος! 

34 σχόλια:

fevis είπε...

Μαρμελάδα λεμόνι!!! Νομίζω πως θα πηγαίνει υπέροχα με κάποιο από τα υπέροχα κεκάκια σου.. Και το ξέρω πως δεν είναι ότι καλύτερο για δίαιτα αλλά τι να κάνω που είμαι λαίμαργη? Φιλιά!!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Τέτοιες εκπλήξεις και πληρωμές … είναι πράγματα συνηθισμένα … τα προσπερνάμε και πάμε παρακάτω σαν να μην έγιναν …. Κράτα την υπέροχη τυρόπιτα του Δημητράκη σου και ας δίνει λίγες θερμίδες παραπάνω…. Όσο για την μαρμελάδα λεμόνι !!! μμμμμμμ!!!!!!! Πάει υπέροχα στο τσιζ κέικ ή πάνω από τα παγωτά βανίλια, καϊμάκι ή λεμόνι …. Καλό Ξημέρωμα Αχτιδούλα!!!!

Lefkothea είπε...

η τελευταια σου φραση τα ειπε ολα....εμεις θα ξερουμε πως απο πισω υπαρχει ο ηλιος....5 λεξουλες και μια τεραστια αληθεια...ευχαριστω για την βραδυνη αφυπνηση Αχτιδουλα μου...φιλια

el.mar είπε...

Πόσο ευχαριστήθηκα τις τελευταίες σειρές!!!!!Καλό μήνα!!!Μμμμ μαρμελάδα λεμόνι!!!!
Τα φιλιά μου!!!!!

xristin είπε...

Καλέ,τα ίδια προβλήματα έχω και εγώ με την κολόνα του σπιτιού.
Μπήκε στην κουζίνα και έκανε κατάληψη.
Δεν αντέχω τόσο φαγητό.
Εξω οι άντρες απο την κουζίνα!

Aνθήλη είπε...

Την καλησπέρα μου. Όντως ότι και να γίνει ο ήλιος θα υπάρχει και θα ανατείλει. Μόλις έδειξα στον αρραβωνιαστικό μου το αριστουργημά σου στα Φλογητά και για μάντεψε..... σιγά μην δεν σου βρούμε τι άλλο να ζωγραφίσεις. Ανοιχτή πρόσκληση για εσάς όποτε θέλετε γιατι μου βρήκε 2-3 σημεία που θέλουν οπωσδήποτε ζωγραφική λέει..... Και μόλις του διάβασα τι σου έγραψα συνέχισε < η κολώνα, ο ουρανός, το παράθυρο, οι εσοχές...> Ευτυχώς τον σταμάτησα. Όπως καταλαβαίνεις Αχτιδούλα δεν μιλάμε για φιλοξενία σαββατοκύριακου αλλά κανένα μήνα και βάλε....ΧΕ!!! ΧΕ!!! ΧΕ!!! ΧΕ!!!Καλό σας βράδυ.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Είμαι να μην αρχίσουν να ασχολούνται με τα αυτοκίνητα!!! χαχαχαχα!
Λίγη δίαιτα είναι καλή πριν το Καλοκαίρι!!!
Μαρμελάδα λεμόνι, δεν ξέρω πως θα είναι, ωραία η ιδέα για το μπαζάαρ!!!
Καλημέρα!

ElenaG είπε...

εμείς θα ξέρουμε οτι πίσω απο τα σύννεφα υπάρχει πάντα ο ήλιος!
Τι πιο όμορφο να διάβαση κάποιος
με το ξεκίνημα τις μέρας του!!!
Καλημέρα Αχτίδα μας!

Μαρμελάδα λεμόνι!!!Μμμμ!!!

Περιμένω να πάρω το δώρο μου σε λίγο!!! :-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fevis, καλημέρα φίλη μου .ούτε ίδιο μυαλό να είχατε! Το ίδιο μου είπε κι εκείνος, να την βάλω σε κεκάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα, φίλη μου καλημέρα έστω και ..συννεφιασμένηΤην έβαλα σε ένα σωρό βαζάκια μα..μόνο σε πάστα φλόρα τρώγεται, είναι όμορφη αλλά..ξυνούτσικη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lefkothea, καλημέρα φίλη μου , να ξυπνάς και να σκέπτεσαι με καλή διάθεση τα όμορφα που μπορούν να συμβούν..όσα διορθώνονται..και τα άλλα..άστα να φύγουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar καλό μήνα γλυκιά μου, ο μήνας μου!Έχω γεννέθλια , έχουν τα παιδιά μου, γιορτάζει η κόρη μου..Μαγιάτικοι ήμαστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ xristin..αχ! συνταξιδιώτισα στο πάθος των ανδρών μας! Δεν μπορώ να τον ξεκολλήσω απο το να φτιάχνει πράγματα στη κουζίνα.Εγώ μαγειρεύω πολύ καλά μα ΔΕΝ μαγειρεύω όχι γιατί βαριέμαι αλλά επειδή ΔΕΝ με αφήνει...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη, φίλη μου, το βναλιτσάκι μου , καφεδάκι, βοηθό να μου δίνει τα χρώματα, σκαλίτσα και τον άνδρα μου κάποιος να τον κρατά μακριά απο τη κουζίνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, άστα φίλε μου..πρωί πρωί χθες 750 ευρώ και μας έκαναν κι όλας στα λάστιχα 35% έκπτωση επειδή ήταν συμμαθητης της κόρης μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, ελπίζω να σου αρέσει, θα σου έστελνα πολλά μα..δεν την ήξερα τη κυρία και είχε πολύ βάρος απο ότι είδα σε βαλίτσες.Μάλλον θα έρεθι η βαπτισιμιά μου στη Κύπρο και αν έρθει θα σου στείλα άλλα.

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ!!
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ!!
ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi lourdaki, σου τα ανταποδίδω και..μακάρι να ήμουνα εκεί για τις φίλες μου να δω και να πιω μαζί τους το καφέ μου!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα καλημέρα! Η μαρμελάδα λεμόνι είναι υπέροχη και σε ότι γλυκό δε μπορώ να αντισταθώ. Όσο για τους άνδρες στην κουζίνα είναι πρόβλημα...Ετσι είναι και ο δικός μου και τον πιάνει η όρεξη για δημιουργία τα βράδια. Ποτέ δε θα αδυνατίσουμε!
Φιλιά από τη βροχερή Πάτρα!

Marina είπε...

Αυτό με το μετεωρολογικό σου μπορείς να το αξιοποιήσεις ξέρεις...Πάρε τον Αρναούτογλου να του λές τα μελλούμενα του καιρού! Τι να τους κάνουμε τους επιστήμονες όταν έχουμε τις πρακτικές;;;....χα...χα...

foufoula89 είπε...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΗΛΙΟΣ!!!!!!!!!!1ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ElenaG είπε...

Το Πήηηηηηηηηηηρα!!!!!!
Είναι φανταστικό!!!
Μα το ξέρεις πιότερο από την ομορφιά του είναι η δικη σου. Η αγάπη σου που στο τέλος αυτή μετρα!!!
Σ ευχαριστώ μέσα απ τη καρδια μου!

Αλλά τι αλλα;!!!(η αχάριστη!):-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου τώρα σκέπτομαι να κάνω μπισκότα με λεμόνι μαρμελάδα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου αμφιβάλεις; σήμερα βρέχει στη Θεσσαλονίκη συνέχεια, έχουμε υγρασία 100%

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, φίλη μου σήμερα σε θυμήθηκα..πήγα στης κόρης μου και γινότανε χαμός με τα 3 παιδιά και της είπα για σένα που έχεις κι εσύ τρία..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, φίλη μου χαίρομαι που σου άρεσε, όταν έρθω..ετοίμασε τοίχο!

Rena είπε...

Ωχ ωχωχ,πως να αντισταθείς σε τέτοιους λαχταριστούς πειρασμούς,απόλαυσε την τυροπιτούλα και μετά για ένα ελαφρύ επιδόρπιο φάε γιαουρτάκι με μαρμελάδα λεμόνι από πάνω!!!

Ερωφίλη είπε...

Σ ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις ονειρεμένες ζωγραφικές σου.
Θέλω και τη συνέχεια στους εσωτερικούς τοίχους!
Θα αναβαθμιστεί το σπίτι και όταν το αφήσετε θα αναπροσαρμοστεί το ενοίκιο,απλησίαστο θα γίνει!!!
Ομολογώ ότι ζήλεψα και θέλω κι εγώ!

Κατερινα είπε...

εισαι απιστευτα ζωντανος ανθρωπος!!!πολυ χαιρομαι που σε...βρηκα!!η τελευταια σου προταση εχει ..πολυ μεγαλη σημασια!!!σε χαιρετω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου..ομολογώ..δεν αγαπώ τις μαρμελάδες!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου θα μπορούσα πολλά να ζωγραφίσω εκεί μα..μπορεί να μη του αρέσουν οπότε..σταματώ.Σκέφτηκα να κάνω και μέσα ένα πίνακα τοιχογραφία μα..θα φάω ξύλο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου σ' ευχαριστώ! Ξέρεις οτι έχω ..3 Κατερίνες;ευτυχώς που έχετε άλλα αβαντάρ.

Penelope είπε...

Βρε Αχτίδα μας, μην τον στεναχωρείς με αρνήσεις τον χρυσοχέρη σου...
Να 'χαμε λίγη απο την τύχη σου :-))

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μανούλα ποια κυρία πέθανε καλέ?