Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η ένωση φέρνει πάντα τη δύναμη και η σωστή κίνηση τη δικαίωση μας σαν άνθρωποι.

Σήμερα φίλοι μου για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι με την ένωση όλων μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Από χθες είμαι σε αναστάτωση με μια σελίδα ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ στο Face Book που με έκανε μαζί με τη κόρη μου να κινητοποιηθούμε και να κάνουμε αναφορά κάτι που δεν ήξερα είναι αλήθεια. 
Η σελίδα αυτή έκλεισε σχεδόν αμέσως σήμερα μετά από τη γενική αυτή κίνηση αναφοράς και χαίρομαι που συμμετείχα . Πρόκειται για εικόνες κατακρεουργησμού αδέσποτων ζώων από ανθρώπους με ξύλα στα χέρια και άλλους που δέχθηκαν τη κίνηση αυτή " Σκοτώστε τα αδέσποτα" σαν θετική και τόλμησαν να την αποδεχθούν. Οι εικόνες φοβερές, δεν άντεξα ούτε να τις δω , οι εκτελεστές γιατί περί αυτών πρόκειται ... ψυχιατρικές περιπτώσεις προφανώς έδειχναν στα αδύναμα πλάσματα την " υπεροχή " τους.
Να φανταστείτε ότι οι σελίδα αυτή ήταν ανοιχτή σε όλους και πολλά νέα άτομα μπορούσαν να δουν τις φοβερές, φρικτές εικόνες. Βέβαια αναγνωρίζω ότι πολλοί τους έλουσαν με ότι τους χρειάζονταν  μα το θέμα είναι ΕΜΕΊΣ να μην επιτρέπουμε τέτοιες σελίδες να μπαίνουν στη ζωή μας.
Όπως είπα  και εκεί η στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, στα ζώα και στο περιβάλλον δείχνει την αγωγή και το χαρακτήρα μας. Αδυνατώ να πιστέψω οτι μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι ...άνθρωποι; αρνούμαι να τους ονομάσω έτσι, αρνούμαι ακόμα και να λερώσω την αναρτηση μου με την αναφορά τους..
Φίλοι μου.. αυτά τα πλάσματα εξαρτώνται απο μας, εμείς τα κάναμε αδέσποτα.. σκεφτέίτε τα σαν μια υποχρέωση μας να τα συντηρούμε έστω. 
Δυστυχώς δεν περιμένω απο το κράτος αυτό που όφειλε να κάνει, περιμένω όμως απο τα νέα πια παιδιά που μεγαλώνουν τώρα να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και άνθρωποι που δεν θα εξακολουθούν να διατηρούν αυτό το πρόβλημα παίρνοντας ζώα που δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν για πολλούς λόγους. 
Έξω απο το εργαστήρι μου υπάρχει πάντα ένα κουτί με νερό για τα περαστικά αδέσποτα και ένα άλλο για όσα φαγητά μου περισεύουν  και χαίρομαι αφάνταστα όταν το βλέπω σε λίγες ώρες άδειο. Όταν δεν έχω φαγητά , βάζω λίγες κροκέτες που αγοράζω γι' αυτό το λόγο.Όσοι καπνίζουν ας σκεφτούν οτι πλέον δυο πακέτα τσιγάρα κοστίζουν όσο λίγα κιλά τροφή κοινής μάρκας για να κάνετε ένα  ζωάκι να χορτάσει τη πείνα του για πολλές μέρες .
Όμως αν δεν συμφωνείτε με όλα αυτά τουλάχιστον σας παρακαλώ μη κάνετε κακό εκεί που δεν μπορείτε να κάνετε το καλό.
Πονά όπως πονά ένας άνθρωπος , αιμοραγεί το ίδιο , υπάρχει όμως μια διαφορά .. δεν μπορεί να σας το πει και δεν μπορεί να σας εκδικηθεί παρά μόνο να φύγει μακριά σας γλύφοντας τις πληγές του στο σώμα και παίρνοντας απο σας μόνο μια φρικτή ανάμνηση .
Επιτρέψτε μου να σας βάλω μια σημερινή φωτογραφία της δικής μου Κλώντης με το εγγόνι μου που ενώ εκείνο της τραβούσε τα μουστάκια  με δύναμη που δεν ελέγχει σαν μωρό η Κλώντη του έγλυφε το χέρι χωρίς να το δαγκώσει ενώ μπορούσε. Αυτό λοιπόν είναι το ζώο....


Η αγάπη μου για τα ζώα γνωστή μα πιστέψτε με μεγαλύτερη είναι η έννοια μου για σωστούς αυριανούς ανθρώπους που θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο βασισμένο σε αγάπη και θέληση για κάτι νέο , πιο κοντά στη φύση μας και στη καρδιά μας.

13 σχόλια:

( fortounata) είπε...

άλλο τι θα δούν τα μάτια μας!!μα δεν έχουν συνείδηση αυτοί που θέλουν να λέγονται άνθρωποι;για όνομα του θεού!
μπράβο σε σας και σ'αυτούς που κινήθηκαν για να κλείσει η σελίδα.φιλιά.

...irida... είπε...

Μπραβο κοριτσια για την ευαισθησια σας.και την γρηγορη..κινηση σας...αλλα σκοπος δεν ειναι να μην βλεπουμε...τα αισχη ...αλλα η τιμωρια αυτων ...που τα διαπραττουν....που εγω δεν τους θεωρω...ανθρωπους...αλλα ...τερατα...οποιος δεν αγαπα τα ζωα...δεν μπορει να αγαπησει ...ουτε τους ..ανθρωπους....και ο καθενας μας ας κοιταξει διπλα του να δει τι εννοω......παντα ...ειχα ζωα στο σπιτι μου....και ολα....ερχοταν...μονα τους...τα παιδια μου ...ετσι μεγαλωσαν....το φαι που περισσευει ...γιατι να παει στα σκουπιδια....μια ψυχουλα εκει εξω πειναει..διψαει..αν...δεν μαθουν αυτο...πως θα μαθουν να βοηθουν...να συμπαραστεκονται ...στον ...συνανθρωπο...τους.....ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ αυτο σε μαθαινουν....πως να μοιραζεσαι...και πως να δινεις χωρις να περιμενεις ...ανταποκριση...κι ομως...ΑΥΤΑ ακομη και αν ...τα πονεσεις....δεν σε δαγκωνουν.....αντιθετα με τους ανθρωπους...........................................................

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη , φίλη μου δεν μπορείς να φανταστείς τι σκηνές φρίκης ήτανε αυτές..αδύνατον να τις φανταστείς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irida,δεν ήξερα το τρόπο της αναφοράς ,ήρθε όμως η κόρη μου και μου έδειξε. Μέσα σε λίγη ώρα πάτησαν αναφορά σχεδόν 900 άτομα!!!Δεν πετώ ποτέ φαγητό φίλη μου, το θεωρώ προσβολή στο Θεό που μου το δίνει.

Rena είπε...

Υπάρχει πολύ κακία στο κόσμο μας αυτό είναι αλήθεια γι αυτό πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να μη τη φοβόμαστε αλλά να την εξαφανίσουμε πολύ σωστά πράξατε μπράβο σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου πρέπει όταν βλέπουμε τέτοιες σελίδες να αντιδρούμε καιόχι παθητικά να αποφέυγουμε να τις βλέπουμε.

Hfaistiwnas είπε...

Καλά έκαναν και τους έκλεισαν!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπράβο που καταφέρατε και κλείσατε την σελίδα της ντροπής!
Αποκλείεται αυτά τα άτομα που βασανίζουν ζώα να είναι άνθρωποι, κάπως αλλιώς έπρεπε να λέγονταν.
Και η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική!!

καλημέρα είπε...

Αχτίδα μου,
απαραδεκτοι, κομπλεξικοί, αναίσθητοι. Ό,τι και να πω λίγο είναι. Ότι τοσο γρηγορα αντεδρασαν τόσοι ανθρωποι ειναι πολύ ενθαρρυντικό. Μπραβο σας!

kiki είπε...

Όντως όταν ενωνόμαστε πετυχαίνουμε πολλά. Χαίρομαι που έκλεισε η σελίδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να κακοποιούν ζώα. Ειλικρινά...

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΧΤΙΔΑ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΥΓΝΩΜΩΣΥΝΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ

Μάγια είπε...

Ε!Λοιπόν ναι!Τα γαϊδούρια τελικά δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση. Βλέπουμε όλοι καθημερινά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα τους στο FB έκλεισε.
Μέσω της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βρέθηκαν οι δημιουργοί και τα στοιχεία τους.Εκεί ήταν που έφριξα περισσότερο...μία 16χρονη κοπέλα από τον Ευοσμο και ο γιος ενός αντιδημάρχου περιοχης Θεσ/νίκης.Φανταστείτε στον Δήμο εκείνο ποια θα είναι η μεταχείρηση των ζώων!!!!!!
Δεν μου αρκεί που έκλεισε η σελίδα....με το να κλείσει και να μην το βλέπω δεν σημαίνει πως δεν γίνεται!!!!!Θα ήθελα να μάθω πως οδηγηθηκαν στη δικαιοσύνη και υπήρξαν ποινές.Μόνο έτσι ΙΣΩΣ κάποιοι το σκεφτούν και δεύτερη φορά προτού κάνουν το οτιδήποτε σε αδύναμα πλάσματα!

Φιλικά
Βίκυ(deedee's sister)