Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μπαίνουμε πια στη καρδιά του καλοκαιριού..

Μια φοβερά ζεστή μέρα φίλοι μου σήμερα ,ο Ιούλης κοντεύει στη μέση του να πάει κι εγώ φέτος το πήρα πιο ελαφριά το γεγονός οτι θα το περάσω αυτό το καλοκαίρι σπίτι ! 
Πέρσι αν θυμάστε ήμουν όλο γκρίνια και αχ! βαχ! φέτος μερικά πράγματα για μένα πήραν μεγαλύτερη αξία απο το να είμαι σε μια ακρογιαλιά. Υγεία να έχουμε και καλή διάθεση να περνάμε τα δύσκολα.
Έτσι σας επισκέπτομαι στα μπλοκόσπιτα σας όσοι δεν φύγατε δηλαδή , λίγη παρεούλα, καμμιά μικρή εκδρομούλα εδώ κι εκεί και περιμένω το Σεπτέμβρη που θα πάω για 4 μέρες στη Κρήτη να παραβρεθώ σε γάμο.
Μετά βέβαια έχω και τη βάπτιση του εγγονού μου.Μιας και τον ανέφερα, το πρωί πήγα να δω τα εγγόνια μου, τα χάρηκα και τα τρία, τους έκανα αγκαλίτσα και η μέρα μου φωτίστηκε μα το πιο λαμπρό ήλιο .


Ο μικρός Δημητράκης ζεσταίνεται... ο Πόκο φλερτάρει  αδίκως τη Κλώντη... η Ιωάννα λίγο καλύτερα προσπαθεί να μη κουράζεται... η εγγονή μου  δοκιμάζει ρούχα στο καθρέπτη και τα τακούνια της μαμάς.... ο  Πασχάλης  μασουλάει τα λουκανοπιτάκια που του έφερε ο παππούς του  ..Ζωή φίλοι μου.. όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχει ζωή.




Νάτος πια στη περπατούρα προσπαθεί να κατακτήσει το δωμάτιο , του χρόνου δεν θα μπορούν να το μαζέψουν!
Και ο παππούς γίνεται ξανά παιδί και παίζει με το μικρό που πια τον αναγνωρίζει και γυρίζει στο όνομα του.




Αυτά μου φθάνουν φίλοι μου για να μη σκέπτομαι οτι φέτος θα την περάσω πάλι σπίτι.. μόνο υγεία θέλω για όσους αγαπώ και είμαι ευχαριστημένη.
Τα βράδια , στο μικρό μπαλκόνι μας με το Laptop  και τον Δημήτρη μου παρεούλα χαιρόμαστε τη κληματαριά μας που πια γέμισε  με τσαμπιά.
Οφείλω να πω και για το κοριτσάκι μιας φίλης μου την Ελισάβετ που σήμερα έμαθε οτι πέρασε στη Φυσικομαθηματική Θεσσαλονίκης και χάρηκα όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε γιατί υπάρχουν κάποια παιδιά που διαβάζουν και μοχθούν χωρίς μεγάλη βοήθεια και με το κόπο των γονιών τους που δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες .Είναι αυτοί οι αφανείς ήρωες , οι απλοί άνθρωποι που αγωνιούν κάθε μέρα για το αύριο . 
Η χαρά τους χαρά μου .. είναι σαν να πέρασε η δική μου κόρη!  Μπράβο Ελισάβετ , σε θυμάμαι μικρό παιδάκι στη πολυκατοικία όταν ήρθατε με τα κοτσιδάκια και το τσιμπιδάκι στα μαλλιά. Σε θυμάμαι κοπελίτσα όταν φύγατε.... σου εύχομαι να κατακτήσεις το αύριο χωρίς όμως να ξεχάσεις το χθές παιδί μου .

31 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τι γλυκό μωρό!!!
Και εδώ σήμερα αφόρητη η ζέστη! :)

Rena είπε...

Υγεία πάνω από όλα Αχτίδα κι εγώ αυτό σκέφτομαι γιατί με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου τρελαίνομαι στην ιδέα μιας αρρώστιας ή ενός ατυχήματος!
Καλό ζεστό βράδυ!

Irini είπε...

Αχτίδα μου ο εγγονός σου είναι σκέτη γλύκα το καλό μου! Εύχομαι γρήγορα να αφήσεις πίσω σου ότι άσχημο και να κοιτάς το μπροστά με χαρά.
Καλό βράδυ!

Πόπη είπε...

Όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχει ζωή...
Όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...

Κούκλος ο Δημητράκης, να τους χαίρεσαι όλους Αχτίδα μου και να καμαρώνεις γιατί μια χαρά τα κατάφερες στη ζωή σου...

Φιλάκια - καληνύχτα!

Demi είπε...

οι φωτογραφίες ειναι εκπληκτικες!!! καιο μικρούλης ειναι ενα κουκλι!!!!υγεια να έχετε και να περνάτε όσο πιο όμορφα γίνεται για εσας και την οικογενειά σας!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικούλια... υγεία πάνω από όλα και με τέτοιες εξορμήσεις θα χαρείς και το καλοκαίρι...

Evie είπε...

Δεν πειράζει όπως λες, υγεία να υπάρχει κι οι εκδρομές θα σε αναζωογονούν. Το μικρούλι σας δεν ξέρω σε ποιον μοιάζει αλλά είναι ένα κουκλάκι. Τα δε ζωάκια άστα... Βλέπω ότι περνάς ωραία και σας χαίρομαι. Είναι δυνατόν να μην βρίσκεις καλή παρέα Αχτίδα μου όταν είσαστε καλοί, απλοί άνθρωποι, γεμάτοι ζεστασιά. Για αυτό ποτέ δεν θα σου λείψουν οι καλές συντροφιές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μη τα συζητάς..στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και η υγρασία που τη κάνει ακόμα πιο δύσκολη. Όμως ..θα το διασκεδάσουμε και αυτό! Καλή σου μέρα φίλε μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου αυτό το καιρό το ένοιωσα έντονα αυτό, απο τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί μια κατάσταση ν' αλλάξει απο ένα θέμα υγείας.Γι' αυτό να παρακαλάμε μόνο γι' αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου η.. χαζογιαγιά δέχεται κάθε κοπλιμάν για τα εγγόνια της !Είναι χαμογελαστο μωρό και ποζάρει στο φακό ( σαν τη γιαγιά του)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου σε επιθύμησα! Τι κάνει το υπέροχο σπιτάκι σου, ο ανδρούλης και η κορούλα σου, κράτα μου θέση στο μπαλκονάκι για τον απογευματινό καφέ και ..ένα γλυκάκι απο εκείνα δεν θα έλεγα όχι! ! !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο η ζωή μου φίλη μου, απλή , καθημερινή, με ελπίδα για ηρεμία χωρίς απρόβλεπτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, φίλε μου οι γύρω μου άνθρωποι να είναι καλά πίστεψε με..όσο για μένα ε! τώρα πια όλο και κάτι με πονά..τι να γίνει, λόγω υγρασία σηκώνομαι μερικές φορές και έιμαι σαν ανάποδο Σίγμα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Evie , τα ζωάκια μας είναι κομμάτι της ζωής και της οικογένειας μας φίλη μου.Τα εγγόνια μου γεννήθηκαν με ένα ζώο δίπλα τους το ίδιο οπως και τα παιδιά μας.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ.ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΚΟΥΚΛΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ
ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΗ.ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΣΤΡΑΤΑ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ!!!

BUTTERFLY είπε...

Τι κουκλι ειναι αυτο Παναγια μου!!!!! Να του φας τα μαγουλακια!Αχχ!
Κι εγω εχω το Σεπτεμβρη γαμο στην Κρητη! Λες να βρεθουμε κι οι δυο στον ιδιο γαμο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Θανασης , εσύ κάνε μπάνιο κάθε μέρα φίλε μου! Τι κάνει η παρέα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πεις ΠΟΤΕ!!!,κοριτσάκι μου καλό, μου χάρισες 3 αγγελάκια, να δούμε πως θα περάσει ο μπαμπάς σου το απόγευμα που θα τα πάει στη θάλασσα, ετοιμάζει καλαμπόκια βραστά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, θα είμαι σε γάμο στις 4 μέρα Παρασκευή θα γίνει μα θα πάω απο Τετάρτη στη Σητέια και μετά έχουμε γλέντι στο Βάι με ειδική άδεια παρακαλώ!!!Εσύ πότε θα πας;

Νίκη είπε...

Αχου τοοοοοοο αυτο ειναι το νινί που θα βαπτισουμε?? πωπω μουτράκιιιιιι για ζουλιγμα ολοταχως... κατι τετοια μωρακια μου θυμίζουν τις κορες μου που εφτανε το μεσημερι και ακομα παιζαμε στο διπλό κρεβάτι!! δεν τα χορτενω... Να τον χαίρεστε Αχτίδα μου... Να ναι γερό και τυχερό...

ΚΑλό καλοκαίρι!!

Leviathan είπε...

kalispera! ti gliko moraki einai auto!!! pada gero na einai!!! filia kai kalo apogeuma!! :)

Skouliki είπε...

να σου ζησει !!!!!!!!!

κατα τα αλλα ν α περασουμε ολοι καλα το καλοκαιρι
εγω αυγουστο θα λειπω
φιλια :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη αυτός είναι που θα του κένεις τα ..παπουτσάκια, πιστεύω να μη το ξέχασες καλέεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan,φίλε μου6 καλώς ήρθες, γνωριτήκαμε απο κοντά στη έκθεση βθβλίου στης Τζιρίτα μα ντράπηκα να σου δώσω το χέρι και να σου πω: γειά..είμαι η Αχτίδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Skouliki , καλώς την , καλό καλοκαίρι να σου ευχηθώ .Αυγουστο θα πας; υπέροχος μήνας, καλά να περάσεις φίλη μου.

Ελευθερία είπε...

Εγώ αχτίδα μου θα μείνω στις φωτογραφίες....
Τι φοβερή φάτσα είναι αυτή???
Τρελα το μωράκι και το σκυλα΄κι όμως δεν παέι πίσω....
Φιλιά !!

ElenaG είπε...

Τέρμα! Δηλώνω ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ!!!
Με ένα Δημητράκη...
το μικρό φυσικά γιατί ο μεγάλος είναι κρατημένος!


ΥΓ
Αν δεν πήρες κανένα mail πάρε με τηλ
όταν έχεις χρόνο.

Μάγια είπε...

Να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Υγεία να έχουμε μόνο γιατί μόνο αυτή μας δίνει και όλα τα υπόλοιπα. Κρήτη που ακριβώς εχεις γάμο; Εγώ είμαι Ρέθυμνο

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG σε πήρα τηλέφωνο φιληνάδα μα ...που στο καλό ήσουνα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια μου καλώς ήρθες στη παρέα.Απο ότο κατάλαβα είσαι απο τη αγαπημένη Κρήτη, σήμερα μιλούσα στο τηλέφωνο με την αγαπημένη μου Λία στη Σητεία .Εκεί θα πάω καλή μου, είμαι καλεσμένη σε γάμο, μακάρι να μπορούσα να μείνω πολύ, λατρεύω τη Κρήτη... μα με τη μητέρα μου έχω πρόβλημα που να την αφήσω οπότε..4 μέρες είναι αρκετές και μία απο τη ... σημαία!!!