Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μια βραδιά χωρίς φεγγάρι..

Νάμαι λοιπόν ..όχι ότι έχω ίντερνετ από τη σταθερή σύνδεση μου αλλά από το μαγικό στικάκι που είχα αγοράσει και ο καλός μου Στέλιος μου έβαλε τελικά στο Laptop για να μου περάσει η .. κρίση για την έλλειψη της παρέας σας. 
Πέρασα την ημέρα μου σήμερα πολύ οικογενειακά ακόμα και στο..φαγητό που έκανε ο άνδρας μου, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες... Τον ρώτησα: 
- Ποιος θα το φάει όλο αυτό;
-Όποιο παιδί μου έρθει είπε , αλλιώς θα φωνάξω την.. γειτόνισσα!
Δεν ήμασταν μόνοι λοιπόν , τα εγγόνια μου ήρθαν στο σπίτι.. χαμός.. η Ιωάννα διάβαζε το Πασχάλη με αποτέλεσμα να πάθει κρίση τελικά.Τι θα γίνει μ' αυτό το παιδί... δοκίμασα κι εγώ σαν πιο ήρεμη..άντεξα μία ώρα και μετά σήκωσα τα χέρια ψηλά..
Αργά το απόγευμα πήγα με τον Δημήτρη μου στη παραλία και περπατήσαμε συζητώντας αρκετή ώρα , Μας έλειψε φέτος η παραλία.. δεν ξέρω γιατί μα φέτος δεν πήγαμε 'οπως άλλη χρονιά στο αγαπημένο μας μέρος. Βαδίσαμε αρκετά ώστε να γυρίσουμε τώρα αρκετά κουρασμένοι..
Δεν είχε φεγγάρι απόψε.. και τ' αστέρια μόλις που φαινόντουσαν..μα η νύχτα ήταν γλυκιά . Ο κόσμος γύρω μας περπατούσε , έτρεχε ή έκανε ποδήλατο στους ειδικούς διαδρόμους. Όμορφη η Θεσσαλονίκη μας ακόμα και χωρίς φεγγάρι.. κι εμείς στο παγκάκι..με κουβεντούλα για όσα μας πληγώνουν από τους γύρω μας και για όσα μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι τελικά η ζωή είναι μονοπάτι δύσκολο μα αλίμονο..τόσο μαγευτικά επιθυμητό.
Αύριο θα φύγω πάντως.. θα πάω για μπάνιο ζεστό στο Πόζαρ στις πηγές ! Δεν ξέρω αν τελικά ψηφίσω..δεν έχω κάτι μέσα μου από αυτό που ένοιωθα παλιά και με έκαμνε να θέλω να κάνω το καθήκον μου σαν πολίτης.
Όπου και να γυρίσω η χώρα μου με πληγώνει, το ίδιο και οι άνθρωποι .. ευτυχώς που κρύβω ακόμα μέσα μου την ελπίδα για κάτι καλύτερο όχι για μένα ειδικά μα για τα νέα παιδιά και το μέλλον που θέλουν να χτίσουν.
Σας εύχομαι καλό ΣΚ, να πω καλό ψήφο; δεν το θεωρώ σημαντικό πια..

22 σχόλια:

Rena είπε...

Μου έλεψαν τα νέα σου Αχτίδα έγινε αισθητή η ολιγοήμερη απουσία σου,καλό Σαββατόβραδο!

~reflection~ είπε...

Καλή ψήφο στην κάλπη των Συναισθηματικών Επενδύσεων μέσα στα χερακια τα παιδικά που σε περιτριγυριζουν........


Τα φιλιά μου...... ζαβολιές παιχνιδιού.....

{και δεν το τρώω όλο το φαί μου ... να το ξερεις!!!!! χα χα χα...}

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου και σε μένα λείψατε, είστε γλυκιά παρέα, η κάθε μια με τη χάρη της.Καλό ΣΚ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ~k.a.k.i.a-p.~, σ' αυτό πάω καλά..η ψήφος μου παίρνει αξία εκεί. Κάναμε κέικ με την εγγονή μου, τα πρώτα βηματάκια με τον μικρό και ο μεσαίος σε μένα βρίσκει νομίζει την υπέράσπιση που χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Αχτιδούλα!!!
Και εγώ πριν λίγες μέρες ήμουν στα λουτρά. Αν κάνετε στα εσωτερικά ζήτα αν γίνεται να πάτε στο Νο. 12 όχι ότι τα άλλα είναι άσχημα αλλά αυτό ξεχωρίζει. Και για φαγητό πολύ ωραίο είναι η ταβέρνα Διόνυσος στο χωριό Όρμα αλλά ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι γιατί γίνεται λίγο χαμός. Να περάσετε τέλεια! Νάνσυ

anthivolon είπε...

Αχχχχ όμορφη που είναι η Θεσσαλονίκη μας ακόμη και χωρίς φεγγάρι!!! Νοστάλγησα αυτές τις βόλτες στην παραλία τα υγρά βράδια του χειμώνα!!
Να περάσετε όμορφα στο Πόζαρ!!
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νάνσυ μου καλώς ήρθες. Το Πόζαρ το ξέρω σαν το μικρό μου το τσεπάκι..ο άνδρας μου λατρεύει το νερό.. ψαράκι στη κυριολεξία, όσο για μένα πήγαινα εκεί απο μικρή με τη γιαγιά μου.Είμαι λιγάκι κρυουλιάρα και τώρα δεν ήθελα πολύ να πάω μα δεν του χαλώ χατίρι, άλλωστε περνάμε τόσο όμορφα όταν πάμε. Είναι και η Έδεσσα κοντά που έχω τους συγγενείς του άνδρα μου και αφού εγώ δεν έχω τους θεωρώ δικούς μου.Καλή Κυριακή γλυκιά μου.Είσαι απο εκεί;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon σε περιμένω να έρθεις πάλι..με τα εργαλεία σου να μου φτιάξεις το βραχιολάκι που άνοιξε..Φιλιά στο καλό σου ανδρούλη!

Μαρια είπε...

Axtida την καλυτερη δουλεια θα κανεις να πας στα λουτρα...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ η Θεσσαλονικη ειναι ξεχασμενη...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια μου τελικά ψήφισα..τελευταία στιγμή ..μα ψήφισα μόλις έκλειναν τα εκλογικά κέντρα.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΜΠΟΖΑΡ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΩΡΑΙΑ !!!!!!!!!! ΚΑΛΗΝΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ . ΒΑΣΙΑ

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ευτυχώς που κάνατε τη βόλτα στη θάλασσα χθες κι όχι σήμερα μετά τα αποτελέσματα, αλλιώς θα δένατε μια πέτρα στον λαιμό σας!

Leviathan είπε...

kalisperaaaaaa!!! paei i proti kiriaki ton eklogon...ipomonmi giati erxetai kai deuteri...filia! :)

Ρεβεκκα είπε...

καλο ΣΚ αχτιδουλα...

Demi είπε...

Ευχομαι να περάσατε όμορφα στις πήγες!!εμεις ειμαστε λιγο αρρωστουληδες....αλλά ψηφίσαμε θελαμε δεν θελαμε...

Maria Tzirita είπε...

Χαίρομαι που πέρασες ένα όμορφο σαβ/κο Αχτιδούλα μου, με τους αγαπημένους σου. Είδα από της Ιωάννας ότι τελικά ψήφισες και καλά έκανες αφού έτσι το ένιωθες. Καλή βδομάδα να έχουμε γλυκιά μου, πολλά φιλιά σε σένα και τον Δημήτρη σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πείς ποτέ!ωραία περάσαμε , δοκιμάσαμε καιτο αέριο στο αυτοκίνητο..μια χαρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη, πάντως δεύτερη φορά δεν πάω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, τελευταία στιγμή ψήφισα..δεν με βλέπω να πηγαίνω δεύτερη φορά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα ευχαριστώ καλή μου, γενικά πέρασα όμορφα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi αυτ'ός ο καιρός είναι χάλια..κι εγώ πονάω παντού απο την αθρίτιδα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita να είμαι ειλικρινής ψήφισα για μια φίλη..με παρακάλεσε.