Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Χρειάζεται προσπάθεια , χρειάζεται ...ότι δεν μπορώ να έχω..

Η επίσκεψη μου στη μητέρα μου σήμερα με στεναχώρησε γιατί την είδα να πονά και να είναι στεναχωρημένη, όσο και αν ο γιατρός μου είπε ότι είναι θαύμα που δεν έσπασε κόκκαλο και με παρηγόρησε πως είναι θέμα χρόνου..εγώ στεναχωριέμαι αν και ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. 
Δεν μπορώ τελικά να ξεπεράσω την συνείδηση μου μα συγχρόνως δεν μπορώ να δω άλλο τρόπο από αυτό που βρήκα. Δεν κινείται πια καθόλου και για μια εβδομάδα πρέπει να την βλέπω στο δωμάτιο της ξαπλωμένη..χρειάζεται προσπάθεια για να μπορώ να φεύγω από εκεί και να αλλάζω διάθεση...
Η καλή μου Γαστερόπληξ μας συνόδευσε στη κλινική και όταν φύγαμε ο άνδρας μου για να μου σιάξει τη διάθεση μας έκανε την έκπληξη... μας πήρε και μας πήγε ταξιδάκι στην Έδεσσα ..που αλλού ;
Η αλήθεια είναι ότι αν και η σκέψη μου δεν έφευγε από αυτά που με βασάνιζαν δεν μπόρεσα να μη γελάσω για το πόσο ταιριάζουν ο Δημήτρης μου με τη Γαστερόπληξ σε όλα όσα έχουν σχέση με τα προϊόντα της φύσης...
Μασουλούσανε τα πάντα, κοντραριζόντουσαν για το τι είναι το κάθε φυτό, μαζέψανε χόρτα, δοκίμασαν ότι φρούτο υπήρχε στο δένδρο ..ώριμο και άγουρο..
Το γέλιο της φίλης μου αντιλαλούσε στα λαγκάδια και θα δω μέχρι το βράδυ  αν ζουν οι δυο τους αφού βάζανε στο στόμα τους ότι χορταρικό και καρπό έβλεπαν μπροστά τους...άπλυτα βέβαια.
Χαίρομαι που πέρασες καλά φίλη μου και σίγουρα θα υπάρχει και δεύτερη φορά που θα είμαι κι εγώ πιο χαρούμενη και πιο ξέγνοιαστη.

23 σχόλια:

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

αυτα ειναι ομορφα Αχτιδακι μου!!!
ελπιζω να μην εχετε απροοπτα με στομαχοπονο κλπ...

οσο για την μανουλα τι να πω κοριτσακι μου...
εκει εισαι καθε μερα...δεν την εγκατελειψες και γι αυτο μη νιωθεις ασχημα...το οτι την πηγες εκει το εκανες για καλυτερη φροντιδα οχι για κατι αλλο...
κανεις οτι καλυτερο μπορεις απλα το πληρωμα του χρονου καποτε ερχεται...για ολους μας...

σε φιλω με αγαπη!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Να και μια φορά που έρχομαι να σχολιάσω πρώτος! Καταλαβαίνω απόλυτα την αμηχανία και τη στενοχώρια που νιώθουμε μπροστά στη δυσκολία και τον πόνο του δικού μας ανθρώπου, που δεν υπακούει πάντα στους κανόνες της λογικής σκέψης. Ωστόσο, η παρουσία, η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον μας (που γίνονται αντιληπτά συναισθηματικά, ακόμη και από ανθρώπους σε κώμα) είναι η μεγαλύτερη προσφορά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά και η απαραίτητη απομάκρυνση, ώστε να διατηρήσουμε δυνάμεις για το επόμενο επεισόδιο. Εύχομαι καλή ισορροπία!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε ο σύζυγος σου, όλα τα λεφτά!

Που ειναι ρε αυτοι οι αντρες ; Που χαθηκανε;;;

Παντα ετσι να σε προσεχει και με καθε ευκαιρια να σε πηγαινει να παιρνεις τον αγερα σου!

Όσο για την φιλεναδα, πρεπει να ειναι απλά θησαυρος!

Μα πεστους να προσεχουνε τι τρωνε...γιατι ακουσα πως μας ραντιζουνε με διαφορα....υπνωτικα!

Καληνυχτα αχτιδα μου

Hfaistiwnas είπε...

Έντάξει Αχτίδα, είναι λογικό να στενοχωρέθηκες, το ευτύχημα είναι ότι δεν ήταν σπάσιμο, μπορείς να ηρεμήσεις, σε λίγες μέρες δεν θα το αισθάνεται πια..
Ηρέμησε και απόλαυσε την Κυριακή!

anthivolon είπε...

Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα με τη Χρυσούλα!!! Μακάρι να μπορούσα να είμαι κι εγώ μαζί σας στην αγαπημένη μου Έδεσσα!!!
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΝΑΪΑΔΑ μου ξέρω οτι εσύ με καταλαβαίνεις περισσότερο απο όλους γιατί εσύ έζησες ακόμα δυσκολότερα απο μένα αυτή τη κατάσταση και αντιμετώπισες και το ..επόμενο βήμα που μέλεται να αντιμετωπίσω εγώ..Δεν έχει ηλικία αυτό το ..συναίσθημα κορίτσι μου, ούτε έχει σχέση και με την ηλικία της μητέρας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, καλέ μου γιατρέ σεβαστή και αγαπημένη πάντοτε η παρουσία σας στο μπλογκ μου, το ξέρετε αυτό.Νοιώθω όλα όσα μου λέτε και τα ακούω κάθε μέρα απο τους γύρω μου.Δυστυχώς είμαιένα άτομο που επιρρεάζεται συναισθηματικά απο τις καταστάσεις γύρω του και ξέρω οτι αυτό είναι φθορά δική μου μα ..δεν αλάζει..και αντιθέτως μου κάνει και κακό στο πρόβλημα μου με την Πάρκινσον..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ (Cou) Coula, κορίτσι μου ο άνδρας μου είναι το δώρο του Θεού για μένα..ένας και μοναδικός.. όσο για τις φίλες μου ..το δώρο του τρόπου ζωής μου.Αγαπώ, αγκαλιάζω, ακούω τα προβλήματα , βοηθώ όσο μπορώ, ξέρω να βλέπω και να μη κρίνω, να μη προσπαθώ να αλλάξω απλά να δέχομαι τον άλλο όπως είναι χωρίς να τον μεταβάλω σε αυτό που θέλω εγώ. Είναι ευτυχία για μένα να έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν πραγματικά και το διαπιστώνω τόσο συχνά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas σ' ευχαριστώ φίλε μου..είναι δύσκολες καταστάσεις, θα πάω σε λίγο ελπίζοντας οτι θα είναι καλύτερα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, περάσαμε υπέροχα, μου έφερε η αφιλότιμη και κάτι τσουρέκια υπέροχα που μασουλάω και αυτή τη στιγμή,,αν μέναμε στο ίδιο σπίτι θα είχα γίνει ..διπλή μαζί της.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

KΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΣΑΣ ΧΘΕΣ..ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ...ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΑ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ...ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ!

apinkdreamer είπε...

να περνας καλα και να μη στεναχωριεσαι...
καλη εβδομαδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πεις ΠΟΤΕ!!! αχ! κοριτσάκι μου ..αχ! κοριτσάκι μου...

Πόπη είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου... Μια από τις αρετές που πρέπει να άναπτύξουμε είναι η αποδοχή...
Αν αποδεχθείς ότι η μανούλα σου οδεύει πλέον προς τη δύση της, και ότι εσύ δεν μπορείς να τη φροντίσεις λόγω του ότι οι ανάγκες της είναι αυξημένες και οι δυνατότητές σου είναι περιορισμένες...
αν το αποδεχθείς αυτό, ... ίσως τότε να ησυχάσεις μέσα σου και να ηρεμήσεις...
Χαλάρωσε αχτιδούλα και μην αυτομαστιγώνεσαι με ενοχές...
Τι σόϊ Θεσσαλινικιά είσαι και δεν ξέρεις το "χ α λ α ρ ά" .
Έτσι κι αλλιώς ότι μπορείς να κάνεις, το κάνεις...
Εγώ πάντως ψηφίζω Δημήτρη και Γαστερόπληξ και κράνα και άγριόχλαδα κ.λ.π.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer, χαίρομαι απο τώρα που θα γράψω στο ημερολόγιο σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πόπη μου, αχ! Πόπη μου..εσύ με ξες ..δεν αλλάζω.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ζω δεν πεθαίνω με τίποτα, έχω πάθει ανοσία, χαζή είμαι να πεθάνω και να χάσω τέτοια καλή παρέα!!
ευχαριστώ, πέρασα τέλεια, το τι χόρτο-σαλάτα έφαγα το μεσημέρι είναι άλλο πράμα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, θα το ξανακάνουμε σίγουρα καλή μου , είσαι η σωστή παρέα για τον άνδρα μου, αν σας πιάσουν στους αγρούς και στους μπαχτσέδες θα ..αρνηθώ κάθε σχέση μαζί σας στην αστυνομία!

Ανώνυμος είπε...

Ότι χρειάζεσαι το έχεις... πρέπει να το πάρουμε απόφαση... σε μερικά πράγματα δεν μπορουμε να είμαστε θεοί... οπότε κάνουμε ότι καλύτερο περνά από το χερι μας...
οπότε just be walking

Marouli είπε...

Αχτιδα και παλι περαστικα στην μητερα σου.. Υπομονη, ψυχραιμια και ολα θα γινουν! Οσο για τον συζυγο να πω οτι μου θυμιζει τον μπαμπα μου..

Μαρουλοφιλακια!

Αντυ είπε...

Καλησπέρα, μείνε στο γεγονός ότι η μητέρα σου, δεν έσπασε τίποτα γιατί τότε θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Δυστυχώς για τους ανθρώπους που αγαπάμε, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, δεν είναι πάντα στο χέρι μας όμως κι αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε.Φιλιά

lourdi lourdaki είπε...

Μια αχτιδα χαρας να φωτιση αυτη τη μερα σου.
Και να ειναι ολα πιο καλα.

mahler76 είπε...

καλέ πλύνετε τα ζαρζαβατικά χαχα