Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Να σας πω πάλι καλημέρα; ή το βαρεθήκατε ;

Τεμπελούλα σήμερα...απο χθες με έπιασε δηλαδή..έπαθα και ένα ατυχημα καίγοντας με λάδι το χέρι μου και αν δεν το πιστεύετε πονούσε ακομα και όταν κρατούσα το ποντίκι οπότε απλά διάβαζα όσα γράφετε και ζητώ συγνώμη που δεν απαντούσα. Μου λέει και ο Δημήτρης μου: 
- τι ανακατεύεσαι με τηγάνια βρε κορίτσι μου..δεν σε θέλει το τηγάνισμα!!!
Ακούω πάλι τις ειδήσεις και με πιάνει ψυχοπλάκωμα, λες και έχουν βαλθεί αυτοί οι άνθρωποι να μας κάνουν όλους καταθλιπτικούς. Χθες ήρθε μια πελάτισα μου στο μαγαζί μου και μου άνοιξε τη καρδιά της και το αποτέλεσμα ήταν οτι έφυγε η στεναχώρια απο αυτήν και..ήρθε σε μένα!
Δεν μπορώ να ακούω πια στεναχώριες γιατί...στεναχωριέμαι... μου είναι αδύνατον να αποστασιωποιηθώ απο τα προβλήματα των άλλων όταν μου τα εξομολογούνται.
Αυτή η γυναίκα σπούδασε δυο παιδιά με τόσες δυσκολίες και τώρα αναγκάζονται να πάρουν τα διπλώματα τους και να ψάξουν για δουλειές σε ξένα μέρη ... να φύγουν απο τη πατρίδα τους...φοβερές καταστάσεις... δύσκολες αποφάσεις μα όταν υπάρχει θέμα επιβίωσης πλέον τα νέα παιδιά θα κάνουν τα πάντα. 
Ούτε το..ροζ συννεφάκι μου δεν βλέπω στο ...πάρκιν να το σκαρφαλώσω! Πάντα σας το λέω.. το θέμα δεν είναι οτι εγώ να είμαι καλά..έχω ότι ε΄χω τι με νοιάζει για τους άλλους.. Όχι φίλοι μου, να εύχεστε να είναι ο διπλανός σας καλά για να είστε κι εσείς γιατί η ζωή είναι μια ζωντανή αλυσσίδα και όλοι μας κρίκοι σ' αυτήν.
Μερικές φορές νομίζω οτι η μητέρα μου είναι καλά στο δικό της κόσμο όταν κάποιες στιγμές ξεχνά τα πάντα και με ρωτά δείχνοντας τον άνδρα μου:
- Ποιός είναι ο κύριος;
- Περαστικός μαμά, τον φιλοξένησα στην ..κρεβατοκάμαρα!!!

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή ατάκα για κλείσιμο... έχεις χιούμορ στα εύκολα και στα δύσκολα...

Όσα για τα άλλα, καλύτερα έξω παρά εδώ... για τους νεότερους είναι η καλύτερη λύση η ευρώπη... και εγώ αυτό λέω...

Μία καλημέρα είναι αυτή πές την και ας πέσει κάτω...

Καλημέρααααααααααααααα

anthivolon είπε...

Tί έπαθες βρε φιλενάδα; περαστικά σου!! Το κάψιμο κάψιμο αλλά και το γράψιμο στο blog γράψιμο, δεν το αποχωριζόμαστε εύκολα, έγινε τρόπος ζωής μας πια.
Εχεις την αγάπη μου!!
Σε φιλώ
Καλημέρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, φίλε μου αν μου έλειπε το χιούμορ σε πληροφορώ οτι δεν θα μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου.Η ζωή μου έχει αρκετές δυσκολίες μα έχω μια στάση ζωής που περνά μέσα απο αυτό για να μη παραδώσω τα ..όπλα στα χαστούκια της.Άλλωστε ο Θεός μου έδωσε πολλά που άλλοι δεν έχουν καν..ένα σύντροφο που ακουμπώ επάνω του και φίλους που με αγαπούν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, φιληνάδα τι τα ήθελα τα..καλαμαράκια! Έσκασε το λάδι και έπεσε στο χέρι μοτ την επάνω πλευρά της παλάμης μου και στο πρόσωπο. Ευτυχώς που έχω αντανακλαστικά πολύ γρήγορα και ένα φαρμακείο ΠΛΗΡΕΣ ( είναι μια απο τις μανίες μου!Σήμερα είμαι καλύτερα, χθες δεν μπορούσα να πιάσω και να πιέσω το ποντίκι.Όσο για τις αναρτήσεις..είναι ένας τρόπος για μένα να περνώ τις σκέψεις μου, να κάνω την αρχή της ημέρας μου ( για να μη πω όλη) ευχάριστη απο τη παρέα σας.Αυτό είναι για μένα τα μπλοκς σου το έχω ξαναπεί. Δεν κάνω διαλλέξεις εδώ και μαθήματα τέχνης και γνώσεων , κουβεντούλα με τους φίλους μου κάνω συνήθως με το καφέ στο χέρι όπως τώρα.Φιλάκια στον ανδρούλη σου.

Hfaistiwnas είπε...

Όσο δύσκολα να είναι για τους ανθρώπους γύρω μας, θα τους συμπαρασταθούμε, αλλά καλό είναι να μην μεταφέρουμε μην κάνουμε τις δυσκολίες αυτές δικές μας..
Όσο άνθρωπος και να είσαι, πρέπει να μπορείς να αντέχεις.. να προσπαθείς τουλάχιστο..
Καλημέρα!!!

Lila Xagorari είπε...

Δύσκολα τα πράγματα σήμερα και για τις επόμενες γενιές ακόμα πιο δύσκολα! Το χιούμορ βοηθά πολύ στις δύσκολες καταστάσεις, αλλά ακόμα πιο πολύ βοηθά ο καλός ο λόγος κι εσύ είσαι πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!

( fortounata) είπε...

έτσι είναι,πως να μην στενοχωριέσαι με όλα αυτά που γίνονται,και αγγίζουν όλους μας.φιλιά.

..αγγελόσκονη.. είπε...

το πιο δύσκολο για μένα είναι όταν οι γύρω μου έχουν προβλήματα!! τα δικά μου προβλήματα μπορω να τα αντέξω ή να τα παλέψω τουλάχιστον...των άλλων όμως; που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις μια κουβέντα συμπαράστασης,να χαρίσεις μια αγκαλιά που θα τους ανακουφίσει στιγμιαία αλλά το πρόβλημα τους θα είναι ακόμα εκεί...!!κι όσοι περισσότεροι έχουν πρόβλημα τόσο μεγαλύτερο το βάρος και για μένα...δυστυχώς έρχονται δύσκολοι καιροί και πρέπει όλοι να γίνουμε μια γροθιά για να αντέξουμε!!

ΥΓ ένα κόλπο που κάνω εγώ τον τελευταίο καιρό που "βουλιάζει το πλοίο"....μην σκέφτεστε το τί θα γίνει αύριο...μεθάυριο...όλα φαίνονται μαύρα!! σκεφτείτε μόνο το σήμερα...τί θα κάνετε τις επόμενες ώρες!!έτσι περνάει πιο εύκολα!! :)

φιλάκια !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου στα χρόνια αυτά γνώρισα τόσους ανθρώπους μέσα απο τη δουλειά μου, άνθρωποι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα και ζούσαν μια καλήζωή , απλή και όμορφη.Τώρα λοιπόν βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να διαλύονται..να χαλούν την γαλήνη τους καιστο σπίτι τουθς να μπαίνει η γκρίνια και η μιζέρια.Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανέχειας..Όταν έρχονται λογαριασμοί και υπάρχουν δάνεια όπως πολλές συγκεκριμένες περιπτώσεις που ξέρω τότε...τι να πεις και πως να παρηγορήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λίλα μου πιστεύω οτι τώρα οπι άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά όπως γίνεται με τους ...σεισμούς και τις απρόβλεπτες καταστροφές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, φίλη μου επιρρεάζομαι πολύ εύκολα ειδικά όταν είναι καλοί φίλοι...πελάτες, γείτονες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ..αγγελoσκονη.., έχουμε την ίδια σκέψη κι εγώ επιρρεάζομαι εύκολα και το σκέπτομαι όλη μέρα.Χθες αυτή η γυναίκα με έκανε να χάσω το κέφι μου, την ξέρω χρόνια , μια απο τις πιο καλές πελάτισες μου , έχει κάνει σε μένα αμέτρητες εικόνες και πίνακες για δώρα σε γάμους.

Hfaistiwnas είπε...

Δίκιο έχεις...

apinkdreamer είπε...

ogni volta che qualcuno ti dice una cosa negativa, 10 cose buone succedono a te!!!!
αχτιδουλα, η ευχη σου πραγματοποιηθηκε!!! σου εγραψα τα βασικα λογια της αναρτησης μου στα ιταλικα οπως ζητησες!!!

aspa είπε...

Καλημέρα,καλημέρα .Σε διαβάζω κάθε μέρα. .Πράγματι πολύ καλή συντροφιά,και στις καλές και στις γκρινιάρικες στιγμές σου,γι'αυτό μην ανησυχείς καθόλου.Πράγματι είμαστε στα χειρότερα μας σαν ¨Ελληνες αλλά πώς και γιατι έχω την εντύπωση πώς θα τα καταφέρουμε πάλι.Έχω εμπιστοσύνη στην γενιά που έρχεται .

ZouZouna είπε...

Γειά σου βρε φιλινάδα! Νάσαι καλά να αντέχεις και να χαμογελάς! Ετσι σε θέλω!

φιλια πολλά !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , σ' ευχαριστώ καλέ μου φίλε.Άρχισε πάλι ζέστη..πως είναι στη Καστοριά;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer , κοριτσάκι μου merci beaucou mille gracia σε έβαλα σε κόπο; αλλά τότε που ήμουνα εγώ μικρή μόνο τα Γαλλικά και τα Ιταλικά ήταν για τα ...καλά κορίτσια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ aspa φίλη μου καλως ήρθες και σ' ευχαριστώ πολύ που...με ανέχεσαι!Κι εγώ τό ίδιο λέω..όλα θα πάνε καλα΄στο τέλος..αρκεί να μάθουμε και να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτό το καιρό.Θα έρθουν καλύτερες μέρες στα σίγουρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα μου καιρό έχουμε να τα πούμε καλέ στα μέιλ μας.Είχα φιλοξενούμενη και δεν είχα τόσο χρόνο.

Μάγια είπε...

Έτσι είναι πράγματι. Κάποιοι μπορούν να κλείνουν τα μάτια και τη πόρτα της καρδιάς και να ζουν στο δικό τους κόσμο. Άλλοι πάλι χαίρονται με τις χαρές του άλλου και λυπούνται με τη στενοχώρια του.
Άσχετο αλλά εδώ γύρω βρήκα τη καλή μου Τζιρίτα Μαρία, και τη Μαριέλα που περιμένει ακόμα τα πρώτα μου έργα....τα οποία δε ξέρω πότε θα βρω χρόνο να κάνω....Όλοι οι καλοί εδώ λοιπόν!!!

Guardian Angel είπε...

Να μας λες ΚΑΛΗΜΕΡΑ κάθε μέρα γιατί αυτό μας λείπει. Μια ευχή από ψυχή και ένα χαμόγελο. Τότε μόνο ξέρεις ότι τον πόνο και τον καημό σου μπορεις να τον μοιράζεσαι και να τον απαλύνεις. Τα πράγματα είναι από δύσκολα έως τραγικά μερικές φορές αλλά οι άνθρωποι ποτέ δεν χάνονται...
Καλό απόγευμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια μου δώσε στη Τζιρίτα τα φιλάκια μου , τη Μαριέλλα δεν την ξέρω προσωπικά μα γνωρίζω το έργο της και εμαι σίγουρη οτι είναι σαν κι εκείνη.Είπαμε..φιλάκια στη Μαρία και απο το Δημήτρη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel, καλέ εγώ θα σας το λέω μέχρι να μου ..κλείσετε το μπλοκ!Δεν γλυτώνετε απο ένα ΄'οσο θα μπορώ να γράφω με τα χέρια μου..μετά ..θα βρω αλλο σύστημα..που θα πάει!

Leviathan είπε...

i ataka sto telos foveri!!!!! :) kalo sou vradi!!!! :)

Leviathan είπε...

kai perastika sou....filia!

Rena είπε...

Eχεις πάντα ένα τρόπο να τα ομορφαίνεις όλα γύρω σου και να μας κάνεις να νιώθουμε καλύτερα,εγώ τουλάχιστον πάντα νιώθω πιο αισιόδοξη όταν διαβάζω τη σελίδα σου και σε ευχαριστώ γι αυτό!

STELIOS PENTARVANIS είπε...

είναι τόσο ωραίο να τηγανίζεις καλαμαράκια γιαυτούς που αγαπάς. Περαστικά για το ατύχημα αυτά συμβαίνουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, φίλε μου το χιούμορ μου δεν το χάνω μη σκάτε..κανένα καλό παιχνίδι απο παζλ δεν ξες να μου πεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου καλημέρα, καλημέρα, πάλι ζεστούλα άρχισε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ the wrong man , η αλήθεια είναι οτι δεν τα πάω καλά με το ..τηγάνισμα και τα καλαμαράκια πετάγονται τα αφιλότιμα!

Irini είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα και από εμένα!
Περαστικά με το χεράκι σου το έχω πάθει και εγώ και σε καταλαβαίνω,όσο για την φίλη σου δυστυχώς αυτό το φαινόμενο το βλέπω πολύ συχνά με πολλούς γνωστούς μου.Τι να κάνουν τα παιδιά? Τι μέλλον να περιμένουν σε αυτήν την χώρα?
Να περνάς καλά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου δυστυχώς το βλέπουμε συνεχώς πλέον γύρω μας.