Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κάθε μέρα ας είναι μια καλή μέρα!


glitter-graphics.com


Ακόμα με τον οδοντίατρο τραβιέμαι.. 5ο ραντεβού.. φθάνουμε στο τέλος κυρία μου λέει..το επόμενο ραντεβού την Δευτέρα πρωί ... μου χαμογελά ....και να υπολογίζετε 1 1/2 ώρα με 2...!!!!!!!!!!!
Έφυγα ζαλισμένη και από την απόγνωση μου το έριξα στο..σόπινγκ!
Μπήκα στο πρώτο μαγαζί της Μαρτίου που βρήκα με ρούχα και άρχισα να χαζεύω.. έφυγα με μια όμορφη μπλούζα τελικά  και λιγάκι μου πέρασε ο .. καημός!
Μέχρι να φθάσω στο μαγαζί μου πέρασα απο όλα τα μαγαζιά περίπου της Μαρασλή που οι περισσότεροι είναι φίλοι μου!
Ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς, κουβεντούλα με την Άννα και τον άνδρα της που έχουν το μαγαζί με τα φω μπιζού ( τα είπαμε για τη κρίση) , ένα κεράκι στο εκκλησάκι της Αγ. Ξένης που είναι έξω από την μεγάλη εκκλησία.
Είδα και την κα Σοφία που έχει το μαγαζί με τα εκκλησιαστικά βιβλία και αγόρασα για το καλό ένα ημερολόγιο τοίχου..
Έφθασα στο Νέττο.. καφεκοπτήριο και ζαχαρώδη.. Τι κάνετε κυρία Κατίνα; Ας πάρω και κουβερτούρα για τα σοκολατάκια μου..  Να σας βάλω και φρέσκο καφέ; ..   Βάλε μου ελληνικό και λίγο Φουντούκι φίλτρου για τη φίλη μου την Ελένη! .
Στη γωνία το .. Κουμπιά και Φιόγκοι.. ένα μαγαζί με όλα τα μικροπράγματα που εμείς οι.. χρυσοχέρες χαζεύουμε.  Είδα και την κόρη της κυρίας Ελισάβετ που το έχει... φιλιά  κακό.. είχε καιρό να με δει κι εγώ το ίδιο..
Τα είπαμε..σχολιάσαμε ..δείξαμε φωτογραφίες από τα παιδιά της κι εγώ από τα εγγόνια μου..  Της έδειξα τη μπλούζα..μου έδειξε πλεχτή δαντέλα που μόλις έφερε ...την χάζεψα ..υπέροχη.  Αν έβαζα στη μπλούζα που πήρα θα την έκανε ομορφότερη..Θα το σκεφτώ της είπα..  Πόσο κάνει; 4 ευρώ το μέτρο...
Φθάνω στο παρκάκι..  η μια γατούλα που ταΐζω με γνώρισε και με πήρε από πίσω.  Αφού σας έβαλα κροκέτες..γκρινιάρα..της λέω..
Φθάνω στο Φαρμακείο..  ας μπω και εδώ..  Ελένη τα madopar μου τελειώνουν.. Τα είπαμε , είχε μπει και σ' αυτή ο ..χθεσινός που σας έλεγα..
Από εδώ βλέπω τη πόρτα του μαγαζιού μου, η Κλώντη με περιμένει , οι γάτες μου επίσης..  Φτιάχνω καφέ αχνιστό , και πατώ φωνή στο διπλανό μου μαγαζάκι ... Ελένηηηη .. έτοιμος ο καφές, ήρθα!
Τακτοποιώ την εικόνα στο καβαλέτο μου.. Αγ.Ελένη, το τέμπλο ας περιμένει.. η πελάτισσα αυτή βιάζεται..
 Η Ελένη μπαίνει με το ..κέντημα της.. καλημέρα.. Καλημέρα φίλη μου!

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν εξαιρεσεις τον οδοντιατρο ... πλουσια η μερα σουυ.. και ομορφη με φιλους...

καλο βραδυυυυυυ...

( fortounata) είπε...

ότι καλύτερο για να ξεχάσεις τον οδοντίατρο.καφές με την Ελένη(τη γειτόνισσα)ΦΙΛΙΆ.

Hfaistiwnas είπε...

Πωπω κόσμος!!! Μπράβο πάντως έχετε καλή γειτονιά! Και γνωρίζεστε όλοι!!
Ελπίζω να είχατε καλό καφέ!!!

Δέσποινα είπε...

Τέλειο, η περιγραφή σου είναι τόσο ζωντανή που ζήλεψα, εδώ στη μεγαλούπολη δεν έχει τέτοια!Όχι μαγαζιά καλέ, απ'αυτά έχει,τέτοια ζεστασιά εννοώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ simone, φίλη μου καλός είναι ο έρμος μα ...τον μισώ τον μισώ τον μισώ..τον φοβάμαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη φίλη μου δεν ξεχνιέται ο άτιμος!Θα βάλω θήκη και έχει μπλέξιμο..Μετά έχω και μια εμφύτευση!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, η γειτονιά μου είναι η ίδια , τα μαγαζιά της τα ίδια απο τότε που παντρεύτηκα πριν 36 χρόνια..όλοι είναι φίλοι πια ακόμα και οι νέοι ένοικοι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα μου στη Θεσσαλονίκη έχουμε ακόμα τους παλιούς ρυθμούς της γειτονιάς..είμαστε όλοι γνωστοί και να φανταστείς οτι η γηειτονιά μου η Χαριλάου είναι μια περιοχή πολύ σημαντική στη πόλη μας.Καλοί άνθρωποι.

el.mar είπε...

Να υποθέσω δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί γύρω που να μη γνωρίζεις!!!
Μια χαρά πέρασε η μέρα σου!!!
Σου στέλνω τα φιλιά μου κ μια γλυκιά καληνύχτα!!!!!!!!!!!!

Ρεβεκκα είπε...

Εχω τοσο ωραιες αναμνησεις απο Θεσσαλονικη.Και τι ζεστα και ομορφα που τα περιγραφεις.Καλο βραδυ Αχτιδενια μου.

Teteel είπε...

Ναι, Αχτίδα μου, μακάρι κάθε μέρα να είναι μια καλή μέρα!
Έτσι με τα καθημερινά μας, τις βόλτες, τους φίλους και γείτονες, την ζεστασιά μιας κουβέντας, την έγνοια για τους άλλους, την ανθρώπινη επαφή.
Όμορφα που είναι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, χα! χα! μάλλον έχεις δίκιο!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου χαίρομαι που η πόλη μου σου θυμίζει ωραία πράγματα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel, φίλη μου μετά το καλό Θεό λένε υπάρχει ο καλός γείτονα;.Ακόμα και όταν είσαι στεναχωρημένη έχεις κάποιον να σε νοιστεί όταν του χτυπήσεις τη πόρτα.Εμείς τουλάχιστον στη πολυκατοικία μας και στη γειτονιά μας έτσι΄ήμαστε.

Thalassenia είπε...

Όχι οδοντίατρο κι εδώ, φτου κακό:))
Μία ώρα μετά συνήθισα στην καρέκλα και απόλαυσα και την μουσική.
Από βδομάδα η συνέχεια.

Καλό τέλος και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.
Ωραία γειτονιά!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassenia μου καλημέραααα..όλη μέρα!

mariak είπε...

...Καλημέρα εκτός από τον οδοντίατρο , που εντός των ημερών θα ξεκινήσω κι εγώ , ζήλεψα την όμορφη βόλτα στη γειτονιά σου...Είχε κάτι από το άρωμα προηγούμενων εποχών που δυστυχώς χάνεται. Τις γιορτές δεν έφυγα ίσως έλειπα την ώρα που τηλεφώνησες...όσο για τον γιο μου...ζοριζόμαστε λίγο με το Γυμνάσιο...καθώς θα πρέπει τις περισσότερες φορές να διαβάζουμε μαζί...Θα σε πάρω να τα πούμε....Φιλιά

ElenaG είπε...

Καλημέραααα!!!!
εγώ τρέεεεεεεεεεχω....φεύγουμε αύριο και καταλαβαίνεις!
Έχω φιλοξενούμενο...έχω και μια κηδεία (ευτυχώς μια γιαγιά...)
Άντε να προλάβω τώρα!!!

Dee Dee είπε...

Εχει πολυ πλακα που ξερω εναν εναν οσους ανεφερες :)
Απο την κυρια Αννα παιρναμε παντα τα δωρακια για τα παρτυ παλια, συνηθως ηταν ο αντρας της .
Στα κουμπια και τις δαντελες ακομα σταματαω καθε φορα που ερχομαι και ολο και κατι παιρνω :)Τελευταια πηρα κι εγω μια καταπληκτικη μωβ δαντελα που την εβαλε η μαμα μου ποδογυρο σε μια φουστα, τελεια εδειξε!!! Εχω παρει και μια μπεζ για μια μπλουζα μου, αλλα ακομα να την κανω :)
Με την κορη της κυριας Κατινας ημασταν συμαθητριες. Εχει ανοιξει και στην Θερμη Νεττος και την βλεπω την Αννουλα καμια φορα. Κι εγω απο εκει παιρνω το καφεδακι μας, ξηρους καρπους και τα σοκολατακια τις γιορτες :)

Ειναι ομορφη η γειτονεια μας αχτιδουλα μου :)

Καλημερααααα

OLINA M είπε...

Μια ζεστή καλημέρα από μια ακόμη φίλη σας..!!!
Διαβάζω με μεγάλη αγάπη καθημερινά το blog σας και δεν σας κρύβω πως είστε η παρεούλα μου για το πρωινό μου καφεδάκι, μιά και ένα πρόβλημα υγείας με κρατά εδώ και καιρό εκτός δουλειάς.Μέχρι τώρα απολάμβανα όλα τα σχόλια δίχως να συμμετέχω,αλλά αυτή η ανάρτησή σας μεσυγκίνησε ιδιαίτερα...Μεγάλωσα στη Χαριλάου (μέναμε στη Μυστακίδου) και - όπως όλα τα παιδιά που έμαθαν να παίζουν στις γειτονιές και στις αλάνες - η χάρη μας έφτανε μέχρι το πάρκο της γειτονιάς σας...Η παλία Οσία Ξένη και το πάρκο της Νέας Ελβετίας ήταν τα "κάτω όρια" που είχαν θέσει οι μανάδες μας.Και να σκεφτείς ότι τις κόρες μου (6 και 9,5 ετών) δεν τις αφήνω ούτε στο δρόμο μας μόνες τους να παίξουν, και ας ζούμε πλέον σε προάστιο με κήπους και αυλές....Άλλες εποχές ..!!Από το Νέττο αγοράζαμε ψεύτικα παγωτά - ζαχαρωτά και όι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι πάντα μας κερνούσαν καραμελίτσες "για να δυναμώσουμε από τις πολλές τρεχάλες"!
Να είστε καλά !!! Μέσα σε πραγματικά δύσκολες ώρες, ήρθατε αληθινή αχτίδα χαράς και με ταξιδέψατε σε χρόνια παιδικά και ανέφελα...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΧΑΖΕΥΩ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ.... ΞΕΡΕΙΣ... ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΕΥΦΕΥΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. :)

Εφη είπε...

Σε ζηλεύω! Μακάρι να ήταν έτσι και εδώ στην Αθήνα...όλοι μουντρούχαλοι είναι..άστα να πάνε!
Πάλι καλά που έχω 2 καλά παιδιά για γείτονες και κάνουμε παρέα...μένουν απέναντι και πες πες βρήκαμε κοινούς γνωστούς και άλλα συναφή!
Πέρνα όταν μπορείς από τη μάνα!
Καλημερούδια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariak μου έτσι ακριβώς είναι η γειτονιά μου, αγαπημένη,πρόσχαρη , φιλική .Θα σε ξαναπάρω να τα πούμε καλή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG , στις 29 δεν φεύγεις; πότε έρχεσαι Θεσσαλονίκη; σήμερα ήρθε η Γαστερόπληξ το πρωί στο μαγαζί και περάσαμε υπέροχα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου χαίρομαι που σε έκανα να θυμηθείς τη γειτονιά μας.Πράγματι ..πάντα έτσι μένει..όμορφη , φιλική, αγαπημένη..όλοι είναι φίλοι και ξέρει ο ένας την ιστορία και το πρόβλημα του άλλου.Σήμερα πχ το εργαστήρι μου ήταν γεμάτο φίλες, και η Γαστερόπληξ.Δεν υπήρχε καρέκλα να καθίσουν!!!!!!Το απ΄πογευμα με κάλεσε η γειτόνισα μαζί με άλλες για καφεδάκι και πίτα, εγώ της φτιάχνω κέικ .. έτσι πρέεπι να είναι οι άνθρωποι, αγαπημένοι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M μου θα χαρώ πολύ να μου στείλεις μέιλ και να έρθουμε σε επαφή.Όλοι έρχεται στιγμή στη ζωή μας που περνάμε δύσκολες ώρες και τότε ο ένας πρέπει να είναι δίπλα στον άλλο.Ότι δυσκολία και να περνάς αρκεί να είσαι δυνατή στη ψυχή και όλα θα σιάξουν..Και τα δικά μου κορίτσια μεγάλωσαν σ' αυτό το πάρκο μα τώρα τα εγγόνια μου δεν τα αφήνω μόνα τους ούτε μπροστά στο μαγαζί μου..αυτό ακριβώς εννοώ όταν μιλώ για τη ζωή που άλλαξε.Σε παρακαλώ στείλε μου μέιλ και θα σου γίνω μια καλή παρέα εστω και αν είμαι μεγάλη για σένα. Καταλαβαίνω οτι πρέπει να έχεις την ηλικία των παιδιών μου.ΌΛα θα πάνε καλά γλυκιά μου, όλα θα πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, έτσι ακριβώς..παθαίνω ..τρα λα λα..αυτές τις μέρες που πηγαινοέρχομαι αισθάνομαι λίγο αποπροσανατολισμένη..οπότε μέχρι να τελειώσει η δουλειά του στο,..στοματάκι μου (!!)θα βογγήξουν τα μαγαζιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου μη ξεχνάς οτι έζησα στην Αθήνα σαν φοιτήτρια, ωραία πόλη μα..ψυχρή και απρόσωπη. Δεν αντέχω τέτοιο περιβάλλον..εγ'ώ θέλω να με λένε καλημέρα ..όλη μέρα!!!!!!!!!!!!!!

Ανεράιδα είπε...

Έχεις ένα απολαυστικό ταλέντο στο να περιγράφεις τόσο συνηθισμένες στιγμές της καθημερινότητας και να τις κάνει μοναδικές!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

glukia axtida se euxaristo polu gia to apisteuto sxolio sou!

sumfono se ola osa egrapses!

opote mporeis koita thn apanthsh pou afhsa gia esena kato apo to sxoliaki sou!

ta filia mou!

Ανώνυμος είπε...

Αχτδουλα μου,τι ομορφα που μας τα περιγραφεις!!!!!!!!!!παντα ετσι ομορφα να περνας!!!!αν... αφησουμε στην ακρη τον οδοντιατρο...Μαρια!!!

SpIrToKoYto είπε...

χαμογελάω όταν διαβάζω τις ημέρες σου
( ακόμη και τον οδοντίατρο ),τόσο ανθρώπινες και ζωντανές...
Σταμάτησα όμως στην εκκλησιά της Οσίας Ξένης...έτσι έλεγαν τη μητέρα μου...
Αν ξαναπεράσεις,άναψε σε παρακαλώ πολύ πολύ αν θέλεις μαζί με το δικό σου κι ένα κεράκι γι'αυτήν...την έχασα κι εγώ πριν 4 χρόνια και εκκλησιά με το όνομά της δεν έτυχε να συναντήσω εδώ...
να είναι όλες οι μέρες σου όμορφες και ζεστές...
και χωρίς οδοντίατρο..-:))

Skouliki είπε...

καλο κουραγιο με τα δοντια
πακετο !!!
υπομονη και καλο σκ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα μου αν σου περιέγραφα και την σημερινή μου μέρα θα έσκαγες στα γέλια...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, έρχομαι καλέ..η περίεργη γάτα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια!!!σήμερα να έβλεπες τι όμορφα πέρασα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, γλυκιά μου είναι σχεδον δίπλα μου η εκκλησία, θα σοπυ ανάψω αύριο κι όλας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Skouliki, ε! μια εβδομαδούλα είναι ..που θα πάει ..θα περάσει!

Ανώνυμος είπε...

http://anagennimenaoneira.blogspot.com/

ElenaG είπε...

Καλημέρα όλη μέρα!
Σήμερα πάω Αθηνα για Θεσσαλονίκη 20 ή 21 θα σε πάρω τηλέφωνο!
...το 29 που το βρήκες!!!!
A! φιλενάδα θα σε μαλώσω!!!Χι!Χι!