Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δικαιολογώντας το αβατάρ και το ψευδώνυμο μου!



glitter-graphics.com


Κάνοντας χθες την περατζάδα μου από το μπλοκ του φίλου μας  JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS για να γελάσει λίγο το χειλάκι μου διάβασα οτι μας προκαλούσε να κάνουμε ανάρτηση για το αβατάρ μας που σύμφωνα με τη γνώμη πολλών είναι κομμάτι κρυφό της ψυχολογίας μας.
Εγώ δεν έχω να δικαιολογήσω το αβατάρ μου γιατί είναι η..φωτογραφία μου και γιατί απλά η ανωνυμία δεν μου ταιριάζει..Το ψευδώνυμο όμως Αχτίδα έχει την σχετική ιστορία του και θα την μοιραστώ μαζί σας.
 Το ψευδώνυμο αυτό το θεωρώ από το 1977 κάτι σαν 2ο όνομα μου γιατί είναι ( μάλλον να πω πια ..ήταν..) η ονομασία της επιχείρησης μας.

( Στη φωτογραφία είμαι πριν από 18 χρόνια με τη πρώτη μου Κλώντη και το ..σύνηθες άνω - κάτω μου!)

Πίσω λοιπόν στο 1977 , μόλις άνοιξα το πρώτο μου μαγαζί λιανικής τότε επί της Κωνσταντινουπόλεως όχι ιδιόκτητο όπως αυτό που αγόρασα μετά αλλά ήταν το πρώτο μου βήμα στα καλλιτεχνικά όνειρα μου .
Έγκυος στη δεύτερη κόρη μου και με μωρό 10 μηνών την πρώτη μου, πήγαινα και ζωγράφιζα στο χώρο εκείνο γυάλινα . Η ζωγραφική και οι διάφορες τεχνικές και εφαρμογές σε γυαλί τότε  ήταν οι σπουδές που έκανα στο Βέλγιο το χρόνο που έζησα εκεί αμέσως μετά το γάμο μου.
Την επόμενη μέρα έπρεπε να πάω στην εφορία να δηλώσω το όνομα της επιχείρησης και στην αστυνομία για άδεια ταμπέλας και εν συνεχεία να το κατοχυρώσω στο βιοτεχνικό επιμελητήριο. Σκεπτόμουν διάφορες ονομασίες  γιατί ο  άνδρας μου τότε μόνο Γαλλικά μιλούσε και όταν τον ρωτούσα τη γνώμη του ,μου έλεγε.. μαργαριτάρια ..για ονόματα!Ήταν λοιπόν μια συννεφιασμένη μέρα κι εγώ κρατώντας ένα χειροποίητο γυάλινο αντικείμενο το ζωγράφιζα και το μυαλό μου πετούσε σε..καταλόγους από πιθανές ονομασίες..

Ξάφνου μέσα από τα σύννεφα βγήκε μια αχτίδα ηλίου, έπεσε επάνω στη τζαμαρία του μαγαζιού μου, χτύπησε το γυάλινο που κρατούσα και έγινε ως εκ θαύματος μια ξαφνική διάχυση του φωτός και το μικρό μαγαζί μου γέμισε φως..  Αχτίδα ..φώναξα...Αχτίδα θα το βγάλω... και ήταν τόση η φωνή μου που ξύπνησε την μικρή μου Ειρηνούλα που κοιμότανε στο παρκάκι που μου είχε φτιάξει ο Δημήτρης μου στο μαγαζί για να τα έχω μαζί μου.
Την επόμενη μέρα πήγα στην εφορία και το δήλωσα και εν συνεχεία στην αστυνομία για τη σχετική άδεια για ταμπέλα.. Εδώ έγινε το ..γέλιο της αρκούδας.  Πάω στο γραφείο του υπεύθυνου αστυνομικού, ένας καραβανάς αμόρφωτος και αγροίκος που μόλις είδε το χαρτί της εφορίας με το όνομα του μαγαζιού πετάχτηκε μέχρις  επάνω και χωρίς να σεβαστεί ότι ήμουν σχεδόν 8 μηνών άρχισε να μου φωνάζει:
- Αχτίδα; Αχτίδα έβγαλες το μαγαζί σου; Κομουνίστρια είσαι; συντρόφισσα; Ου να μου χαθείς είσαι και έγκυος και θα γίνεις μάνα!( σίγουρα χουντικό απομεινάρι ήτανε)
Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει και τρομοκρατημένη ...τι άλλο; έβαλα τα κλάματα και προσπαθούσα να του εξηγήσω πως έβγαλα το όνομα.
 Τότε μου είπε ότι Αχτίδα είναι η ονομασία της ..καρδιάς του τότε ΚΚΕ και ότι έπρεπε να το αλλάξω διαφορετικά δεν θα μου το υπέγραφε ποτέ.
Μάζεψα το ..μαύρο μου το δάκρυ και με ότι υπερηφάνεια μου είχε απομείνει του είπα με ..τσαμπουκά :
- Μη σώσεις να μου το υπογράψεις , δεν έχω ανάγκη εγώ από ταμπέλες, η Αχτίδα θα γίνει γνωστή και χωρίς ταμπέλες!
Πήρα τα χαρτιά μου από μπροστά του και έφυγα κοπανόντας του τη πόρτα.
Όταν γύρισα σπίτι και ξέσπασα στην αγκαλιά του Δημήτρη μου ως συνήθως εκείνος ήθελε να πάει να του σπάσει λέει τα μούτρα , όμως τον συγκράτησα και του είπα τα ίδια..
- Δεν έχω ανάγκη από ταμπέλες εγώ, δεν με νοιάζουν οι φιγούρες, με νοιάζει μόνο να ζωγραφίζω.

Φίλοι μου φέτος , πριν λίγες μέρες η επιχείρηση μου έκλεισε, όμως ταμπέλα δεν έβαλα ΠΟΤΕ και δεν την χρειάστηκα. Επί 35 χρόνια οι πελάτες μου με φώναζαν πάντα Αχτιδούλα ή Αχτίδα.. αμφιβάλω αν ήξεραν ποτέ το πραγματικό μικρό μου όνομα.
Φίλοι μου αύριο αρχίζουμε το..ξήλωμα του μαγαζιού μας.. ο κάδος για μπάζα θα μας έρθει στις 10 το πρωί.  Επειδή ότι και να μου συμβαίνει άσχημο εγώ θα είμαι πάντα μια μικρή ανεξάρτητη και πάντα αισιόδοξη Αχτίδα θέλω να κάνω αυτή την ..άσχημη αρχή ένα ευχάριστο κομμάτι για μένα και για έναν απο εσάς .
Λοιπόν.. σε όσους αφήσουν σήμερα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση θα γράψω τα ονόματα τους και θα κάνω μια κλήρωση με δώρο ένα πίνακα μου ωστε να με θυμάστε πάντα όταν θα τον βλέπετε κάπου κρεμασμένο( μη τον δω σε..τουαλέτα ..θα πεθάνωωωωωωω!). Θα αφήσω την ανάρτηση αυτή λοιπόν δυο μέρες ώστε να έχετε καιρό γιατί ...σας πρίζω κάθε μέρα με ότι μου κατέβει.. 
Φιλάκια Αχτιδένια μα ..αληθινά σαν κι εμένα! 

62 σχόλια:

...irida... είπε...

γειά σου καλή μου!!!δύσκολη ώρα!αλλα να θυμάσαι...
ο ήλιος ...
πάντα ανατέλλει το πρωί...
και τα χρώματά του.......
Υπέροχα..
άλλωστε έχεις.
και εσυ κάτι απο αυτόν...
μια Αχτίδα...
για γούρι...
που οσα σύννεφα και να την κρύψουν...εκείνη πάντα θα τρυπώνει...για να ...λάμψει..

Καλή Αρχή!!!!!!

anthivolon είπε...

Θέλω να σε βλέπω μόνο χαμογελαστή, έτσι σε γνώρισα και έτσι θέλω να αισθάνομαι πάντα. Το κεφάλαιο αυτό μπορεί να κλείνει όμως ανοίγει ένα καινούργιο, μια νέα ζωή με τον Δημήτρη σου, τα παιδιά και τα εγγόνια σας.....και εύχομαι αυτή η νέα ζωή να φωτίζεται από πολλές πολλές ΑΧΤΙΔΕΣ!!!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

αχτίδα, γιατί το ξηλώνεις? Αν είναι όμως για νέο ξεκίνημα πάω πάσο κσι σου εύχομαι να απολαύσεις τη ζωή κάνοντας ότι αγαπάς με τους ανθρώπους που σε εκτιμούν γύρω σου!

Teteel είπε...

Υπέροχο το πώς βρήκες το όνομα!
Για μένα είσαι και θα είσαι πάντα
η Αχτίδα, γιατί αυτό το όνομα σε εκφράζει νομίζω, είσαι μια αχτίδα λαμπερή μέσα στη μπλογκογειτονιά!
Κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή!
Μην το ξεχνάς.
Αν και έτσι δημιουργική και "μαμούνι"
που είσαι εσύ, πάντα κάτι θα κάνεις
με μαγαζί ή χωρίς.
Καλό ξημέρωμα να έχεις.
Πολλά φιλιά.

foufoula89 είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Unknown είπε...

δεν περίμενα μια τόσο όμορφη λέξη να κρύβει πίσω της μιά ιστορία ζωής^^
ελπίζω η νέα αρχή να είναι έτσι όπώς την έχεις φανταστέι!
Καλό Βράδυ!

el.mar είπε...

Καλά Αχτιδούλα μου είσαι φοβερή!!!
Κ η Αχτίδα έγινε γνωστή χωρίς ταμπέλες!Μπράβο!!!
Καιρός να ξεκουραστείς...το ξέρω ξεκούραση είναι για σένα γιατί σου αρέσει...σκέψου κ τον αντρούλη σου που σε θέλει συνέχεια δίπλα του!
Νέα κ ωραία πράγματα είναι μπροστά σας....χαρείτε τα!!!
Ω κ δωράκι...μεγάλη μας τιμή!
Φιλάκια Αχτιδούλαααα!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είστε υπέροχη!!Και η φωτογραφία φανταστική!!Στέλλα από Αθήνα.

Εφη είπε...

Κάθε φορά που σε διαβάζω μου βγάζεις τον καλό μου εαυτό....πως το καταφέρνεις??? Κι εγώ ξέρω το όνομα σου αλλά θέλω να σε λέω Αχτιδούλα!
Η δική μας Αχτιδούλα με την όμορφη ψυχή!
Καλά, του μπάτσου θα του γύρισε το μάτι ανάποδα, ε???? Αχ, τι ιστορία...

Πόπη είπε...

Αχτιδούλα καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα!
Είδες τι επιτυχημένη καρριέρα έκανες με το όνομα αυτό;
Έτσι και καλύτερη να είναι η ζωή σου και από δω και πέρα...
Να φροντίζεις μόνο τον εαυτό σου και όλα τα άλλα με μέτρο...
Φιλάκια- Καλή Αποκριά

Maria είπε...

ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΙΝΑΚΑ ΣΟΥ ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΜΟΥ...ΑΧΤΙΔΑ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ...ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΗ..ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!

anna είπε...

πολυ όμορφη ιστορια,και χωρις ταμπέλα..............εσυ παραμένεις η αχτιδα μας,οπως και να έχει,να έχεις ενα όμορφο βραδυ!!!!!και μόνο χαμόγελα!!!!11

( fortounata) είπε...

πάντα θα είσαι η αχτίδα μας ,και χωρίς ταμπέλες.καλή αρχή,πάντα βγαίνει ο ήλιος και οι αχτίδες του και πάντα λάμπει.φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

αχτίδα καλη μου,να χαρείς τη σύνταξή σου και να'σαι παντα καλά και αισιόδοξη για να παίρνω κι εγώ δυναμη κι αισιοδοξία απο σένα. Στο παλιό μου email δεν απάντησες αλλα δεν πειραζει. Θα σου στειλω αυριο καινουριο.Με αγαπη και πολλά φιλιά Όλγα.

Ανώνυμος είπε...

Σου εύχομαι να υπάρχουν πάντα αχτίδες στη ζωή σου και να είσαι κι εσύ πάντα αχτίδα για τους γύρω σου. Ακόμα κι αν υπάρχουν σύννεφα, εσύ να είσαι γεμάτη φως και να δίνεις λάμψη ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Όπως εκείνη η πρώτη, η πηγή της έμπνευσής σου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ!!!!!!η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ!!τελειο.Ελα ομως που στο μυαλο μου εισαι η πιο χαρουμενη,αληθινη,φιλοξενη,ΝΤΟΜΠΡΑ,πολυταλαντη και δημιουργικη Αχτιδα.Ειδατε τι κανει το αψυχο αλλα ικανο (p/c)να επικοινωνει κ να ενωνει ανθρωπους απο τα περατα του κοσμου;Τελικα μπορει στις πολυκατοικιες που ζουμε να μην εχουμε την επαφη που θαπρεπε,αλλα παντα πιστευα ο,τι αυτο εχουμε αναγκη οι ανθρωποι κ ειδικα στις μερες που ζουμε.ΑΧΤΙΔΑ μου,σου ξαναγραψα:εισαι αστερι.Σου ευχομαι να απολαυσεις με τον καλυτερο τροπο την συνταξη σου με τον Δημητρη σου.Θα ηθελα οταν ερθεις Αθηνα να πιουμε καφεδακι. φιλια πολλα.Γιωτα.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα σας!!!
Έτσι ε ο Καραβανάς; Μα τι βλάκας! χαχαχα! Εσύ τα έβγαλες πέρα όμως!! χεχεχε!
Δεν κατάλαβα, σας υποχρεώνει το κράτος να χαλάτε το μαγαζί όταν το κλείνει;; Για ποιό λόγο; Μπορεί εσύ να θες να το δώσεις στην κόρη σου όταν μεγαλώσει, που λέει ο λόγος!!!
Έχουμε και κλήρωση! Ωραία!!!

Δέσποινα είπε...

Αχτίδα μου,αχτίδα!
Τι ειρωνεία να συμπέσει η πρόσκληση του JK για να εξηγήσεις το όνομά σου με το κλείσιμο του μαγαζιού από το οποίο πήρες το όνομα!
Τι συγκινητική ιστορία,το πως ξεκίνσες,πώς ήρθε η ιδέα,πώς δεν ήρθε η ταμπέλα, πως τελειώνει(η ιστορία) τώρα με το πλήρωμα του χρόνου...
Πάντα αισιόδοξη και πάντα χαμογελαστή, όπως ήσουν πριν 18 χρόνια,όπως είσαι τώρα,έτσι να είσαι πάντα!
(Αχτίδα μου,μεταξύ μας ίδια είσαι από τότε,εγώ πριν διαβάσω παρακάτω νόμιζα ότι ήταν τωρινή η φωτογραφία και ότι η ακαταστασία ήταν επειδή κλείνετε το μαγαζί!)

Ανώνυμος είπε...

μη στεναχωριεσαι αχτιδουλα μου
η ζωη τα χει αυτα
εχεις τρια υπεροχα εγγονια

OLINA M είπε...

Καλά,

και μόνο ότι φαντάστηκες τον πίνακά σου σε τουαλέτα με έκανε να λυθώ στα γέλια ....!!!!!!
Πώς σου ήρθε τέτοια ιδέα βρε παιδάκι μου;....χα! χα!χα!..
Πρώτη μούρη στο σαλόνι θα τον βάλουμε, με προβολείς για να τον καμαρώνουν όλοι!

Όσο για το ξήλωμα του μαγαζιού και τη συναισθηματική φόρτιση που φέρνει...
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ...ακόμα και με τις στεναχώριες της, το ξέρεις καλά αυτό! Σημασία έχει μόνο να χαίρεσαι την καθημερινότητα με τους ανθρώπους που αγαπάς και να είσαι πάντα δεκτική σε νέες προκλήσεις και στους καινούριους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου.

Είμαστε όλοι καλά, και σου στέλνουμε πολλά - πολλά φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΝΩ..ΚΑΓΚΕΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ..ΤΥΛΙΓΩ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ..ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΣ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΩ..ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ..ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΌ.ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΤΟΜΟ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ..ΕΤΣΙ..ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΧΗ.ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΣΤΟ ΣΠΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ..ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΞΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΞΩ..ΣΑΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ...ΖΑΛΙΣΤΗΚΑ!

mariak είπε...

...Πραγματικά μόνο αυτό το ψευδώνυμο θα σου ταίριαζε καθώς μόνο με ηλιαχτίδες γεμίζεις τη ζωή όλων όσων σε γνωρίζουν . Μη μου στεναχωριέσαι τώρα που έκλεισε το μαγαζί....θα έχεις ατελέιωτο χρόνο για βόλτες ....κεκάκια που έχεις μέρες να φτιάξεις και σίγουρα πολλές - πολλές αναρτήσεις.......Φιλιά.....

sstamoul είπε...

Τα ταιριαστά ονόματα πραγματικά δε χρειάζονται ταμπέλες και πιστοποιητικά, "γράφονται" μέσα μας!

Wonderful Life! είπε...

Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα.(Λάο Τσε)
Έτσι…;! Μία αχτίδα στην ζωή όλων μας είναι η πηγή της ελπίδας, της έμπνευσης και της αγάπης! Σου εύχομαι το «τέλος» να είναι μια καινούρια Αρχή! Αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια, πάντα θα είσαι ΜΕΣΑ στην ΖΩΗ και στης ΑΧΤΙΔΕΣ του ήλιου! Σαν την μητέρα μου είσαι! Γεμάτη με αυτό το εσωτερικό φως! Σαν να λάμπει μια αχτίδα από μέσα σου!!!

moments collector είπε...

Πάντα με συγκινούν αυτά που γράφετε...γιατί είναι η ζωή σας και είστε ΑΛΗΘΙΝΗ.Δεν θέλω να πω πολλά,μόνο μια ευχή:εύχομαι ο σύζυγος και οι κόρες σας να αντιλαμβάνονται τι τυχεροί που είναι που είστε στη ζωή τους..γιατί ξέρετε να δίνετε αγάπη και κυρίως να γεμίζετε με ηλιαχτίδες τη ζωή τους....

Sweet Dreams είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά καλημέρα!!!

Πραγματικά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο!! Ήμουν σίγουρη ότι πίσω από το "όνομα" σου θα υπήρχε μια όμορφη ιστορία....

Να συνεχίσεις να είσαι πάντα έτσι με την ίδια αισιοδοξία και την ίδια χαρά...

Πάντα όταν τελειώνει κάτι...αρχίζει κάτι άλλο....

Φιλιά πολλά!!!

Μarion, είπε...

Κι εγώ νόμιζα στις αρχές ότι το όνομά σου είναι Αχτίδα..Σου ταιριάζει όμως πολύ.
Καλή νέα αρχή λοιπόν, και να θυμάσαι με γλύκα τα περασμένα.
Φιλιά

ElenaG είπε...

1. Εδώ σχολιάζουμε καθημερινά και
χωρίς δώρο!!!Σήμερα δεν θα σχολιάσουμε!!!χι χι

2. Να μην το κερδίσω...γιατί είναι μεγαλούτσικο και πως θα το
μεταφέρουμε!!!

3.Αχτίδα έρχομαι... (μόλις τελειώσει το διαμερισματάκι)
Άντε πάλι!!!βρήκε δουλειά ο Δημητρος!

4. Καλεεεεε εσύ όσο περνούν τα χρονια ομορφαίνεις!!!!

Mairaki είπε...

Αχτιδούλα...χαίρομαι που με την παρότρυνση το Skroutzakou εγώ τουλάχιστον έμαθα μια συγκινητική ιστορία....λυπάμαι που κλείνεις όμως να σου πω κάτι? έχεις γράψει ιστορία....όλοι σε ξέρουν με ένα όνομα που ήθελες να έχει η επιχείρηση σου απο την αρχή, δεν μας λέει κάτι το χαρτί...το ονειράκι σου αχτίδα διαδόθηκε....και μια αχτίδα είσαι κι εσύ...ένα με αυτό.....τα φιλιά μου.....!!!!

Magdalene B. είπε...

Mια όμορφη κ αληθινή ιστορία!Πράγματι δεν την χρειάστηκες τη ταμπέλα, γιατί Αχτίδα όλα τα χρόνια στο μαγαζί σου ήσουν και είσαι εσύ η ίδια!Πρέπει οπωσδήποτε να το ξηλώσεις το μαγαζί?γιατί φαίνεται να μη σου αρέσει κ πολύ η ιδέα...όλα όμως γίνονται για καλό!καλημέρα!

para-kelsoscooks είπε...

Καλημέρα αχτίδα,
με αφορμή την πρόκληση, πρόσκληση του JK μαθαμε την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το όνομά σου.
Σήμερα είναι μια δύσκολή μέρα- ψυχολογικά- για σένα, αλλά θα το ξεπεράσεις και αυτό που θα φτιάξεις στην θέση του μαγαζιού, θα είναι η αρχή για κάτι νέο. Όταν κάτι τελειώνει, πάντα κάτι άλλο δεν αρχίζει;

ZouZouna είπε...

Hρθα κι εγώ απο την χαμουτζία. Θα με πείτε καλημέρα??? χα χα χα !!!

φιλιά Αχτίδα του φωτός
και της χαράς των άλλων,
που φέρνεις γέλιο στην ζωή
μικρών μα και μεγάλων!

Dee Dee είπε...

Τι ομορφη η ιστορια σου!!!

Περασα για καλημερα!!

Μη με συμπεριλαβεις στην κληρωση επειδη εχω ηδη δικα σου δημιουργηματα αχτιδουλα μου, ας εχει καποιος αλλος την ευκαιρια να κερδισει κατι δικο σου!!


Ειδες η φιλεναδα σου;;;; Το εκοψε το ρημαδι!!
Ο Δημητρης σου πως παει;;
Αν το ξαναρχισε ειναι ευκαιρια να ξαναπροσπαθησει. Θα εχει για συμπαρασταση την Μαρια :)


καλημερααααααα

υ.γ. Καθε τελος ειναι ευκαιρια για κανουρια αρχη!!!! Ευχομαι πολλα ακομα υπεροχα χρονια με ζωγραφικη, μπαχτσεδες και οτι λαχταρατε :)

Chryssa είπε...

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλο όνομα για σένα! Τόσο αισιόδοξη και καλόκαρδη που είσαι. Μην στεναχωριέσαι για το τέλος..είπαμε κλείνει μια πόρτα και ανοίγει μια άλλη.
Να έχεις μια όμορφη μέρα.
xo

Ειρηνη Σ είπε...

καλη μου Αχτιδα δεν ειμαι και Σουρης αλλα ειναι απο την καρδια μου

Μια ηλιαχτίδα έπεσε επάνω σε μια γυάλα
Κ ιαπ’ της τεχνίτριας το μυαλό περάσαν πράγματ’ άλλα
‘’Το εργαστήρι φώναξε ‘’Αχτίδα’’ θα το βγάλω’’
Και για να φτιάξει τα χαρτιά τρέχει αγώνα ένα μεγαλο
Άλλα λογαριζε όμως η μικρη κι άλλα ο αστυνομος
Που νομιζε ετσι θα διατηρηθεί σιγουρα και ο νομος
‘’αυτά είναι ντροπης πραγματα’’ αρχισε να φωναζει
Και με ματιά λοξή την καλλιτέχνιδα μοναχα να κοιτάζει
΄΄τι θα το κανουμε εδώ ???κουκουδαριο και άλλα ??
Δεν εχει!!!ονομα αλλαξε γρήγορα
μην εχουμε ντραβαλα μεγαλα ‘’
‘’Δεν σεχω αναγκη ‘’, φωναξε και σήκωσε ανάστημα,
παίρνει χαρτιά και φάκελους και τρέχει στο κατάστημα
Ταμπέλα δεν εβαλε ποτέ- ούτε το είχε αναγκη-
32 χρόνια ζωγραφίσε χαρτια ,γυαλί και ξύλα
Αχτίδα την φωναζουμε χιλιες φορές το χίλια

με πολυ αγαπη

Ανώνυμος είπε...

σου εύχομαι καλή επιτυχία για την συνέχεια. Κάνε σαν να μην συνέβη αυτό ποτέ.
Ρίτα

Penelope είπε...

Είχα μέρες να μπω και να σε διαβάσω, αλλά μάλλον θα έλεγα πως στεναχώρηθηκα σήμερα, με τα όσα διάβασα.
Αχτίδα μου, εγώ το μόνο που θα ευχηθώ, καλή συνέχεια σε όλες τις αποφάσεις και όλα τα σχέδια σου!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα μεγάλη Αχτίδα της Ζωής!!!
Αυτό πάει να πει Αχτίδα ότι είσαι εσύ ακριβώς!!!
Δεν νομίζω το ότι θα κλείσετε την επιχείρηση θα σταματήσεις να δημιουργείς και να εκπέμπεις αγάπη.

Lila Xagorari είπε...

Mα πόσες φορές δε σου είπα οτι είσαι η αχτίδα της blogοσφαιρας που μας φωτίζει και μας ζεσταίνει?

love2love είπε...

ματια μου γλυκα και καλλιτεχνικα εκει που τωρα βλεπεις μαυρο παλι η αχτιδα θα τρυπωσει και θα σου πει οτι ερχετε κατι καλο παλια.
κανε οτι πρεπει να κανεις και σκεψου να τον διαμορφωσεις σαν χωρο που θα κανουν οι νεοι τους εκθεσεις τι λες;
καμια ταμπελα δεν θα ηταν πιο φωτεινη απο την ιδιοκτητρια της φιλιαααααααααααα

Demi είπε...

Το όνομα Αχτίδα και η ιστορία του θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά σου!Είναι κατι απο σενα που το αγάπησες και που δεν θα χαθεί ποτέ!Παρόλο που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά εισαι η φίλη Αχτιδούλα που με οσα ζεις στην καθημερινότητά σου διαβαζοντας τα σε νοιώθουμε κοντά μας εισαι σαν μια Αχτίδα φιλίας ,αγάπης,καλοσύνης...Να εχεις παντα το καλύτερο στην ζωή σου!Σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ μου καλημερα!Δν νομιζω να σου ταιριαζε αλλο ονομα απο αυτο.Περιμενω ποτε θα σε γνωρισω απο κοντα.Ειμαι σιγουρη απο τωρα και επειτα θα εισαι πιο δημιουργη απο ποτε.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Eνα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για σένα Αχτίδα μου, που και σε αυτό το κεφάλαιο πάλι Αχτίδα θα είσαι!
Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΑΝΤΩ ΟΜΑΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΕΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

kiki είπε...

Εγώ έλεγα πως σε φωναζει έτσι ο άντρας σου! :-)
Με το καλό να κλείσεις το μαγαζί και να χαρείς από δω και πέρα το νέο ξεκίνημά σου!

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλή μου Αχτίδα πάντα με την καλή σου την καρδιά! Αύριο είναι Ψυχοσάββατο! Κατεβαίνουν αυτές τις μέρες οι ψυχές κοντά μας! Καλή αντάμωσιν να έχομεν!

Κωνσταντίνα είπε...

Άλλη μια όμορφη ιστορία, γεμάτη αγάπη και φως. Ακόμα και τώρα που κλείνει ένα κεφάλαιο της ζωής σου, δίνεις μια εύθυμη διάσταση και μια αχτίδα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα. Να είσαι πάντα έτσι ευχομαι, αν και είμαι σίγουρη γι αυτό....
Φιλιά από Πάτρα!

Ανώνυμος είπε...

Νατάσα.Κα Γεωργία θα ήθελα κι εγώ να λάβω μέρος στη κλήρωση σας, μπορώ;

Rena είπε...

Να σου πω την αλήθεια εγώ είχα σκεφτεί ότι το πρώτο σου έργο ήταν Αχτίδα φωτός αλλά από ότι βλέπω δεν έπεσα και πολύ έξω εφ' όσων ένα από τα πρώτα σου σου έδωσε την ιδέα όπως και να έχει μ'αρέσει πολύ το Αχτίδα να σκεφτώ ότι έτσι υπογράφεις τα έργα σου;
Τι Αχτιδένια η χειρονομία σου να χαρίσεις κάποιο πινακά σου εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κάθε έργο ζωγράφου είναι η ψυχή του!

Thalassitsa είπε...

Τι όμορφη ιστορία...

για άλλη μια φορά μας ταξίδεψες στην ζωή σου....

φιλάκιααα Αχτιδούλααα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα παρακολουθω το blog σας, εδώ και ένα χρόνο, είστε πολύ γλυκιά, σας εύχομαι να είστε πάντα καλά, να χαίρεστε την οικογενειά σας, και καλή αρχή στο καινούριο ξεκίνημα. Έύχομαι να πραγματοποιήσετε όλα τα ονειρά σας (και του άντρα σας).
Ειρήνη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΉΡΩΣΗ. σΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

Giorgos Varvakis είπε...

Αν μη τι άλλο, σου κράτησε πολύ καλή παρέα Αχτιδούλα το "2ο όνομά σου"!!
Αυτό σε "σύστησε" και σε μας :)
Καλή συνέχεια!!!
Φιλιά
καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσατε να έχετε ένα ψευδώνυμο περισσότερο ταιριαστό και κατάλληλο! Η αισιοδοξία και η θετική ενέργεια που αποπνέετε είναι μια απόδειξη του πόσο "αχτίδα" είστε για όσους σας διαβάζουν καθημερινά και προσπαθούν να "πάρουν" λίγο από το "φώς" σας...
Ιωάννα

elvira είπε...

Αχτίδα μου, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου για το κλουβάκι μου! Πως να σου το δανείσω.... Μπορώ όμως να σου κόψω μερικά κλουβιά και να σου τα στείλω! Τι λές? Θα το έκανα με μεγάλη χαρά! Περιμένω να μου πείς!Σου εύχομαι ενα καλό καινούργιο ξεκίνημα! Ε, και ποιος δεν θα ήθελε δικό σου εργο???? Να είμαι τόοοσο τυχερή???.... Γενικά δεν είμαι... Να εισαι πάντα καλά και καλό σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,μανουλα μου πολύ όμορφη η αναρτηση!!!!η πρώτη κλωντούλα!!!!..η κυρία σε φιλώ !!!!μου λείπεις...καληνύχτα

Λαμπρινή είπε...

Τώρα τα είδα ολ'αυτά,λίγο αργά αλλά δεν με πειράζει.Χάρηκα που έμαθα την ιστορία του ονόματός σου και έμαθα τα νέα σου!Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την πανέμορφη οικογενειά σου καλή μου Αχτίδα και είναι σίγουρο πως δεν θα βαρεθείς καθόλου τώρα που θα κλείσεις το μαγαζί!Έχεις τόοοοσα άλλα να κάνεις...Και να μας κάνεις και παρεούλα φυσικά που τόσο μας αρέσει.Καλό βράδυ!

Act είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΧΤΙΔΑ !!
ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑΒΛΑΚΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΞΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ !!

χρυσάνθη είπε...

Ππριν από δύο χρόνια βγήκα στη σύνταξη , μετά από 32 χρόνια έντονης εργασίας!Νόμιζα οτι θα τρελαθώ!Μου άρεσε όμως πάρα πολύ!!!και έχει σημασία αυτό που σου λέει μία εργασιομανής!!! Καλοφάγωτη , με υγεία και πολλές εκδρομές!!!!!!
Η ζωή είναι πολύ γλυκειά και εκτός εργασίας!!Αλλωστε άτομα με χόμπυ ποτέ δεν πλήττουν!!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα , το Αχτίδα είναι πολύ φωτεινό και σου ταιριάζει!!
Μην στενοχωριέσαι για το μαγαζί , εσύ έτσι κι αλλιώς θα ζωγραφίζεις , όχι επαγγελματικά μα για το κέφι σου !!
Να σαι καλά , να χαρίζεις φως και θετική ενέργεια , φιλιά

habilis είπε...

Gαμώ την γκαντεμιά μου gαμώ , δεν πρόλαβα την κλήρωση .
Είναι , τι είναι πάει τώρα,
κλήρωση καρδιάς !!!
:)