Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Συγχίστηκα πάλι με τους ...φιλόζωους!

Μη με πείτε πάλι κακιά και γκρινιάρα που θα τα βάλω πάλι με αυτούς που παίρνουν ένα ζωάκι , το παίζουν και μετά...έξω από εδώ!
Πηγαίνοντας φίλοι μου το απόγευμα στη κλινική της μητέρας μου ξαφνικά το προπορευόμενο αυτοκίνητο ακριβώς σε μια στροφή του περιφερειακού εκεί που χωρίζονται οι δρόμοι για Θέρμη και αεροδρόμιο ένα παράθυρο άνοιξε και ένα χέρι ( του οδηγού) πέταξε στο μικρό ενδιάμεσο πεζοδρόμιο ένα μαύρο μικρό γατάκι που ο άνδρας μου δια βίας απέφυγε να χτυπήσει. ήταν αδύνατο να σταματήσουμε ακριβώς σε αυτό το σημείο γιατί ήταν ταχείας πορείας μα λίγο πιο πέρα για ελάχιστο. 
Ο άνδρας μου φώναξε έναν που πουλούσε κουλούρια στο στενό αυτό ενδιάμεσο και τον παρακάλεσε να πάει να το πάρει  και να το βάλει σε ασφαλές μέρος αν μπορούσε.. 
Τα κορναρίσματα ατέλειωτα μαζί με εκείνα τα  ευγενέστατα...: που σταματάς βρε μ....α!!
Αναγκαστήκαμε να φύγουμε όμως από το καθρέπτη είδαμε τον άνθρωπο που πήρε το γατάκι στα χέρια του από το δρόμο αβλαβές ευτυχώς.
Τώρα αν είχα στα χέρια μου αυτόν το μ....α που μέσα στη ταραχή μας δεν διανοήθήκαμε ούτε το νούμερο του να πάρουμε μιας και ..εξαφανίστηκε το τέρας πες τε μου θα έφταιγα αν έβγαινα και του έφερνα μια μπουνιά στα.....άντε να μη πω τώρα ..
Μας χάλασε όλη η διάθεση πιστέψτε μας, όλη την επόμενη διαδρομή λέγαμε γι' αυτό και γυρίζοντας ψάχναμε τριγύρω να δούμε μήπως υπήρχε το γατάκι .
Σκεφτείτε αυτό το τέρας, δεν είχε ούτε την ευαισθησία να αφήσει αυτό το γατάκι σε ασφαλές μέρος.Αν μπορούσα να σταματήσω θα το έπαιρνα μα όλα έγιναν αστραπιαία και τα κορναρίσματα για να φύγουμε ήταν ασταμάτητα..
Αυτά ..σας τα είπα και ξέσπασα και ξέρω ότι θα το σκέπτομαι όλη την αυριανή ημέρα.

31 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Αναίσθητοι υπάρχουν παντού.. ζώα θα τους έλεγες καλύτερα, αλλά αυτά είναι καλύτερα και από αυτούς..

neni είπε...

Tι να πεις...

:-(

mahler76 είπε...

TI ΚΑΘΑΡΜΑ!!!!

ruth_less είπε...

Αναστατώνομαι μόνο και να διαβάζω κάτι τέτοια!!

Μ.....ς!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου, εγώ θα γίνω λίγο πιο αυστηρη και θα πω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ξέρουμε να αντιδρούμε.Κατευθείαν πινακίδα και καταγγελία(αν και στην Ελλάδα δεν κάνουν και πολλά)αξίζει η προσπάθεια.Εστω και μία επίπληξη, ίσως να το σκεφτεί παραπάνω την επόμενη φορά!!!!
Επιπλέον, αφού είδατε πως ο άνθρωπος το είχε στα χέρια του σταματάτε λίγο παρακάτω και γυρίζεις με τα πόδια και το παίρνεις(αν πράγματι το θέλεις).
Ξέρω το μέρος που λες, έχει τύχει να σταματήσω για σκυλάκι στο διάζωμα.Βγάζεις αλάρμ-πες ότι έπαθες κάποια βλάβη και αναγκάστικες να σταματήσεις....τι θα κάνεις????Και στο κάτω-κάτω άστους να βρίσουν....για καλό θα είναι!!!!!!
Οσο γι'αυτόν που το παράτησε θα το αφήσω ασχολίαστο...δυστυχώς είναι η καθημερινότητα των ζώων στην Ελλάδα!!!!!
Βίκυ-αδερφή dee-dees

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, καλημέρα φίλε μου.. έπαψα πια να μεταχειρίζομαι τη λέξη ..ζώο ..για ένα άχρηστο άνθρωπο, δεν τιμά το ζώο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ neni μου αυτή είναι η εικόνα που άπειρες φορές βλέπω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76 αυτή είναι η λέξη φίλε μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less αυτό το έχω πει άπειρες φορές και πίστεψε με έχω δει άπειρα τέτοια σκηνικά επισόδεια στους δρόμους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκυ-αδερφή dee-dees, φίλη μου η σκηνή που σου περιγράφω έγινε αστραπιαία, το έκανε ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούσαν τα αυτοκίνητα ακριβώς στην ανηφόρα και όταν απο πίσω μας υπήρχαν κι όλας 4 αυτοκίνητα και μάλιστα το ένα φορτηγό που ίσως δεν είδαν και τι έγινε.Μη ξεχνάς ακόμα οτι η προσοχή μας αυτομάτως πήγε στο γατάκι και στο αν θα το πατήσει το επόμενο αυτοκίνητο απο μας. Σου ορκίζομαι θα το έπαιρνα μα είχα κι όλας λόγω πίεσης των απο πίσω απομακρυνθεί και δεν θα μπορούσα να πάει κάποιος περπατώντας απο το φόβο κι όλας των αυτοκινήτων.Δεν είμαστε νέοι πια για να κινηθούμε γρήγορα φίλη μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

μόλις χθες είδα στο πάρκο δύο νέα σκυλιά. με λουρί. χωρίς αφεντικά. και στην δικαιολογία της όποιας κρίσης αφήνουν τα ζωντανά "ελεύθερα".
καλημέρα σου!

Άντυ είπε...

Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το είδος των ανθρώπων. Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για αυτούς, ότι και να σκεφτώ μου φαίνεται μικρό μπροστά σε αυτό που έκαναν. Είναι "ελάχιστοι" σε όλα τους.

lourdi lourdaki είπε...

Αχτιδα Καλημερα.
Εχθες βλεποντας ειδησεις..
εδειξαν ενα Λιονταρι! σε καποιο τσιρκο να επιτιθεται στον ακπαιδευτη του.....
Και οχι δεν τρομαξα απο την εικονα!τρομαξα με αυτο που ενοιωσα...
ειμουν με το Λιονταρι!!!
σε φιλω
Υ.Γ. Η Μαμα ειναι πιο καλα?

Asteri (Maria) είπε...

Δε θα το σχολιάσω ....... θα εκφραστώ πολύ άσχημα γι'αυτούς τους δήθεν ''φιλόζωους''

anthivolon είπε...

Ασυνείδητους συναντάμε καθημερινά.....και στεναχωριόμαστε κάθε φορά το ίδιο!!! Τί να πεις.....

BUTTERFLY είπε...

Τιποτα δεν ειναι πιο απυθμενο απο την ηλιθιοτητα και τη σκληροτητα του ανθρωπου...
Καλημερα!

Ανώνυμος είπε...

καλε αυτός σε λίγο όπως πάει θα πετάξει και τη γυναίκα του έξω από το αυτοκίνητο!
τι να πει κανεις...εμεις μια φορά αφήφσαμε το γατο μας σε ενα σημειο οπου υπηρχαν και άλλα γατια και ξεραμε οτι θα ηταν ασφαλής (βλέπεις νομιζαμε οτι ειχε καποια αρρωστια) ακι αυτός μετα απο μια βδομαδα γυρισε πισω!! και μιλαμε επρεπε να διανυσει χιλιομετρα..και να βγει και στον κεντρικο δρομο!
τωρα ειναι εδω μαζι μας...ο πιο πιστος γατος! εχει φτιαξει υπεροχο τριχωμα εχει παχυνει και ολα ειναι μια χαρα!
τον εχω μη σταξει και μη βρεξει!
Χριστινα_Παρος

marina είπε...

Α,καλα ο ανθρωπος ηταν τελειως γαιδουρι....

Demi είπε...

Γειά σου Αχτίδα ,ευχομαι να ειστε οικογενειακως καλά!Εχω προβληματάκι και δεν ανοιγει συνηθως το μπλογκ σου,αλλα σημερα τα καταφέραμε!!
Δυστυχως αυτα γινονται πολυ συχνα οταν ημουν μικρη εσωσα ενα ομορφο γατακι απο τον δρόμο που ειχε χτυπημενη ουριτσα...αλλα και τώρα εδω που εχουμε πολλα εξοχικα οι παλιανθρωποι σαν δεν ντρεπονται παιρνουν ενα σκυλο για φυλακα το καλοκαιρι και μετα που φευγουν μας τα παρατάνε ...αυτα τα καημενα εμαθαν να ειναι σε σπιτια φυλακες ..και τωρα εγιναν αδεσποτα...πολλα απο αυτα ορμανε και σε παιδακια της γειτονιας που σχολανε απο το σχολειο και επιστρεφουν στα σπιτια τους...δυστυχως ειναι μια κατασταση πολυ ασχημη..τα λυπομαστε τι αλλο να κανουμε που ο δημος δεν ασχολειται καθόλου με τετοια θεματα...και τι θα γινουν όλα αυτα;;;..ειμαστε σε μια γειτονια σαν μικρο χωριο και εγω νυχτα δεν κυκλοφορω γιατι τα φοβάμαι...
περισι μας ορμηξε ενα σκυλι και επιασα αγκαλια την μικρη μην την δαγκωσει ..τουλαχιστον ας φαει εμενα κι ας τρχω στο νοσοκομειο.. ..τελικα μολις την πηρα αγκαλια σταματησε...και γλιτωσαμε..

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Α, την προηγούμενη στις 4 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και γιόρταζε το ΖΩΟΝ που πέταξε το γατάκι! Κατάλαβες τώρα;;;

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Η φανατική φιλοζωία είναι ο φερετζές του απάνθρωπου! Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει φανατικό φιλόζωο που να αγαπάει τους ανθρώπους ή τα άντερά του και μάλιστα το συναντώ τόσο συχνά που αναρωτιέμαι αν είναι της μόδας ή απλώς νομίζουν πως έτσι εξιλεώνονται για τα αίσχη που κάνουν στους συνανθρώπους τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a, έχω δει άπειρες φορές σκυλιά ράτσας σε άσχημη κατάσταση στους δρόμους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άντυ έτσι ακριβώς φίλη μου , δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi δεν αγαπώ τα τσίρκο και τα πάρκα με ζώα στα κλουβιά..αισθάνομαι άσχημα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri λυπάμαι ...δεν είναι για σχόλια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, συνέχεια θα βλέπουμε τέτοια φίλη μου.

@ BUTTERFLY, αν τον είχα μποροστά μου εκείνη την ώρα θα του έσπαζα τα μούτρα φίλη μου.

@ marina, δεν το είπες καλά ..τι σου έκανε ο καημένος ο γαιδαράκος και τον βρίζεις λέγοντας τον άνθρωπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστινα_Παρος, φίλη μου δεν εγκαταλείπουμε ένα ζώο επειδή είναι άρρωστο ..θα σε μαλλώσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi μου εσείς οι υπόλοιποι κάντε αυτό που δεν κάνουν οι ιδιοκτήτες.Ταίστε τα, μιλήστε τα και θα ημερέψουν και δεν θα είναι άγρια πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστιάνα μου οι ημέρες αυτές των γιορτών είναι σκέτη κοροιδία για μένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη, φίλη μου ο φαντισμός ποτέ δεν είναι καλός.Τον όρο..φιλόζωο τον έβαλα με ηρωνικό τόνο.Για μένα φιλόζωος είανι εκείνος που σέβεται τη ζωή σε κάθε του μορφή αγπά και φροντίζει, υπερασπίζεται και βοηθά την κάθε μορφή ζωής που υπαρχει( εκτόα απο τις ..κατσαρίδες..σας αφήνω να τις σκοτώνετε)

Βάσσια είπε...

Ε αυτό πρώτη φορά το "βλέπω".
Από το παράθυρο;
Τι γελοίος και αχρείος.

Αχτίδα δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση σας.