Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο άνδρας μου ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ... δεν το πιστεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Όπως καταλαβαίνετε...κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σπίτι μιας και ο άνδρας μου προσπαθεί να ..ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πήγαμε για τσεκ άπ στο καρδιολόγο και πέσαμε σε έναν ευγενέστατο και γλυκύτατο αντικαπνιστή γιατρό που με τον πιο τρυφερό και ..απόλυτο τρόπο εξηγούσε με άκρα υπομονή στον άνδρα μου ότι .. πρέπει να κόψει το κάπνισμα ! Πολύ κολπατζής ο γιατρουδάκος..τον έκοψα εγώ και τον άφησα να τον ... εκτελέσει με το γάντι! 
- Καλέ μου κύριε ( του είπε..) είστε απο ότι φαίνεστε ένας πανέξυπνος άνθρωπος..( εδώ εγώ άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο άνδρας μου άρχισε να τον ακούει..) .Σας καταλαβαίνω απόλυτα..δεν φταίτε εσείς.. ναρκωτικό είναι..( βρε τον άτιμο λέω..θα τον τουμπάρει..) πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος γερός οργανισμός που διατηρείτε τόσο καλά για την ηλικία του.. νεότατος φαίνεστε..( α! λέω..εσύ είσαι κρυφή σουπιά..) να είστε δέσμιος του τσιγάρου και να καταστρέφετε μόνος σας την καρδιά σας. 
- Ε! μεγάλωσα γιατρέ! 
- Σωπάτε καλέ..τώρα θα ξεκινήσετε με την γυναίκα σας ξανά τη ζωή σας είναι όπως φαίνεται και αυτή πολύ νέα ακόμα ( όχι μόνο σουπιά...χταπόδαρος ο γιατρός!).
Να μη σας τα πολυλογώ..τον τούμπαρε φέρνοντας τον στο φιλότιμο και μόλις είδε ότι τον.. μισοκατάφερε άρχισε να πετά ένα ένα τα.. μπετονόκαρφα  σε ..πλάγια ρίψη. 
- Φανταστείτε τι θα γινότανε αν βγαίνοντας από εδώ παθαίνετε ..έμφραγμα επειδή ένα παλιοτσίγαρο σας .. νίκησε! ( Σε .. έκοψα εγώ γιατρέ..πεταλώνει ψύλλο!) Βέβαια είστε μια χαρά  στον υπέρηχος ..όμως είμαστε σίγουροι; 
Φανταστείτε να αναγκάζεστε να παίρνετε ένα σωρό χάπια για τις διάφορες ασθένειες που θα προκήψουν απο αυτό;(το σκέφτηκε.)
Φανταστείτε σε 2-3 χρόνια να μην μπορείτε λόγω σκλήρυνσης αγγείων να ανεβαίνετε μια ανηφόρα ή να πηγαίνετε εκδρομή και να κουράζεστε στα λίγα μέτρα ( εδώ τον είδα τον δικό μου να μελαγχολεί..καημενούλης μου..τσιμουδιά εγώ.. το χαμόγελο μόνο υπογείως..) .
Φανταστείτε εσείς.. από τόσο νέος σε λίγα χρόνια να μην μπορείτε να ..ανταποκρίνεστε στην ανάλογη σεξουαλική ζωή σας..( αυτό πια ήταν το χαριστικό χτύπημα...τον πάτησε στο ευαίσθητο σημείο όλων των ανδρών) .Σηκώθηκε ο ..γλυκύτατος γιατρούλης και μας πήγε μέχρι τη πόρτα...
Στο καλό να πάτε και σκεφτείτε ότι σε σας μόνο κύριε μου ανήκει η απόφαση για όλα αυτά , σκεφτείτε τα συν και τα κατά!
Α! ρε γιατρέ σκέφτηκα .. είσαι μεγάλο γατόνι.. μεγαλύτερο από μένα.. και επιβεβαιώθηκε η σκέψη μου όταν την ώρα που φεύγαμε με φώναξε ότι ξέχασα το χαρτί ..Τότε μου είπε στα γρήγορα:
-Μη του πείτε κουβέντα και κυρίως μη του πείτε.. κόψε το κάπνισμα ..εγώ σου τα έλεγα και τέτοια... αφήστε τον να το ...δουλέψει στο μυαλό του μόνος του και απλά μείνετε θεατής στη προσπάθεια του ..και αόρατος συμπαραστάτης..
- Γιατρέ μου δεν αντέχω θα σας το πω.. είστε μεγάλη και κρυφή μαφία...
- ΕΊΜΑΙ! μου είπε χαμογελώντας!
 Πολεμικό ανακοινωθέν:
Έχει να καπνίσει από τις ...6 .. το έριξε στο μαγείρεμα .. δεν του λέω κουβέντα .. απλά θυμήθηκα τις ειδικές τσίχλες νικοτίνης που του είχα αγοράσει και τις .. ξέθαψα από το συρτάρι των φαρμάκων..Βέβαια.. εξαφανίστηκαν τα 2 κανταΐφια που είχα στο πιάτο...
Δεν το πολυπιστεύω.. μα έτσι και το κόψει  θα ζωγραφίσω το γιατρό σε εικόνα και θα την βάλω στο εικονοστάσι!!!!!!!

42 σχόλια:

Marouli είπε...

Μα τι μεγαλη σουπια ο γιατρος!! Μπραβο του.. Θελει μεγαλη προσπαθεια και υπομονη! Αχτιδα μου να εισαι διπλα οπως ειπε ο γιατρος!!

Με το καλο να γινεται πιο υγιεις!!

Μαρουλοφιλακια!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Θερμές ευχές να καρποφορήσει η προσπάθεια, και τότε ένα μεγάλο ταψί κανταΐφι στο γιατρό! Μιλώντας από τη επαγγελματική σκοπιά μου, αξίζει τον κόπο. Δεν θέλω να βλέπω πλέον ανθρώπους που "την έπαθαν" από το τσιγάρο.
Μια σύσταση: όχι γλυκά, ώστε να μη ξεφύγουν τα κιλά, διότι τότε το όφελος θα πάει περίπατο. Φρούτα, και μάλιστα σκληρά μήλα που θέλουν κόπο στη μάσηση, και κανένα καρότο! Καλή επιτυχία!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marouli ξέρεις πόσοι του έχουν μιλήσει; αυτός είχε ένα τρόπο προσέγγισης μοναδικό, του βγάζω το καπέλο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, γιατρέ μου δεν το πιστεύω ακόμα..να το δω και να κάνω το σταυρό μου! του είπε γυμναστική, πισίνα, περίπατο, περπάτημα, χάσιμο κιλών..δεν του λέω κουβένατα όπως μου είπε..είχε δίκιο τελικά.

Ειρηνη Σ είπε...

μια μεγαλη ευχη
ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
και μια μεγαλη αγκαλια στον γιατρο που ξερει τον τροπο να τον πισει
καλη επιτυχια

mahler76 είπε...

Μπράβο του!!! Θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια αλλά θα τα καταφέρει με την βοήθεια όλων σας.

Νίκη είπε...

xaxaxaxaxaxa ειστε και οι δυο ομως... απιστευτοι.... σας στελνω την αγάπη μου!!!

el.mar είπε...

Με το καλό αυτή η προσπάθεια.
Μπράβο του όπου κ να φτάσει κ αν τα καταφέρει ακόμα καλύτερα.

Evie είπε...

Α χα χα χα, άντε καλά αποτελέσματα!! Τώρα είναι που θα αναστενάξουν οι κατσαρόλες, χα χα χα.
Καλή νύχτα !

marilia είπε...

xaxaxaxaxaxaxa! Άμα σου βγει η εικόνα σαν την προηγούμενη που είδα και αν έχει το... γατόνι το απαιτούμενο κάλλος, ε, κάνε και μια δεύτερη, να τον έχουμε κι εμείς, καλέ! ;):):):):)

Μ' έκανες και γέλασα! Σνουποφιλί σβουριχτό και στους δυο σας. (Και ο πατέρας μου το 'χει κόψει, εδώ και χρόνια και τι καλά που είμαστε όλοι!!!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ , όπως βλέπεις ..ξενυχτάω μαζί του για ..υποστήριξη και..παρακολούθηση!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Σχόλιο Ειρήνης:"Εμένα άμα κόψει το τσιγάρο ο μπαμπάς μου τρύπα μου την μύτη"!
Υ.Γ.:Απολαυστική η ανάρτηση.
Υ.Γ.2:Μπορώ να έχω το τηλ.του γιατρού να κάνω μια επίσκεψη με την Ειρήνη;Η μήπως είναι δύσκολο να έχουμε 2 στις 2 επιτυχίες;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, είμαι ακόμα ..δύσπιστη.. οψόμεθα.. όπως έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη, γελάς; για γέλια είμαστε ..μα ελπίζω, τον βλέπω οτι το πήρε ζεστά το θέμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, ξέρεςι απο πότε το λέει; απο τότες που η μικρή μας κόρη έβαζε πιπίλα..δηλαδή 33 χρόνια...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Evie, δίκιο έχεις..έκανε μια κατσαρόλα λαχανοντολμάδες!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia , το .. γατόνι ..τον επιρρέασε αρκετά..μέχρι τώρα δεν κάπνισε..κι εγω ξαγρυπνώ δήθεν μα ..παρακολουθώ!

Hfaistiwnas είπε...

Να προσέξει επίσης να μην βάλει κιλά!!!
Αλλά πως να του κόψεις και το μαγείρεμα τώρα;;;
Με προσοχή και καλή αρχή!!! Μπράβο του γιατρού και του Κου Δημήτρη, θέλει γερά νεύρα και θέληση!!

ria είπε...

Τυχερούλα!!! Αν μαγειρεύει και καλά.....θα καλοπεράσετε!! Μακάρι να τον...ΤΟΥΜΠΆΡΙΣΕ!! και να το σταματήσει οριστικά!!!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Κράνος, καθρεφτάκι και δυο κουτάκια Λεξοτανίλ (συνταγή προκειμένου να αντέξεις τα νεύρα του τουλάχιστον για καμια βδομάδα!). Εναλλακτικά υπάρχει και η επιλογή ενός δεύτερου μήνα του μέλιτος δηλαδή πας για κανα μήνα σε έναν εξωτικό προορισμό και τον αφήνεις πίσω μέχρι να του περάσουν τα νεύρα καθώς εσύ περνάς μέλι!Άντε καλή του επιτυχία και σε σένα καλό κουράγιο!

Δέσποινα είπε...

Αχτίδα μου πολύ χάρηκα με τα νέα σου, μεγάλος καταφερτζής ο γιατρός , με το τελευταίο σου σχόλιο με την εικόνα γελάω ακόμα!Μακάρι να τα καταφέρει ο Δημήτρης, αλλά να ξέρεις είναι δύσκολη η αρχή προκύπτουν νευράκια, αυπνίες κλπ αλλά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σ'αυτά που θα αποφύγει αν το κόψει. Φιλάκια!

dromaki είπε...

Αχαχαχαχα,ελπίζω να μην χρειαστεί να σου κρύβεται για να καπνίσει,
Αν κόψει το τσιγάρο ο φίλος μου θα το κόψω κι εγώ.
Γεωργια χιονίζει άντε ελάτε στο χωριό
νάποκλειστούμε να μην έχει πρόσβαση σε περίπτερο.
Φιλάκια

lourdi lourdaki είπε...

ΑΧ! Αχτιδα το περασα και το ξερω..ο ανδρας μου μετα απο 35 χρονια που καπνιζε το εκοψε! βεβαια ενα εμφραγμα και 15 μερες στην εντατικη τον ταρακουνησαν..
για αυτο οσο ειναι νωρις ας το κοψει το ρημαδι..
Τα φιλια μου!και καλη δυναμη στη προσπαθεια σας.

Dee Dee είπε...

μακαρι μακαρι μακαρι !!!!!!

Και μονο που εκανε την αρχη να προσπαθησει ! Αν τυχον δεν τα καταφερει, μην τον κανεις να αισθανθει ασχημα. Γιατι ετσι δεν θα ξαναπροσπαθησει για να αποφυγει και την κατακραυγη απο σενα. Πες τυ οτι θα ξαναπροσπαθησετε σε 2-3 μηνες. Καποια στιγμη θα πετυχει, αρκει να προσπαθει ανα διαστηματα. Αν οχι με την πρωτη φορα, ισως με την δευτερη!!
Εγω ακομα δεν το πιστευω οτι το εκοψα τοσο που καπνιζα για 15 χρονια σχεδον!! Ολα μπορουν να γινουν, αργει να το προσπαθησουμε!

Καλη επιτυχια!!!!!
Να του δωσεις μια μεγαλη αγκαλια απο μενα και να του πεις οτι αν το πιστεψει θα τα καταφερει!

Φιλακιαααααααα

υ.γ. αντε και μετα θα πριζω το δρομακι να το κοψει :):):):)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, χθες το..ξενυχτήσαμε..εκείνος με ένα ψαλλίδι και ένα τσιγάρο κι εγώ...παρακολούθηση!!!!!Συνελήφθη στις 2 παρά με τσιγάρο κομμένο στα 3 στο μέσα δωμάτιο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas μου συνελήφθη ..στις 2 παρά με τσιγάρο στο μέσα δωμάτιο που το κόβει με ..ψαλλίδι..δική του μέθοδος!!!!!!!!!Δεν λέω κουβέντα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ria μου ...δεν με παρακολουθείς..εκείνος μόνο μαγειρεύει!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη μου για δεύτερο μήνα μέλιτος δεν υπάρχουν λεφτά , κράνος δεν φοράω, λεξοτανιλ δεν παίρνω ..ΟΜΩΣ.. έχω μια υπομονή .γαΐδουρίσια γλυκιά μου και μια μέθοδο εντελώς δική μου για αντιμετώπιση τέτοιων επισοδείων.Του..χαμογελώ και απο μέσα μου του περνώ γενιές 14ρεις..οπότε μόλις του περνά το ξέσπασμα μου ζητά συγνώμη και μου κάνει και τα χατήρια γιατί νοιώθει τύψεις!Αγάπη μου...35 χρόνια ..μάγειρας ..σε ..επιτυχημένο φαγητό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντυ είπε...

Καλημέρα, σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια αλλά είμαι σίγουρη ότι ο σύζυγος θα τα καταφέρει.. Επειδή λοιπόν είμαι κι εγώ στη φάση που προσπαθώ να μην ανάψω τσιγάρο, τα κίνητρα παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο γιατρός αποδείχτηκε γατόνι γιατί του έθεσε τους κινδύνους με ωραίο τρόπο. Εύχομαι να "απεξαρτηθεί". Πολλά φιλιά

Mairaki είπε...

xaxaxa...βρε το τζιμάνι τον γιατρό....που να πάω να τον βρώ....μπας και κόψει και ο μπαμπάς και η μαμά το τσιγάρο (που καπνίζουν όλο τον Παπαστράτο)?????
Ποιά κανταίφια??? Μπορεί να φάει και εσένα απο εδώ και πέρα....χαχαχα

ArtAtHome είπε...

xaxaxχαχαχαχαχα φοβερη περιγραφη εισαι ταλεντοοο μακαρι να τα καταφερει ο κυριοσ δημητρησ !!

Ξανθή είπε...

Πολύ μου άρεσε η περιγραφή σου Αχτίδα, και να σου πω και κάτι άλλο μου άρεσε ο τρόπος του γιατρού δεν έχω συναντήσει πολλούς σαν κι αυτόν στα 38 χρόνια που δούλεψα στο χώρο της υγείας.
Εύχομαι ο Δημήτρης να κόψει το τσιγάρο για καλό του!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα πολύ δύσκολο και το καταλαβαίνω..Έχει νεύρα αυτός που μέχρι τώρα δεν ακουγότανε..μα τον 'έπιασα' με μια τζούρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dromaki, θα σε πάρω στο τηλέφωνο να σου τα πω να ..γελάσουμε..χθες βράδυ δεν τον έπιανε ύπνος, κυκλοφορεί με ένα ..ψαλίδι και κόβει το τσιγάρο αφού πάρει μια ρουφιξιά για δευτερόλεπτα! Απο χθες στις 6 κάπνισε 2 τσιγάρ..επίτευγμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi έχει νεύρα, δεν μιλιέται και θέλει συνέχεια να ..μαγειρεύει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου χθες το ..ξενυχτήσαμε ..εγώ για να τον ..παρακολουθώ κι εκείνος απο τα νεύρα του. Το βράδυ στις 2και κάτι τον έπιασα να καπνίζειένα κομμένο τσιγάρο με το..ψαλλίδι και μου είπε οτι δεν το ..ρουφούσε..Απο χθες στις 3 κάπνισε μόνο 2 τσιγάρα ..εκείνος αυτό το διάστημα κάπνιζε 2 πακέτα! Μακάρι να το κόψει έστω και σταδιάκα.Το πήρε στα ζεστά ..όμως δεν θέλει να του λένε οτιδήποτε..ακόμα ούτε κι εγώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου όπως είπε και ο γιατρός είμναι..ναρκωτικό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mairaki, έχει πολύ πλάκα το πράγμα..νευριάζει για ..χαζά πράγματα..έφτιαξε μια κατσαρόλα λαχανοντολμάδες και ..έφαγε ένα πιάτο βουνό!Έκανε όμως και διάδρομο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ArtAtHome η όλη ..φάση θέλει χιούμορ γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου ο γιατρός ήταν υπέροχος..πραγματικά είχε ένα ειδικό τρόπο που του μίλησε.Όχι να τον φοβίσει στην αρχή, τον πήρε με το καλό, τον έφερε στο φιλότιμο και μετά ..του έλεγε λοξά τι θα μπορούσε να πάθει..Τον έπεισε σου λέω λέγοντας του οτι αυτό που πάει να κάνει είναι φοβερά δύσκολο..

matthaios είπε...

Χαχαχαχαχα!!!Πολύ γέλασα..Να είσαι καλά!!!

Αστοριανή είπε...

Κουράγιο, Αχτίδα μου,
εσύ πρώτα!
Ο Δημήτρης,35 χρόνια πριν, κρυωμένος άσχημα, κρατώντας την πρωτοκόρη, μόλις 2 1/2 μηνών, μπροστά στο δέντρο... με το τσιγάρο στην άκρη των χειλιών... ένα γκουχ-γκουχ,,, και η στάχτη έπεσε στα ρουχαλάκια του παιδιού...
μόνο που δεν βλαστήμησε: -αυτό ήταν! λέει και δίνει μια πεταξιά του τσιγάρου στο ...νεροχύτη, κι από τότε, ούτε που να το αγγίξει! μια κι έξω, που λένε!
Βέβαια, τα νεύρα, νεύρα, με ...και δίχως..., κι φωνή, φωνή..., μα ξεχνάει αμέσως!!! (εμένα να ρωτάς!)
και, μεταξύ μας, πριν από 12 χρόνια έκανε εγχείρηση καρδιάς... και πριν από δύο χρόνια, μόσχευμα στην αορτή (33 μερες, παρακαλώ, διότι δεν είχε αρκετά αιμοπηκτικά...)
χαράς ευαγγέλια, μα δείχνει -τουλάχιστον- λεβεντιά, χορεύει, ... φωνάζει... κ.λ.π.)-

Καλές Γιορτές να έχετε,
απ' όλους μας,
(μπαίνω συχνά, μα δεν προφταινω πάντα... μικροπροβλήματα με την εγγυμοσύνη της δευτεροκόρης... δες στην Αστοριανή...)
πάντα μ΄εκτίμηση κι αγάπη,
Υιώτα
ΝΥ