Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ας ευχηθώ καλό ΣΚ σε όλους...

Ήρθε και το ΣΚ φίλοι μου , ένα ήσυχο, ήρεμο μάλλον διήμερο και σήμερα λέω να το παίξω νοικοκυρούλα χαρωπή και ν' ασχοληθώ με πράγματα που μόνον η νοικοκυρά του σπιτιού πρέπει να κάνει..
Άρχισα με ένα καλό μπανάκι πρωί πρωί για να πάρω δυνάμεις, τα χάπια μου για να μη..τρέμω και από τι ν' αρχίσω;..τακτοποίηση στις ντουλάπες, μάζεμα κάποια πολύ καλοκαιρινά, αρωματικά στα συρτάρια, σιδέρωμα ,1-2 πλυντήρια.. Και επειδή είμαι ..γρήγορο πιστόλι μετά θ' ασχοληθώ με τη κουζίνα μου και θα τελειώσω πάλι με ένα μπανάκι μοσχομυριστό αυτή τη φορά για να περιμένω το μεσημέρι τον ανδρούλη μου όμορφη .
Επειδή χθες πονούσα από την αρθρίτιδα όλο το βράδυ μου είπε ότι  θα πάει στη μητέρα μου στη κλινική εκείνος με τη κοπέλα για τα πόδια της και τη περιποίηση των μαλλιών της. Πάντα τα φροντίζει όλα ο καλός μου γι' αυτό αύριο θα του κάνω το χατήρι ( τράβα μου κι ας κλαίω..) να πάμε μια ημερήσια εκδρομούλα να ξεσκάσουμε. Στη μητέρα μου θα πάνε τα κορίτσια μας να την δούνε.. Μπορεί να ξεχνά, να έχει διαλείψεις μνήμης μα χαίρεται έστω και  για λεπτά τη παρουσία όλων και νοιώθει ότι την αγαπάμε.
Μου λέει πόσο ξεκουράστηκε εδώ και πόσο τη φροντίζουν ..έχει και φιλενάδα..Δεν θυμάται το όνομα της μα η άλλη γιαγιά η Κα Όλγα που πάσχει από Αλτσχάιμερ όταν έχει το μυαλό της της μιλάει συνέχεια όπως μου είπαν.
Επειδή πηγαίνω κάθε μέρα και μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα έχω γνωρίσει ένα σωρό παιδιά που επισκέπτονται τους δικούς τους όπως κι εγώ ..Πόσες ιστορίες φίλοι μου..ένας κόσμος ολόκληρος , ο κάθε ασθενής μια ιστορία..
Άντε ..αρκετό το διάλειμμα..πάω για σιδέρωμα στα ατέλειωτα πουκάμισα του άνδρα μου που τα αλλάζει συνέχεια λες και είναι χαρτοπετσέτες!
Σας εύχομαι καλό ΣΚ σε όλους σας, ο καιρός είναι υπέροχος πραγματικά..ούτε ζέστη ούτε κρύο...θαυμάσιος...απολαύστε τη μέρα σας.

22 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλημέρα Αχτίδα,
να περάσετε ένα Σ/Κ όπως το θέλετε.

:-)

( fortounata) είπε...

καλή δύναμη,καλά να περάσεις αύριο.καλό σκ.φιλιά.

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Καλημέρα Αχτιδά , καλό ΣΚ και καλή δύναμη για τις δουλιές του νυκοκυριού σου!
:)

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ΣΚ και καλές δουλειές!!!!

Savvina είπε...

Καλό Σ/Κ να έχεις αχτίδα.
Και κάνε υπομονή, τώρα είναι η δύσκολη περίοδος κάθε νοικοκυράς, η αλλαγή του καιρού.
Να είσαι καλά και να προσέχεις.
Όλα να πάνε καλά με τη μητέρα σου.
Φιλιά.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οταν λέω πως σε καμαρώνω για την προκοσύνη σου έχω άδικο;
Με εκπλήσεις και το ξέρεις!
Καλό Σ/Κ με δύναμη..φιλιά.

Δραπέτης είπε...

Γνωρίζω καλά την ασθένεια, υπομονή και καλή δύναμη!


Καλό ΣΚ! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια μου καλά περνώ ..τελείωσα τις δουλειές μου και είπα λίγο να σερφάρω για κανένα ημίωρο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη ευχαριστώ φίλη μου, καλό ΣΚ να περάσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ glykesistories , σας είπα ..είμαι γρήγορο πιστόλι..τελείωσα κι όλας..τα βάζω σε σειρά και κάνω πολλά πράγμτα συγχρόνως.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου καλά να περάσεις, καλό ΣΚ να έχεις .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Savvina ευτυχώς έχω πολλές πολλές ντουλάπες, σε κάθε μου δωμάτιο και απλά τα μεταφέρω στις καλοκαιρινές, κρεμασμενα σιδερωμένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη , φίλη μου λίγο ..τεμπελούλα είμαι μα ..εντάξει όταν είναι να κάνω κάτι που πρέπει το κάνω καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δραπέτης , σ' ευχαριστώ ..είναι κάτι που με στεναχωρεί και με απασχολεί συνέχεια μα ..όπως λες θέλει δύναμη και κουράγιο

SpIrToKoYto είπε...

καλά να περάσετε Αχτιδούλα μου...
μη το παρακάνεις και πολύ με τις δουλειές...ποτέ δεν τελειώνουν και μας αφαιρούν ζωντάνια και χρόνο από τους αγαπημένους μας...
καλό σας Σ/Κ...

erifili είπε...

Μια απ' τα ίδια και εγώ Αχτιδούλα μου, όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού, γιατί γονείς και πεθερικά δεν έχω πλέον.Αυριο το πρωι 8-12 έχει διακοπή ή ΔΕΗ οπότε έχουμε κανονίσει με τον αντρούλη μου να πάμε για μπανάκι. Καλό Σ/Κ και κουράγιο με το σιδέρωμα.

Irini είπε...

Σου στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου,καλό ΣΚ και να περάσεις όμορφα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, βρήκα και χρόνο και κάλεσα και τη κοπέλα και έκανα και τα ποδαράκια μου..ξεκούραση..αύριο σπίτ μάλλον, το πολύ ένας πρωινός καφές..ανεβλήθει η εκδρομή μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili, μάλλον ο καιρός είναι για τέτοια φίλη μου , μόλιε γύρισα και απο καφεδάκι με τον άνδρα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini, ευχαριστώ φίλη μου επίσης.Καλά να περάσεις.

mahler76 είπε...

ελπίζω να περνάς ένα πολύ όμορφο σου-κού. Καλή σου μέρα :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, φιλάκια πολλά πολλά!