Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ζωή φίλοι μου έχει πολλές όψεις

Δύο νέα παιδιά πέθαναν στο καθήκον τους χθες κι εγώ θα μιλήσω από τη μεριά της μάνας που θα κλάψει σήμερα τα μόλις 22χρονα αυτά παιδιά...

Είναι φοβερό να ήμαστε πια φοβισμένα πλάσματα στους δρόμους της ίδιας μας γειτονιάς, της ίδιας μας της χώρας. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι... εγώ που ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου , εγώ ... που συνελλήφθηκα και δάρθηκα ... εγώ που κάποτε κράυγαζα συνθήματα κατά του κατεστημένου ...εγώ. .θα έλεγα σήμερα το πρωί ότι είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης και της παραδειγματικής τιμωρίας όσων κάνουν πράξεις βίας.
Λυπάμαι μα είμαι σίγουρη ότι οι καταστάσεις των καιρών θα φέρουν χειρότερες μέρες και ότι η ανθρώπινη υπόσταση θα γίνει χνάρι ασυδοσίας και θηριωδίας πράξεων.
Πάντα αναρωτιόμουνα πως μπορεί ο άνθρωπος να αφαιρεί ζωή για χρήμα, πάθη και εκδίκηση.. τώρα πια είναι ένα δεδομένο που μας κάνει να αμφισβητούμε ακόμα και το γείτονα μας.
Σκληρά αισθήματα γεννιούνται στα παιδιά μας, φωλιάζουν στη καρδιά τους και τα κάνουν εκτελεστές και διεκδικητές των ιδεών τους με βία και και άρνηση των συνεπειών ων πράξεων τους. Θα ήθελα να ήμουνα στο προσκεφάλι των εκτελεστών αυτών και να τους ρωτήσω με το που θα ανοίξουν τα μάτια τους αν ..άξιζαν τα 1000 ευρώ που έκλεψαν τα δάκρυα και το σπαραγμό αυτών των μανάδων που σήμερα θα θάψουν μαζί με τα όνειρα τους όλα τα αισθήματα τους μέσα σε δυο μέτρα γης.
Έχουμε μπλόκερ που έχουν άνδρες αστυνομικούς που καθημερινά φαντάζομαι όταν φιλούν τον άνδρα τους στη πόρτα και του λένε καλημέρα ... είμαι σίγουρη ότι προσπαθούν να καταχωνιάσουν σε ένα χαμόγελο το φόβο και να ξορκίσουν τον εφιάλτη του..ίσως ..ίσως ..σήμερα πάθει κάτι, ίσως ..χτυπήσει το τηλέφωνο....
Λυπάμαι αφάνταστα τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιά των παιδιών μου για το αύριο που τους ξημερώνει και που ακόμα και μια Αχτίδα βλέπει με φόβο και θλίψη..
Η ζωή φίλοι μου έχει πολλές όψεις , το ξέρω ..πάντα λέω ότι πρέπει να έχουμε καλή διάθεση και καλή πρόθεση για όλα μα ..υπάρχουν και μέρες που τα σύννεφα είναι τόσο βαριά που καμία Αχτίδα δεν περνάει...




42 σχόλια:

Marina είπε...

Οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε άγρια θηρία και οι ψυχές τους γίνανε πέτρινες! Τρώει ο ένας τον άλλο χωρίς δισταγμό και αναστολές! Σημεία των καιρών και αυτά...Πως θα γυρίσω πίσω;;;; Που θα ζήσουν τα παιδιά μου;;;

.......ΦΟΒΑΜΑΙ.......

Guardian Angel είπε...

Καλημέρα Αχτίδα (όσο μπορεί να είναι)

Είναι όντως παράλογο να βάζεις κάθε πρωί στο νου σου από ποιο δρόμο θα περάσεις για να πας στη δουλειά σου, αν η τσάντα σου είναι κλειστή, αν κουβαλάς πολλά λεφτά κι αν και σήμερα θα τα καταφέρεις να πας σπίτι σου σώος. Είναι μεγαλύτερη αμαρτία όμως μέσα σε μια στιγμή να χάνονται άνθρωποι έτσι απλά γιατί τόσο απλά κάποιος το θέλει. Ούτε για 1000 ούτε για δις ευρώ δεν πρέπει να χάνεται μια ζωή. Επιτέλους να έρθει μια παραδειγματική τιμωρία μπας και ο επόμενος "δολοφόνος" το σκεφτεί λίγο παραπάνω πριν...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Ταυτίστηκα απόλυτα μαζί σου σε όλα όσα έγραψες, στο τρόπο που τα ανέλυσες, στα συναισθήματα που μας πέρασες... σε όλα όσα είχες να πεις!

Εγώ σήμερα ενημερώθηκα για αυτό τον άδικο χαμό αλλά η αλήθεια είναι πως η ζωή μας έχει γεμίσει καθημερινά με τέτοιους άδικους χαμούς και το κακό είναι πως πάντα θα είναι γεμάτη και είναι τόσο λυπηρό αυτό... μα τοσο...

Unknown είπε...

τώρα είναι ακόμα η άρχη...
τι θα γίνει όταν τα πράγματα γίνουν χειρότερα?

Magdalene B. είπε...

Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο δυστυχισμενοι πια, που ψάχνουν παντού να βρούνε τους φταίχτες της αθλιότητας τους. αυτό πλήρωσαν τα δύο παιδιά.Είναι κρίμα, και άδικο και ΄πολύ μα πολύ τρομαχτικό. Ανησυχώ το ίδιο για το μωρό μου, αλλά και για τη γενιά μου. ('80)Οι μισοί απο μας θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Τόσο αφιλόξενος πια, και επικίνδυνος έχει γίνει ο κόσμος μας...τα νέα παιδιά, εγκαταλείπουν τα όνειρα τους πριν καν τα αρχίσουν . Οι εικόνες γίνονται όλο και πιο ζοφερές..Πολύ λύπη, πολύ...

love2love είπε...

θα περασει αχτιδα και ολα θα πανε καλα

Mana είπε...

ζούμε σε άσχημες εποχές. όχι ότι δεν υπήρξαν και χειρότερες, αλλά βγαίνει ο χειρότερος μας εαυτός στην επιφάνεια.

"I" είπε...

Άλλη μια μαύρη κορδέλα στο μπράτσο..άλλη μια φορά το κλάμα της μάνας μου και ο ψίθυρος "αν ήσουν εσύ εκεί.." Πονάει η καρδιά μου σήμερα για αυτά τα παιδιά, τα αδέρφια μου..Δεν θάβουμε τη στολή, θάβουμε δυο παλικάρια και ο ουρανός κλαίει μαζί μας..ΑΘΑΝΑΤΟΙ στην ψυχή μας..

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΛΠ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ

ΡΑΝΙΑ

magda είπε...

Έχεις δίκιο απόλυτο. Τα ίδια συναισθήματα, διακατέχουν κι εμένα και ως μητέρα και ως άνθρωπο.
Δυστυχώς ζούμε στην εποχή του παραλόγου...Θλιβερό...
Φιλιά λυπημένα :(

moments collector είπε...

Οι εποχές έχουν αγριέψει,οι καταστάσεις έχουν αλλάξει,δυστυχώς προς το χειρότερο...έχεις δίκιο, κάποιες μέρες είναι τόσο μαύρες που όσο και να θες δε φωτίζονται με τίποτα...μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδάκι και να τα άλλαζα όλα και κυρίως να εξαφάνιζα τα χρήματα,γιατί εξαιτίας τους γίνονται όλα τα κακά...

bourloto είπε...

ΑΧΤΙΔΑ σε βρίσκω σε μια δύσκολη συγκυρία που όλους μας έχει ταράξει.
Ο φόβος κυριάρχησε, ο πόνος δυνατός!
Δεν έχω λόγια...

Sweet Dreams είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου, είναι φοβερό η αλλαγή των ανθρώων, η πόρωση και η αδιαφορία που γεμίζει τις ψυχές των νέων πολιτών.Νομίζω οτι η οικονομική κρίση κάνει τη κατάσταση ακόμα πιο άσχημη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel, φίλη μου σκέπτομαι σαν μάνα.Αν το παιδί μου έκανε κάτι κακό σου ορκίζομαι οτι η τιμωρία του θα ήταν πολύ παραδειγματική.Ήμουν ακραία πάντα σε τέτοια, ποτέ δεν τους χάιδεψα τα αυτιά και δεν παρέβλεψα τα λάθη τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, σκέψου τις ηλικίες τους..παιδιά ..εκτελέστηκαν εν ψυχρώ..απαιτώ τη παραδειγματική τιμωρία αυτών των θηρίων.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Chris, μικρή μου έχεις απόλυτο δίκιο, περιμένω πιο άσχημα δυστυχώς.

Hfaistiwnas είπε...

Λυπάμαι το ίδιο και εγώ..
Πάνω στο καθήκον.. που λένε..
Πως μπορεί κάποιος να αφαιρεί ζωή;;;; Ερωτήματα που δεν θα πααντηθούν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magdalene B, πιστεύω οτι οι άνθρωποι έχουν κορεστεί απο πολλά και ψάχνουν νέα κραυγαλέα πάθη. Η παιδοφειλία, το παράλογο σεξ χωρίς αίσθημα, οι ληστείες για ψύλου πήδημα, βιασμοί και ένα σωρό που ακούμε κάθε μέρα..Δεν θέλω να ζω σε τέτοιο κόσμο βρε παιδάκι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, λυπάμαι όμως..δεν ελπίζω πια σε κα΄τι ακλύτερο, οι προφητείες βγαίνουν αληθινές τελικά.τις κοροιδεύαμε όταν τις έλεγαν οι μανάδες μας και να..γίνονται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mana, φίλη μου καλώς ήρθες, ο χειρότερος εαυτός...δεν μπορώ να το δεχθώ..δεν αλλάζει ο άνθρωπος που έχει αρχές και πιστεύω..Εσύ μπορείς να σκοτώσεις; να βασανίσεις; να πληγώσεις εν ψυχρώ τον διπλανό σου; Όσο τα νέα παιδιά δεν ε΄χουν είδωλα σωστά , όσο θέλουν αυτό που δψεν μπορούν να αποκτήσουν , όσο έχουν υψηλό το δείκτη του εγωισμού τους και όσο τα ΜΜΕ δείχνουν ανθασμένα πρότυπα ..η κατάσταση θα είναι έτσι και ..χειρότερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "I" , φίλη μου σκέψου τις μανάδες τους..τι όνειρα και χαρές θάβουν..τι μίση και πάθη αποκτούν στη καρδιά τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΑΝΙΑ φίλη μου.. για μένα υπάρχει ο καλός και ο κακός άνθρωπος .Όπως είπα και πριν δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σκοτώνω, να απειλώ να κακοποιώ, να ληστεύω, να προκαλώ πόνο στον άλλο.
Πιστεύω οτι και βέβαια φταίει και αυτό μα περισσότερο φταίει η αλλαγή της ανθρώπινης οικογενιακής κουλτούρας.Η οικογένεια πια δεν είναι δεμένη, δεν υπάρχουν πρότυπα, τα νέα παιδιά θέλουν να αποκτήσουν όλα γρήγορα.μα και πάλιόταν κάποιος έχει αρχές δεν κάνει τέτοια πράγματα.Η βια φέρνει βία καλή μου , ποτέ τίποτε καλό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ magda μου , το πρωί ξαναμπήκα στο μπλοκ σου για να δω και να ηρεμήσω στο χρώμα της ανάρτησης σου και να γυρίσω στα χρόνια που όλα αυτά ούτε καν σαν εφιάλτης δεν υπήρχαν .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nandia μου ..ξέρεις τι λέω πολλές φορές.. το χρήμα το μισώ γιατί είναι κάτι που σε αλλάζει , σε σέρνει σε αγώνες να έχεις ακόμα περισσότερα και κυρίως σε κάνει να εξαρτάται απο αυτό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ bourloto, καλώς ήρθες φίλη μου, χαίρομαι αφάνταστα γι' αυτό και ναι..σήμερα είμαι τσατισμένη με όλα αυτά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sweet Dreams, είμαι σίγουρη γι' αυτό γιατί όλοι ανατρίχιασαν με αυτή την μέρα..

ElenaG είπε...

Δυστυχώς Γεωργία μου τα χειρότερα
πιστεύω έρχονται...
Παρακολούθησα στις ειδήσεις το βραδυ έντρομη ένα περιστατικό
Πρωταγωνιστές κάποιοι αιτητές πολιτικού ασύλου
Η Κυβέρνηση τους πήρε σε ένα ξενοδοχείο και σε κάποιο δεν
του άρεσε (E! δεν τον βάλανε
στο Hilton!) Άρχισε να φωνάζει να κάνει φασαρία
φωνάξανε την Αστυνομία επιτέθηκε στους Αστυνομικούς
και προσπάθησε να πάρει το όπλο από τον ένα!
Ευτυχώς δεν το κατάφερε!
είχαμε μονο μικροτραυματισμούς.
Αν το έπαιρνε; Είχε μαζευτεί κόσμος από τη φασαρία
είναι γειτονιά εκεί...
Βλέπεις άλλαξαν οι καιροί...
μα δυστυχώς προς το χειρότερο!
Η απληστία τον λίγων Γεωργία μου
έφερε τους πολλούς σε τέτοιο κατάντημα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω αχτιδα μου να υπαρχει χειροτερος πονος μια Μανα να θαβει το ΠΑΙΔΙ της δεν υπαρχουν λογια.Συμφωνο απολυτα μαζι σου σε τι κοσμο θα μεγαλωσουντα παιδια μας μονο οΘΕΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ.Ας μας λυπηθει να μας προστατευοι.ΦΙΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου αχτιδα μου γλυκιά κι ευαίσθητη φίλη,όπως τα έγραψες είναι.Αλοίμονο στα παιδιά που χάθηκαν τόσο αδικα και στις μανούλες που θα αντικρύσουν αυτή την εικόνα...Ο θεός να τους δώσει κουράγιο γιατί δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη παρηγοριά που θα απαλύνει τον πόνο τους τώρα.Απ'τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν εχουν αρχές και δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή αυτά θα γίνονται στο εξής..Συμφωνώ μαζί σου για τη θανατική καταδικη αφου εχει εξευτελιστεί η ανθρώπινη ζωή πλέον.Απο χτες κι εγω εχω σοκαριστεί αφάνταστα. Παραδειγματική τιμωρία λοιπόν.Πολλα φιλιά και την αγάπη μου.Και προσοχη οταν βγαίνουμε έξω, γιατί ετσι που καταντήσαμε, δεν ξερουμε αν θα επιστρέφουμε σπίτι μας.

Mairyliscious είπε...

anatrixiasa...... lypamai ......fobamai .....

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,μανουλα μου καλησπερα,και εγω μαζί σου για την θανατική ποινή αυτών των τεράτων!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, έχεις δίκιο καλή μου, έχουν αγριέψει τα πράγματα, χθες λήσυεψαν ένα κοντινό μας μαγαζί κρεοπωλείο με όπλα μέρα μεσημέρι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΡΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, γλυκιά μου Μαρία αύριο που θα κάτσω σπίτι θα σε πα΄ρω τηλέφωνο να τσα πούμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος , δεν το λέω με κακ'ία και εκδίκηση όμως αν δεν υπάρχει τιμωρία γερή δεν θα σταματήσει αυτό το κακό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mairyliscious, καλώς ήρθες γλυκιά μου, δεν τιο λέω για να ..τρέμουμε, το λέω απλά να προσέχουμε και να διορθώσουμε όσο μπορούμε τα όσα ..δεν συμαζεύονται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, κοριτσάκι μου χθες λήστεψαν το Πολίτικο ξέρεις..Ο Νταντούλης σου κάνει χορτόπιτα !

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,.τι να πω μαμ γινεται χαμός!!!θέλω χορτόπιτα!!!!!!!!σας αγαπώ πολύ,καληνύχτα μανούλα

Ρεβεκκα είπε...

Αχτιδα μου τα εγραψες πολυ ομορφα και κατανοητα.Δεν εχω λογια γιαυτο που εγινε...μα περισσοτερο φοβαμαι γιαυτο που ερχεται...το αυριο...ποιος ξερει τι αλλο μας περιμενει.Η φτωχια θα μας κανει πολλα να κανουμε δυστυχως...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου νομίζω οτι πρέπει να προετοιμαστούμε, να μειώσουμε τιςμ απαιτήσεις μας, να σκεφτούμε όταν ζητάμε κάτι αν πραγματικά το έχοπυμε ανάγκή αν απλά το θέλουμε.Νομίζω οπτι καλπάζει απο εδώ και πέρα ο χρόνος. γυρνάμε σε εποχές που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας.

Ανώνυμος είπε...

Σημεία των καιρών μας δυστυχώς, τους ίδιους προβληματισμούς έχω κι εγώ, αγωνιώ και αναρωτιέμαι σε τι κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου!!!
Παρένθεση σε όλο αυτό...σου έχω πρόσκληση για παιχνιδάκι, έλα να τη δεις, θα χαρώ πολύ να συμμετάσχεις κι εσύ!!!
Σε φιλώ!!!

Tζίνα Μιτάκη είπε...

δεν θελω να σας το κανω πιο βαρυ αλλα..το ενα το παλικαρι το γνωριζα ηταν γειτονοπουλο μου στην Αθηνα ορφανο απο τα 12-13 -περιπου απο πατερα , η αδελφη του συμμαθητρια του γιου μου...δεν ξεχνω εκεινη την μανα ,νεα κοπελα με το ιδιο ρουχο χειμωνα καλοκαιρι απο πριν χαραξει η μερα για το μεροκαματο να τα μεγαλωσει...δεν εχω σταματησει να κλαιω απο χθες που το εμαθα, οχι πως αν δεν το γνωριζα θα ηταν αδιαφορο αλλα οσο να το κανεις αν γνωριεις οχι μονο προσωπα αλλα και καταστασεις ειναι πιο βαρυ