Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Περίπατο στη πόλη μου με τον..εαυτό μου και το σκύλο μου!

Μόνη στο σπίτι χωρίς το Δημήτρη μου αυτή την ημέρα μιας και είναι ταξιδάκι με τη κόρη μας και περνούν και πολύ καλά όπως έμαθα.. Αφου έκανα τα καθήκοντα μου στη μητέρα μου και ξεπροβόδισα το παππού μας για την έκθεση βιβλίου που δεν χάνει ποτέ...κοίταξα τον εαυτό μου στο καθρέπτη και είπα:
-Γεωργία μη κάθεσαι πάρε τον..μίνι σύντροφο που σε ..κοιτά στα μάτια και κλαψουρίζει στα ..ποδια σου και κάνε αυτό που αγαπάς, μια βόλτα στη πόλη.
Τζινάκι, σπορτέξ, γιλέκο με άφθονες τσέπες( δωράκι του άνδρα μου) εκτροπή κλήσης , λουράκι, κινητό και ένα σακουλάκι για τις...ανάγκες της Κλώντης και ... η βόλτα μας αρχίζει.
Η μέρα όμορφη, φωτεινή, παίρνω το δρόμο για τη θάλασσα μα διαλλέξω πάντα διαδρομές που διαφορετικές ανάμεσα σε οδούς άγνωστους δρόμους για να έχει κάθε φορά η βόλτα μου ενδιαφέρον.
Χαζεύω τα μαγαζάκια που μόνον στην Ελλάδα βρίσκεις διάσπαρτα στις γειτονιές. "Εργαστήρι ραπτικής, τυρόπιτες για το σπίτι , βιοτεχνία φόρμας αθλητικής, παιδικά ρούχα, παλαιοπωλείο αντικερί, πετ σοπ, βιοτεχνία με τσάντες"...
Κάπου βλέπω ένα φόρεμα που μου αρέσει, τι όμορφο που είναι , λίγο ακριβούτσικο όμως ..μετά σκέπτομαι λογικά και λέω.. δεν είναι για μένα αυτό αλλά για τις κόρες μου!!!
Βγαίνω στο μεγάλο δρόμο , η θάλασσα μπροστά μας , το κινητό μου χτυπά αρκετές φορές και κάνω κάτι που αντιπαθώ, μιλώ στο δρόμο.
Οι κήποι έχουν ανθίσει πλέον εδώ στη παραλία ..άνοιξη φίλοι μου , Άνοιξη! Να θυμηθώ μόλις γυρίσω να βάψω τα νύχια μου με ένα ροζ φωτεινό χρωματάκι που το κάνω μόνον όταν ο καιρός φωτίζει τη ψυχή μου με ..καλοκαιρινές αποχρώσεις.
Παίρνω ανάσες και χαμογελώ σε όλους ..εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι και παράξενο κάτι τέτοιο το πρωί , πάντα κάποιος σου ανταποδίδει τη καλημέρα!
Ένας τεράστιος πανέμορφος σκύλος υπέροχα διατηρημένος με το αφεντικό του κοιτά τη Κλώντη σαν ξερολούκουμο, πρέπει να είναι 20πλάσιος απο αυτήν, η δικιά μου κάνει πως δεν βλέπει και κόβει.. λάσπη όπως λένε οι νέοι τώρα!

Θεέ μου πόσο όμορφη είναι η Θεσσαλονίκη μου στη παραλία τέτοια ώρα ! Κάποιοι αθλούνται, άλλοι με τα σκυλιά τους βόλτα, παιδιά με τα ποδήλατα και τα σκέΐπ ( πως τα λένε δεν ξέρω) και παπούδες στα παγκάκια λένε τα δικά τους. Μπαίνω στο πειρασμό να καθίσω να πιώ ένα καφέ μα...ντρέπομαι μόνη μου!
Μου λείπει ο Δημήτρης μα πάνω απ'όλα θέλω να περνά καλά , με κάνει ευτυχισμένη η δική του ευτυχία.
Βλέπω το ρολόι μου , αρκετά ... πρέπει να γυρίσω , η Κλώντη κουράστηκε κι εγώ έχω αφήσει και το βιβλίο της Τζιρίτα στη μέση. Τελικά πήγα πολύ μακριά και πρέπει να βρω διαφορετική διαδρομή για το γυρισμό μας. Το τηλέφωνο χτυπά άλλες 3 φορές, με ψάχνει ο άνδρας μου ...μα δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε, κόβεται η γραμμή. Αρχίζω να μπαίνω σε δρομάκια πάλι!
Κοίτα ..ένα μαγαζί με πίνακες..τι όμορφα έργα ..πρέπει να είναι εργαστήρι απο μαθητές ζωγραφικής...υπέροχα έργα , καλές προσπάθειες για κάτι νέο.Θαυμάζω τα νέα παιδιά που ασχολούνται με καλλιτεχνικά απο αγάπη και μεράκι.

Κουράστηκα και παραβλέποντας τις αναστολές μου σταματώ σε ένα νέο καφέ ζαχαροπλαστείο περίπου κοντά στη γειτονιά μου με τίτλο που με τράβηξε "Στη Πόλη" ! Πιάνουμε απο μια καρέκλα η Κλώντη κι εγώ...
- Ένα βαρύ και σκέτο ελληνικό καλή μου , λέω στο όμορφο κοριτσάκι που χάιδεψε το κεφαλάκι της Κλώντης και πρόθυμα μας έφερε μια καθαρή σταχτοθήκη για νερό !
Όμορφος ο καφές, όπως τον πίνω, και ένα κουλουράκι κανέλλας που μοιράζομαι με τη Κλώντη μου ενώ της λέω στο αυτί:
- Σώπα..δεν θα το πω στον..κτηνίατρο σου! Παρεπιπτόντως ανεβλήθη για την Παρασκευή η εγχείρηση της, ο αναισθησιολόγος μου είπε ο κτηνίατρος της είχε κλεισμένη τη μέρα του αλλού. Δεν κρατούν τα όμορφα πολύ, ένας μας πλησιάζει ( είχα και τα τυχερά μου δηλαδή ) και μου λέει μελιστάλαχτα:
- Το σκυλάκι σας δαγκώνει αν καθήσω να σας κάνω παρέα; ( ευρηματικός ο τύπος ..μη πείτε!!) Την απάντηση την έδωσε η Κλώντη υπερασπιζόμενη μέχρι θανάτου τα .. εδάφη του Δημήτρη, του έδειξε τα δοντάκια της και χάλασε το κόσμο με εκείνο το φασαριατζίδικο γαύγισμα που μόνο τα μικρόσωμα σκυλάκια έχουν. Υπεχώρησε αμαχητή ο τύπος κι εγώ έγινα ο στόχος των βλεμμάτων όλων . Ασε , λέω στο εαυτό μου , δεν είσαι για τέτοια εσύ , τι τον ήθελες το καφέ;
Πήραμε το δρόμο ξανά , χαζεύαμε βιτρίνες, προσέχαμε στις διαβάσεις και φθάσαμε στο δρόμο με τις ανθισμένες νεραντζιές που με μεθύσαν με το άρωμα τους.
Φθάσαμε στο σπίτι, η Κλώντη στο νερό της τρεχάτη εγώ στη ντουζιέρα και μετά ..το βιβλίο και στο καναπέ , φαγητό έχω απο χθες, όλα ωραία..α! ας στέιλω και ένα μήνυμα στο καλό μου :
'' Σ' αγαπώ να περνάς καλά "
.
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα φίλοι μου για αύριο !

41 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλή εβδομάδα!!!

( fortounata) είπε...

καλή εβδομάδα,και να ευχαριστιέσαι συχνά τέτοιες βόλτες.

b|a|s|n\i/a είπε...

πάντα τόσο όμορφες και γλυκές βόλτες! πολύ καλή σου εβδομάδα! φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

Γεια σου Αχτιδα μου ...η Κλωντη η καλυτερη συντροφια ...Ατιμουλικο που ειναι σε κοβει και τα τυχερα...Ονειρα γλυκα Αχτιδουλα μου...Μπλογκ της Θεσσαλονικιας ...

Rena είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου καλή σου εβδομάδα και σε όλες σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμένη ψυχή, απο εδώ και τώρα θα πέσει πολύ ..περπάτημα φίλη μου,. ανοίγει και ο καιρός πια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a εσύ ξέρεις τι 'όμορφες βόλτες κάνεις με ένα σκύλο.Τελικά τη Παρασκευή θα γίνει η επέμβαση, απο τη Τετάρτη θα σας ..κλαψουρίζω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ xalazia. Μαρία μου εσύ είσαι; τέτοπια τυχερά να μου λείπουν καλέ! Εχω φύλακα εγώ δεν λέει τίποτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου καλή μας εβδομάδα, δουλειά αύριο!

anthivolon είπε...

Καλή βδομάδα Αχτιδούλα μας,
Προσπάθησα, από τη διήγησή σου, να καταλάβω σε ποια περιοχή περιηγήθηκες αλλά μάταια. Η θάλασσα της Θεσσαλονίκης αρχίζει από την Πλατεία Ελευθερίας (σχεδόν γειτονιά μου) μέχρι την Καλαμαριά. Δεν πειράζει όμως, μου έδωσες τόσο ωραίες εικόνες που αναπόλησα τα χρόνια στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Να 'χεις μια καλή και δημιουργική εβδομάδα.
Σε φιλώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, μένω στη Χαριλάου, κατεβαίνω τη Μαρτίου που είναι δίπλα μου και πάει ευθεία στη θάλασσα, περπατώντας ούτε δέκα λεπτά δεν κάνω, και πολλές φορές ανεβαίνω απο το Μακεδονία Παλάς πάω λοξά και φθάνω πάλι σπίτι μου απο δρομάκια, μαζί με το Δημήτρη περπατάμε πολύ την άνοιξη και το καλοκαίρι με τη Κλώντη βέβαια.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Τι όμορφες αυτές οι βόλτες με τον εαυτό μας! Και τώρα ειδικά που γλύκανε ο καιρός!

Καλό ξημέρωμα!

Πόπη είπε...

"Σ' αγαπώ να περνάς καλά" !!!!!!!
Τι ζεστή φράση!!!
Κι εμείς όλοι σ'αγαπάμε Αχτίδα,
γι'αυτό είμαστε εδώ...
"σ'αγαπάμε να περνάς καλά"
με βόλτες.... με παρέες...
και με ότι άλλο αγαπάς...
Καλό ξημέρωμα και καλή βδομάδα!

ένας είπε...

πολλές ευχές για όμορφες και χαρούμενες βόλτες!!!!

καλή εβδομάδα:)

mia maria είπε...

Είχες και τα τυχερά σου έτσι;-)
Καλή εβδομάδα και καλά να περνάς!

apinkdreamer είπε...

τι ομορφες εικονες της μαγευτικης αυτης πολης μας παρουσιαζεις μεσα απο τις διηγησεις σου!
την λατρευω την πολη σου πιο πολυ για τους ανθρωπους της που ειναι πραγματικα σαν να βγηκαν απο τα παραμυθια!
πριν 4 μηνες ηρθα για 3 μονο μερες και μεσα σε αυτες τις 3 μερες αλλαξε η ζωη μου και η κοσμοθεωρια μου! μαγεια!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΩ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ ΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΡΧΙΖΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καναρινένια μου καλημερα και καλή σου εβδομάδα κοριτσάκι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου καλή σου εβδομάδα, φιλάκια στη παρέα σου.ΤΟ Σάββατο ήρθε η φίλη ΜΑΡΙΑΚ απο τη Ξάνθη.Μακάρι να μπορούσα να σας επισκεφτώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΣΟΥΙΤΑ μου καλή σου μέρα, υπέροχες είναι οι βολτούλες στα δρομάκια με ένα σκυλάκι στο χέρι και όμορφο καιρό στη πόλη μου να αναπνέεις τον αέρα της θάλασσας.Φιλάκια πρωινά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ big mama, αφού έχω ΑΚΟΜΑ τυχερά σημαίνει οτι εξακολουθώ να είμαι γυναίκα για τον άνδρα μου. Πίστεψε με δεν είμαι αυτό που λένε ..κοκκέτα, ντύνομαι απλά και συνήθως σπορ, λατρεύω τα τζιν μάλιστα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer ...να το εκλάβω σαν παραμυθένια συμβολή η βόλτα σου στη πόλη μου σε μια παρουσία ερωτική στη ζωή σου; γιατί το΄έχουμε το ερωτικό εμείς οι Θεσσαλονικέις, είμαστε συναισθηματικά υπερφορτισμένοι!Χαίρομαι που σου αρέσει η πόλη μου, θα χαρώ να σε γνωρίσω.

ΓΩΓΩ είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα αχτιδα !!!

Μarion, είπε...

Kαλημέρα Αχτίδα. Καλή βδομάδα να έχουμε.

Πήγαμε κι εμείς μαζί σου βόλτα στην ωραία πόλη σου.

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Καλημερα Αχτιδα ...καλη εβδομαδα..

skount είπε...

Νατες και οι κατακτήσεις για την αχτίδα μας...!!!
Μπράβο στην Κλωντη που έσωσε αυτό τον γάμο.Προβλέπω ο κύριος Δημήτρης να της βάζει αυξημένη τροφή στο πιάτο σήμερα για να την ευχαριστήσει.

Penelope είπε...

Πάντα τέτοιες βόλτες μας δίνουν πνοή και ανάσα για να συνεχίσουμε την καθημερινότητα μας.
Καλή εβδομάδα Αχτίδα.

Μαρια Νικολαου είπε...

Καλή βδομάδα αχτιδούλα μου
Φωτογραφίτσα με την Κλώντη δεν είχε σημερα?

Asteri (Maria) είπε...

Την ''ζήλεψα'' την βόλτα σου :)

Φιλιά

Ελευθερία είπε...

και μςεις χτες παραλια ημασταν, οικογενειακος. παρκαραμε κοντα στην παιδικη χαρα και απο εκει περπατησαμε μεχρι τα νουφαρα οπου το τοπιο ηταν παραμυθενιο. πρωτη φορα τα ειδα ανθισμενα.
τα παιδια με τα πατινια, εμεις με τα ποδια βολταραμεπολλες ωρες
λιγο πριν παθουμε ηλιαση... γυρισαμε σπιτι μας.
το κακο ειναι οτι ο Νικολας μου αρχισε να βηχει και η Μαρια μου μπουκωσε, τις αλλεργιες μου μεσα. δεν τολμαμε να βγουμε τετοια εποχη!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΩΓΩ μου καλή σου εβδομάδα, να χαίρεσαι το μωράκι σου.

@ Μarion αυτός ο καιρός σε κάνει να θέλεις περίπατο πάντως.

@ Το blog της Θεσσαλονικιας, έφυγα Μαρίαα μου και δεν σε χάρηκα το Σάββατο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ skount, μη σκας ξέρω εγώ να βάζω στη θέση τους όσους κάνουν καμάκι ιδίως στα ..γεράματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope μου η Άνοιξη είναι καιρός για τέτοια μόνο, εξοχή, βολτίτσες, περπάτιμα στη παραλία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια Νικολαου, ποιός θα μας έβγαζε καλέ; μόνες μας περπατούσαμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri μου κι εγώ " ζηλεύω" οταν μαθαίνω για άλλους , μα μου αρέσει και μόνη μου να περπατώ, απλά όταν έχω το Δημήτρη μιλάμε στο δρόμο όπως θα κάνουμε πχ σήμερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία, καλά ήσουν ΕΔΩ; θα σε σκοτώσω καλέ!έσκασα στο σπίτι μόνη μου.

neni είπε...

Αχτιδούλα μου την πήρες την κάρτα μου;
Την είχα στείλει την Πέμπτη νομίζω,η την Τετάρτη δεν θυμάμαι.

Ωραία η βόλτα σου,τώρα που ανοίγει ο καιρός όλο κ περισσότερες!Ήρθε ο κ.Δημήτρης με την Ιωάννα;
Πολλά φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ neni και βέβαια τη πήρα κορίτσι μου πρώτη πρώτη αλλά ...αμελής, κάτι η δουλειά , κάτι που ετοιμαζόμουνα για τις φίλες που θα ερχόντουσαν σπίτι δεν σου έστειλα μέιλ η ατιμούλα! Πιστεύω να με συγχωρέσεις τη ...γιαγια που ξεχνά τώρα τελευταία!

Unknown είπε...

Αχτίδα μου έτυχα και εγώ να πέσω σε έναν πανέξυπνο άνθρωπο σαν και τον δικό σου. Είναι καλοκαιράκι οι άνθρωποι στα καφενεία μιλούνια και εγώ βγάζω τον Μπούμπη μου βόλτα. Δεν είχα προλάβει να τον κουρέψω είναι και λίγο μεγαλόσωμος είχα και τα νεύρα μου (ότι είχα βγει από το νοσοκομείο) και μου κάνει ο έξυπνος άνθρωπος την ερώτηση --το σκυλάκι σου δαγκώνει;- ε! ήρθε και έδεσε το γλυκό!!! η απάντησή μου ;; - όχι πιο πολύ από ότι δαγκώνουν οι -άνθρωποι- και έφυγα. Περιττό να σου πω ότι γύρισαν τουλάχιστον 10 κεφάλια και με κοίταξαν αλλά ποσώς με ενδιέφερε. Σε φιλώ!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Αχτίδα μου έτυχα και εγώ να πέσω σε έναν πανέξυπνο άνθρωπο σαν και τον δικό σου. Είναι καλοκαιράκι οι άνθρωποι στα καφενεία μιλούνια και εγώ βγάζω τον Μπούμπη μου βόλτα. Δεν είχα προλάβει να τον κουρέψω είναι και λίγο μεγαλόσωμος είχα και τα νεύρα μου (ότι είχα βγει από το νοσοκομείο) και μου κάνει ο έξυπνος άνθρωπος την ερώτηση --το σκυλάκι σου δαγκώνει;- ε! ήρθε και έδεσε το γλυκό!!! η απάντησή μου ;; - όχι πιο πολύ από ότι δαγκώνουν οι -άνθρωποι- και έφυγα. Περιττό να σου πω ότι γύρισαν τουλάχιστον 10 κεφάλια και με κοίταξαν αλλά ποσώς με ενδιέφερε. Σε φιλώ!!!!!!!!!