Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Στη Χάρη σου προσκυνώ Παναγιά μου!


Αμέτρητες οι φορές που Την ζωγράφισα, αμέτρητες οι φορές που Την παρεκάλεσα για κάτι, αμέτρητες οι στιγμές που ένοιωσα την προστασία Της ... ακόμα και όταν έβλεπα στα μάτια Της κάτι σαν θλίψη και ήξερα ότι θα μου συμβεί κάτι κακό .... πάλι έσκυψα το κεφάλι μπροστά Της και έλεγα:
Ότι πεις Εσύ!

Η γιορτή της Παναγίας είναι για μας τους Έλληνες νομίζω κάτι σαν δεύτερη Ανάσταση γιατί συμβολίζει για το καθένα μας τη μάνα που είναι πάντα κοντά μας ακόμα και όταν έχει μερικές φορές φύγει από τη ζωή μας.


Λίγα λουλούδια από μας τους δυο σε όλες τις φίλες και τους φίλους που γιορτάζουν σήμερα και λόγω..Αλτσχάιμερ ηλικίας έχω ξεχάσει να στείλω καρτούλα. 
Χρόνια Πολλά σε κάποιον που ξέρει πόσο τον αγαπώ και τον σκέπτομαι, Χρόνια Πολλά στις φίλες μου τις άπειρες Μαρίες που έχω ...τις μέτρησα και πέρασα τα δάχτυλα και των δύο χεριών..
Στη κολλητή μου το Δρομάκι, στη Μαρίκα από τη Γερμανία, στη Μαρία τη Τζιρίτα, στη Μαρία στην Ιεράπετρα, στη μικρή Μαρία τη νοσοκόμα μας, τη Μαρία τη Θεσσαλονικιά, τη Μαρία τη Νικολάου , στη Μαριάκ από τη Ξάνθη ,στη Δέσποινα,  στη Margo, στη Ξυπόλυτη, στο Μάριο... ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιπες που το μυαλό μου δεν μπορεί να τις φέρει όλες μπροστά του αυτή τη στιγμή..! Σε όσες έχετε παιδιά , συζύγους, μάνες και αδελφές που γιορτάζουν...
Σας εύχομαι υγεία, προσωπική ευτυχία, να γίνει το όνειρο σας πραγματικότητα και το μέλλον σας ανθισμένο μονοπάτι!

16 σχόλια:

anthivolon είπε...

Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου!!
Φιλιά

Πόπη είπε...

Χρόνια πολλά και απο μένα σε όσες και όσους γιορτάζουν.Χρόνια πολλά και σε σένσ Αχτίδα μου, η Παναγιά μας που τόσες φορές τη ζωγράφισες να σας έχει υπό την προστασία της.
Μου άρεσε πολύ η φωτογραφία σας με τις ευχές και το μπουκέτο, την έβαλα στην επιφάνεια εργασίας.
Και του χρόνου με υγεία!!!

Velvet είπε...

Πέρασα να σου αφησω
την καλημερα μου

Και την παρακάτω μελωδία...

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ- KYMATA

V.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon φίλη μου Χρόνια σου Πολλά και καλά με υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου σ' ευχαριστώ, περνώ δύσκολες μέρες γιατί η μητέρα μου χειροτέρεψε πάρα πολύ κι ε΄γω δεν είμαι και πολύ στα καλά μου.Πολλά φάρμακα που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά ιδιαίτερα αυτά τα απαίσια σκονάκια για την αθρίτιδα και κ'άτι μαζώμενα χάπια για την οστεοπόρωση.Άστα να πάνε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Velvet2, φίλε μου σ' ευχαριστώ, θα πάω να το ακούσω.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χρόνια πολλά και ευλογημένα, σε όλους τους Έλληνες Χριστιανούς που σήμερα τιμούν τη Μάννα τους.

( fortounata) είπε...

ευχαριστούμε για τις ευχές.η Χάρη της να μας προστατεύει όλους.φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, αγαπητέμου γιατρέ σας ευχαριστώ και εύχομαι το καλύτερο για όλο το κόσμο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φουρτουνιασμένη Ψυχή, χρόνια σου πολλά καλή μου, τα είπαμε στο τηλέφωνο.

NANTIA είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους που πάντα τιμούν και αγαπούν την Παναγία μας! Ειδικά σε σένα που την έχεις φιλοτεχνήσει τόσο όμορφα, εύχομαι να έχεις πλούσια την ευλογία της!!!

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ποσο με συγκινησες αγαπημενη μου αχτιδουλα που με θυμηθηκες και μενα στις ευχες σου....

Σε ευχαριστω πολυ!!!

Να σου χαριζει και σενα οτι επιθημεις η Παναγια μας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ NANTIA, ευχαριστώ φίλη μου εύχομαι και σε σένα το καλύτερο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξυπόλυτη, καλή μου φίλη δεν σας ξεχνάω , κι αν το κάνω καμμιά φορά είναι επειδή ...ξεχνώ σε ..γενική έννοια.Πάω στο ..ψυγείο και αναρωτιέμαι τι ήθελα πολλές φορές!!!

Μαρια είπε...

Αχτιδα μου το πρωινο σου τηλεφωνημα με ξαφνιασε και με συγκινησε...Ηταν το πρωτο που δεχτηκα και το θεωρω γουρλιδικο γιατι εχεις μια μεγαλη και αγνη καρδουλα.Ευχομαι η Παναγια να σου δινει κουραγιο και δυναμη ...

...irida... είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..ΚΑΛΗ ΜΟΥ..Περαστικα!!Η Xαρη Της να σε προστατευει!!!!!Kαι να σου δινει Δυναμη...και κουραγιο....ολες μου οι ευχες ....μαζι σου!!!