Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στο σπίτι με την οικογένεια και τα ..μελομακάρονα!


Είναι δυνατόν να μην είμαι ξετρελαμένη με αυτό το γλυκό Αγιοβασιλάκι; Δεν μπορώ βρε παιδιά να μη του πατήσω μια τσιμπιά!

Χειμωνιάτικη Κυριακή από αυτές που λες.. θ' ασχοληθώ με το σπίτι και με τους δικούς μου ανθρώπους..
Και επειδή τρωγόμαστε με τα..ρούχα μας όταν είμαστε μόνοι καλέσαμε την κόρη μας και τον άνδρα της να έρθουν για τραπέζι.. Ο Δημήτρης μαγείρεψε στη μαντεμένια του χύτρα μια νοστιμιά με κρέας και μανιτάρια.. κι εγώ.. τα πρώτα μου μελομακάρονα.. 112 κομμάτια έκανα και βέβαια θα τα μοιράσω στα κορίτσια μου.


Τα έκανα καρδούλες και έβαλα τα καρύδια τριμμένα μέσα γιατί από έξω δεν τα τρώει ο άνδρας μου! Έφτιαξα λοιπόν και μια Τυραμισού  για την Ειρήνη για το σπίτι και δεν δοκίμασα γιατί ..έσκασα από το να δοκιμάζω τα μελομακάρονα μου να πάρει η ευχή!!!!!!!!!
Μετά έβαλα πλώρη για ..κουραμπιέδες.. μα δεν τολμώ να σας τους βάλω γιατί η Αστεράτη Κουζίνα έφτιαξε σίγουρα ωραιότερα από τους δικούς μου  και σας συμβουλεύω να πάρετε τη συνταγή!
Όσο για τα δικά μου μελομακάρονα ..έγιναν πεντανόστιμα σας διαβεβαιώ και θα σας βάλω τη δική μου συνταγή που είναι απλή και κλασική ( ίσως σε πολλούς γνωστή και από άλλες πηγές) στο άλλο μπλοκ  ΄΄Οι δυο μας στη κουζίνα΄΄ για όσους θέλουν εύκολη σε μέτρημα συνταγή .
Χθες έγιναν 2 μήνες από το θάνατο της μητέρας μου και η αλήθεια  είναι ότι την σκέπτομαι όλη μέρα.. Αν και είχε διαβήτη κάθε φορά που έφτιαχνα μελομακάρονα με .. παρακαλούσε να της δώσω  κι εγώ ..δεν μπορούσα να της χαλάσω το χατήρι και της έδινα  αν και ήξερα ότι της έκανα κακό δυστυχώς.. Μετά της έλεγα ψέμματα ότι τα έδωσα  όλα στα κορίτσια μου και τα έκρυβα... Είπαμε ..αυτά τα Χριστούγεννα από πολλές πλευρές θα είναι διαφορετικά..
Έτσι μου έρχεται να ψάξω να βρω  και να πάρω ένα ζευγάρι , μια οικογένεια να κάτσει μαζί μας στο Χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι...άγνωστοι... Μη γελάτε..εγώ είμαι λιγάκι τρελούτσικη .. όλα μπορώ να τα κάνω..αν μου κολλήσει!  
Σκέφτεστε τι όμορφο όμως θα ήταν αν όλοι μας βρε παιδιά καλούσαμε στο τραπέζι μας αυτές τις μέρες από μια οικογένεια που να έχει προβλήματα;  Σκεφτείτε ότι με τέτοιες καταστάσεις οικονομικές που υπάρχουν σήμερα σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν απλώνουν το χέρι και όμως κρυφά αντιμετωπίζουν τα δύσκολα...Το... δουλεύω μέσα μου αυτό.. Να πω και μια άλλη ιδέα; 
Ξέρετε ότι σε κάθε γειτονιά στις εκκλησίες κάνουν συσσίτια και δέχονται φαγητά και γλυκά που θα τους πάτε;  Εγώ το κάνω όποτε ευκαιρώ να ετοιμάσω κάτι σε πολλές μερίδες πχ παστίτσιο.. η μπορείτε να πάτε τρόφιμα σε πακέτα.... 
Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε λίγο με αυτό που είχαμε ..ξεχάσει στο τρόπο  ζωής μας μέχρι τώρα.. τον πλησίον μας..

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα για αύριο , κρύα από ότι βλέπω μα πρέπει να δουλέψω αύριο οπότε.. θα κατέβω από νωρίς. Φιλάκια Αχτιδένια!

59 σχόλια:

Alma Libre είπε...

ουπςςςς καί εδώ πρώτη ..?? χαχαχα.. για τίς μελένιες καρδούλες .έγραψα στό άλλο σας . Οσο για τήν ιδέα σου σχετικά μέ τήν πρόσκληση στό τραπέζι σας .. πολύ Ανθρώπινη .. μέ Α μεγάλο τό έγραψα οπως βλέπεις .. καί είναι αυτό πού σέ χαρακτηρίζει...μακάρι αυτή η σκέψη νά υπήρχε στό μυαλό πολλών ,καί νά γινόταν πράξη.
Τήν Καλησπέρα μου.
Φιλιά .

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά θα ήταν όμορφα! Δίνεις χαρά και μοιράζεσαι ότι έχεις..
Μπράβο για τα γλυκά!!!
το Αγιοβασιλάκη γλυκύτατο!!!

Βάσσια είπε...

Η φωοτγραφία με το κόκκινο μικρούλι φανταστική. Σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Άρχισες νωρίς βλέπω Αχτίδα να φτιάχνεις γλυκά.

Μπράβο
:-)

χρυσάνθη είπε...

Να χαίρεσαι τον μικρούλι αγιοβασιλάκο σου!Ενα φιλάκι και από μένα !!!!!!!Η ιδέα σου πολύ όμορφη και ανθρώπινη!Αλλά ρε συ Αχτίδα μου!!Με όλα αυτά που ακούμε να συμβαίνουν δεν τολμάς να κάνεις πλέον τέτοιες κινήσεις,με αποτέλεσμα να κλειδαμπαρωνόνουμε τα σπίτια μας και να περιοριζόμαστε συνεχώς.Τα συσσίτια παρότι δεν μου αρέσουν γιατί εκεί μάλλον βλέπεις τον εξευτελισμό των ανθρώπων , δίνουν μία πρόσκαιρη λύση σε ένα από τα πολλά προβλήματα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες!!!!!!

Asteri (Maria) είπε...

Αχούυυυυυυυ τον μωρέ τον ΚΟΥΚΛΟ!!!!!!!!!!!!!!! δώστου σε παρακαλώ πολλά ζβουριχτά φιλιά από μένα!!!! σου κλέβω μερικά μελομακάρονα :)
Φιλιά

ria είπε...

Ειναι..........ΚΟΥΚΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πιο γλυκούλης απο κάθε μελομακάρονο!! Να του δώσεις πολλά γλυκά φιλάκια!!!!!

Μαρια είπε...

Καλετικουκλακι ειναιτο εγγονακι σου .Στειλτον σε παρακαλω για ποδαρικο πρωτη του μηνα ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alma Libre το σκέπτομαι πολύ αυτές τις μέρες, μου έχει κολλήσει σαν ιδέα..βέβαια υπάρχει ο φόβος του αγνώστου μα όπως είπαμε .. το δουλεύω στο μυαλό μου.. θα βρω κάτι να κάνω επάνω σε αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas πηγαίνω σε γηροκομεία αυτό το καιρό μα ..αυτά που ακούω οτι υπάρχουν στην παραλία με στεναχωρούν .Θέλω κάτι να κάνω μα δεν μπορώ και πολλά και υπάρχει όπως είπα και ο φόβος των αγνώστων..δυστυχώς..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια μου ..τα μοίρασα κι όλας.. θα κάνω τουλάχιστον 2-3 φορές..μελομακάρονα.Θέλω να μοιράσω σε φίλους και φίλες που είναι μόνοι στη ζωή τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου στα σισσίτια δεν φαίνεσαι.. τα αφήνω στις κυρίες που μοιράζουν τια φαγητά και είναι οικογένειες που έχουν καθημερινή ανάγκη. Σκέπτομαι να στολίσω πιάτα με γλυκά και ζελατίνα και να τα μοιράσω εκεί.Βέβαια η αλήθεια είναι οτι κι έγω το σκέπτομαι για να φέρω αγνώστους .. όμως ..αν σκεπτόμαστε έτσι γινόμαστε θύματα της αποξένωσης που τόσο αρνούμαι να δεχθώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri καλέ κούκλος δεν είναι; ξετρελάθηκα με την φωτογραφία!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ria τον είχα χθες βράδυ που πήγαν οι γονείς του να φάνε έξω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια μου όλα τα παιδάκια είναι τυχερά..έχουν αγνή ψυχή ..

Rena είπε...

Τι φατσούλα είναι αυτή,μια γλύκα!
Καλή βδομάδα Αχτίδα μου!

el.mar είπε...

Γλυκούλι...μαγουλάκια δες...για φίλημα είναι!!!
Θέλω κ εγώ μελομακάρονα...κ κουραμπιέδες τρώω δεν έχω πρόβλημα!
Ποσοι έχουν προβλήματα κ ποσους άστεγους έδειχνε στις ειδήσεις...μέσα στο κρύο.
Α κ να σου πω τι σκέφτηκα για τη μητέρα σου,ναι μεν της έκανε κακό αλλά αυτό το ένα που της έδινες την ευχαριστούσε τόσο πολύ...
Αχτιδένια φιλάκια τρελούτσικη Αχτίδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα κανε μια σφικτή αγκαλια από εμενα τον Αγιοβασιλακο τοσο που να σου πει '''αφου μαγαπας γιαγια γιατι με σφίγγεις'' ????
πιο γλυκος απο τα μελομακαρονα σας ειναι
οσο για το καλεσμα κανε το αν μπορεις
θα αισθανθεις περιεργα στην αρχη μα πολύ ομορφα και ζαστα μετα
θα εχεις κανει αλλον εναν φιλο
να εισαι καλα και να περασετε ομορφα τις γιορτες

ag είπε...

Ο μικρός είναι σκέτη γλύκα, να τον χαίρεστε. Είναι για πολλά πολλά σμουτς! Πολύ καλή η ιδέα της πρόσκλησης. Όπως ανέφερε η Alma Libre πολύ ανθρώπινη. Υπάρχει δυστυχία γύρω μας και μακάρι ο καθένας μας να βρίσκει τρόπους να βοηθήσει. Καλή εβδομάδα για αύριο

Thalassitsa είπε...

Αχ Αχτίδα μου, μακάρι όλοι να σκεφτόταν σαν και εσένα....

ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος...το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό, αλλά υπερίσχυσε ο φόβος δυστηχώς. όσο για το αγιοβασιλάκι σας, είναι ΤΡΕΛΑΑΑΑ!
Την Τετάρτη θα κάνω και γω μελομακάρονα για πρώτη φορά και θα δοκιμάσω την συνταγή σου! φιλάκιαααα

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Και για τσιμπιές και για δάγκωμα είναι ο μικρός σας! Να τον χαίρεστε!
Οι ιδέες σου (επειδή δεν μένουν μόνο ιδέες) είναι πολύ όμορφες! Πάντα η προσφορά μας γεμίζει και εμάς με όμορφα συναισθήματα... και νομίζω όποιος θέλει, βρίσκει τον τρόπο που είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία του και σε αυτά που μπορεί.
Φιλάκια!

ElenaG είπε...

ΑΜΑΝ!!!Τι είναι αυτό καλεεεεε!!!
Έεεεεερχομαι να το ζουλίξω!!!

Ότι μπορεί ο καθένας Georgia μου να κάνει είναι.
Και πρέπει όλη να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία
να σκεφτούμε δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε
...δεν μας παίρνει άλλο!!!

Ρεβεκκα είπε...

Με τετοια φατσουλα πως να μην το ζουλισεις καλε.Πολυ μου αρεσει η σκεψη σου,μακαρι να βρεις τροπο να το κανεις πραξη.Οσο για την μανουλα σου πιστευω οτι την εχεις διπλα σου σαν φυλακα να σε προσεχει.Καλα χριστουγεννα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σ' ευχαριστώ..χαζογιαγιά είπαμε....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, άστα να πάνε..τρώω πότε πότε όταν περνώ απο μπροστά τους..γι' αυτό τους μοιράζω να μη τα βλέπω.Πριν λίγο πήγα στη γειτόνισα που ε΄χει μικρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, ακόμα δεν μιλάει ο γλυκούλης μου ..μόνο μπαμπά είπε ο άτιμος!Προσπαθώ να κάνω κάτι φίλη μου, στεναχωριέμαι που ακούω τόσα πράγματα στενάχωρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl" μου πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι μας..οφείλουμε κάτι να κάνουμε να πάρει η ευχή..

Teteel είπε...

Υπέροχος ο Αγιοβασιλάκος σας! Πολύ καλή και η φωτό σου!
Αυτά τα μαγουλάκια είναι για φιλάκια!
Τα μελομακάρονα φαίνονται τέλεια!
Και του χρόνου, ευαίσθητη Αχτιδούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa, να την κάνεις φίλη μου, είναι πολύ εύκολη.. όλα τα υλικά μαζί και όχι πολλά ζυμωματα, με την κουτάλα τη μεγάλη..

eleni είπε...

Αχτίδα,και του χρόνου με υγεία!
Είδες,που έγραψα,σε άλλη ανάρτηση,ότι έχεις μεγάλη καρδιά;Το αποδεικνύεις με ττις ιδέες και πράξεις σου.

Ο μικρούλης κι αν είναι για τσίμπημα-μ΄αρέσει κι εμένα να πειράζω τα μικρούλια-όταν μεγαλώσει λίγο ο δικός μαςε,θα καταλάβει τι τρελογιαγιά έχει.
Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστιάνα μου δύσκολοι καιροί πρέπει όλοι να προσφέρουμε και το ελάχιστο που μπορούμε πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG φιληνάδα μου μόλις την έβαλα εσένα σκέφτηκα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel έκανα και κουραμπιεδάκια!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου την σκέπτόμαστε πολύ αυτές τις μέρες, κάποτε όταν ζούσε και ο πατέρας μου τους έκαμνα όλους τραπέζι.. γεμάτο το σπίτι μου απο κόσμο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni μου τον ζουλάω μέχρι που γκρινιάζει και γυρνά και με κοιτά..

Ανώνυμος είπε...

Aχτιδούλα μου,
ξετρελάθηκα με τον Άη Βασίλη σας... δεν έχω λόγια....
Είναι ωραίες αυτές οι μέρες... αυτές οι στιγμές... οικογενειακές... ζεστές...έκλεισε πολύ όμορφα το Σαββατοκύριακό σου κι έτσι όμορφα να ξεκινήσει κι η εβδομάδα σου.
Σε φιλώ, καλή δημιουργική εβδομάδα να έχεις!!!

ElenaG είπε...

Είδα το σχόλιο μου τώρα και δεν
ξέρω γιατί δεν ήρθε ολόκληρο!
Ποιος ξέρει τι έκανα πάλι!!!
Δεν βαριέσαι!!!

Σου έστειλα mail! Άσχετο!

Δημιουργία είπε...

Και του χρονου να εισαι καλα να τα ξαναφτιαξεις.Σε παρακαλω δωσε ενα σβουριχτο φιλακι στον Αη Βασιλη Δημητρακη.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικη η ιδέα σας, κα Αχτίδα και εύχομαι να βρείτε τρόπο να την υλοποιήσετε. Πρόσφατα συζητούσαμε με μια φίλη και μου είπε ότι, όποτε της περισσεύουν λίγα χρήματα, αγοράζει μεγάλες ποσότητες τροφίμων από s/m και τα προσφέρει σε ένα σύλλογο αστέγων. Έχει και αυτή επάγγελμα με καλλιτεχνικό προσανατολισμό όπως εσείς. Και μεγάλη καρδιά επίσης. Για τον εγγονό σας, σάς έχω ξαναγράψει ότι με συναρπάζει πως ακτινοβολεί ολόκληρος από χαρά. START2

Ανεράιδα είπε...

Ζούληξέ τον κι από μένα τον Αγιοβασιλάκο σου!!! Καλή εβδομάδα!

matthaios είπε...

Καλησπέρα και καλη εβδομάδα..Καλώς σας βρήκα..Λύσαξα με ολα αυτα που βλέπω..Ειμαι λιχούδης τι να κάνουμε;.. ¨-)

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Καλησπέρα, γλύκα ο μικρούλης να τον χαίρεστε!!!
Όπου μπορούμε να βοηθάμε χωρίς να είναι εις βάρος της οικογένειάς μας καλό είναι. Πάντα κερδισμένοι θα βγούμε, από κάπου αλλού θα μας έρθει η βοήθεια αν ποτέ την χρειαστούμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium φίλη μου σ' ευχαριστώ, σου εύχομαι κι εσένα καλή σου εβδομάδα με υγεία και δουλειά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG το πήρα το μειλ, πήγα εκεί που μου είπες μα η αλήθεια είναι οτι δεν πολυκατάλαβα το κείμενο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία, Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ, φαντάζομαι τι όμορφα πράγματα κάνεις τώρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ START2, φίλη μου έμαθα οτι εδώ στη Θεσ/νικη στη παραλία υπάρχουν τα βράδια άστεγοι με ..παιδάκια και έχω σκοπό να πάω μια ..διακριτική βόλτα με τον Δημήτρη μου και να δω τη κατάσταση αν είναι όπως μου είπαν και να μιλήσω με μερικούς. Επειτα σκέπτομαι να οργανώσω κάποιες φίλες που ξέρω οτι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν . Να κάνω δηλαδή μια ..μικρή οργάνωση χωρίς πολλά απλά να κάνω ένα κατάλογο ανθρώπων που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια.Δυστυχώς δεν είμαι πλούσια, όμως δοξα το Θεό είμαι καλά ζώντας μέτρια και συνετά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα, καλημέρα φίλη μου και καλή σου εβδομάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ matthaios o Krhs, καλή εβδομάδα φίλε μου ..έρχομαι στο μπλοκόσπιτο σου για ανταπόδωση της επίσκεψης με πιάτο μελομακάρονα και κουραμπιεδάκια ...ψηφιακά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι , όταν αντιμετωπίζω μια δυσκολία πάντα λέω..ποτέ δεν με άφησε ο Θεός..πάντα μου δίνει τη λύση και τον ευχαριστώ.

meril είπε...

κούκλος ο μικρούλης!
και μου άνοιξες και την όρεξη.... ααα θα τα φτιάξω τα μελομακάρονά σου και θα σου πω
(πόσα κιλά θα πάρω...)

Dee Dee είπε...

Οσο περναει ο καιρος μοιαζει του Αλεξη ο μπομπιρακος σας τελικα :):) Φτου φτου σκορδα :):)

Και τα μελομακαρονα φαινονται υπεροχα και φετος λεω να κανω κι εγω για πρωτη φορα!!
Θα σου κλεψω τη συνταγη!

Η Ειρηνη που τα βαζει τα κιλα αν τρωει συνεχεια τετοια;;;;;;;;!!!!!

Καλημερααααααααα

Leviathan είπε...

teleio to Agiovasilaki!! Kai bravo gia ti xeironomia sou! Kalo einai oloi mas na prosferoume oti boroume... Kalimera kai kali evdomada!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ meril να την φτιάξεις είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή , θα δεις οτι θα έχεοις πολύ επιτυχία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee, τον έμοιαζε απο τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε απλά είναι ξανθούλης που μάλλον απο τη μεριά του άνδρα μου το έχει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, ευχαριστώ φίλε μου .

ZouZouna είπε...

Eφτιαξα λέει 112 μελομακάρονα, λες και λέει "έφιαξα 5". Αμάν κι εσύ, με το αχόρταγο μάτι σαν κι εμένα. Αλλα επειδή βαριέμαι, δεν τα φτιάχνω διόλου !
Η μάνα? δεν έφτιαξε ποτέ! Είμαστε των δημοκρατικών διαδικασιών.
Ζαχαροπλαστείου ! χ αχ αχα

τσίμπα το μωρέ, τσίμπα το, που έχει επίγνωση πως εινάί το κέντρο του κόσμου και στήνεται για φωτό και κρυφογελά κιολας με τους μεγάλους. Κοίτα το πονηριά στο μάτι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, το είδες το 'άτιμο τι πόζες παίρνει;

kiki είπε...

Μα κοίτα μουτράκι! Είναι δυνατόν να μην θες να το φας;;;;

Katerina είπε...

Θα σταθώ στο γλυκό φατσουλίνι και θα σε παρακαλέσω να με αφήσεις να χρησιμοποιήσω αυτή τη φωτγραφία... σε θερμοπαρακαλώ, μπορώ;;;;
Μου έφτιαξε τη μέρα το μουτράκι αυτό!
Να τον καμαρώνετε κάθε λεπτό, είναι για δαγκωμα, τσίμπημα, αγκαλιές και πολλά φιλιά στα μαγουλάκια!
Σμουτς!