Σάββατο 12 Ιουνίου 2010



Ένα ΣΚ ζεστό μπροστά μας κι εγώ ετοιμάζομαι αύριο για να παραβρεθώ σε βάπτιση στη Καβάλα και χαίρομαι γι' αυτό. Όμως επιρρεασμένη απο μια διένεξη που έγινε στο μπλοκ μου χθες απο μια Ανώνυμη με κάνει να φιλοσοφήσω λιγάκι και να σας γίνω λίγο κουραστική ίσως μιλώντας και δυο συναισθήματα βασικά στη ζωή μας ..Αγάπη και Κακία.
Αρχίζω απο το δεύτερο γιατί το βλέπω όλο και πιο πολύ σε ανώνυμα σχόλια και πιστέψτε με λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό.
Τι είναι φίλοι μου αυτό που μας κάνει εμάς τους ανθρώπους να γινόμαστε το αγκάθι που θα πληγώσει κάποιον άλλον , που θα τον κάνει να στεναχωρεθεί, να αναρρωτηθεί και να κλάψει ίσως.
Τι είναι αυτό που βγαίνει μέσα απο το πιό όμορφο πράγμα που έφτιαξε ο Θεός , την ανθρώπινη ψυχή, που να μας κάνει να θέλουμε ο διπλανός μας να μη χαίρεται αυτό που έχει αλλά να είναι δυστυχισμένος σαν κι εμάς.Γιατί πιστεύω ακράδαντα οτι η κακία έχει για κατοικία τη δυστυχία και την απαγοήτευση της δικής μας αποτυχίας.
Δεν είμαι ψυχολόγος, δεν διάβασα βιβλία ψυχολογίας παρά μόνο εκείνα που είχαν σχέση με ψυχολογία χρωμάτων στη ζωγραφική και έτσι δεν θέλω να κάνω την έξυπνη . Λέω απλά αυτά που νοιώθω μέσα μου, τα συμπεράσματα μου απο το διάβα της ζωής μου και απο όσα συνάντησα σε αυτό. Ναί, συνάντησα τη κακία, αντάμωσα τη ζήλια, πληγώθηκα με την αχαριστία, κονταροχτυπήθηκα με την εκδίκηση μα μέσα μου είχα κάτι που με έβγαζε πάντα ακέραια και αλώβητη..το άλλο συναίσθημα ..την Αγάπη. Ο θυμός μου και τα ανθρώπινα μειονεκτικά συναισθήματα της φύσης μου κρατούν σε μένα ελάχιστο χρόνο γιατί δεν μπορώ τη φθορά της ψυχής μου και γιατί εκείνες τις στιγμές δεν είμαι ευτυχισμένη κι εγώ είμαι απαιτητική απο τη ζωή μου φίλοι μου , θέλω να είμαι ευτυχισμένη . Έρχομαι λοιπόν στην Αγάπη και την τοποθετώ παντού , στη μητρική υπόσταση της, στη συζυγική, στη φιλία, στη γειτονία, στον έρωτα και στα δύσκολα ...στον εχθρό μας. Όμως τι είναι άραγε αυτό που μας κάνει να τοποθετούμε τη ταμπέλα "εχθρός" σε έναν άλλο άνθρωπο; το σκεφθήκατε; τι άλλο απο τη κακία. Αν αγαπάτε κάτι του συγχωρείτε τα πάντα ακόμα και τις αποτυχίες, αν αγαπάτε κάθε σας βήμα στη ζωή θα είστε ικανοποιημένοι ακόμα και απο τα λάνθασμένα βήματα σας σε αυτή.
Πιστέυετε οτι δεν υπήρξαν άνθρωποι στη ζωή μου που με ..έβγαλαν απο τα ρούχα μου; Πολλοί..μα ο θυμός μου και το στόμα μου συγκρατήθηκαν και όποτε ( σπανιότατα) ξέφυγα στιγμιαία την επόμενη στιγμή το μετάνοιωσα και ζήτησα συγνώμη απο το Θεό και απο την ίδια μου τη ψυχή.
Τώρα απευθύνομαι σε αυτούς που κατα καιρούς με το τίτλο " Ανώνυμη" με τα σχόλια τους προσπαθούν να με μειώσουν και να με πληγώσουν... Δεν καταφέρνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί και τα δύο αυτά πηγάζουν απο μέσα μας κι εγώ έχω κλείσει τη πόρτα σε κάτι τέτοια.
Οι φίλες μου έγιναν φίλες μου γιατί πρώτα τις εκτιμώ και μετά τις βάζω δίπλα μου και πληγώνομαι μόνο απο αυτές και απο τίποτε άλλο. Θα ήθελα να πω ακόμα οτι λυπάμαι αφάνταστα όταν συναντώ στο δρόμο μου τέτοιες ψυχές γιατί ενδόμυχα καταλαβαίνω οτι είναι μέσα τους δυστυχισμένες και ανικανοποίητες γιατί φίλοι μου ...όπου υπάρχει Αγάπη δεν φυτρώνει κανένα άλλο ζιζάνιο και στη δική μου ψυχή ζιζάνια δεν έχουν θέση.
Σχεδόν κάθε μέρα σας ανοίγω το κόσμο μου, ανοίγω το μπλοκόσπιτο μου και σας μιλώ με το καφέ στο χέρι( ή με τη βραδινή μου σαλάτα...!χι! χι!) , μη με κρίνετε, καθίστε δίπλα μου ή απλά κλείστε τη πόρτα πίσω σας, το μπλοκόσπιτο μου δεν έχει θέση για τέτοιες φίλες γιατί είναι ..πιασμένο απο αληθινές. Σας εύχομαι καλό ΣΚ και σας υπόσχομαι οτι το δικό μου θα είναι σίγουρα καλό γιατί θα είμαι με ανθρώπους που αγαπώ , εκτιμώ και σέβομαι πάνω απ' όλα.. Καβάλα και Ξάνθη ..σας έρχομαι!

40 σχόλια:

anthivolon είπε...

Αχτιδούλα μου καλή, φτιάξε βαλίτσες, ονειρέψου τις όμορφες στιγμές που θα περάσεις κοντά σ΄αυτούς που αγαπάς και σ'αγαπούν και άσε όλους αυτούς τους "μίζερους" να παλεύουν να βγουν από τη μιζέρια τους, γιατί πίστεψέ με παλεύουν να απαλλαγούν απ'αυτήν αλλά δεν τα καταφέρνουν γιατί δεν αγαπήθηκαν ποτέ και συνεπώς δεν μπορούν και να αγαπήσουν!! Καλά να περάσετε!!!
Φιλάκι πολλά!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Mη στέκεσαι σε σαχλούς που μιλάνε για να πουν έτσι μια σαχλαμάρα.
Οποιος έχει συναισθηματικά ελλείμματα
μόνο χολή εκτοξεύει.

Να περάσετε καλά!

αντωνης είπε...

Για μενα μια ειναι η λυση για να μην εχεις τετοια, κλεισε τα ανωνυμα σχολια.
(και για οποιες φιλες γραφουν χωρις νικ, αλλά βαζουν το ονομα τους στο τελος του σχολιου τους, τους λεμε και φτιαχνουν ενα νικ)

Δωσε μια μεγαλη αγκαλια απο μενα αυριο στην παρεα απο την Καβαλα.

Φιλιά, καλο ΣΚ!
:)

Hfaistiwnas είπε...

Ας αφήσουμε την κακία, από κάπου πηγάζει και αυτή..
Ας συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει, στα όμορφα και φυσικά στην αγάπη..

pinelopi είπε...

Αχτίδα,προχώρα ακάθεκτη!!!Τα παράσιτα δεν επιζούν όταν δεν βρίσκουν ξενιστή..

Margo είπε...

Όλα αυτά που εξομολογήσαι φαίνονται αχτιδούλα μας, είσαι άνθρωπος της αγάπης και της αλήθειας. Δε κρύβεσαι γιατί δεν έχεις τίποτε να κρύψεις. Το "ανώνυμος" είναι δειλία, ψέμα.. ακόμη κι αν έχω κάτι μαζί σου, λέμε τώρα, να έχω το θάρρος να στο πω στα ίσα.
Να είσαι πάντα καλά εσύ και η όμορφη οικογένειά σου.. να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο εύχομαι:-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, δεν το έκανα απο παράπονο , είπα όσα είπα απλά για να μη κάνουν το κόπο να με παρακολουθούν άνθρωποι που δεν με θέλουν. Κρατώ απο σένα την δικριτική και φιλική παρουσία σου, την υπόσχεση σου για ..χταποδάκι και γαρίδες στο σπίτι μου και το βραχιολάκι σου που έγινε το αγαπημένο μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, καλή μου φίλη χαίρομαι που όλο αυτό το καιρό που είμαι στα μπλοκς γνώρισα όμορφα άτομα με ιδανικά και καλά αισθήματα όπως εσύ που με ταξιδεύεις με τα γραπτά σου σε διηγήσεις και αναμνήσεις πολλές φορές δικών μου οικογενειακών στιγμών.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ αντωνη μου θα μπορούσα να σβύσω τα σχόλια τους απο τη πρώτη στιγμή μα η ..αδιαφορία μου είναι η απάντηση μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas καλέ μου νεαρέ φίλε κρατήσου μακριά απο τέτοια αισθήματα που περιγράφω και κράτα μέσα σου μόνο τα καλά όσο κιαν σε δυσκολέψει η ζωή.Να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει καλυτυερο συναίσθημα απο την ηρεμία της ψυχής όταν είναι γεμάτη από αγάπη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pinelopi μου μη σκας..δεν χαμπαριάζω απλά δηλώνω οτι η ..πόρτα μου είναι κλειστή για κακίες και ανοιχτή για φιλίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Margo , ευχαριστώ γλυκιά μου, μόλις γύρισα απο τη λαική και ο άνδρας μου ..μαγειρεύει και είπα να δω τι κάνετε στο διαδύκτιο. Σου εύχομαι καλό ΣΚ.

( fortounata) είπε...

Aχτίδα μου,καλά έκανες και αδιαφόρησες,δεν χρειάζεται να σκας για κάτι τέτοιες-ους.καλό σκ.

b|a|s|n\i/a είπε...

το θέμα είναι τόσο απλό όσο απλοϊκά μας το μάθανε στο δημοτικό. όποιος κοροϊδεύει τον άλλον κοροϊδεύει τον εαυτό του. τόσο απλά. ;))
και ο κάθε ανώνυμος/η που γυρνά από εδώ και από εκεί και πετά όλο και κάποια χαζομάρα πρωτίστως χάνει τον δικό του χρόνο από το να κάνει άλλα πράγματα που έχουν αξία. και μόνο η αναφορά σε αυτόν/ήν του δίνεις αξία που ούτε καν έχει.
ένα πανέμορφο σουκού να έχεις αχτίδα μου. δροσερό χαμογελαστό και αγαπημένο. φιλιά πολλά!

Asteri (Maria) είπε...

Καλέ γλυκειά μου αχτιδούλα, γράψτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι χαχαχαχαχαχαχα και πήγαινε εσύ να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!
Φιλούμπες!

Rena είπε...

Αχτίδα μου μην αφήνεις κανέναν να σε στεναχωρεί συνέχισε όπως μόνο εσύ ξέρεις για όλους εμάς που σε αγαπήσαμε γι αυτό που είσαι και για τίποτ' άλλο.
Κι εγώ το καφεδάκι μου μαζί σας το πίνω ακόμα και όταν δεν προλαβαίνω να γράψω κάτι, εσάς διαβάζω, τους μπλοκοφίλους μου, αντί για πρωινή εφημερίδα!

Πόπη είπε...

Τζάμπα χαλάς το σάλιο σου... μην ασχολείσαι με τους κακοπροαίρετους...
μη χαλιέσαι... απλά προσπέρασέ τους...
και συνέχισε έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις...
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!!!
Καλοφωτισμένο το μωράκι στη βάπτιση του οποίου θα παρευρεθείτε!!!
Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

την καλύτερη αντίδραση έχεις,
φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, φίλη μου υπάρχουν και τέτοια ...στη γειτονιά μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a , μακάρι όλοι να είχαν τη ψυχούλα σου φίλε μου, επίσης καλέ μου να περάσεις όπως σε ευχαριστεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri εγώ πάντως τραγουδάω σήμερα το σχετικό τραγουδάκι: σ' όποιον αρέσουμε στους άλλους δεν θα μπορέσουμε....!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, μπράβο βρε φιληνάδα..με είπες και εφημερίδα!Καλόοοο! Κι εγώ το ίδιο κάνω πάντως.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου σου έρχομαι, με το σχεδιάγραμμα στο χέρι και το κινητό σίγουρα θα βρεθούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kihli, σ' ευχαριστώ φίλη μου!Σου εύχομαι καλό ΣΚ να περάσεις.

καλημέρα είπε...

Αχτίδα,
τωρα ειδα τι εγραψε η Ανώνυμη, καλά υπαρχουν πολλά κόμπλεξ και πολλοί ανθρωποι ελλειματικοί, τι να πεις... Ασε την κακία με την κακία, εσύ δεν εχεις καμία δουλεια με αυτούς τους ανθρώπους, ποιος ξερει τι προβλήματα εχουν και τα βγαζουν όπου ναναι.
Με το χαμόγελο, τη δύναμη και το τσαγανό σου, με τους φίλους και τους αγαπημενους σου να είσαι καλά και εκεί που θα είστε να περασετε ακόμη καλύτερα!

καλημέρα είπε...

χα, χα, χα, τωρα το συνειδητοποίησα, κι εγω ανώνυμη την είπα, όπως η φίλη σου που της απαντησε. Λες εμείς οι γυναίκες να παραείμαστε αυστηρες με το φύλο μας; Μπορεί ναναι κι αντρας, βεβαια. Παντως ό,τι και ναναι, είναι ανθρωπος αγενής, αυτό σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

Η κακία
Συνήθως πηγάζει από μια μεγάλη ανασφάλεια: με άλλα λόγια, ένας κακός δεν είναι ποτέ μόνο κακός αλλά και βαθύτατα κομπλεξικός αφού προσπαθεί να ανεβάσει τον εαυτό του «γκρεμίζοντας» τους άλλους

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Η κακία
Συνήθως πηγάζει από μια μεγάλη ανασφάλεια: με άλλα λόγια, ένας κακός δεν είναι ποτέ μόνο κακός αλλά και βαθύτατα κομπλεξικός αφού προσπαθεί να ανεβάσει τον εαυτό του «γκρεμίζοντας» τους άλλους

12 Ιουνίου 2010 8:20 μ.μ.
Το προηγούμενο σχόλιο το πηρέ σαν ανώνυμη γι αυτό σου το ξαναστέλνω

Αννα είπε...

Aχτιδουλα μου τι κανεις;Καλα κανεις και αδιαφορεις..Και εγω αυτες τις μερες δεχτηκα μια επιθεση κατα καποιο τροπο, ξερεις την περιπτωση γιατι σχολιασες και σε ευχαριστω...Δεν ηταν ακριβως το ιδιο με σενα αλλα με ενοχλησε και εμενα πολυ.Οχι η διαφορετικη αποψη αλλα η προσωπικη επιθεση με χαρακτηρισμους "ηλιθια δασκαλα" κτλ.
Αλλα δεν ασχολουμαι απλα...Ετσι και αλλιως εκεινη δεν εχει ζησει αυτο που νιωθω εγω με τα παιδια...αρα εκεινη ειναι η χαμενη.
Κοιτα να περασεις ομορφα εεε;;;
Φιλακια πολλα

Μαρια είπε...

Kalhspera Axtida ...Ξαναχτυπησε βλεπω ο ιος ...αλλα πηρε το μαθημα του απο τις φιλες σου ...Μα γιατι τοσο κακια ?Ανεξηγητο .Να περασεις καλα στην Καβαλα ..

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kαλησπέρα , καλά να περάσεις
το ΣΚ εκεί που πας ,
και μην δίνεις σημασία σε πικρόχολους ανθρώπους ,
γράφτους στα παλιά σου τα παπούτσια,
ξέρω , είναι δύσκολο ,
σε στενοχωρούν άδικα ,
αλλά να είσαι σίγουρη,
ότι αυτό που μένει τελικά από τους όποιους τιποτένιους ανώνυμους σχολιαστές είναι ένα μεγάλο κακιασμένο τίποτα ,
ενώ από σένα
και από την επίσκεψη στην σελίδα σου εκείνο που μένει σε όλους τους φιλικούς επισκέπτες σου,
είναι η γλυκιά γεύση
που αφήνουν οι κουβέντες σου ,
η καλοσύνη σου και φυσικά η ανεξάντλητη θετική σου ενέργεια !!
Να σαι πάντα καλά Αχτίδα, να φωτίζεις το διαδίκτυο

Evie είπε...

Καλή διασκέδαση να έχετε. Πες στο δρομάκι ότι ευχαριστήθηκα που είναι τυχερή για το χωριο της και το ωραίο σπίτι της, μακάρι να καταγόμουν κι εγώ από κάποιο χωριό.
Όπως κάθε γειτονιά έχει τις κουτοπόνηρες, φαρμακόγλωσσες γυναικούλες της, με τα κουτσομπολιά τους, τον μόχθο τους έτσι είναι και στο διαδίκτυο? Μου είναι απίστευτο αυτά που διαβάζω όχι μόνο στο δικό σου αρχοντικό (γιατί έτσι εσύ το έχεις φτιαγμένο) αλλά και σε πολλά αλλά μπλογκ. Νασαι καλά να μας κρατάς συντροφια κι είθε ο θεός να δίνει στους ανώνυμους γνώση και θέληση να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό. ΚΑΛΟ Σ-Κ

Μarion, είπε...

ΑΑΑ.. δεν τα είχα δει τα σχόλια ..
Κάποιοι τραβάνε μεγάλο ζόρι.. και προσπαθούν να χαλάσουν το κέφι των άλλων, γιατί απλά βλέπουν ότι οι αλλοι ΕΧΟΥΝ ζωή σε αντίθεση με κάποιους Ανώνυμους..
Τι να πεις...
Μην στεναχωριέσαι Αχτίδα... και σαν μεγάλη ψυχή που είσαι χαμογέλα και μην δίνεις σημασία.

Καλά να περάσετε και να διασκεδάσετε

ΦΙλιά

LIA είπε...

Αχτιδούλα μου!

Η ζεστή, ξάστερη, γλυκιά ματιά σου, είναι η πιο καλή απάντηση σε κάθε κσκόβουλη επίθεση.
Να έχεις ένα καλό ταξίδι, να μου φιλήσεις το Δρομάκι, τη γλυκιά Κόκκινη ομπρελίτσα μας, και όλες οι ευχές και η αγάπη μου κοντά τους, αύριο που βαφτίζουν το αγγελούδι τους.
Καλό σου βράδυ γλυκιά μου

mia maria είπε...

Καλέ τι χαμός έγινε; Τώρα το είδα!
Καλά κάνεις και δε δίνεις σημασία σε όλους τους κομπλεξικούς. Καλά να περάσετε!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

καλη μου κα Γεωργια, αγαπη ειναι το χαμογελο και το σεστο βλεμμα , κατι που εσεις διαθετεται και το μοιραζεστε μαζι μας με το παραπανω... δεν θελω να ασχολειστε με ανθρωπους ζηλοφθονους, κακοπροαιρετους και θρασυδειλους!!!!!!!!
η γιαγιουλ αμου ελεγε να τανε η ζηλια ψωρα θα γεμιζε ολη η χωρα, αν δεν ους αρεσει να μην ξαναπατησουν πουθενα εδω μεσα, αντε γιατι γεμισαμε ανωνυμα παρασιτα, στελνω φιλια γλυκα και ιδιως στον κο Δημητρη ... !!!!!!!!!

pinelopi είπε...

Αχτίδα μου προχώρα ακάθεκτη και ας τα ζιζάνια στον πόνο τους!

Ελευθερία είπε...

καλε τι εγινε εδω????????
και γω αργησα να το παρω χαμπαρι.
καλος ή κακος η blogοσφαιρα ειναι μια μικρη κοινωνια. με τους καλους και τους κακους, τους αδιαδορους, αλλα και τους αδιαφθορους. εμεις ειμαστε εδω γιατι μας αρεσει, εμενα προσωπικα μου φτιαχνεις τη διαθεση. εισαι το ροζ συννεφακι που με βοηθαει να μην τα βλεπω ολα μαυρα. βλεπεις παντα το ποτηρι μισο γεματο και αυτο μου αρεσει πολυ. σε χαιρομαι που εισαι μια καλη μαμα, καλη γιαγια, καλη συζηγος, καλη φιλη, καλη... εφημεριδα που ειπε καποια αλλη φιλη.
προσεξε λοιπον μην αλλαξεις, γιατι ολοι εμεις ειμαστε εδω για σενα!!!!

marilia είπε...

Άφησα το σχόλιο στο προηγούμενο ποστ, αλλά δεν έχει καμιά σημασία.

Σμουτς κι από εδώ :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου λυπάμαι που δεν απαντώ στις υπόλοιπες γιατί γύρισα απο τη β΄άπτιση και έκανα νεα ανάρτηση χαρούμενη με όσα έζησα.Σας ευχαρισ΄τω όλους και σας αγπαώ πολύ.