Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μονολογώντας ..βραδάκι..


glitter-graphics.com

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση άρχισε να ξυπνά γύρω μας όσο κι αν είναι παγωμένος αρκετά ο κόσμος. Σήμερα κατέβηκα στα γρήγορα λίγο στο κέντρο συγκεκριμένα στο Δήμο για κάποιο έγγραφο και χάζεψα λιγάκι τα... πέριξ! 
Ο κόσμος υποτονικός σε ψώνια, άλλοτε η Τσιμισκή ήταν γεμάτη κόσμο... βαρέθηκα γρήγορα μιας και δεν είχα σκοπό να αγοράσω κάτι και είπα να γυρίσω. Πήρα το λεωφορείο και .. ανακάλυψα ότι αν μέσα σε 70 λεπτά της ώρας πάρεις πάλι λεωφορείο δεν πληρώνεις άλλο εισιτήριο.. μου το έδειξε ένας νεαρός που κάθισε δίπλα μου και πιάσαμε τη κουβέντα. Μορφωμένο παιδί.. κι όμως είχε ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς δουλειά..προβληματισμένο .. στεναχωρημένο...απελπισμένο.  Μου ζήτησε το εισιτήριο μου γιατί έβγαλα κατά λάθος και το προηγούμενο να το πετάξω και μου είπε ότι μπορούσα να το χτυπήσω..Του έδωσα και τα υπόλοιπα στο μπλοκάκι που είχα γιατί εγώ σπάνια μετακινούμαι με λεωφορείο. Τα είπαμε λιγάκι , σπούδασε οικονομικά και .. μοίραζε βιογραφικά εδώ κι εκεί.. Γύρισα στο εργαστήρι μου αρκετά στεναχωρημένη..το έριξα λιγάκι στη δουλειά σχεδιάζοντας τους προφήτες μου. 
Μετά σπίτι  στη κουζίνα μου όσο ο Δημήτρης έπαιρνε τον υπνάκο του στο καναπέ εγώ ξέσπασα φτιάχνοντας άλλη μια παρτίδα μελομακάρονα για μοίρασμα..Ξέρετε..πιατελίτσες , ζελατίνες, φιογκάκια... Ο νεαρός δεν έφυγε από το μυαλό μου.. ντράπηκα να του πω αν χρειάζεται κάτι παραπάνω.. Να ..αυτά με στενοχωρούν να πάρει η ευχή.
Ήρθε και η Ειρήνη μας κατά το βραδάκι να πάρει το αυτοκίνητο της που ήταν για σέρβις και πιάσαμε την ίδια συζήτηση. Εκείνη μέσα στη δουλειά, μέσα στην ενεργή ζωή τα βλέπει αυτά καθημερινά.. Ελαφρώς...αγχώθηκα...για τα νέα παιδιά, για τα όνειρα τους..
Δεν έβαλαν και το " Νησί" και συγχίστηκα.. έχω βαρεθεί να βλέπω μαγειρική στη τηλεόραση βρε παιδιά.. Λίγο παρατραβηγμένο το πράγμα .. όσο πάει και γίνεται χειρότερα η τηλεόραση.. Άρχισα λοιπόν να σερφάρω, μπήκα στα μπλοκόσπιτα σας μία μία μα ..λίγο πεσμένη έφυγα από όλους σας αμίλητη χωρίς σχόλια.. απλός λαθρεπιβάτης.. Μονολογώ όπως καταλαβαίνετε...
Αύριο θα πρέπει να ...ξαναπάω στο Δήμο για να πάρω το πιστοποιητικό!!!!!!!!!!!! Δεν μπορούσαν να μου το δώσουν εκείνη τη στιγμή; Γιατί να  γίνεται αυτό στην εποχή των υπολογιστών και της ον λαιν επικοινωνίας;  


glitter-graphics.com

Η γειτόνισσα απέναντι έβαλε πάλι το αστέρι της σε όλο το ύψος του 3όροφου, πίστεψα ότι φέτος δεν θα το έβαζε και αυτή μα φαίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων νίκησε τελικά..
Ο Δημήτρης μου το έχει ρίξει στο.. τσιμπολόγημα .. και δεν μου αρέσει..Καλά λένε ότι όποιος σταματά να  καπνίζει τρώει...όμως.. τι να πεις..  Πρέπει να βάλω σε μια ζυγαριά απο τη μια το τσιγάρο και απο την άλλη το τσιμπολόγημα!

25 σχόλια:

ria είπε...

Καλή μου φίλη!! Αχ και να ήξερες πόσο νιώθω στο πετσί μου ..την στεναχώρια του νεαρού που περιέγραψες!! Ο γιός μου πριν λίγες μέρες πήρε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης....Το ίδιο και η κόρη μου..από το Τ.Ε.Ι της Καβάλας!....Και??? Μοιράζουν βιογραφικά...και ελπίζουν!! Το μέλλον το επαγγελματικό είναι αβέβαιο!! Αν θες το πιστεύεις... αλλά....όλη την μέρα αναστενάζω!!έτσι βγαίνει από μέσα μου!! Τι θα κάνουν όλα αυτά τα παιδιά!! Από φύση μου είμαι πολύ αισιόδοξο άτομο...αλλά τώρα δεν ξέρω τι έχω πάθει...στεναχωριέμαι συνέχεια!! Ας ελπίσουμε να έρθουν καλύτερες μέρες!! Φιλιά πολλά!!! Καλό βράδυ!!

( fortounata) είπε...

δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση για όλα τα νέα παιδιά,και μαζί και για τα δικά μου.όχι ότι δεν δουλεύουν,αλλά με τους μισθούς που παίρνουν δεν βλέπω να φτάνουν για να κάνουν οικογένειες.όσο για το τσιγάρο,να ξέρεις ότι θα παχύνει από το φαί και το τσιμπολόγημα ο Δημήτρης σου,αλλά σημασία έχει ότι έκοψε το τσιγάρο.αχ!να το έκοβα και γω.φιλιά.

Thalassitsa είπε...

αφού πήρα το πτυχίο μου, ένα χρονο έστελνα βιογραφικα και κατεληξα σε super market 4ωρο με 380 ευρώ και λέω πάλι καλά με αυτά που βλέπω....άσε Αχτιδα μου...χάλια μαύρα, θέλουμε να κάνουμε όνειρα και δεν μπορούμε ούτε και αυτά...

ElenaG είπε...

Αχ Γεωργία μου μακάριΤο θαύμα, η Χάρις και η χαρά, της γεννήσεως Του να αλλάξουν το αύριο των παιδιών μας...

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα δεν ειναι μονο ενας ουτε δυο αλλα 1002 οι νεοι που ζητουν δουλεια και δεν...
''πως να κανω οικογενεια βρε μανα με 680 τον μηνα?? και τοσα χρονια σπουδες για να κανω τον τηλεφωνιτη???''
ασε καλη μου ειναι καθημερινη η αγωνια μας για το τι θα γινει την αλλη μερα
οσο για το ..τσιμπολογιμα τωρα που ειναι γιορτες, κανε του καλου σου δωρο ενα κομπολοι για να απασχολει τα χερια του
πιανει το κολπο
να εισαι καλα

ag είπε...

Υποτονικά όλα. Υποτονικά πρόσωπα, υποτονική διάθεση και γενικότερα μια απαισιόδοξη νότα στον ορίζοντα. Όλοι μας βιώνουμε την αβεβαιότητα και το χειρότερο όλων είναι όταν παύουν να υπάρχουν όνειρα. Είναι οι πιο περίεργες γιορτές οι φετινές. Είμαι κι εγώ από τις τυχερές που είδαν τον μισθό τους να μειώνεται στο μισό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν το βάζουμε κάτω, θα παλέψουμε. Δεν υπαρχει άλλη επιλογή. Να έχουμε όλοι υγεία και να μη χάσουμε τους εαυτούς μας. Καλό βράδυ!

χρυσάνθη είπε...

Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ας ευχηθούμε όλοι μαζί σύντομα να βγούμε αλώβητοι από το τούνελ!

Hfaistiwnas είπε...

Άσε και έχω πόσους φίλους που ψάχνουν... και μη χειρότερα!
Μα γιατί δεν το έβαλαν το νησί και περίμενα!!!! Ελπίζω να έχουν καλή δικαιολογία!
Να το προσέξει το τσιμπολόγημα!!!
Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ria μου και οι δυο κόρες μου είναι με διπλώματα , γλώσσες και σπουδές..οι δουλειές που έχουν μη νομίζεις οτι τις ικανοποιούν μα..Δυστυχώς ακούω ένα σωρό απο αυτά.Πριν λίγο διάβαζα σε μέιλα απο μια φίλη για τους γιούς της.Ο ένας άνεργος και ο άλλος 5 μήνες απλήρωτος..Ας μη χάνουμε το κουράγιο μας, η ελπίδα δεν θα πεθάνει καλή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, να το κόψεις καλή μου. Κα΄νε τη μέθοδο..Δημήτρη! Ψαλλίδι στο τσιγάρο και αγόρασε το πιο ελαφρύ.Όπως ακούω ένας καπνιστής αν πάρει ένα πολύ ελαφρύ τσιγάρο του φαίνεταο χόρτο και δεν το θέλει.Σήμερα έφθασε 2 τσιγάρα την ημέρα ελαφρυά και δεν τα καπνίζει πλέον, πετά τον καπνό και τα κόβει στη μέση .Μέχρι τα Χριστούγεννα λέει δεν θα καπνίζει ούτε αυτά και τον πιστεύω πλέον.Ποτέ δεν το φανταζόμουνα για τον άνδρα μου με τα 3 πακέτα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου ξέρεις τι μου είπε χθες η κόρη μου για έναν μορφωμένο νεαρό με δίπλωμα; πήγε μέχρι και σε ..ψιλικατζίδικο και τον έβαλαν σε ..λίστα αναμονής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG φίλη μου αν δεν υπήρχε οΘεός και η ελπίδα του θα ήμασταν ένας όχλος πια απελπισμένος.Πρέπει να σταθούμε ο ένας στον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, αν ξες πόσα κομπολόγια του έχω αγοράσει.. όλα χαμένα κάπου.Πάει καλά..το κράτησε γιατί αυτή τη φορά το θέλει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl"όλοι μας έχουμε κάνει τους περιορισμούς μας και ..καιρός ήταν καλή μου.Αυτός ο υπεκαταναλωτισμός το έφερε όλο αύτο και τα δάνεια που τα 'εδιναν σαν στραγάλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου είμαι ένα πολύ αισιόδοξο άτομο, δεν χάνω εύκολα το κουράγιο μου μα ..εγώ έχω κάποια ακίνητα..άλλοι που δεν έχουν παρά μόνο τη δουλειά τους για να ζήσουν και να πληρώνουν και ενοίκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas να δεις ο άνδρας μου σκασίλα που δεν το είδε..βάλαμε μετά ντοκυμαντερ σε σντ..καλημ'έραααα!

Dee Dee είπε...

Οταν εκοωα το τσιγαρο εβαλα δεκα κιλα!!!! Μεχρι να μαθεις τι να κανεις τα χερια σου ολο και τσιμπας και κατι :):)
Υπομονη, μετα θα κανει διαιτα. Αφου αντεξε μεχρι τωρα, πες του οτι μαλλον τα εχει καταφερει. Και πολυ χαιρομαι. Διπλα χαιρομαι γιατι τωρα θα περιμενουμε τα ιδια αποτελεσματα και απο την αλλη την τσουπρα εκει στα βουνα :):):)

Καλημερα αχτιδα μου!

υ.γ. Να δω ποτε θα καταφερουμε να βρεθουμε με την Ειρηνη. Τωρα που μπορουσαμε δεν ειχε το αυτοκινητο να ερθει να μας βρει! :)

eleni είπε...

Αχτίδα μου,αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα των νέων μας!Σπουδές,και κόντρα σπουδές,πτυχία,μεταπτυχιακά και η ανεργία τους περιμένει...

Τσιμπολογάει,ο Δημήτρης σου,προσοχή θέλει,να μην πάρει κιλά.Με τα ελαφρύτερα τσιγάρα καπνίζεις περισσότερα,δεν ικανοποιείσαι-ξέρω,γιατί καπνίζω.
Φιλιά!

Ρεβεκκα είπε...

Ασε μην ακουω για χαρτια κ υπαληλους.Με τρεχουν 1 μιση μηνα κ ακομα περιμενω.Ολων η διαθεση ειναι ετσι αλλα θα περασουμε καλα τις γιορτες.Τιποτα δεν θα αφησω να με χαλασει.Το ιδιο ελπιζω κ για σενα.Φιλια κ αστον να τσιμπαει,καπου πρεπει να ξεσπασει.Φιλια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου είμαι σίγουρη πια οτι ο Δημήτρης μου κατάφερε να νικήσει αυτό που δε πίστευα ποτέ οτι θα καταφέρει..Η Ειρήνη χθες πήρε το αμάξι της πια..κανόνισε ραντεβού.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni μου κι όμως με τα 3 αυτά ελαφριά αναγουλιάζει όπως λέει..δεν θέλει πλέον το παπνό όπως πρώτα..δεν το πιστεύω πίστεψε με..κι όμως τα κατάφερ..μέχρι τώρα δηλαδή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα επι τέλους τελείωσα φίλη μου..πολύ τα βαριέμαι αυτά..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΕΡΤΕΡΙΣΕΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ:))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, φίλε μου το πήρε τόσο σοβαρά..που μάλλον θα το ρίξει στο φαγητό.

Katerina είπε...

πήγα στο άλλο
αλλά να αφήσω και εδώ τις ευχές μου...


σου εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα αυτές τις γιορτές
δίπλα σ΄αυτούς που αγαπάς και σ΄αγαπούν!!