Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δεν μπορώ να πω ΟΧΙ.. καλό ή κακό; ποιος ξέρει!


Τόσο γεμάτη η μέρα μου σήμερα που πολλές φορές αναρρωτιέμαι πως τα καταφέρνω..
Χθες το βράδυ έκανα άλλη μια μεγάλη παρτίδα μελομακάρονα ..117 κομμάτια για να δώσω σε μια φίλη που με παρακάλεσε αντί για δώρο Χριστουγεννιάτικο ( !)να της κάνω μελομακάρονα.. Προηγουμένως μαγείρεψα και για σήμερα γιατί ο Δημήτρης ήταν λίγο.. ντάουν μιας και συνεχίζει να μη καπνίζει παρά αυτά τα 2-3 τσιγάρα με ...ψαλλίδι!!!!!! Χαίρομαι για την προσπάθεια του και όπως λέει απο την Πρωτοχρονιά δεν θα καπνίσει ούτε αυτά.. Ακούς ..Δρομάκιιιιιιιιι; ..κάτι υποσχέθηκες!
Φρόντισα να έρθει ένας φίλος του και να τον πάει... άτα ( !) στη λαική για να ξεσκάσει και μετά που γύρισε τον έστειλα να αγοράσει ξυλεία για το τέμπλο που θ' αρχίσουμε.. Προσπαθώ να τον κάνω να ασχολείται με διάφορα πράγματα για να απασχολεί τα χέρια του. Γράφτηκα και σε ένα μπλοκ για το κόψιμο του τσιγάρου και διαβάζω συμβουλές... 
Φάγαμε λοιπόν και τώρα ετοιμάζομαι να κάνω ...κουλουράκια για το αγοράκι μιας άλλης φίλης που με παρακάλεσε...! Και να έμενα σε ..αυτό... Μεθαύριο έχω να κάνω στον γαμπρό μου προφιτερόλ σε ..γαβάθα.. και την επόμενη μέρα ένα ταψί γαλακτομπούρεκο μπουκίτσες για την γειτόνισα μου απο το επάνω πάτωμα που έχει τραπέζι και μου το ζήτησε σαν χάρη γιατί είναι εγαζόμενη.. Παραμονή δε έχω να κάνω και την τούρτα γεννεθλίων στην βαπτισιμιά μου που μου την ζήτησαν σπιτική...
Δεν μπορώ να πω όχι βρε παιδιά.. μου είναι αδύνατον..Εκείνη την ώρα που μου το ζητούν λέω αμέσως ναι.. μετά προσπαθώ να βάλω το χρόνο μου σε σειρά..Βέβαια θα κάνω και κάποιο γλυκό και για κάποιους μοναχικούς μας φίλους σε μικρές πιατελίτσες και μάλιστα τον ένα σκέπτομαι να τον καλέσω για τραπέζι γιατί είναι χήρος και πολύ στεναχωρημένος..
 Έτσι λοιπόν..πριν αρχίσω τα κουλουράκια μου είπα να σας κάνω λίγη παρεΐτσα με τον καφέ στο χέρι λίγο πιο νωρίς απο την ώρα που τον πίνω γιατί μετά τα ..κουλουράκια πρέπει να κατέβω τρεχάτη στο εργαστήρι που έχω να ζωγραφίσω.. 
Σήμερα μου έφεραν να τους ζωγραφίσω μια ...πινακωτή! Και ..βέβαια θα σας την δείξω.. την θέλει για το εξοχικό της η πελάτισα και θα της κάνω καραβάκια λέει.. 
Αυτό ακριβώς είναι η..εμπορική ζωγραφική.. ότι ζητά ο πελάτης όμως.. αυτό είμαι ..μια εμπορική ζωγράφος..
Φιλάκια Αχτιδένια για καλό απογευματοβραδάκι πια..Πάω τρεχάτη για ζύμωμα!

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ γλυκιά μου Αχτίδα που τρέχεις για όλους, αγχώθηκα και μόνο που το διάβασα...
Να'σαι όμως πάντα καλά να προσφέρεις κατ'αυτό τον τρόπο!! Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.. :)

Mairaki είπε...

αχτιδούλα μου...έχω γενέθλια σε λίγες μέρες....και θα ήθελα μια σπιτική τούρτα...θα βρείς χρόνο να μου φτιάξεις....???
:)))))
Καλό Σ/Κ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium, φίλη μου τώρα ψήνω τα κουλουράκια.. έκανα δενδράκια, αστεράκια, φεγγαράκι, αρκουδάκια κ.α

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mairaki , φίλη μου αν είσαι Θεσσαλονίκη ευχαρίστως, θα χαρώ πολύ πολύ!

ElenaG είπε...

Μήπως μπορείς να μου φτιάξεις...
Όχι καλε μην τρομάζεις...δεν θέλω τίποτα!!!ΧΑ!ΧΑ!
να είσαι καλά αυτό θέλω! :-)
Φιλώ σε!

Alma Libre είπε...

¨εχω μιά απορία ... πώς τά προλαβαίνεις ολα ?? πραγματικά είσαι αξιοθάυμαστη !!
Καλή δύναμη στόν σύζυγο καί σέ σένα στήν μάχη σας ενάντια στό τσιγάρο ..Τήν Καλησπέρα μου καί νά Χαρείτε οσο περισσότερο γίνεται τίς γιορτές .
Καλό Σ/Κ .

( fortounata) είπε...

για πές,είναι καλό να λες όχι;ή κακό;δεν ξέρω αχτίδα μου,έτσι είμαι δεν μπορώ να πω όχι,και μετά τρέχω.φιλιά.

maxforeigner είπε...

Γι ' αυτό λένε πως οι γυναίκες είναι .... εφτάψυχες! Και βεβαίως αυτές είναι το ΙΣΧΥΡΟ ΦΥΛΟ! Χωρίς καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση...
-- Ωραιότατα τα γλυκά, αλλά με... σύνεση η κατανάλωση, κι ας είναι γιορτές...

Hfaistiwnas είπε...

Αφού τα προλαβαίνεις πάλι καλά να λες!!!
Γεια στα χέρια σου!!!

Teteel είπε...

Κορίτσι λάστιχο έχεις γίνει!!!
Τώρα μεταξύ μας αν μέναμε κοντά κάτι θα σου ζητούσα κι εγώ να μου φτιάξεις από τα τόσα νόστιμα που μαγειρεύεις !!!
Θα μπορούσες όμως να μου ζητήσεις κάτι σαν αντάλλαγμα, να πάω βόλτα την Κλώντη σου ας πούμε. Να υπαρχει ανταλλαγή ενέργειας.
Καλό βράδυ.

55fm είπε...

Aχτιδούλα μου μακάρι να τα καταφέρει να κόωει το τσιγάρο ο Δημήτρης σου!
Είναι δύσκολο το ξέρω από πρώτο χέρι!
Και εγώ όλο το κόβω...
Να είσαι καλά και να προσφέρεις πάντα την αγάπη σου με το γενναιόδωρο τρόπο που εσύ γνωρίζεις!
Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG κάτσε ακόμα..μόλις ανέβηκα απο το μαγαζί και πήρα ακόμα μια ..παραγγελία για να φτιάξω σε ένα πρόσωπο που αγαπώ πολύ σοκολατόπιτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alma Libre, φίλη μου η δική μου ηλικία είναι λίγο ..ακούραστη.. μέχρι να καθίσω και να μην σηκώνομαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη το έχουμε στο αίμα μας κορίτσι μου..δεν υπάρχει για μας άλλος δρόμος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mike καλώς ήρθες φίλε μου στο μπλοκόσπιτο μου.. είμαστε επτάψυχες..γεγονός..για να μπορούμε να είμαστε δίπλα σας όταν μας χρειάζεστε..έχω άδικο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου , γιε μου διαδυκτιακέ ..αν ήσουν κοντά μου κι εσύ σίγουρα θα την έπαιρνες την πιατέλα σου να είσαι σίγουρος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel ζήτησες το ..δυσκολοτερο..η Κλώντη δεν πάει βόλτα με κανέναν εκτός απο εμένα και τον Δημήτρη..θα σε έβαζα να πλύνεις τα πιάτα βρε παιδάκι μου.. μη σκας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ 50fm, εγώ που τον ξέρω καλά νοιώθω πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνει ο γλυκός μου... μόλις ..κατεβρόχθισε μια πιατέλα μακαρονάδα!!!!!!!!!!

painter είπε...

Αχ αυτή η καλοσύνη σας κυρία Αχτίδα!!!
Μήπως όμως πρέπει να προσέχετε λίγο και τον εαυτό σας???

Πολλά φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο

ΕΛΕΝΑ είπε...

Είπα να σου δώσω κι εγώ παραγγελία, αλλά βλέπω ότι είσαι κομπλέ χα χα χααα!!
Μπράβο Αχτίδα μου που όλους τους σκέφτεσαι και όλα τα προλαβαίνεις!

Teteel είπε...

Aμέ και τα πιάτα κι ότι άλλο θα ήθελες!
Είναι δύσκολη η Κλώντη ε;

Πόπη είπε...

Φτάνουν τόσα γλυκά Αχτιδούλα! Πουθενά και σε τίποτα δεν κάνουν καλό.
Αντικατέστησέ τα με μανταρίνια και αμύγδαλα... άμα θες.
Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την προσπάθεια που κάνει. Τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από την υγεία!!! Φιλάκια. Καληνύχτα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ painter, όχι δεν είναι οτι είμαι καλή..απλά μου αρέσει τρομερά να προσφέρω χαρά σε άλλους γύρω μου.Είναι το ..βίτσιο μου!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel, είναι πολύ φοβιτσιάρα..σε τρομερό βαθμό..φοβάται το πολύ κόσμο, φοβάται τα απορρυματοφόρα, τους ανθρώπους που έχουν..μπαστούνι, τους μεγάλους θορύβους, τα μηχανήματα και το περίεργο είναι οτι κεραυνούς του χαμού να έχουμε αυτή ούτε που κουνιέται.Είναι ήσυχο σκυλί και πολύ βολικό σε επισκέψεις.Δεν ζητά τίποτε απο τραπέζι..νηστικιά να είναι ολόκληρο αρνί να της βάλεις στο πάτωμα δεν θα πάει ούτε να το πλησιάσει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου πήρα και ..άλλη..είναι ένα παιδί που αγαπώ πολύ και επιθύμησε λέει ένα κέικ σοκολάτας μου υγρό!

Ανθούλα είπε...

Γειά σου Αχτίδα!
Παρ' ότι δεν γράφω σχόλια, καθημερινά μπαίνω στο μπλογκ σου και σε αισθάνομαι πια μια φίλη , άγνωστη μεν αλλά γνωστή ουσιαστικά μιας και μας άνοιξες την πόρτα του σπιτιού σου και της καρδιά σου.
Είδα το σχόλιο σου στα Άσπρα Κοχύλια και χάρηκα, γι αυτό και πήρα το θάρρος να γράψω.Συνήθως παρακολουθώ αθόρυβα πολλά πράγματα στην ζωή μου.Εκεί που έγραφα συχνά ήταν σε μπλογκς σχετικά με ένα πρόβλημα υγείας μου.
Διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου χαίρομαι πολύ με ό,τι θετικό συμβαίνει στην ζωή σου και λυπάμαι όταν δεν σου σου πάνε καλά κάποια πράγματα.
Πολλές φορές με αυτά που γράφεις είναι σαν να τα γράφω εγώ, όπως "Δεν μπορώ να πω όχι".
Και εγώ ετσι είμαι!
Μου αρέσει πολύ επίσης όταν βάζεις φωτογραφίες από έργα σου!!! Ζωγραφίζεις πάααρα πολύ ωραία και μακάρι να ήσουν πιο κοντά να μου έδειχνες κάποια πράγματα μιας και εγώ κατά καιρούς ζωγραφίζω εντελώς όμως ερασιτεχνικά.
Για να κάνω μπλογκ , δεν το σκέφτηκα ποτέ...Είμαι πιο πολύ του facebook εγώ.Αν έχεις θα χαρώ να με γνωρίσεις πιο καλά εκεί από τις φωτογραφίες μου.
Σε ευχαριστώ και πάλι για την παρέα που μου κάνεις και μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να περάσεις υπέροχα τις γιορτές με όσους αγαπάς!!!!!!!

marilia είπε...

Κοίτα που το είδα πάνω στην ώρα! Μόλις έφτιαξα πορτοκαλόπιτα, με τα πρώτα πορτοκάλια μας. Έλα!!! Ας κεράσουμε κι εμείς κάτι, έτσι δεν είναι; :):)

φιλάκι

Mairaki είπε...

αχτιδούλα είμαι μακρυά....αλλά μου φτάνει και μόνο που το είπες....σε ευχαριστώ πολύ πολύ...σε φιλώ!!!