Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Λέτε να γίνω έτσι στα γεράματα με τα μυαλά που κουβαλάω!

Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου! Δεν το μπορώ άλλα μούτρα και άλλο άσχημη διάθεση. Οσο ζούμε και αναπνέουμε πρέπει και να αγωνιζόμαστε και πάντα μη ξεχνάτε..με το χαμόγελο στα χείλη. Γιατί τι μας φταίει το σπίτι μας να ε'ιμαστε σαν την Μ. Παρασκευή και να τους κάνουμε να έχουν άγχος;
Λοιπόν..πρωινό χαμογελαστό, η Κλώντη πάει καλύτερα αν και είναι πολύ μαζεμένη ακόμα κι εγώ με το καφέ στο χέρι σας λέω τη καλημέρα μου.Χθες άρχισα το δίπτυχο που ζωγραφίζω και άργησα κι όλας να παραδώσω ,κάποια θα έρθει για καφέ να μου κάνει παρέα, ένα χαμόγελο στον ανδρούλη μου που ψυχοπλακώθηκε κι αυτό!
- Μη σκας αγόρι μου του λέω...το πολύ πολύ να χαιρετάμε με μαντήλι τη σύνταξη που ΘΑ πάρεις το 2012...( λίγο χλωμό το βλέπω!)
Δεν είμαστε και απο κανένα χωριό βρε παιδιά να γυρίσουμε στις ρίζες μας με τις κοτούλες και τα φυτά μας.Προς το παρόν την πληρώνει η ..κλιματαριά στο μπαλκόνι που την έχει τρελλάνει στα ραντίσματα και στα κλαδέματα και τα κρεμμυδάκια στις ζαρντινιέρες του ( ο χρυσούλης μου!).
Ο καιρός καλυτερεύει και δεν θα τους κάνω το χατήρι να πάψω να χαμογελώ και να ελπίζω.Απλά σας λέω να έχετε πλέον τα μάτια σας ανοιχτά να ακούτε και να ξεχωρίζετε τα ψέμματα απο τις αλήθειες και συγχτόνως μη ξεχνάτε οτι ο διπλανός σας πρέπει να γίνει σαν συγγενής σας, να φροντίζετε και να μοιράζεστε όσα μπορείτε μαζί του γιατί έτσι μόνο θα κάνουμε το κόσμο καλύτερο ενάντια στην αλλοτρίωση των ιδανικών της εποχής μας.

32 σχόλια:

mariposa είπε...

αχ..αχτιδα μου..πως να μην ειμαστε μες στην μαυριλα μαυτα που ακουμε..εγω οσο και να λεω ολα θα πανε καλα, ειναι η πρωτη φορα που αγχωνομαι..

αλλα το χαμογελο χαμογελο..οσο μπορω..πολλα φιλια..

περαστικα στην κλωντη σου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariposa , κοριτσάκι μου το νοιώθω και το ίδο αισθάνομαι κι εγώ και ακόμα περισσότερο γιατί εγώ επι 34 χρόνια πληρώνω και ΤΕΒΕ ( τώρα έφθασε τα 818 ευρώ!)με άγχος οτι τα έχασα αυτά τα λεφτά .Όμως..τι θα καταφέρω αν είμαι με τη πίκρα κάθε στιγμή; τόποτα εκτός απο το να αρρωστήσω και ...δεν έχω λεφτά για φακελάκια!

marilia είπε...

Πιάσε ένα πρωινό πλατύ χαμόγελο, μπας και αλλάξει η διάθεση (γιατί η κατάσταση... μπα...)

φιλάκι

Ανώνυμος είπε...

http://voltitses.blogspot.com/

anthivolon είπε...

Καλημέρα,
Σήμερα η διάθεσή σου μου έδωσε χαρά.
Έτσι μπράβο! Η ζώή συνεχίζεται. Και όπως είπες, ο διπλανός μας είναι πια αυτός που θα μοιράζεται μαζί μας τα καλά και τα άσχημα. Τότε, ίσως γίνουμε άνρωποι, γιατί τώρα έχουμε χάσει κατά πολύ την ανθρωπιά μας, ίσως παίρνουμε χαρά από απλά πράγματα και ίσως νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε αποκτήσει!!
Και άσε..... τους "κλέφτες" που έφεραν την Ελλάδα σ΄αυτή την κατάσταση....... Πιστεύω ότι αυτοί στην πραγματικότητα δεν μπορούν να χαρούν τίποτα από αυτά που απέκτησαν.
Την καλημέρα μου.

Hfaistiwnas είπε...

Τώρα που το λες, θα ισκιώσω την αυλή και θα την βγάλω εκεί το Καλοκαίρι!!! χαχαχαχαχα!
Όλα οκ!!!

ElenaG είπε...

Καλημέραααα! Μπραβο μπράβο Αχτιδουλα μου
Αυτό σου ταιριάζει κοριτσάρα μου
Αισιοδοξία και χαμόγελο!
Φιλω σε+

Dee Dee είπε...

Μπορει να μην εχετε χωριο να πατε, αλλα ξερω εγω να σας προτεινω ενα, μολις δεκα λεπτα απο το σπιτι σας :) . . . αντε ελατε κατα δω, να σας εχω και γειτονες :)

Καλημερα και καλο μηνα αχτιδουλα μου!

Margo είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά για αποκέντρωση γλυκιά Αχτιδούλα. Η πόλη σε τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ αφιλόξενη.
Όσο για τις συντάξεις άστα μεγάλη πίκρα και το ΤΕΒΕ όπως είπες στα ύψη, λεφτά κατασπαταλημένα.
Ας χαμογελάμε όμως, αυτό δε θα το χάσουμε ποτέ!
Καλημέρες:)

Maria Tzirita είπε...

Το χαμόγελο το καλύτερο όπλο μας... Περαστικά στο Κλωντάκι σου και φιλιά σε όλους σας Αχτιδούλα μου! Καλό μήνα!

Maria B. είπε...

σιγα μην καταφέρουμε να πάρουμε ποτέ σύνταξη !!!! αυτά είναι όνειρα του παρελθόντος !!!


καλή σου μέρα αχτιδουλα

( fortounata) είπε...

το νου μας στους νέους.

Magda^_^ είπε...

Μπράβο σας! Έτσι ΄πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι, το χαμογελο και η ελπίδα είναι τα όπλα μας πια!

Πολλά ζεστά φιλάκια!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia, μικρή μου εσύ πάντα να χαμογελάς, μη ξεχνάς έχεις όνειρα πολλά να πραγματοποιήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, τι να κάνουμε φίλη μου, αλίμονο αν κλαίμε τη μοίρα μας ( όχι οτι θα έχουμε άδικο). Πάντως το τι ακούω στο μαγαζί δεν λέγεται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αν έχεις αυλή η μεγάλο μπαλκόνι ,πίστεψε με δεν υπάρχει πιο ωραία σκιά και θέαμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, φίλη μου διασκεδάζω το..πόνο μου μάλλον.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee, όταν λέω χωριό ..εννοώ χωριό φιληνάδα της κόρης μου, με αυλή, κοτούλες, κατσικούλα και τραπέζι έξω να κεντώ και να κάθομαι με ...το Laptop!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Margo, πίστεψε με το δίνω και το ..κλαίω απο πίσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita , φίλη μου λόγω..Κλώντης άφησα στη μέση το βιβλίο , μόλις ηρεμήσω λίγο θα το τελειώσω.Μέχρις εδώ μου αρέσει και έχω περιέργεια να μάθω παρακάτω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria B., εδώ εγώ έχω απογοητευτεί ..τι να πεις κι ε΄συ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη , φίλη μου γι' αυτούς στεναχωριέμαι περισσότερο, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magda^_^, μικρούλα μου εσύ, μη μας ακούς, να κάνεις όνειρα πολλά κια να χαίρεσαι πάντα, η ζωή είναι μπροστά σου ..χαμογέλα!

marilise είπε...

είσαι όλα μα όλα τα λεφτά κοπέλλα μου !!! Νάσαι πάντα μου έφτιαξες την διάθεση και σκεφτόμουνα κάποτε πως όταν θα πάω 50 θα θεμελιώσω δικαίωμα μια και δουλεύω απο το 82 , με το Σελενάκι ανήλικο !!! Ποιό δικάιωμα , ποια 25ετία και ποιό επικουρικό , θυμάσαι την ελληνική ταινία με τον Χατζηχρίστο πριτζ που θα στεναχωρήθώ ΄!!!!!

librarian είπε...

Έτσι έτσι αισιοδοξία θέλω! Πάρε και τον αντρούλι σου και ελάτε από Κέρκυρα μεριά να κάνουμε και καμιά βουτιά που αυτό ακόμη είναι τσάμπα!

Irini είπε...

Όλοι ανησυχούμε για το μέλλον μας Αχτίδα,εμείς με τον σύζυγο αναρωτιόμαστε πολλές φορές πως θα τα καταφέρουμε να μορφώσουμε το παιδί μας.Πολλά τα έξοδα και με τόσα που μας έκοψαν από μισθούς,τους φόρους που έρχονται,τι να πω δράμα η κατάσταση.Αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη πάντα με το χαμόγελο να κρατιόμαστε όλοι από το χέρι ενωμένοι.
Πολλά πολλά φιλιά!!

mia maria είπε...

Αχ και μένα ο άντρας μου περίμενε να βγεί στη σύνταξη το 12 με 37 χρόνια εργασίας αλλά τώρα θα πάει σε 5 χρόνια και τον έχει πιάσει κατάθλιψη!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilise , είπαμε να γελάσουμε με το ..χάλι μας αλλιώς ..θα μας πιάσει κατάθλιψη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ librarian, καλώς ήρθες στη παρέα .Στη Κέρκυρα έχω χρόνια να έρθω αλλά δυστυχώς τώρα δύσκολα μπορώ να φύγω καλή μου, έχω υποχρεώσεις γιατί κοιτάζω τη μητέρα μου.Σ' ευχαριστώ για το κάλεσμα , με συγκινεί η αγάπη σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ big mama , το 12 ο άνδρας μου έκλεινε 35 χρόνια και τα 65 του! Αύριο έχω σκοπό να ρωτήσω τη φοροτεχνικό για το αν μπορεί να φύγει νωρίτερα, έχουμε απογοητευτεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου Χρόνια σου Πολλά για αύριο καλό μου κορίτσι.Κουράγιο, μη σκύβετε το κεφάλι, αγώνας είναι η ζωή μα πάνω απ' όλα θέλει χαμόγελο και να είστε ο ένας δίπλα στον άλλο.Έχει ο Θεός παιδί μου, κανένα δεν αφήνει.

evelina είπε...

καλημέρα...Αν...λέω αν...σκεφτούμαι όλοι θετικά ίσως το αποτέλεσμα να είναι καλό...Ωραία η διάθεση σου και να μείνει έτσι,αλλιώς θα τρελαθούμαι έτσι