Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Αγώνας η ζωή..όμως..την αγαπούμε.

 Μια καλημέρα να σας πω όπου και να είστε ,δεν ξέρω πια αν μπαίνετε στο μπλοκόσπιτο μου αφού πια δεν έχω ενδιαφέροντα νέα να σας πω. Όμως εγώ σας σκέπτομαι, νοιώθω και λιγουλάκι ενοχή που δεν σας επισκέπτομαι συχνά .. μα και τι να σας πω..

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να σας στεναχωρώ.. να σας οδηγώ σε δρόμους που μακάρι να μη βρεθούν ποτέ μπροστά σας, η λέξη,,χειροτερεύω τα λέει όλα. Πάει και η πρωινή μου βόλτα με την Κάντυ, από χθες την στερήθηκα κι αυτήν.

Όμως δεν το βάζω κάτω.. όχι βρε παιδιά..το παλεύω! Έχω δίπλα μου τον αγαπημένο μου σύντροφο.. τι θα έκανα χωρίς αυτόν αλήθεια.. Έχω και τις καλές μου φίλες την Μαιρούλα και την Τζένη που φροντίζουν να μου δίνουν πράγματα να ασχολούμαι, να αισθάνομαι χρήσιμη έστω και αν δυσκολεύομαι στη κίνηση. Μη γελάσετε.. δυσκολεύομαι πολύ να σηκωθώ από τις κινητές πολυθρόνες του εργαστηρίου μου και κάνω μία   ώρα να πάω στην πόρτα όταν χτυπάει το κουδούνι!     

Σε λίγες μέρες έρχεται και η κόρη μας για 4 μέρες από την Αθήνα και.. τα συναισθήματα ανάμικτα.. θέλω τόσο   πολύ να την δω μα συγχρόνως..σκέπτομαι το πως θα με δει. Μετά θυμάμαι το γνωστό ... τροπάριο που θα μου ψέλνει για να πάμε κοντά της και το ιστορικό όχι που της λέω κάθε φορά. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν πως όταν μεγαλώνουμε αποκτούμε συνήθειες που αυτά δεν καταλαβαίνουν , θέλουμε την,. γωνιά μας., τον τρόπο ζωής μας που τον προσαρμόζουμε με την ευκολία μας . Ξέρετε..εκείνα τα κουβερτάκια στο καναπέ ,τα έργα μας στη τηλεόραση, την κουζίνα που την .. ανακατέβουμε συνέχεια, την Κάντυ που την κακομάθαμε..

Σας κούρασα; ο Δημήτρης πήγε την Κάντυ βόλτα κι εγώ θα του κάνω το.. κανταΐφι που μου έφερε ...όλως  τυχαίως και μου έβγαλε δίπλα το βάζο με τα καρύδια!! Τώρα που δεν πάω εγώ στο σούπερ ψωνίζει ότι θέλει φίλοι μου και για να γελάσει το χειλάκι σας : Αγόρασε απο την τηλεόραση μία μικρή μηχανή για να... ακονίζει λέει τα πάντα !  Χθες φίλοι μου κήδεψα το ακριβό ψαλίδι μου της singer συν το ψαλίδι της κουζίνας και ότι άλλο βρήκε μπροστά του. Δεν τον... κατσάδιασα, απλά είδα ότι το καταχώνιασε σε ένα ντουλάπι μαζί με τα 25,85 που έδωσε!

Σας στέλνω την αγάπη μου και την έννοια μου για σας.

            Αχτιδένια φιλάκια

17 σχόλια:

Πίπη είπε...

Σε παρακολουθούμε, να το ξέρεις!
Με το καλό να δεχτείς την κόρη σου και καλή επιτυχία στο κανταΐφι! Όσο για τα ψαλίδια, δεν πειράζει, το καλό είναι που καταχωνιάστηκε το ακονιστήρι και γλίτωσαν όλοι οι υπόλοιποι το ακόνισμα!
Να έχεις μια όσο το δυνατόν ομορφότερη εβδομάδα.
Πολλά φιλιά

ANNA FLO είπε...

Είμαστε εδώ...όποτε μπαίνεις στο μπλογκάκι σου και κάνεις όρεξη να μας καλημερίσεις τρέχω να σε διαβάσω. Δεν με ψυχοπλακώνεις ό,τι και να γράψεις. Η ζωή είναι δύσκολη γενικώς απλά δίνεις μαθήματα σε όλους μας.
Ακόνισμα ε; Δεν πειράζει χαλάλι του χαχαχααα
Εγώ δεν σου στέλνω και μαίιλ να μην σε αναγκάζω να κουραστείς να γράψεις και να απαντήσεις...μαθαίνω νέα σου από εδώ ή από το φέις όποτε μπαίνεις και χαίρομαι να είσαι καλά
Φιλιά πολλά και με το καλό να δεχθείς την κόρη σου

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις, είναι πως εγώ φουλάρω καύσιμο την ψυχή μου, κάθε φορά που σε επισκέπτομαι. Κάνω εικόνα αυτά που γράφεις και ξέρω πως όσο κρατάς ανοιχτό αυτόν το δίαυλο επικοινωνίας, είσαι "όρθια" και μάχιμη. Θαυμάζω όλα όσα φτιάχνεις για δομές και συλλόγους. Δεν το λες κι εύκολο αυτό. Θέλει περίσσια ψυχή και υπομονή για να προσφέρεις, ενόσω παλεύεις με την καθημερινότητα.
Γέλασα πολύ με τη "ζαβολιά" του Δημήτρη, αλλά δεν βαριέσαι... Θα του έγινε και μάθημα να μην αγοράζει αβλεπί ό,τι διαφημίζουν στην τηλεόραση.
Να ευχηθώ ολόψυχα καλή νέα εβδομάδα και με το καλό να δεχτείς το κορίτσι σας!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, θα το πω μια ακόμα φορά. Στο μπλογκάκι σου είμαστε πάντα ΠΑΡΟΝΤΕΣ! Με αγάπη, με κέφι, με γούστο και χαμόγελο. Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν ερχόμαστε για να μελαγχολήσουμε αλλά για να ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ από σένα, γλυκιά μου! Και σένα και το Δημήτρη σου! Ερχόμαστε να μάθουμε τα νέα σας, να δώσουμε φιλάκια στην Κάντυ.
Ναι, καταλαβαίνω είναι δύσκολα, Γεωργία μου, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Αλλά θα τα καταφέρεις. Από εδώ, από εκεί, κάτι θα σκεφτείς, θα τα καταφέρεις και θα είσαι εκεί που πρέπει, όπως σε ξέρουμε.
Άντε στέλνω φιλάκια πολλά, όμορφη βδομάδα να έχετε.

Αννίκα είπε...

Σημασία έχει Γεωργία μου η συμμετοχή σου σ’ αυτόν τον αγώνα. Δεν καταθέτεις τα όπλα παρά την απαισιόδοξη πλευρά της ζωής. Είναι η θετική διάθεση που σου δίνει δύναμη να κοιτάξεις τον πόνο κατάματα και να αναμετρηθείς μαζί του. Λίγοι θα το κατάφερναν αυτό. Εξάλλου έχεις γερό στήριγμα. Να είστε καλά, να σας δίνει ο Θεός δύναμη στη δύσκολη πορεία.
Καλή εβδομάδα να έχετε και καλοδεχούμενο το κοριτσάκι σας.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τα ίδια θα σου πω και εγώ Γιωργία μου με ότι σου είπαν οι φίλοι μας παραπάνω...εδώ θα είμαστε όσο εσύ μας δίνεις την ευκαιρία να τα λέμε.
Κρατάμε την θετική μας σκέψη και συνεχίζουμε να ζούμε την κάθε μέρα μας με κουράγιο και δύναμη γιατί αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα φιλενάδα. να προσέχεις! Εχεις εξ αλλου τον Δημήτρη σου...
Με το καλό να δεχτείς τη κόρη σου θα τα λέμε αγκαλιά μεγάλη φιλιαααα 🧡🤗

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) είπε...

Γεωργία, πόσο σπουδαίο είναι να συνεχίζεις... να παλεύεις... να ζεις τις όποιες όμορφες στιγμές γεννιούνται μέσα στην ημέρα. Σπουδαίο που έχεις δικούς σου ανθρώπους να σε νοιάζονται... και να παίρνεις δύναμη... κάπως έτσι αντιμετωπίζεις κάθε πόνο, έτσι δεν είναι; Με το καλό να δεχτείς την κόρη σου. Και η νέα εβδομάδα να είναι πιο δυνατή!

ΝΤΙΝΑ είπε...

καλημέρα,
όχι μόνο μπαίνουμε αλλά περιμένουμε και να μας γράψεις !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός στέλνει και τους καλούς αντρες στις ζωές μας για να βοηθήσουν....
Καλή δύναμη.
Γιαγιά Φαίη.

Marina Tsardakli είπε...

Περιμένω πως και πως να μας γράψεις κάθε φορά.
Να σε ευλογεί ο Θεός, ποτέ να μην χάσεις το κουράγιο σου.
Είσαι αξιοθαύμαστη και έμπνευση για όλους μας.
Με το καλό να δεχτείς την κορούλα σου και να 'ναι οι μέρες σας γλυκές σαν καταϊφι.
Πολλά φιλιά και ευχές για καλό μήνα :)

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να ξέρεις ότι περιμένουμε πώς και πώς ανάρτησή σου και δεν μας κουράζεις καθόλου....αντιθέτως παίρνουμε κι εμείς δύναμη απ τη δύναμή σου !!!
Με το καλό να δεχτείς την κορούλα σου, καλό μήνα καο πολλά φιλιά !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνουμε στο μπλογκοσπιτο σου αγαπημένη μου Αχτίδα και μόλις βλέπουμε καινούργια ανάρτηση χαιρόμαστε γιατί καταλαβαίνουμε πως δεν τα παρατάς! Είσαι αγωνιστρια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που σε θαυμάζουμε! Να είσαι πάντα καλά εσύ κι ο αγαπημένος σου! Πολλά φιλιά Βάσω Άργος

Ανώνυμος είπε...

Αχ αχτίδα μου...γέλασα!!!πολύ!αλήθεια!
Με αγάπη Μαρίνα

Συννεφάκι είπε...

Χαίρομαι τόσο κάθε φορά που διαβάζω ανάρτησή σου.
Είναι χαριτωμένες οι ζαβολιές του κ. Δημήτρη και είναι τόσο γλυκός ο τρόπος που συμφιώνετε.
Φιλιά πολλά

Μαρία είπε...

Σε παρακολουθώ χρόνια τώρα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τακτική θαμώνας στο μπλογκοσπιτάκι σου αλλά πάντα για κάποιον περίεργο λόγο σε θυμάμαι... Ίσως γιατί σε έχω συνδέσει με ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές της ζωής μου...
Δεν μεγαλώνεις μόνο εσύ, αλλά και εμείς μαζί σου... Δεν παραπονιέται. Καλά τα έχουμε καταφέρει έως τώρα. Μόνο να ξέρεις ότι κάπου στον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που μια " καλημέρα " από εσένα τους δίνει μεγάλη χαρά. Καλή σου μέρα!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Γιωργία μου,

συνέχισε έτσι δυναμικά να παλεύεις!
Σε ευχαριστώ για όσα ωραία γράφεις κάθε φορά γιατί μου δίνουν και μένα δύναμη.

Αναμένω με ανυπομονησία το επόμενό σου κείμενο.

Καλή εβδομάδα, αγωνιστική :)

Mary είπε...

Γεωργίτσα μου ο... κύριος blogger δε με άφηνε να μπω αλλά σε πείσμα του τα κατάφερα επιτέλους... Θα σου ευχηθώ να έχεις πάντα δύναμη και να δημιουργείς όμορφα!
Φιλάκια αγάπης πρωινά!!!