Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Δεν θέλετε και συνέχεια; έτσι θα την γλυτώσετε νομίζετε; εδώωωωω! θα με διαβάζετε καλέ με το καφέ στο χέρι!

Καλοκαίρι του 1983 κάπου στο κόλπο της Τορώνης στη Χαλκιδική.. υπέροχο μέρος παρθένο τότε με βαθιά θάλασσα όπως ακριβώς την αγαπώ. Ελεύθερο κάμπινκ , είμασταν οι μόνοι Έλληνες και οι μόνοι με ...μαγιώ!!!
Στην επόμενη παραλία ήταν μια ντίσκο της εποχής και όλη τη νύχτα κοιμώμασταν και ..κουνιώμασταν απο τα τραγούδια που βάζανε. 
Η παρέα πολύ καλή,περίπου 5-6 ζευγάρια με παιδιά τα δύο και ευτυχώς και ένα με Γάλλους για να μιλούν τα κορίτσια.  Θυμάμαι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τότε Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου αυτός, καθηγήτρια της Αρχαιολογίας αυτή γύρω στα 75 με 80 ερχόντουσαν όπως μας έλεγαν χρόνια στο ίδιο μέρος.
Τα πρωινά ολόγυμνοι σηκωνόντουσαν και αφού ποτίζανε με το λίγο νερό που είχαν ένα δενδράκι εκεί κοντά μετά γέμιζαν με αέρα τις μποτίλιες και πήγαινα για φωτογραφίες στο βυθό.
Το μόνο άσχημο που είχε εκείνο το μέρος ήταν ..τα κουνούπια που είναι το ..ευαίσθητο σημείο του άνδρα μου.
Μόλις γινότανε 7 η ώρα λες και είχαν ξυπνητήρι μας έκαναν επιθεση οπότε έπρεπε να βάλουμε αουτάν για να μη μας τσιμπήσουν και όχι πάντα με επιτυχία.Όλη μέρα κολύμπι, ηλιοθεραπεία, ψάρεμα και καταδύσεις, μα τα κουνούπια ..μελανό σημείο!
Μία μέρα σηκώθηκε ο άνδρας μου απο το πρωί πήγε στο κοντινό χωριό με τη βάρκα και γύρισε με σίτα και ένα σωρό μικροεργαλεία..  Άρχισε να κάνει στη τέντα που είχε το τροχόσπιτο μας ένα χώρο σαν δωματιάκι με μια πορτούλα απο σίτα πάλι.Το έφταχνε όλη μέρα. Έβαλε μέσα ένα μικρό κρεβάτι που αγόρασε , το έστρωσε και άρχισε να το χαζεύει απο μακριά!!
- Εδώ θα κάνω τον πιο υπέροχο ύπνο πλέον , μου λέει , χωρίς κουνούπια δρακουλίνια! Τέρμα το κουνουπέλαιο... 
Ήμουν μέσα στο κουζινα και ετόιμαζα το βραδινό όταν κατα το απόγευμα ακούω απο τη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση που είχε το τροχόσπιτο τις ειδήσεις να ειδοποιούν για έκτακτο μπουρίνι που έπληξε τη Θεσσαλονίκη με νεκρούς κι όλας και οτι κατευθυνότανε για Χαλκιδική!
-Δημήτρη ..έρχεται μπουρίνι του λέω , βγάλε έξω τη βάρκα.. 
Δεν πρόλαβα ούτε τη φράση μου να τελειώσω φίλι μου..ήταν κάτι σαν μικρός τυφώνας..η τέντα έπαιρνε τον αέρα μέσα της και το κινούμενο κινδύνευε να αναποδογυρίσει .Απο γύρω μας ακούγαμε φωνές και κόσμο που έτρεχε. 
Μάζεψα τα παιδιά και ασφάλισα τα ντουλάπια κλείνοντας τα κρεβάτια και κάθε τι που άνοιγε μέσα όμως η τέντα με τη κατασκευή του Δημήτρη επειδή ήταν ένα μεγάλο Γ έπαιρνε μέσα της τον αέρα και σήκωνε σχεδόν το αυτοκίνητο.
Είδε οτι δεν υπήρχε λύση έβγαλε το μαχαίρι της στολής του και έκοψε τα σκοινιά που την ένωναν με το τροχόσπιτο με ...πόνο καρδιάς. .
Σε λίγα λεπτά τελείωσαν όλα, ησυχία παντού, οι ξένοι γύρω μετρούσαν τις ζημιές τους, ο άνδρας μου έκλαιγε τη κατασκευή του και αποχαιρετούσε την ήσυχη νύχτα που περίμενε. 
Τότε βλέπουμε το... γείτονα μας ολόγυμνο πάντα να βγαίνει απο τη θάλασσα τραβώντας τη ..βάρκα μας , είχε μπει μέσα για αν τη σώσει.
- Μη σκας του λέω για να τον παρηγορήσω που είδε τη γωνιά που ΄όλη την ημέρα έφτιαχνε διαλυμένη, μη στεναχωριέσαι χρυσέ μου , κοίτα αυτόν ... μεγάλος άνθρωπος και μπήκε μέσα να σώσει τη δική μας βάρκα...
- Έχεις δίκιο , μου λέει, άλλωστε με τέτοιο μπουρίνι αν είναι δυνατόν να έρθουν κουνούπια , όλα θα ..ψώφησαν σίγουρα!
Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας Ιταλός και μας λέει με αγωνία:
- Ci dispiace signora che ora sono le zanzare?( συγνώμη κυρία τι ώρα έρχονται τα κουνούπια;)
- Niente paura , non verrà ora penso che il mio amico( μη φοβάσαι δεν πιστεύω να έρθουν σήμερα φίλε μου) .
 Στις 7 ακριβώς ήρθαν τόσα και άλλα τόσα τα άτιμα.. τον άκουγα να τα βρίζει όλη νύχτα και κρυφογελούσα για να μη με δει και ..μου τα ψάλλει κι εμένα.
Σας κούρασα;  είπαμε ..θα με φάτε με το κουταλάκι μεχρι να με τελειώσει το κάμπινγκ του άνδρα μου με τα μικρά.
Πάντως περνάνε καλά όσο για μένα το μόνο που με κουράζει εκτός απο τη ζέστη είναι που πηγαίνω τα δυο σκυλιά χώρια το καθένα βόλτα. Μετρήστε..2 επί 4 φορές την ημέρα ..κάντε λογαριασμό.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας γράφετε,μας αρέσει και σας έχουμε και παρεούλα..!Μένουμε Αθήνα λόγω υποχρεώσεων και κυρίως οικονομικής στενότητας και η παρέα σας μας ανακουφίζει πολύ!Φιλιά,Στέλλα από Αθήνα.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα...
Ηρθα για πρωινό καφεδάκι..
Να κάνουμε παρέα..
Δεν μας κάλεσες; Καλά να πάθεις!
Τι σκέτο καφέ; Δεν το περίμενα από μια χρυσοχέρα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα από Αθήνα.Καλημέρα , καλημέρα ...απο τις 6 το πρωί στο πόδι βρε παιδιά...ο σκύλος της κόρης μου ήταν λιγάκι πρόβλημα γιατί δεν είναι σαν την Κλώντη μου...σφουγγαρίζω συνέχεια... τον πάω βόλτα συνέχεια ..αχ! βαχ!.Καλώς μου την τη νέα φίλη, το ζητάει ο οργανισμός σου φαίνεται να σε ζαλίζω..άλλο που δεν θέλω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, λυπάμαι..ίχνος γλυκού στο σπίτι, ευκαιρία για δίαιτα, μαγειρεύω μονο για τους παππούδες κι εγώ γιαούρτια φρούτου και σαλάτα με κρύο κοτόπουλο κυβάκια.Μπήκα σε πειρασμό να καλέσω για παρέα τη φίλη μου τη Γαστερόπληξ μα ...δεν συμφέρει...σίγουρα θα μου φέρει κάποιο γλυκό η θα μου κάνει κανένα τσουρέκι έτσι γρήγορη που είναι η γλυκιά μου!!

Velvet είπε...

Io cafe non voglio perche ho bevuto
Per fortuna che le zanzare preferiscono quelli con il sangue dolce e ci salviamo noi
con il sangue dolceamaro

Il camping era per nudisti?

Buongiorno Signora
...

b|a|s|n\i/a είπε...

υπάρχουν και κάτι μεταλλαγμένα κουνούπια στην αυλή άστα να πάνε. στο πλήθος τους πάντως είναι απίστευτα εκνευριστικά! :)
πολύ σου καλημέρα! φιλιά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Velvet2. Buongiorno amico.
Ora mangio yogurt con limone qui molto amo . Parlo meglio il francese.

πουαντερι είπε...

ΚΑΜΠΙΝΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΜΠΙΝΚ!!!
Ανεπανάληπτες στιγμες ζησαμε και εχουμε κι αλλες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πουαντερι για σένα το ξέρω φίλη μου οτι αγαπάς το κάμπινγκ.

Βάσσια είπε...

Καλημέρα Αχτίδα :-)

Καλώς σε βρίσκω ξανά.
Καλό μήνα!

ZouZouna είπε...

έλα, σταμάτα την γκρίνια, γύρνα το φλυτζάνι κι έλα στο καφέ να σου το πω!
έχω ρέντα αυτές τις ημέρες
φιλί σ' όλους

BUTTERFLY είπε...

Καμια κουραση! Ειναι τοσο ομορφα οσα γραφεις! Ποσο καλομαθημενοι ειμαστε σημερα...
Καλημερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσσια, γύρισες κορίτσι μου; καλώς ήρθες αν και ζεστός μήνας ακόμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, είσαι τυχερή πουλάκι μου που δεν μένεις κοντά μου ..θα σου έδειχνα εγώ καφέδες και παρεούλα.Ποιός γκρινιάζει καλέεε! Έβγαλε φουσκάλα το χέρι μου απο το σφουγγάρισμα το πιστεύεις.Καλά λένε οτι τα αρσενικά σκυλιά μυρίζουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, κουκλίτσα μου εσύ..ε! δεν κουράζομαι και με το παραμικρό αλλά ...κουράζομαι.!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ ποιος θα βαρεθεί να διαβάζει αυτά τα όμορφα που γράφεις?? Εγώ πάντως όχι. Να 'σαι καλά που ομορφαίνεις την ημέρα μας!!
Πολλά πολλά φιλιά και χαμόγελα
Χριστίνα από Κατερίνη

Υ.Γ.: Χάρηκα τόοοοοοσο πολύ που τα είπαμε στο τηλέφωνο!!!:-))

Guardian Angel είπε...

Και δεν μας κουράζεις και μας ταξιδεύεις. Τι άλλο να θέλουμε?
Τα καλύτερα μας έχεις.
Πολλά φιλιά σμουτς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, κι εγώ χάρηκα φίλη μου που μιλήσαμε απο το τηλέφωνο, ξέρεις καλά οτι εσύ και ο άνδρας σου είσασταν απο τα πρόσωπα του διαδυκτίου που όταν σας γνώρισα σας έβαλα στη καρδιά μου.Όλα θα πάνε καλά χρυσό μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel , καλέ είστε ευγενικά πλάσματα ..τι να πείτε σε μένα που μονολογώ στο μπλοκόσπιτο μου. Λέω να του αλλάξω και ...επίπλωση μετά το καλοκαίρι..θα δούμε, ανάλογα με τα κέφια μου.

Μάγια είπε...

Σαν να διάβαζα βιβλίο "Η περιπέτεια στο κάμπινγκ" της Αχτίδας Αχτιδοπούλου!! Ωραίο θα ήταν και ας είχε και κουνούπια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια μου αν γράψω βιβλίο με την ιστορία της ζωής μου θα γίνει μπεστ σέλερς γιατί θα διαθέτει τα..πάντα ! Απο γέλιο, δάκρυ, ξάφνιασμα, περιπέτεια..ότι θες.

Rena είπε...

Αν δεν έχουν και λίγο σασπένς οι διακοπές πως θα τις θυμόμαστε μετά!
Ωραίες αναμνήσεις!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena , βραδινέ μου επισκέπτη, φίλη μου, φιλάκια και καληνύχτα!