Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Για όσα βραβεία μου δώσατε...

Φίλοι μου ξέρετε οτι είμαι αρκετό καιρό στο blogging, σταθήκατε για μένα όταν ήμουν στις ..μαύρες μου κάτι σαν ..δεκανίκι και στις χαρές μου ακροατές της ευτυχίας μου και της ..φλυαρίας μου. 
Μέρα με τη μέρα γίνατε ένα κομμάτι της ζωής μου και το ..blogging παράθυρο στις ανησυχίες μου γιατί το έχω το κουσουράκι..θέλω να μοιράζομαι τα πάντα όταν τα αισθάνομαι..
Μερικοί το βρήκαν ενοχλητικό και μου το είπατε , άλλοι το αγάπησαν και με αγκαλιάσατε! Απέκτησα αμέτρητες φίλες, κέρδισα και μερικές της καρδιάς που τις έδωσα τα κλειδιά για να μπουν μέσα της. 
Τι μ' έπιασε θα μου πείτε και μουρμουράω πάλι..αμπελοφυλοσοφίες όπως λέω..
Ίσως το φεγγαράκι που το βλέπω πανέμορφο απόψε και λέω να το εκμεταλευτώ για να στείλω με τις αχτίδες του μήνυμα σε όσους αγαπώ ... Ίσως τα μέιλ που παίρνω απο άγνωστες απο όλο το κόσμο ( πιστέψτε με) και με συγκινούν ! ...
Μάλλον φταίνε και τα βραβεία που μου στείλατε κι έγω δεν θέλω να ξαναστείλω γιατί ...δεν μπορώ να σας ξεχωρίσω και να σας δώσω αριθμό στη καρδιά μου.. Θα ήθελα να μπορούσα να βάλω όλα μαζεμένα όσα έχω πάρει μέχρι τώρα μα θα μπαίναν τα βραβεία και θα ..έφευγε η ανάρτηση!



Θα έλεγα ψέμματα αν σας έλεγα οτι δεν χαίρομαι όταν μου τα δίνετε, οτι η ματαιοδοξία μου δεν κολακεύεται... ε! κοριτσάκι είμαι κι εγώ έστω και... 57 Μαΐων , μου αρέσουν να μου δίνουν διακρίσεις.
Να ευχαριστήσω λοιπόν και να ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να το αντιγυρίσω γιατί ..δεν μπορώ να ξεχωρίσω ... Κάθε μπλογκ που παρακολουθώ το κάνω για κάποιο λόγο , για κάτι που με κάνει να το διαβάζω με λαχτάρα πολλές φορές.Το καθένα έχει τη χάρη του και ανάλογα με τη διάθεση μου πάω να το αναζητήσω . 
Πάω για να πάρω μια συνταγή , για να γελάσω με τα ανέκδοτα, για να ονειρευτώ μέσα απο τα ποιήματα, να ζηλέψω με κάποιες κατασκευές, με κείμενα , φωτογραφίες και ιστορίες να ταξιδέψω..να πάρω δύναμη απο κάποιες σαν κι εσάς  που θα ήθελα να είμαι μα ..δεν είμαι, να μάθω απο τις γνώσεις τους , να θαυμάσω την ανάπτυξη των αναρτήσεων τους.
Το δικό μου βραβείο που σας δίνω  σήμερα κι εγώ με τη σειρά μου δεν έχει  εικόνα , δεν υπάρχει αντικείμενο που θα αντιπροσωπεύσει όλα όσα νοιώθω για σας. 
Απλά δείτε το σαν ..μια Αχτίδα...απο το σημερινό φεγγαράκι..απο τον αυριανό ήλιο.. μόνο που πρώτα περνά απο τη ψυχή μου και φεύγει για σας.
Ξέρετε οτι λέω πάντα αυτό που αισθάνομαι έστω και αν προσπαθώ να το μετριάσω γράφοντας.. μα ..με ξέρετε πια..είμαι απρόβλεπτη , αυθόρμητη και ακράτητη στις επιθυμίες μου και ίσως αυτό αγαπούν σε μενα όσοι με αγαπούν.
Σήμερα το μεσημέρι φεύγοντας απο τη κλινική της μητέρας μου , επιρρεασμένη απο τους ανθρώπους της ..λήθης που βλέπω εκεί σκέπτομουνα  οτι ίσως έρθει και σε μένα η ώρα  που θα πρέπει ή θα αναγκαστώ για πολλούς λόγους να πάψω να γράφω και να επικοινωνώ.. 
Έπειτα έπιασα το χέρι του άνδρα μου επάνω στο λεβιέ ταχυτήτων και κοιταχτήκαμε σιωπηλοί..ένοιωσα οτι το ίδιο αισθανότανε κι εκείνος. 
Α! ρε φεγγαράκι τι μου κάνεις σήμερα...πάω να δω το ..Τούρκικο..ν' ακούσω τον Ουζούν να λέει στη.. Ζεχραζάτ οτι ζει απο το φως των ματιών της και μετά να  γίνω κολητσίδα με τη γκρίνια μου στο Δημήτρη μου για να μου πει τα ίδια!  Η..κακομαθημένη!

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όλα αυτά σε αγαπάμε βρε... γιατί όλοι μας έχουμε αυτήν την ανάγκη ... από λίγη ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Φιλί

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Έτσι όμορφα να τα λες, να μας συγκινείς πρωί πρωί.. :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, καλημέρα, καλημέρα...ψυχρούλα σήμερα μα μια νέα όμορφη μέρα φίλε μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, γλυκούλη φίλε μου κάποια μέρα θα σου έρθω επίσκεψη στη Καστοριά να χαζέψουμε στη λίμνη και βέβαια θα σου φέρω το πεσκέσι μου με τα γλυκά μου!

painter είπε...

Καλημέρα, να έχετε μια όμορφη μέρα! Πάλι με συγκινήσατε πρωί πρωί... Έχετε αυτό το μοναδικό τρόπο να λέτε τα πράγματα, με τη φωνή της καρδιάς!!!

Πολλά φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ painter ,γλυκιά μου σ' ευχαριστώ, σας αγαπώ όλους , σας νοιώθω δικούς μου ανθρώπους και διασκεδάζω με το να προσπαθώ να μαντέψω πως είστε σε μορφή ( πάντα πέφτω έξω πάντως!)καλημέρα, καλημέρα , σε λίγο φεύγω για τη μητέρα μου.

( fortounata) είπε...

καλημέρα!!πάντα έτσι αισιόδοξη να είσαι,και να μας χαρίζεις την αγάπη σου.φιλιά.

Guardian Angel είπε...

Μια χαμογελαστή και υπε-αισιόδοξη καλημέρα κι από μένα!!!
Το καλύτερο βραβείο εσύ το έχεις κερδίσει και το γεύεσαι καθημερινά από την όμορφη οικογένεια σου!!!
Φιλιά πολλά Αχτιδούλα!

Αντυ είπε...

Καλημέρα, εμένα με κέρδισες από το τρόπο που γράφεις, δεν σ έχω γνωρίσει από κοντά δείχνεις άνθρωπος γεμάτος αγάπη και αυτό φαίνεται μέσα από τις αναρτήσεις σου, σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι τη σήμερον ημέρα που η κακία και η μικροψυχία κυριαρχεί. Να είσαι καλά και να δίνεις το δικό σου "φως" μέσα από τις αναρτήσεις σου! Πολλά πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! καταρχήν Αχτίδα μου λέγεται ΟΝΟΥΡ!! και είναι ο ΑΝΤΡΑΣ!!
εγώ όμως πειράζει που έχω κόλλημα με τον ΚΕΝΑΝ από το ΚΙΣΜΕΤ?? δεν το ξερες? παίζει κάθε απόγευμα στις 5 στον αντεννα και αυτό. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ο Κεναν δεν παραδέχεται τα αισθήματά του και παέι ο βλαξ να παντρευτει μια πλούσια με εργοστασια...και αφήνει πίσω τη φτωχούλα Λάμια...που ενώ εχει προχωρήσει μαζί της και λιωνει...αυτη επειδη του είπε οτι δε θελει να καταστρεψει τη ζωη του..αυτός παει να παντρευτει άλλη!
Και ο Κεναν φυσικα λεει πολυ ρομαντικα πράγματα!
Φιλακια απο Παρο
Χριστινα

mariposa είπε...

καθε φορα που σε διαβαζω.. σκεφτομαι οτι δεν χρειαζεται να φοβαμαι που μεγαλωνω..παιδι θα μεινω κι εγω παντα σαν την αχτιδα...κι εσυ μη φοβασαι που μεγαλωνεις..ολα μες το προγραμμα ειναι...πολλα φιλια

BUTTERFLY είπε...

Μια Αχτιδουλα φωλιασε πρωι πρωι και μου χαμογελασε! Μα...ειναι αραγε του ηλιου...ειναι του φεγγαριου; Α! Μα εσυ εισαι! Με μια γλυκια καλημερα!
Ευχαριστω!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα Αχτιδούλα μου!!!!

πάντα να παίρνεις βραβεία και πάντα να χαρίζεις χαμόγελα!!!!

φιλιά από την ηλιόλουστη Πάτρα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, αλίμονο μας αν είμασταν χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel ευχαριστώ φίλη μου για τα καλά σου λόγια.Φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ καλέ τέτοια μου λέτε και άντε εγώ να μη βουρκώσω πάλι..ευχαριστώ γλυκιά μου, μακάρι κάποτε να γνωριστούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστινα απο Πάρο..άκου τώρα..ο Κενάν δεν θα μπορούσε ποτέ να με γοητεύσει, εγώ τον άνδρα τον θέλω άνδρα δίπλα μου, να στηρίζομαι επάνω του και όχι να τον κυνηγώ απο την μια και την άλλη. Αχ! βαχ! όταν λέει ο Ονούρ εκείνα τα ερωτόλογα ή όταν της ζητά συγνώμη ο έρμος και ας μη φταίει ..ο άνδρας μου συγχίζεται και μου λέει οτι είναι ψεύτικα , ηθοποιός είναι ..μου λέει.. μα ..μα μετά το βράδυ...τα θυμάται όλα ο ατιμούλης.Το απογευματινό δεν το πολυβλέπω πάντα γιατί συνήθως πάμε για καφεδάκι.Σήμερα θα φυλάξω τον Δημητράκη και θα το δω. Φιλάκια , ετοιμάζω την ανάρτηση με το παιχνίδι που με κάλεσαν για τις τσάντες τώρα..ετοιμαστείτε για γέλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariposa, δεν φοβάμαι που μεγαλώνω..φοβάμαι πως θα είμαι όταν γίνω σε αυτή την ηλικία και ιδιαίτερα με τη νόσο που έπαθα.Δεν θέλω να είμαι έτσι , αυτά που βλέπω εκεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, νάμαι γλυκιά μου.. φέγγω και ..μεσημέρι!Ετοιμάζω την ανάρτηση μου για το παιχνίδι με τις τσάντες τώρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.."μου καταγγέλω επισήμως οτι ακόμα δεν πήρα απο τη κόρη μου τη πρόσκληση σου αν και έμαθα οτι είναι η πιο προτότυπη που υπάρχει.όλα καλά θα πάνε γλυκιά μου , μη σκας ..όλα θα πάνε καλά.

Βάσσια είπε...

Αχτίδα τα λόγια καμιά φορά δεν τσακίζουν μόνο "κόκαλα" αλλά ανοίγουν καρδιές.... κι αυτό έκανες με το κειμενό σου.

Να σαι πάντα "Αχτίδα"
Φιλιά
Καλό βράδυ
:-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια μου το περίεργο είναι πως ότι σας γράφω δεν το κάνω για κάποιο λόγο , απλά επικοινωνώ μαζί σας με τις σκέψεις μου, σας ευχαριστώ που τις βρίσκετε τόσο αγαπητές για σας.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αχ, βρε Αχτιδούλα, νάταν όλος ο κόσμος σαν κι εσένα...Τι ωραία που θα ήταν! Ευχαριστώ γιατί μ έκρινες άξια να δεχτώ την ζεστασιά της αχτίδας σου, αν κι εσύ είσαι ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ!
Να ξέρεις οτι ο,τι νιώθεις νιώθουμε
και σ αγαπάμε γιατί είσαι τρυφερή, ανθρώπινη, εξωστρεφής, πολυλογού (σαν κι εμένα!)και κακομαθημένη!
Να σαι καλά και να χαιρόμαστε με τις χαρές και να λυπόμαστε με τις λύπες σου, γι αυτό είναι οι φίλοι.
Σε φιλώ με αγάπη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χαρά μου έπρεπε να ήσουνα πριν λίγα λεπτά εδώ..στη κουζίνα μου να δεις τον εγγονό μου που μου έφερε τη κρέμα του..καπέλο!Κάτι σαν ..γελιογραφία ήμουνα!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχτίδα μου να σαι πάντα τόσο ζεστός και θετικός άνθρωπος!
Φιλιά πολλά!

Rena είπε...

Αχτίδα μ' αρέσεις όταν σε πιάνει το φιλοσοφικό σου γιατί λες αλήθειες,που όλοι ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε να τις πούμε σε θαυμάζω και γι αυτό!
Καλό Σαββατοκύριακό!

apinkdreamer είπε...

να εισαι καλα αχτιδουλα...οπως οι αχτιδες του ηλιου μας ζεσταινουν ετσι να ζεσταινεις κι εσυ τις καρδιες ολων των πλασματων!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ , τελικά αν διαβάσει κάποιος καινούργιος θα νομίσει οτι ψάχνω για κοπλιμέντα..όχι..απλά οι σκέψεις μου είναι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena πως μπορείς να μην το ..φιλοσοφείς όταν βλέπεις ένα τέτοιο φεγγαράκι και όταν στη ψυχή σου έχεις ..άγχη της εποχής και του αύριο...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer, σ' ευχαριστώ ..είναι η καλύτερη ευχή μαγισούλα μου..

lne είπε...

Μπορεί να λέμε ότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε όλο λόγια... αλλά έχουν πρακτική αξία όταν ακούγονται από αληθινούς ανθρώπους. Ευχαριστούμε για τα χαμόγελα που μοιράζεις!