Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωί πρωί ...θα τα ψάλλω πάλι... θα γκρινιάξω...θα ξεσπάσω..και μετά ...θα πάω στη καθημερινότητα μου!

Ξύπνησα με πονοκέφαλο σήμερα και μάλλον είναι από τις ειδήσεις που άκουσα χθες και σήμερα πρωί πρωί με το καφέ στο χέρι. 
Τι τις ακούω; μα με ρωτούν ; λέω να ...πετάξω τη τηλεόραση μα βρε παιδί μου έγινε κατά κάποιο τρόπο ένα ...μέλος της οικογένειας έστω και μόνο για τις ελάχιστες ώρες που χαζεύουμε.. Είναι και το Μπέιγουωτς που βλέπω τα μεσημέρια!!!
Γιατί με θυμώνουν πια οι ειδήσεις ; γιατί με κάνουν να απελπίζομαι σαν άνθρωπο ; 
Τους έβλεπα χθες να χαίρονται ή να δυσαρεστούνται οι " κρατούντες" για μια θέση στη κυβέρνηση και ήθελα να ήμουνα μπροστά τους να τους πω ότι αν ήταν στο χέρι μου θα τους έλεγα : 
- αν πράγματι αγαπάτε το λαό που επιζητείτε να κυβερνήσετε και να  " σώσετε" τότε  ...σαν το Χριστό ..δώστε τα ιμάτια σας, χαρίστε το μισθό σας... μπορείτε να ζήσετε όπως ο κάθε πολίτης με 800 ευρώ ;...Λένε ότι ο Χριστιανισμός και ο Κομμουνισμός είναι θεωρίες τέλειες μα ..ανεφάρμοστες... το ίδιο και η αγάπη των  ισχυρών για όσα λένε ότι θέλουν να σώσουν..Σας ζαλίζω... το ξέρω...τα έχετε σκεφτεί... τα έχετε πει...τα βλέπετε κάθε μέρα....
Προχθές ακόμα όταν μοίραζα τις προσκλήσεις άκουγα την αγωνία της ανεψιάς μου με 3 παιδάκια που έκαναν εκβιαστικά μείωση μισθού , να αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα..Το βλέπω στα κορίτσια μου, στους γείτονες μου.
Νομίζω ότι πια ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν επηρεάστηκαν και δεν μείωσαν πολλά.Κάποτε πήγαινα για διασκέδαση στα σούπερ μάρκετ, τώρα κυνηγώ από πίσω το Δημήτρη να μη μπαίνει μέσα..και έχω " βαπτίσει "  περιττά τις μικρές πολυτέλειες που έκανα κάποτε.
Μη νομίζετε ότι γκρινιάζω.. είμαι ακόμα με το χαμόγελο ( έστω και ειρωνικό κάποια φορά ) στη καθημερινότητα και θα σταθώ 'όρθια σε όλες τις δυσκολίες των δικών μου ανθρώπων, των φίλων ,των γειτόνων μου, των ανωνύμων , εκείνων που απλώνουν ο χέρι κι εκείνων που υποφέρουν σιωπηλά χωρίς να το κάνουν αυτό.
Φίλοι μου είναι καιρός να ενωθούμε, να κοιτάξουμε γύρω μας με αετίσιο μάτι, να μοιραστούμε, να δώσουμε από το υστέρημα πλέον και όχι από το πλεόνασμα που ελάχιστοι από εμάς έχουν.Αλήθεια καλέ..ξέρετε κανένα μπλόκερ εκατομμυριούχο να τον πείσω να τα μοιράσει;
Πάντα σας έλεγα ότι το χρήμα για μένα είναι μόνο για να πληρώνω τις ανάγκες , ακόμα το λέω και ακόμα συμπληρώνω ότι το ...μισώ κατά κάποιο τρόπο γιατί δεν αγαπώ τα πράγματα που με δεσμεύουν και με υποχρεώνουν να τα βάλω στη ζωή μου ή να μου την αλλάξουν .
Κουράγιο εσείς οι ...ανώνυμοι..εσείς που πολεμάτε με δάνεια και έξοδα παιδιών που μεγαλώνουν, με μικροχαρές ενός καφέ έξω με το κορίτσι ή το αγόρι σας και που γίνεται τώρα κι αυτό μια μικρή πολυτέλεια... το άκουσα και αυτό δυστυχώς από ένα νέο παιδί..
Όχι..δεν σας μαυρίζω τη ψυχή... τις πρωινές σκέψεις μου σας λέω , που ίσως είναι και δικές σας.. αυτός ο καφές στο χέρι τι πράγματα κατεβάζει.. αυτός φταίει ή τα γεγονότα; χθες η Ιωάννα μου έδειξε το απέναντι της σπίτι και μου είπε: 
- Χθες αυτοκτόνησε κάποιος από χρέη, τον κηδέψανε κι όλας..έπεσε από το μπαλκόνι...
Δεν το είδα πουθενά στις ειδήσεις, δεν το ανέφεραν σε καμία τηλεόραση..ήταν ένας ανώνυμος..δεν ήταν ούτε ο Ρουβάς που ξέρουμε και πότε...κατουράει ( συγνώμη) ούτε το κάθε τσουλί που χορεύει επάνω στη Μύκονο με τα ...δωράκια των συνοδών..αυτοί είναι οι ..επώνυμοι... είναι κάποιοι..
Μη γονατίζετε... μη χάνετε τη μάχη.. πόλεμο έχουμε δεν το καταλάβατε; κάποτε μου έλεγε η μαμά μου ότι είμαι τυχερή που δεν θα γνωρίσω πόλεμο...αυτή είναι τώρα η τυχερή που δεν μας νοιώθει να πολεμάμε...

40 σχόλια:

Μαριάνθη είπε...

Καλημέρα!!Ούτε ψαλμός τους πιάνει ούτε εξάψαλμος! Έφαγαν την τσίπα τους.
Αποκαλύπτομαι με όσα λες.Σα να πίναμε τον καφέ παρέα.

Irini είπε...

Δεν γκρινιάζεις καθόλου Αχτίδα μου,είπες πράγματα που τα σκεφτόμαστε όλοι και εμένα οι σκέψεις μου ίδιες είναι με τις δικές σου.Την ψυχή μας δεν την μαυρίζουν λόγια αληθινά παρά μόνο οι πράξεις μερικών καθαρμάτων που μας στύβουν καθημερινά.Να χαμογελάς όπως θέλεις είναι το μόνο πράγμα που δεν θα καταφέρουν να μας πάρουν.Πολλά φιλιά!

anthivolon είπε...

Καλά τα λές φιλενάδα!!! Αγανακτούμε με όλα όσα γίνονται καθημερινά δίπλα μας και δυστυχώς νιώθουμε αδύναμοι να ανατρέψουμε την κατάσταση.... Αυτό είναι το πιο λυπηρό!!
Μπες στο blog μου να διαβάσεις το αφιέρωμά μου....
Σε φιλώ

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Όχι δεν πέφτουμε όσο και αν μας αποκαρδιώνουν με όσα λένε και συμβαίνουν..
Αισιοδοξία όσο μπορούμε παιδιά..

painter είπε...

Καλημέρα κυρία Αχτίδα...
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε, τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ...μέσα στο μυαλό μου είστε...

Φιλάκια πολλά

Άντυ είπε...

Καλημέρα κι από εμένα!
Δεν είναι γκρίνια είναι γεγονός όλα όσα συμβαίνουν δεν μπορούν να μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Αυτό που με τρομάζει είναι η αβεβαιότητα. Πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα σπασμένα άλλων γιατί στη τελική ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανένας από όλους όσους καλούμαστε να πληρώσουμε φάγαμε με χρυσά κουτάλια. Η ασυδοσία τους μας εφτασε εδώ και ναι είμαι κι εγώ αγανακτισμένη και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, γιατί δεν θέλω να μιζεριάζω..Σαν πολλά είπα μου φαίνεται... Μη σας κουράζω! Πολλά πολλά φιλιά και σίγουρα μετά τις στροφές υπάρχει και η ευθεία.

Mariel είπε...

Άρε Αχτιδούλα μου.. πως φτάσαμε εδώ μου λες? ... Εγώ δεν θέλω να μαι δυνατή δε θέλω να πολεμήσω.. Δε θέλω να βαρένουν τα φτερά μου λάθη που ακόμα δεν πρόλαβα να κάνω και να παλέψω να γεμίσω τσέπες που πρωσπαθούν να μας αδειάσουν.. Αποδιμιτικό θα γίνω να το θυμηθείς!

SpIrToKoYto είπε...

από πότε Αχτιδούλα μου η καταγραφή της πραγματικότητας είναι γκρίνια..??
καλημέρες χαμογελαστές...
( έτσι,για να τους σπάσουμε τα νεύρα..-:))

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΕ ΤΟΠΟ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ

b|a|s|n\i/a είπε...

έβλεπα τον γιακουμάτο χθες. ο οποίος γύρισε και πάλι να ασκήσει την ιατρική του (σε ιδιωτικό νοσοκομείο). και καθότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να ζουν παρασιτικά εις βάρος του δημοσίου. και σε κάποια φάση τον έπιασε το παράπονο καθώς "αναγκάστηκε" να δουλέψει γιατί πλέον ο βουλευτικός μισθός (με 50% μείωση) δεν τον φτάνουν να καλύψει τα έξοδα του πολιτικού του γραφείου. τον σιχτιρίζεις μετά ή όχι;
τι να κάνουμε; την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα ή ποτέ θα έρθουν.
φιλιά σου πολλά!

55fm είπε...

Καλά τα λες Αχτιδούλα!
Καλημέρα!

mia maria είπε...

Αχ, δεν παίρνουν από λόγια αυτοί! Δεν ακούνε κιόλας, ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο και είναι όλοι χαρούμενοι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαριάνθη μου η λέξη τσίπα ..είναι άγνωστη γι' αυτούς.Με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν θα ψηφίσω..τους τα εψαλλα για τα καλά ..δεν μου έφταιγε η κοπέλα μα τα πλήρωσε αυτή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου δεν υπάρχει σπίτι αυτή τη στιγμή χωρίς πρόβλημα και σκέπτομαι τι θα κάνει ο κόσμος το Χειμώνα.εγώ έτυχε να έχω έσοδα απο ακίνητα διαφορετικά τι θα έκαμνα; λες να θέλουν , να τους περισεύει να αγοράσουν πίνακες;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, και αυτό ακόμα μας το στέρησαν , το δικαίωμα να έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, χαμόγελο φίλε μου, αισιοδοξία για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σε πολλά που δυστυχώς προβλέπω οτι θα έρθουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ painter, είμαι σίγουρη οτι τα ίδια σκέπτεστε όλοι, δεν γίνεται διαφορετικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άντυ μου αυτό με κάνει και σκάω..ότι άλλοι το έκαναν άλλοι το πληρώνουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mariel μου δεν χρειάζεται ηττοπάθεια. δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο.Και βέβαια θα σταθούμε όρθιοι, και βέβαια θα χαμογελάσουμε ηρωνικά στα δύσκολα.Κουράγιο χρυσό μου , όλα θα πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto τσατίζομαι όταν τους βλέπω τους 300 να χαμογελάνε στις συζητήσεις τους και στα συνέδρια τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Θαναση μου φοβάμαι οτι η όλη κατάσταση θα οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.Ο κόσμος έχει κουραστεί, ο Έλληνας δεν αντέχει τόσο σφύξιμο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a βρε το ..καημένο...καλέ δεν το άκουσα να ανοίξω το κουμπαρά μου να του στείλω βοήθεια...δούλεψε το πουλάκι μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ 50fm, αν μπορούσα θα ΄'εβγαινα στη Βουλή και θα τους τα έλεγα σκέτα και τσουβαλάτα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ big mama, αφού ζούνε σε άλλο κόσμο να φύγουνε ..να πάνε αλλού...στα τσακίδια.

Βάσσια είπε...

Ούτε μία λέξη σου αχτίδα δεν τους αγγίζει.

Γι' αυτό τους γυρνάμε την πλάτη και πορευόμαστε, όπως και για όσο μπορούμε.

Καλό βράδυ
:-)

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλησπέρα αχτιδούλα!!!

τι να πεις... δεν καταλαβαίνουν!!!

δύσκολοι καιροί για όλους!!! κόβεις από εδώ, κόβεις από εκεί και πάλι δεν φτάνουν!!!

φιλάκια ομορφούλα!!

Μάγια είπε...

Νόμιζα ότι αυτά τα σκεφτόμουν μόνο εγώ. Τελικά και συ και πολλοί άλλοι. Κλαίω, εκνευρίζομαι παλεύω για ένα καλύτερο αύριο. Έχω ένα παιδί και φέρω μέσα μου και άλλο ένα. Και ο άντρας μου λέει "Έχει ο Θεός", έτσι θα είναι μάλλον. Μπόρα είναι θα περάσει.
Πάντως φοβάμαι να μπω στο σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα, και η σοκολάτα πολυτέλεια κατάντησε.

Μάγια είπε...

Διάβασα και τα προηγούμενα και ήθελα να σου πω ότι ζηλεύω που οι καλεσμένοι σας θα παρουν μια τόσο όμορφη μπομπονιέρα. Θέλω να δω φωτογραφίες και από τις παιδικές και φυσικά από όλο το μυστήριο για να πάρω ιδέες. Με το καλό η βάπτιση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια τουλάχιστον τα λέω να ξεσπάω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.."βρε αυτοί θα μας βάλουν διόδια και στο ..κρεβάτι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια μου σε σκέπτομαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα.Τα ίδια μου έλεγε η ανεψιά μου και ξέρω οτι είναι νέα και θέλει κι αυτή να ζήσει όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια μου στείλε μου μέιλ τη διεύθυνση σου και σου υποσχομαι να σου στείλω και απο τις δύο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΑΝΑΠΟΔΟ Σ...ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ, ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ.

...irida... είπε...

καλημερα!!!καλη μου!!καλη...δυναμη!!!

pinelopi είπε...

Aυτά τα περιττά, ο πατέρας μου τα έλεγε και τα λέει και όπως φαίνεται θα τα λέει..ορεξάτικα!!!

Σταλαγματιά είπε...

Να δώσουν τα ιμάτια τους;
Αχ αχτίδα μου σαν ανέκδοτο ακούγεται αυτό μόνο το γέλιο δεν είναι από χαρά αλλά από αγανάκτηση.
Νομίζω πως κάποια στιγμή ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι...ελπίζω δηλαδή πως δεν θα έχουμε βυθιστεί τόσο στο λήθαργο που θέλουν να μας ρίξουν ...


Σε φιλώ γλυκά !!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irida γειά σου γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pinelopi και να πάρει η ευχή αυτά τα ..περιττά ομορφαίνουν τη ζωή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σταλαγματιά αυτό φοβάμαι..το ξέσπασμα , την ώρα που ο πιό απλό; άνθρωπος θα βγει απο τα ..ρούχα του.

Μάγια είπε...

Και μόνο που μου το είπες με φτάνει. Δε θέλω να μπεις σε τέτοια διαδικασία.Πάντως φαίνονται πανέμορφες και αυτό γιατί είναι φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι.
Σε φιλώ