Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Το πέρασμα της Τζιρίτα απο το σπίτι μου!


Μετά απο τη Γιορτή μου το Σάββατο μου γέμισε απο τις φίλες μου που ήρθαν για την έκθεση βιβλίου και για να τιμήσουν τη φίλη μπλοκερ Μαρία Τζιρίτα που παρουσίασε το βιβλίο της στη Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Βέβαια πέρασαν πρώτα απο το ..τραπέζι μου που ο καλός μου Δημήτρης φρόντισε να ετοιμάσει πριν φύγει ένα ταξιδάκι με την οικογένεια της Ιωάννα μας.
Εγώ πάντως φρόντισα για τα γλυκά και σας παρουσιάζω τη Τζιρίτα με όλο το τσιζ κέικ λεμόνι μπροστά της ειδικά φτιαγμένο γι' αυτήν αν και την... ξελόγιασα και με τάρτα σοκολάτας με καρύδια και καραμέλα!

Την αφήσαμε να φύγει πρώτη για την έκθεση κι εμείς όλες μαζί αναχωρήσαμε αρκετά αργότερα για να την θαυμάσουμε και να την χειροκροτήσουμε.
Την παρουσίαση του βιβλίου της προλόγησε η Λένα Μαντά καλή φίλη κι αυτή και μια ηθοποιός διάβασε σελίδες απο το βιβλίο.

Εμείς όμως οι ...τυχερούλες στο σπίτι μου , εκεί ανάμεσα στο γλυκό και το καφέ την κάναμε να μας διηγηθεί την υπόθεση απο το επόμενο βιβλίο της που μου ακούστηκε πολύ δελεαστικό.
Ευχαριστώ τις φίλες που με επισκέφτηκαν κι εκείνες ακόμα που βιαστικά χαιρέτησα ή και ..αμέλησα να χαιρετήσω φεύγοντας γιατί ήμουν με το ρολόι στο χέρι γιατί ήταν αργά για μένα και έπρεπε να γυρίσω σπίτι για τις υποχρεώσεις μου .
Καλή μου Νιόβη ευχαριστώ , Αναστασία δεν πρόλαβα να σε χαιρετήσω, Άννα απο τη Κρήτη που αύριο παρουσιάζεις την έκδοση των ποιημάτων σου , φίλες που με αγκαλιάζατε και με φωνάζατε " Αχτιδούλα " μου κι εγώ δεν ..σας ήξερα ( ντροπή μου). σας ευχαριστώ όλες.

20 σχόλια:

anthivolon είπε...

Ούπς!! ήρθα πρώτη.
Αχτιδούλα μου, έτσι δε σ'αρέσει να σε αποκαλούμε; Λοιπόν γλυγειά μας αχτιδούλα παίρνεις τόση αγάπη γιατί έχεις απόθεμα και τη δίνεις απλόχερα. Εγώ σε γνωρίζω πολύ λίγο καιρό, διαβάζω τις αράδες που γράφεις κάθε μέρα και με κάνεις να περνάω καλά. Με ξεκουράζεις, μου δίνεις αισιοδοξίας, που λες και την έχεις περίσσευμα, με χαλαρώνεις. Επειδή έρχομαι κάπου κάπου στη Θεσσαλονίκη, πραγματικά θα ΄θελα πάρα πολύ να σε γνωρίσω από κοντά και θέλω να ξέρεις πως για λίγους ανθρώπους έχω νιώσει κάπως έτσι.
Φιλιά........... γιατί αν συνεχίσω να γράφω δε θα έχω σταματημό !!!!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Κα Γεωργία έστω και καθυστερημένα σας εύχομαι Χρόνια Πολλά γεμάτα Υγεία και Ευτυχία! Να είστε πάντα καλά και να απολαμβάνεται κάθε στιγμή στη ζωή σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, καλό μου κορίτσι πάντα με συγκινείτε με την αγάπη σας για' αυτό κι εγώ προσπαθώ να σας την ανταποδώσω όσο μπορώ.Θα χαρώ πολυ αν κάοτε κάνω γλυκό και για σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πλεκτο Εγκωμιο, ευχαριστώ πολύ φίλη μου για τις ευχές σου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ69 είπε...

Η φωτογραφίσ σου με τη Μαρία αξίζει όσο χίλιες λέξεις Αχτίδα μου!
Να είσαι πάντα καλά να υποδέχεσαι μόνο ΦΙΛΕΣ στο σπιτικό σου!

ΓΩΓΩ είπε...

Αχτιδα φαινεται και απο την φωτογραφια σας με τη Μαρια ποσο καλα περασατε και ποσο εσυ απολαυσες αυτες τις επισκεψεις...Τελεια και τα γλυκα σου , νοστιμοτατα μοιαζουν!! Ευχομαι να εισαι παντα τοσο χαρουμενη και να χαμογελας και να δινεις και σε μας αισιοδοξια με τις αναρτησεις σου!!Εισαι ενας καλοκαρδος ανθρωπος!!

ElenaG είπε...

Ζηλεύω...μα τι να κάνω...
θάλασσα είναι αυτή που μας χωρίζει!
Είμαι σίγουρη πως περάσατε καλά και στο σπίτι και
στη παρουσίαση.
Ευχαριστούμε Αχτιδουλα μου που πάντα μας κανς κοινωνούς...
Φιλω σε+

elenilarisa είπε...

Kαλημερα, καλημερα.Την συνταγη απο το τσιζ κεικ λεμονιου θελω...

Μαρια είπε...

Καλημερα Αχτιδα ...Δεν πειραζει που δεν μπορεσαμε να βρεθουμε στηνν εκθεση ..Εχεις τοσες υποχρεωσεις που μπραβο σου που προσπαθεις να κανεις την παρουσια σου παντου...εΚΑΝΑ ΛΑΘΟς ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΑΡΟς ΜΕ ΤΟΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙς .μΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΦΡΟΔΙΤΗ69, περάσαμε ωραία όλες, λυπάμαι που έπρεπε λόγω της μητέρας μου να φύγω απο τις 9 κιόλας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΩΓΩ μου εύχομαι κάποτε να σε περιποιηθώ και σένα απο κοντά με την οικογένεια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG , η Μαρία σε θυμήθηκε και είπε να σε πάρει τηλέφωνο εκείνη την ώρα, μας λείπεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ elenilarisa, θα σδου κάνω την επόμενη ανάρτηση στο άλλο μπλοκ αν και την έχω ξαναπεί.Πάντως έγινε υπέροχο όπως πάντα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια μου με το ρολόι στο χέρι είμαι πάντα να το ξέρεις δυστυχώς όταν είμαι εκτός σπιτιου.Έκανες ..βλακειούλα που δεν ήρθες..ΕΧΑΣΕΣ..ποτέ καμμιά σας δεν μου είναι βάρος να το ξέρετε, άλλωστε πάντα όταν καλώ μαγειρεύω για περισσότερα άτομα για να είμαι ε΄τοιμη.

Un par de neuronas... είπε...

Νέο βιβλίο, μυρωδιά χαρτιού ...
Τάρτα λεμόνιού, φίλους και αγκαλιές ...
Μια όμορφη μέρα πέρασες, από αυτές που κρατάμε στην καρδούλα μας χρόνια, φίλη μου.

Πολλά φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ VERÓNICA MARSÁ, εσένα να δεις τι θα σου κάνω αν συναντηθούμε κάποια μέρα καλή μου !

fairy είπε...

Σήμερα ανακάλυψα το blog σας και έχω να σας πω:
-χρόνια πολλά για την γιορτή σας
-χρόνια πολλά για την επέτειό σας
-απίστευτα τα γλυκα στις φωτογραφίες (ειδικά ο κορμός μμμμμ)
-η ιστορία με τον γάμο σας απίστευτη! Και εγώ ήρθα στην Αμερική για να είμαι μαζί του, αλλά τον ήξερα 2+ χρόνια... Πήρατε μια τέτοια απόφαση και σας βγήκα η καλύτερη όλων, μπράβο σας!! Φαίνεται έχετε και οι δυο σας τη δυνατότητα να εκφράζεστε ακριβώς στα γραπτά σας και ήταν αρκετή η αλληλογραφία για να γνωριστείτε πραγματικά (ε, έχετε και ένστικτο λογικά)!
Εύχομαι να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fairy , καλώς ήρθες καλή μου στη παρέα μας , σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και δεν είχα καμμία ελπίδα να υπάρχει... δεύτερη σαν κι εμένα σε τρέλλα για να κάνει κάτι τέτοιο.Τώρα με τη λογική της ηλικίας μου αν μου το έκανε η κόρη μου θα την ..σκότωνα μα αν με ρωτάς για μένα ..όλες μου οι τρέλλες μου βγήκαν τελικά σε καλό και δεν μετανοιώνω για καμμία πίστεψε με!

marilise είπε...

τι θα γίνει με σας κορίσια δεν κατεβαίνετε προς τα κάτω να συναχτουμε δεν μπρώ άλλο να ζηλεύω έλιωσα απο τη ζούλεια μου !!!!

Maria Tzirita είπε...

Καρδούλα μου πόσο σ'ευχαριστώ!!!! Για την μοναδική φιλοξενία σου, το υπέροχο γλυκό σου, την παρουσία σου στην έκθεση και πάνω απ'όλα για την αγάπη σου! Θα περιμένω τη γνώμη σου για το "αύριο" και θα περιμένω με λαχτάρα να ξανασυναντηθούμε! Χίλια χίλια φιλιά!