Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πάλι η αγάπη μου για τα ζώα και το παράπονο μου!


Μια απογευματινή βολτίτσα στο Φράγμα της Θέρμης με το Δημήτρη μου και για να τρέξει λίγο ελεύθερη η Κλώντη μας. Είναι όμορφο να περπατάς και να συζητάς στη φύση.


Από μακριά βλέπουμε ένα κουτάβι και τη μαμά του, τα καημένα..μόνα τους στο πουθενά...


Η Κλώντη κάνει τη πρώτη προσέγγιση για  γνωριμία  γιατί όσο τα πλησιάζω φεύγουν , ιδιαίτερα το μεγάλο..Φανερό ότι γνώρισαν τον ..άνθρωπο και έζησαν το διωγμό και το κυνήγημα..


Τελικά μετά απο πολλά μικρο δωράκια με ότι είχα στο αμάξι άρχισαν να μας πλησιάζουν..

Το μικρό χαϊδεύτικε απο μένα μα το μεγάλο δεν πλησίαζε να φάει παρά μόνον όταν έφευγα μακριά.. Δεν είναι γλυκούλη; Η αγάπη μου για τα ζώα είναι γνωστή, τα λατρεύω και στεναχωριέμαι όταν τα βλέπω παραμελημένα και σαν απόβλητα από τους ανθρώπους.


Η Κλώντη ..ευγενώς προσφερθείσα έδωσε τις ακριβές διαιτικές κροκέτες της στο μικρό αδέσποτο που με κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να μου έλεγε: -εγώ γιατί δεν έχω ένα δικό μου άνθρωπο ;
Όμως κοιτάξτε τι ανακάλυψα! Κάποιος καλός άνθρωπος έκανε ένα ..αυτοσχέδιο σπιτάκι για το μικρό και τους γονείς του γιατί πιο πέρα είδα και ένα άλλο ίδιο μεγάλο που προφανώς ήταν ο πατέρας.Εκείνο που με τσατίζει είναι ότι έχουν..λουρί ..δηλαδή κάποτε ανήκαν σε κάποιον του λογικά ..τα παράτησε!

Είναι ένα μικρό σκυλάκι και ας φαίνεται μεγάλο..ήταν στο μέγεθος της Κλώντης που ..παρεξηγήθηκε για τις κροκέτες της και μπήκε στο αμάξι..Κακομαθημένο μοναχοπαίδι βλέπετε!


Ας τελειώσω με μια παράκληση..εσείς που παίρνετε ένα σκυλί για τα παιδιά σας σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει πιο οδυνηρό πράγμα από το να σε πετούν στο δρόμο ανυπεράσπιστο αφού έκαναν για λίγο καιρό το κέφι τους με σένα που δεν είσαι μια κούκλα μα ένα πλάσμα με καρδιά και αισθήσεις.
Κα ι επιτρέψτε με την ευκαιρία αυτή να καταγγείλω ένα μαγαζί κρυφό απέναντι από τη κόρη μου που εμπορεύεται στα κρυφά πουλιά γενικά και που σήμερα πέταξαν σε μια σακούλα δεμένα ζωντανά στα σκουπίδια κοτοπουλάκια αρσενικά .
Φανερό ότι δεν ήταν η πρώτη φορά..η κόρη μου πήρε στο σπίτι της όσα μπόρεσε να σώσει ζωντανά, μια άλλη κυρία το ίδιο.
Θα ήμασταν κακοί άνθρωποι αν κάνουμε καταγγελία αυτόν τον άνθρωπο; το θέμα δεν είναι αυτό ..το θέμα είναι ποιος θα τον τιμωρήσει και ΑΝ! Αν ακούστε στις ειδήσεις ότι μας  έκλεισαν μέσα για βιαιοπραγία ..ελάτε να μας σώσετε

21 σχόλια:

Maria είπε...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ....ΕΛΠΙΖΩ!

Αντυ είπε...

Έλεος πια με τους ασυνείδητους. Ειναι τόσο ευαίσθητο το θέμα με τις απροστάτευτες ψυχούλες που πραγματικά λυπάμαι αφάνταστα όταν δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά μόνο να δώσω προσωρινή χαρά στα αδέσποτα ψυχουλάκια, έχουν τόσο ανάγκη ακόμα κι ένα χάδι και όταν σε βλέπουν με αυτά τα μάτια τους, τι να πω Αχτίδα μου, γονατίζω και αναθεματίζω τη στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για τα ζωάκια. Με είχε συγκλονίσει το παρακάτω που είχα διαβάσει, το οποίο και παραθέτω http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/group.html καμία υποδομή, τίποτα και τα πάντα αφιλόξενα για τα αδέσποτα. Οσον αφορά τον ... συγνώμη δεν μπορώ και να τον πω κύριο, καντε αυτό που νομίζετε σωστό. Βρίσκουν και τα κάνουν τέτοιοι τύποι. Κρίμα και πάλι κρίμα. Σας κούρασα,συγνώμη, αλλά τα ζώα τα υπεραγαπώ και οργίζομαι για τις συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσής τους.

lena_zip είπε...

Συνήθως οι φιλοζωικές οργανώσεις κάθε δήμου είναι πολύ δραστήριες. Έχω ψάξει λίγο το θέμα και ξέρω ότι όποιο αδέσποτο πέσει στην αντίληψή τους το φροντίζουν με φαγητό και νερό και περίθαλψη, από την τσέπη τους φυσικά όσοι ασχολούνται. Καταλαβαίνεις ότι η χρηματοδότηση είναι ανεπαρκείς και συνήθως ο κάθε δημοτικός άρχοντας εξαγοράζει τα φιλοζωικά του αισθήματα με ψήφους. Μπορείς να ενημερώσεις τη φιλοφωική του δήμου που ανήκει η Θέρμη για το συγκεκριμένο σημείο που μένουν τα σκυλιά αυτά, ώστε τουλάχιστον να μην πεινάσουν. Ακόμα να ενημερώσετε τη φιλοζωική του δικού σας δήμου για το pet shop που κακομεταχειρίζεται τα πουλάκια. Ελπίζω δηλαδή ότι υπάρχουν ενεργές φιλοζωικές οργανώσεις και να είναι τόσο κινητοποιημένες όσο αυτές που παρακολούθησα εγώ.

Coffeemug είπε...

δεν μπορώ να φανταστώ ποιό είδος ανθρώπου θα τα έβαζε ζωντανά σε μια σακούλα και μετά στον κάδο. Να το καταγγείλεις αχτίδα. Για σένα. Αυτός θα προσέχει περισσότερο και την επόμενη φορά θα τα πετάξει πιο μακριά που δεν θα τον δείτε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Kantzali , καλημέρα φίλη μου γαλώς ήρθες στη παρέα μου.Όσο αφορά τα ζώα είμαι αμετακίνητη και έχω μαλλώσει άπειρες φορές, έχω πληγωθεί και έχω βοηθήσει οργανώσεις που στο τέλος όταν έκανα έλεγχο είδα οτι με κοροιδεύανε, εμένα και άλλους τόσους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου καλημέρα, είναι θέμα παιδίας και οικογεννιακής επιμόρφωσης.Αν δεν μάθει το παιδί απο τους γονεία του να αγαπά και να σέβεται τα ζώα δεν πρόκειται ΤΙΠΟΤΕ να αλλάξει.Πως μπορεί τα δικά μου εγγόνια να μην αγαπήσουν και να σεβαστουν τα ζώα ; αυτό έμαθαν απο τα γεννοφάσκια τους.Ποτέ δεν τα είπα : -μη θα σε φάει ο σκύλος, ή μη θα αρρωστήσεις απο το γατάκι..Επιμένω οτι είναι η αιτία απο την οικογένεια και απο το σχολείο όπως και κάθε τι σοβαρό που πρέπει να μας απασχολούν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lena_zip, αυτό το θέμα με τα κοτοπουλάκια δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ, περιμένουμε να δούμε την επόμενη " εκτέλεση " του για να φωνάξουμε την αστυνομία αν και εγώ πάω πιο πέρα.Απο την αστυνομία και την φιλοζωική γλυτώνεις ..απο τη εφορία όχι.Θα του κάνω καταγγελία για φοροδιαφυγή εσόδων και επαγγελματική κρυφή εργασία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Coffeemug, δεν είναι φανερό κατάστημα..έχει βαμένα τζάμια, και όπως λέει η κόρη μου δεν είναι η πρώτη φορά.Τα κοτοπουλάκια ήταν σε φρικτή κατάσαταση.

Ανώνυμος είπε...

Προχθές βρήκαμε δύο γατάκια πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών. Το ένα δεν καταφέραμε να το σώσουμε, ήταν πολύ μικρό. Το δεύτερο είναι μια χαρά, λίγο μεγαλύτερο. Θα σου έλεγα να κάνεις καταγγελία στη Φιλοζωική και γιατί όχι, στην Εφορία. Κάτι τέτοιοι τύποι δεν πρέπει να γλυτώνουν, θέλουν κυνήγι γερό. Όταν οι γονείς που με βλέπουν με το σκυλί μου λένε στα παιδιά τους τα διάφορα και τους ακούω, δεν διστάζω να κάνω κατά μέτωπον επίθεση. Έχω στήσει άγριους καυγάδες με δαύτους, διότι από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα στο μέλλον. Πρόσφατα τσακώθηκα με μία στην πολυκατοικία μου, διότι μόνο που δεν με έφτυσε για το σκυλί, και φυσικά πήρα τόσες ανάποδες, που με άκουσε όλος ο δρόμος. Μου είναι αδιάφορο αυτό, αν με κακοχαρακτηρίσουν, αλλά δεν μπορώ να βλέπω μαντράχαλους να πηδάνε δύο μέτρα λόγω του σκυλιού. Και δεν είναι και κανένα θηρίο. Σπιτζ πομεράνιαν, φιλικότατος. Σόρρυ για το σεντόνι, αλλά ανάβουν κάτι προβολείς να, με το συμπάθειο... Σοφία

Dee Dee είπε...

αχτιδα μου

Ειναι δυνατον να μην το εχετε ηδη καταγγειλει;!;! Μην το αφησεις, σε παρακαλω!!!! Να το καταγγελετε καθε φορα που βλεπετε κατι τετοιο να συμβαινει!!!

Ο Δημος Θερμης εχει φιλοζωικο σωματειο, βεβαιως βεβαιως, οπως ολοι οι Δημοι. Οχι αυτα τα σανιδια δεν τα εβαλε ο Δημος καλη μου Λενα. Ισως η αδερφη μου ή τα υπολοιπα κοριτσια που τρεχουν και με δικα τους λεφτα εχουν σωσει και βοηθησει αμετρητες ψυχουλες. Αν ενημερωσεις τον Δημο, θα ερθει να τα παρει για ευθανασια, λεγοντας σου οτι απλα θα τα μετακινησει σε αλλο πιο βολικο περιβαλλον!!!!!!!

Ισως να ηταν καποιου και να τα παρατησαν. Εχει τυχει ομως και η αδερφη μου να βαλει κολαρο σε αδεσποτα για να μπορει να τα κρατησει αν χρειαστει κατι. Ή αν ειναι στειρωμενα απο τον Δημο τους φορανε ενα κολαρο με ενα μεταλικο στρογγυλο πανω.
Ισως εκει που ειδατε τα σκυλακια να υπαρχουν ανθρωποι που τα αγαπουν κοντα και να τα ταιζουν....το ευχομαι!!!

Για το "pet shop" ομως, μην το αμελησεις αχτιδα μου. Να κανεις καταγγελεια και οσες φορες δειτε να συμβαινει κατι τετοιο!!!

Καλημερααααα

SpIrToKoYto είπε...

Αχτιδούλα μου,
θα σου πω αυτό που είπε ο Αινστάιν:

" Ο κόσμος είναι επικίνδυνος,όχι εξ αιτίας αυτών που κάνουν το κακό,αλλά εξ αιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα..."

Κι εσύ,απ'οτι έχω καταλάβει,δεν είσαι από αυτούς που δεν κάνουν τίποτα...
Ελπίζω να βοήθησα στο ερώτημά σου...
καλημέρες και φιλιά...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ( Σοφία)έχω υποστεί άπειρες τέτοιες βρισιές απο διάφορους που πηδάνε ολόκληροι στον αέρα στη θέα της...Κλωντης..που είναι ούτε 3 κιλά! Ενας κάποτε μου την κλώτσησε και του έδωσα μια γονατιά στα...που κυλιώτανε για ώρα.Είμαι πάντα προσεκτική με τις ανάγκες του ζώου μου, κουβαλώ πάντα ένα σακουλάκι καιο δεν αφήνω το σλκυλί μου να ενοχλεί κανέναν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου δεν είναι κανονικό μαγαζί, είναι κρυφή επιχείρηση μάλλον , σήμερα που θα πάω στη κόρη μου θα πάω να δω και να πάρω στοιχεία.Νομίζω οτι η εφορία είναι το καλύτερο όπλο για έναν τέτοιον άνθρωπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto σήμερα θα το ελέγξω , θα πάω με τη κόρη μου και μια άλλη κυρία που βοήθησε και πήρε τα άλλα που σώσαμε.Τι να πρωτοβοηθήσεις βρε κορίτσι μου, εμείς κουβαλούμε πάντα κονσέρβες..προχθές στο Χορτιάτη ταΐσαμε ένα αδέσποτο που μάλλον θήλαζε και που ήταν δίπλα στη βρύση και περίμενε να του δώσουν κάτι.Για να το ταίσουμε έιδαμε και πάθαμε,φοβούντια και δεν πλησιάζουν .

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αχτιδουλα!
Το λουρι μπορει και απο την υπηρεσια του δημου να το εχουν, να εχουν εμβολιαστει και στειρωθει απο εκει. Εχεις δικιο παντως...πολλοι αντιμετωπιζουν σαν αντικειμενα τα ζωα και μολις τα βαρεθουν τα παρατανε! Αλλοι, ακομα χειροτερα, τα βασανιζουν! Οσο για τον τυπο με τα πουλια...και μηνυση του αξιζει και να του αδειασετε ενα βουνο ακαθαρσιες μπροστα στο μαγαζι του με σημειωματακι "καλωσηρθατε στο βοθρο της απανθρωπιας"!

Ασχετο, τωρα διαβασα τα σχολια στην αναρτηση για τον Πασχαλη και χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, μονο που διαβασα την περιγραφη του σχολειου καταλαβα γιατι αντιστεκεται τοσο το παιδι! Μα πες μου αληθεια, εσυ θα πηγαινες;
Ισως πρεπει να το δειτε κι αυτο...
Καλη δυναμη ευχομαι!

Βάσσια είπε...

Αχτίδα ειλικρινά δεν έχω π΄ροβλημα με τους ανθρώπους που απλά δεν θέλουν ζώα κοντά τους, αλλά δεν τα βλάπτουν.

Θυμώνω με τους υποκριτές φιλόζωους που η "φιλοζωϊα τους" βρίσκεται παρατημένη σε δάση, δρόμους και όπου αλλού, εκτός του σπιτιού τους.

Καλησπέρα

Rena είπε...

Exω κουραστεί να βλέπω τέτοια έκτροπα και να μη κάνει κανείς από αυτούς που μας κυβερνάνε τίποτα και μετά θέλουν να πάει μπροστά η Ελλάδα.
Ισως κάποιοι με κοροΪδέψουν και να πουν έχουμε τόσα προβλήματα μ' αυτά θ' ασχοληθούμε; Ομως αυτά είναι η βάση για να φτάσουμε και στη κορφή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, με το Πασχάλη η κατάσταση συνεχίζεται σχεδόν η ίδια , η κόρη μου τραβά τα πάνδεινα να του μάθει αυτά που τους βάζει η δασκάλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια μου σήμερα πηγαίνοντας για τη μητέρα μου είδα άλλα δυο μικρά παρατημένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου αν δεν υπάρχει παιδεία και οικογένεια ..τίποτε δεν θα πάει σωστά καλή μου, επιμένω σε αυτά που λέω.

Ανώνυμος είπε...

Το σακουλάκι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μένα. Το ζήτημα δεν είναι ότι λερώνει, είναι ότι η εν λόγω γειτόνισα δεν θέλει να την αγγίζει αυτή ή τα παιδιά της το σκυλί. Μέχρι που την πήρανε χαμπάρι στη γειτονιά και την φωνάζουν "η καθαρή". Αλλά φυσικά και εγώ δεν αφήνω το σκυλί μου να τους πλησιάζει ούτε στα δέκα μέτρα. Κλώτσησαν την Κλώντη;;;; Αν είναι δυνατόν! Καλά έκανες και την έδωσες την κλωτσιά!!! Σίγουρα και εγώ θα αντιδρούσα έτσι! Σοφία