Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η Ανοιξη στο μπαλκόνι μας !

Όπως βλέπετε φίλοι μου ..η κληματαριά στο μπαλκόνι μας ξαναφύλλωσε και ο χρυσός μου την έχει ταράξει στη περιποίηση μέχρι σημείου .. ζήλιας.
Θα μου πεις τι έχει να ..κλαδέψει σε μένα ! Μετρά τα σταφύλια που άρχισαν να σχηματίζονται και όσο για να κόψω φύλλα για ντολμαδάκια; ούτε να το συζητάμε!
- Βρε αγόρι μου, του λέω ,γι' αυτό το λόγο δεν το αγοράσαμε;
Η αλήθεια είναι οτι μας φιάχνει κάθε τέτοια εποχή την διάθεση και καθόμαστε να πιούμε το καφεδάκι μας στο μπαλκόνι κάτω απο τη σκιά της.Φανταστείτε τι θα έκαμνε αν είχε κήπο!
Το απόγευμα πήγαμε να αγοράσουμε φούρνο μικροκυμμάτων γιατί ο παλιός μας χάλασε και σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών είμασταν εγώ, ο Δημήτρης και...10 υπάλληλοι που στη κυριολεξία μας κυνηγούσαν με ένα μόνιμο χαμόγελο. Ο άνδρας μου κοιτούσε κάτι και ερχόντουσαν να του το δείξουν , δεν τολμούσαμε να χαζέψουμε όπως κάνουμε συνήθως οπότε ντραπήκαμε , πήραμε κάποια μικροκύμματα και φύγαμε χωρίς να το ευχαριστηθούμε το ψώνισμα μας.
Δυστυχώς είναι η εικόνα που παρουσιάζουν πλέον τα καταστήματα και στεναχωριέμαι πολύ γι' αυτό, άλλωστε κι εγώ κατα κάποιο τρόπο μαγαζί έχω.
Δύναμη φίλοι μου και όσο μπορούμε να μη χάνουμε το κουράγιο μας , όλα θα πάνε καλά τελικά, ο Έλληνας είναι σκληρή ράτσα....ειδικής κατασκευής!

22 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Λοιπον, εγω θα το ξαναπω. Λιγο παραδιπλα σας υπαρχει ενα ομορφο και ησυχο χωριο. Μονο 10-15 λεπτα μακρυα ειμαστε. Και ναι, ειναι χωριο χωριο αχτιδα μου. Ο γειτονας μου εχεις κοτες και κοκορα κι εκει που βγαζω την Φλαπυ (σε αποσταση οσο ειναι το σπιτι σου απο το παρκακι) υπαρχει κι ενας τσομπανης που βοσκαει τα προβατα του. Εχει στανη λιγο παραπανω. Τα παιδια παιζουν σε αλανες και τα περισσοτερα σπιτια που πωλουνται (το 90%) ειναι μεζονετες με αυλη.

Μια μικρη αυλη εχουν και οι δικοι μου εδω με τον μπαξε τους, τα λουλουδακια τους, την κληματαρια τους και τα 6 σκυλακια τους :) Ελατε κοντα σε μεας να κανουμε παρεα :):):)

Καλημερα αχτιδουλα μου

υ.γ. Που θα παει, λεγε λεγε θα σε επισω, θα δεις!

Μarion, είπε...

Πολύ όμορφη η κλιματαριά σας Αχτίδα. Με το δίκιο του ο Δημήτρης σου να την προσέχει.

Μεγεια και ο φούρνος :)
Ναι δυστυχως η εικόνα στα μαγαζιά γενικότερα δεν είναι και η καλύτερη. Αλλά ας ελπίσουμε να φτιάξει.

Καλή σου μέρα

Hfaistiwnas είπε...

Αισιοδοξούμε!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα!

Un par de neuronas... είπε...

Η ίδια καταστροφή έχουμε στην Ισπανία, αλλά εδώ όλοι κοιμούνται, κανείς δεν βγαίνει, κανείς δεν διαμαρτύρεται ... Εμείς με ισπανικό ύπνο δεν κάνουμε ποτέ τίποτα, εσείς είστε ζωντανοί. Εγώ πιστεύω σαν τον σύζυγός σου, υπό τις περιστάσεις της κατάχρησης και ξεδιαντροπιά της πολιτικής τάξης, πρέπει να διασχίσουμε τα όρια και τον λόγο.
Όσο για τους νεκρούς, δεν υπάρχει δικαιολογία.

Έτσι, το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε τα μικρά πράγματα μας, απολαύστε το μπααλκόνι, τον καφέ, τον ήλιος και την αγάπη, η ζωή είναι πολύ σύντομη.

Πολλά φιλιά.

( fortounata) είπε...

καλημέρα,Αχτίδα μου,ωραία άνοιξη.Πές του Δημήτρη σου,πως πρέπει να κόβεις φύλλα,κάνει καλό στο κλήμα.εμείς φτιάξαμε τα πρώτα ντολμαδάκια από το κλήμα μας.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχτιδούλα μου δεν έχει άδικο ο Δημήτρης σου. Μια δόση ντολμαδάκια να φτιάξεις απογυμνώθηκε η κληματαριά... και είναι όσο όμορφη!!!
Με γειά ο φούρνος και καλό Σ/Κ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee , ίσως έχω λάθος εικόνα απο το μέρος σου, εγώ το θυμάμαι με βίλες και όμορφα σπίτια.Θα δούμε , η αλήθεια είναι οτι προς το παρόν δεν μπορούμε να πάμε πουθενά για τέτοια όνειρα.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου, είμαι σίγουρη ότι πίνοντας το καφεδάκι σας στην σκιά της κληματαριάς σας γαληνεύει η ψυχούλα σας και τα χρώματα γίνονται πιο φωτεινά!!!
Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, δεν τα καταφέρνω πάντα όμως......:-))
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!
Πολλά χαμόγελα και φιλιά,
Χριστίνα από Κατερίνη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion, είναι ξέρεις θλιβερό, ο κόσμος τραβιέται να ψωνισει, κρατά τα λεφτά του όσο μπορεί για τις δύσκολες ώρες.

apinkdreamer είπε...

αχ! υπεροχη η κληματαρια σου!!! κι ακομη πιο υπεροχα και τα ντολμαδακια που μπορεις να φτιαξεις με τα φυλλα της!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο την αγαπάει και την προσέχει φίλη μου, είναι το καμάρι του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , ακριβώς όπως τα λες.

Magda^_^ είπε...

Καταρχήν τέλεια η κληματαριά σας!Δεν είναι υπέροχο συναίσθημα να τρώτε ντολμαδάκια ή σταφύλι και να ξερετε ότι είναι από τα δικά σας? Και εμείς έχουμε ένα κηπάκι με φ
διάφορα λαχανικά και φρούτα που καλλιέργει ο μπαμπάς μου για μας,και λέω πως σαν τα δικά μ,ας αγγούρια δεν υπάρχουν άλλα!!Χαχα!
Επίσης αυό με τους υπαλλήλους είναι όντως πολύ ενοχλητικό!Και εγώ αμα πάω σε μαγαζί και είναι έτσι η κατάσταση,ή φεύγω κατευθείαν πριν με...περιλάβουν, ή παίρνω κάτι μόνο και μόνο από ευγένεια και ας μην μου αρέσει τόσο!
:)))
Να είστε καλά!!
Καλησπέρα!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εεεε, αφού είναι το καμάρι του η κληματαριά, άστον να κάνει το κέφι του.
Υστερα το ξέρεις, δεν σου χαλάει χατήρι, θα στα κόψει τα κληματόφυλλα.
Καλό Σαββατοκύριακο Αχτίδα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ VERÓNICA MARSÁ ,δυστυχώς φίλη μου η δυσκολία απλώνεται παντού .Βλέπεις πόλεμοι δεν μπορόυν να γίνουν πια με τα μέσα που υπάρχουν.Λοιπόν γίνεται πόλεμος οικονομικός που θα καταστρέψει και απο όσουν μπορέσουν να επιζήσουν θα γίνει η νέα οικονομική αρχηγεία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, εγώ του το λέω ..εκείνος με ακούει;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, είδες που συμφωνείτε; το ίδιο μου λέι κι εκείνος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer, και κάνω κάτι ντολμαδάκια ...μούρλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magda^_^, έχεις απόλυτο δίκιο σε 'ολα χρυσό μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ , δεν μου το κάνει το χατήρι, όταν του είπα για φύλλα πήγε και μου αγόρασε βαζάκι!

ΓΩΓΩ είπε...

Δεν εχω ξαναδει τοσο προσεγμενη κληματαρια!!!Τον δικαιωνει το αποτελεσμα τον Δημητρη λοιπον αχτιδα μου!!!Και μενα μου αρεσει να πινω το καφεδακι μου με τον αντρουλι μου στο μπαλκονακι μας μονο που εμεις ημαστε κατω απο τη σκια της τεντας!!!Πραγματικα αχτιδα και εγω πιστευω πως ο Ελληνας ειναι σκληρος στις κακουχιες αντεχει και παντα βρισκει λυση!

"ζαχαρούλα.." είπε...

μακάρι να έρθει και στις καρδιές μας, στις χωές μας, η άνοιξη αχτιδούλα μου!!!!!!!!!!!!

καλημέςρες εκεί στα βόρεια!!! στα φιλώ...