Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ετοιμαστείτε.. θα σας ζαλίσω!

 


Ναι.. το βρήκα το κλειδί φίλοι μου, ξέρετε.. εκείνο που έβαλα κάτω από το πατάκι!!! Το.. καλοσκέφτηκα βέβαια γιατί αναρωτιόμουν αν αυτά που ήθελα να σας γράψω έχουν ενδιαφέρον όμως μετά έβαλα στην άκρη τους ενδοιασμούς μου και είπα στον εαυτό μου: - Δεν πειράζει βρε Αχτιδούλα.. η πόρτα σου είναι πάντα ανοιχτή, καναπές υπάρχει, καφές  ή χυμός και βέβαια τα περίφημα μαλακά κουλουράκια μου με μυρωδιά τσουρεκιού. 

Είστε έτοιμοι;.. ΘΑ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΩ!!!!

Λοιπόν.. από που να αρχίσω..χμ.! μάλλον από τα πιο όμορφα για μένα. Η αλλαγή στη φαρμακευτική αγωγή μου για την Πάρκινσον ήταν ιδανική για μένα και τα αποτελέσματα της επάνω μου φανερά.. προς το παρόν.. μα τι με νοιάζει.. ζούμε το σήμερα φίλοι μου έστω και αν το ένα χάπι έγινε..3!!  Βέβαια δεν τόλμησα ακόμη να ζωγραφίσω.. αρκέστηκα σε μικροπράγματα δειλά στην αρχή.. μα ..άρχισα.

Σας χαζεύω πότε πότε από τις αναρτήσεις σας, από κάποιες δηλώσεις και χαρές σας στο fb και δικαιολογώ τον εαυτό μου απέναντι σας για την ηθελημένη άρνηση  μου να δηλώνω παρουσία. Αυτό το ..ψυχολογικό μου πέσιμο ήταν αποτέλεσμα κατά την νευρολόγο ( καινούργια!!) η κακή φαρμακευτική μου αγωγή, δηλαδή.. τα 70άρια που έδινα άνευ αποδείξεων στην.. Φίρμα τότε..  ήταν χαμένα χρήματα. Εντάξει.. εδώ και τέσσερεις  κι όλας μέρες έχω φανερή αλλαγή.. αυτό μου αρκεί. 

Και τι δεν πέρασα αυτές τις μέρες φίλοι μου όμως όλα τα διαχειρίστηκα ευτυχώς. Μία επέμβαση στον Δημήτρη μου με άγχωσε ( προ δικής μου αλλαγής) όμως η καλή μου Παναγιά πάντα ακούει τις παρακλήσεις μου όταν της λέω: -Άσε με εμένα.. φρόντισε όσους αγαπώ..

Μετά ο covid ¨χτύπησε¨ την άμυαλη κολλητή μου που δεν άφησε θάλασσα για θάλασσα η αφιλότιμη με τα ΚΑΠΗ και τα σχετικά που συνοδεύουν τις εξόδους. Δύο μέρες μετά.. η φίλη μου η Αγάπη που.. κόλλησε από τον γιο της που πήγε σε νησί, που εκείνη κόλλησε τον άνδρα της, το εγγόνι της, τη κόρη και τον γαμπρό της ( αυτό το τελευταίο.. χαμογελώ σατανικά χι! χι! ) . όπως καταλαβαίνετε.. θα τους ξαναδώ μετά από ένα μήνα όπως τους λέω με.. χαρτί από τεστ στο χέρι!

Τότε ήρθε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στην αγαπημένη μου φίλη Βίκυ που με έκανε να στεναχωρηθώ όσο δεν λέγεται και να έχω κάνει.. κατάλογο με παρακάλια  κάθε βράδυ στη Παναγιά που προβλέπω ότι θα μου κόψει την.. καλημέρα και την καληνύχτα .. με βαρέθηκε πια....

Να και το πρόβλημα με την Κάντυ που κόλησε ένα δερματικό αλλεργικό πρόβλημα από τις γάτες στο κτήμα έστω και αν ο γατόφιλος κτηνίατρος μας που την πήγα 3 φορές το αρνείται. Αντιβίωση ισχυρή και  ένα αντισταμινικό για την αλλεργία και είναι καλύτερα όμως προσέχω να είναι μακριά από τις γάτες γιατί τις κυνηγάει . Θυμάστε που σας είπα πως οι γάτες στο κτήμα μας που ήταν.. 3 έγιναν  8;  Ε! προσθέστε και άλλες 3 μικρές γατούλες που τρώνε το φαγητό του Κανέλλου και κοιμούνται μαζί του. Είναι αγριόγατες, σκαρφαλώνουν στην οροφή του τροχόσπιτουν τα βράδια και μας ξυπνούν,  πηδούν στον εξωτερικό πάγκο νερού που έχουμε για να βάζει τα εργαλεία και να τα πλένει  ψάχνοντας το σάκο με δικές τους κροκέτες που βάζω εκεί. Μία μέρα τον.. κουβάλησαν και τον άδειασαν κάτω με αποτέλεσμα να τις φάει το .. παμφάγο πλάσμα Κανέλλος!!!

Όμως φίλοι μου το αναγνωρίζουμε έχουν βέβαια γεμίσει το κτήμα όμως μα το ξεπληρώνουν με τον τρόπο που ξέρουν ,  έχουν εξαφανιστεί τα ποντίκια!!!

Στο κτήμα πήγε ο άνδρας μου μία εβδομάδα μόνος του, όμως .. μ αγαπάει ο γλυκούλης μου .. δεν μπορεί χωρίς εμένα.. και από το να μου τηλεφωνεί ανά μία ώρα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα ( σοκ έπαθα!) .. πήγα την επόμενη εβδομάδα μαζί του αν και είχα ακόμη το μαύρο μου το χάλι  και.. οϊμέ φίλοι μου.. !! Αντίκρυσα ένα τροχόσπιτο σε κατάσταση απείρου χάους.. μέχρι  καφέδες στο πάτωμα, συρτάρια άνω κάτω..  Βρε πουλάκι μου του είπα.. Ποιαν κυνηγούσες όλα τα βράδια και το καταντήσατε έτσι;  ( έχω χιούμορ το αναγνωρίζετε πιστεύω) . Το έκανα λαμπίκος σε ένα πρωινό μουρμουρώντας βέβαια και όταν μου ερχόταν στο παράθυρο να μου πει:- Πόσο άδειο ήταν κορίοτσι μου  το κτήμα χωρίς εσένα..!! τότε του πετούσα τα πατάκια με εντολή να μου τα κάνει λαμπίκος με το νερό. 

Πάντως με πήγε βόλτα για καφέ στη Λίμνη, για μεζεδάκι με καλαμαράκια στα Βρασνά δίπλα στη θάλασσα και στο Μέγα Σούπερ στη Ασπροβάλτα για ανεφοδιασμό.  Δεν έκανα μπάνιο φίλοι μου όσο κι αν το λαχταρούσα πιστέψτε με , ντρέπομαι να με βοηθούν για να μπω.. και που να βρεις πια αμμουδιά χωρίς κόσμο όπως παλιά. . 

Στο κτήμα μαγειρεύω εγώ γιατί ο Δημήτρης ασχολείται με χίλλια πράγματα, έτσι όταν μου έφερε τους ανθούς τους έκανα όπως τους επιθυμεί, γεμιστούς !

Όσο για μένα.. έφαγα τόσα φρούτα που δεν περιγράφεται ( εκτός από Σύκα που τα..σιχαίνομαι) και έκανα γλυκά με τα αγαπημένα μου βατόμουρα.

Κρίμα που κανείς δεν ήρθε να τον κεράσω, η γειτόνισσα μας έφυγε στη θάλασσα και ο γείτονας έχει διαβήτη. Η μία φίλη με cpvid, η άλλη το ίδιο, οι κόρες διακοπές..

Αντέχετε ακόμα;.. τοκ..τοκ..εδώ είστε; σας έπιασε ο ύπνος στο καναπέ; Γυρίζοντας πήγα στη Νευρολόγο που σας είπα με την νέα αγωγή και τώρα είμαι στα..χάι μου όπως βλέπετε βέβαια  πρέπει να κάνω πρώτα την μαγνητική και πίσω σε αυτήν. 

Μη φεύγετε καλέ.. που πάτε.. σταθείτε να σας πω τι τράβηξα για να βγάλω αυτό το ..τρισκατάρατο I- BANK  που έπρεπε για να βάλω οικογεν γιατρό. Μας έφαγε η κόρη μας η Ειρήνη να το κάνουμε κι εγώ τον άνδρα μου να πάμε μαζί στη τράπεζα. Τυχερή ήταν ο καλός μου Γιώργος, μοναδικός τραπεζικός φίλοι μου ένα ευγενέστατο νεαρό παιδί που πάντα με εξυπηρετεί. Του έδωσα το κινητό μου και του είπα! - κάνε ότι θες απλά .. δώσε μου κωδικούς να τους δώσω στη κόρη μου. Μου τους έδωσε ο άνθρωπος, χάζεψα βέβαια την ευκολία πια στο κινητό να παρακολουθώ τι... ξοδεύω, τους δίνω στη κόρη μου να μπει και.. μου μπλοκάρει το δικό μου μόνο. Άκουσο άκουσον.. εγώ έχω σπέσιαλ κινητό, ο άνδρας μου μία.. μπακατέλα, το δικό του πέρασε τα πάντα εύκολα το δικό μου.. μπλόκαρε. Άντε την επόμενη μέρα στις.. 8 το πρωί στη τράπεζα..Γιώργο μου.. τι θα κάνω... Χαμόγελο εκείνος.. μη μου στεναχωριέστε θα σας τα φτιάξω ξανά.  Πάει κι αυτο φίλοι μου απέκτησα το..τρισκατάρατο.. σιγά μη ψωνίζω εγώ από το κινητό όμως.. μου αρκεί να βλέπω τι ξοδεύω να μπω σε.. μέτρο!!!

Σταματώ εδώ.. άντε τυχερούλια ατιμούλια την γλυτώσατε.. Ξέρω πως οι περισσότεροι είστε διακοπές, δεν ξερω ποιος θα με διαβάσει μα .. μου αρκεί που άνοιξα την πόρτα. Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη https://idipoton.blogspot.com/που μου έστελνε τις συνέχειες από το υπέροχο μυθιστόρημα του με φοβερή πλοκή και μου έκαμνε παρέα στο κτήμα γιατί.. η εξυπνούλα το τύπωνα και το έκανμνα βιβλίο και το έδινα και στη γειτόνισσα να το διαβάσει κι εκείνη με τη σειρά της στον γείτονα Σταύρο και..έπεται!!!

Φεύγω.. σταματώ.. μη σπρώχνετε!!

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

13 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μα τί ωραία ζαλάδα ήταν αυτή !!!!!! Να επαναλάβεις αυτό το είδος !!!!
Χαίρομαι που με την νέα αγωγή βλέπεις βελτίωση και βέβαια σε ανεβάζει και ψυχολογικά. Η ζωή στο κτήμα είναι απόλαυση γλυκιά μου και πολύ δημιουργική. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της ψυχής σου και είμαι σίγουρη ότι θα τα πας ακόμα καλύτερα. Σου στέλω μία αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, καλή μου φίλη, ποτέ δεν μάς ζαλίζεις! Το ξέρεις πως περιμένουμε κάθε φορά νέα σου, καρτεράμε εικόνες από το δικό σας Παράδεισο, από τις δημιουργίες των χεριών σας.
Τώρα βλέπω και περιπέτειες. Γατοσύναξη και γατοβασίλειο στο κτήμα βλέπω. Αλλά με το αζημίωτο καθώς πέφτει η σχετική καθαριότης. Ο Κανέλλος βασιλιάς, έτσι τον θωρώ και τον χαίρομαι.
Όπως χαίρομαι και τη νέα σου θεραπεία, δεν ξέρεις πόσο. Όλα καλά θα πάνε, να γλιτώσεις τα 70άρια με τον ...πολυχρονεμένο γιατρό.
Χαίρομαι που σάς αρέσει το μυθιστόρημα και σάς κρατά συντροφιά το καλοκαίρι. Για μένα είναι τιμή και δώρο όλο αυτό, να το ξέρεις.
Στέλνω τα φιλιά, την αγάπη μου.
Καλή Παναγιά, Γεωργία μου.

Marie-Anne είπε...

Πολύ χαίρομαι με τα καλά νέα για την υγεία σου και με την αλλαγή στην ψυχολογία σου!!!!
Πάντα έτσι εύχομαι να είσαι!!! Με τα γατιά, άστα, τα ίδια κι εμείς έχουμε εδώ, με ένα σωρό αδέσποτα που τα ταίζουμε (12 τον αριθμό έφτασαν!).
Καλό τριήμερο και βοήθειά μας να είναι η Παναγιά!!!

Χελώνα είπε...

Χάρηκα πάρα πολύ που σου ταιριάζει η νέα θεραπεία Αχτιδουλα μου. Τελικά θα πρέπει να παίρνουμε πάντα και μια δεύτερη γνώμη. Ανησύχησα λίγο για τον σύζυγο, αλλά ελπίζω ότι όλα καλά, ε;Να περνάτε πάντα καλά και η Παναγία μας, βοήθειά μας!

Πίπη είπε...

Καλώς ήρθες και πάλι, και μάλιστα αναζωογονημένη! Χαίρομαι πολύ που η υγεία σου πηγαίνει καλύτερα και εύχομαι η νέα φαρμακευτική αγωγή να είναι η ιδανική για εσένα και να κάνει θαύματα! Περιγράφεις την καθημερινότητα και τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο, που ποτέ δε βαριόμαστε να σε διαβάζουμε, να το ξέρεις.
Καλό και δημιουργικό υπόλοιπο καλοκαιριού

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλημέρα Γεωργία μου. Κι εγ εδώ είμαι. Σήμερα έχει συννεφιά και μάλλον θα βρέξει, οπότε χαζεύω στο κινητό. Χαίρομαι που είσαι καλύτερα.
Περαστικά και στον Δημήτρη.
Αυτό νε τον οικογενειακό γιατρό πρέπει να το κάνω κι εγώ. Μόλις γυρίσουμε θα μου πεις πώς.
Ωραία η ζωή στο κτήμα, αλλά έχει πολύ δουλειά.
Να είστε καλά και να προσέχετε.
Φιλιά πολλά.

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου!!!!! Πόσο χαίρομαι που διαβάζω νέα σου.
Εύχομαι ο Δημήτρης και η Κάντυ να είναι καλύτερα! Χάρηκα που η φαρμακευτική αγωγή δείχνει να σε βοηθά περισσότερο.
Η Παναγία μας να δίνει υγεία και ευλογία σ' όλον τον κόσμο!!!!! Και να σας κρατά υπό τη σκέπη Της!!!!!
Πολλά φιλια!!!!!

Bασω είπε...

Να είστε πάντα καλά κα Γεωργία εσείς και ο σύζυγος σας.Καλη και ευλογημένη η αυριανή μέρα που ξημερώνει με υγεία σε όλους

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας, για την αγάπη και αποδοχή των...ιδιοτροπιών μου πια. Να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα, σας σκέπτομαι προτίμησα να μην επικοινωνήσω προσωπικά γιατί.. ξεχνάω πια ..ξεχνάω από την μία στιγμή στην άλλη οπότε.. άσε καλύτερα !! Όσες πάρω.. πάλι καλά.. θυμήθηκα.. όσες αγνοήσω ας φανούν επιεικείς.. ξεχνάω είπαμε.., το είπαμε!!!!!!..

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Aνάμεσα στην απολαυστική σου διήγηση ανακάλυψα κι ένα κοινό που έχουμε. Την "αγάπη" μας για τα σύκα.
Γεωργία μου... να μας ζαλίζεις συχνά γιατί πιο όμορφη ζαλάδα δεν υπάρχει απ' τη δική σου ♥
ΥΓ. Περαστικά σ' όσους δικούς σου δοκιμάζονται από αρρώστιες και αναποδιές. Η χάρη της Παναγίας που γιορτάζει σήμερα, ας συντρέχει όλους όσους την έχουν ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Άσε εμένα, φρόντισε όσους αγαπώ, πόσο με άγγιξε η ευχή σου! Σου εύχομαι να την ακούσει η Παναγία μας και να βάλει και σένα μέσα στο κατάλογο Της....
Η συνομήλικη σου γιαγιά Φαιη

ANNA FLO είπε...

Ωωωω σε απόλαυσα και κάθε φορά να λέω δυνατά ''μη σταματάς, μη σταματάς!"'
Χαίρομαι για τη νέα θεραπεία και εύχομαι τα χάπια αυτά να είναι θησαυρός.
Και να μπεις στη θάλασσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεσαι. Εδώ κυρίες με πι μπαίνουν στη θαλασσα τις είδα και τις καμάρωσα. Υγεία είναι το μπάνιο το ξέρεις.
Υπέροχες περιγραφές για το κτήμα σας που το αγαπώ λες και το ξέρω.
Σιδερένιος ο άντρας σου και όλοι οι φίλοι σου.
Να σαι καλά και γράφε. Όχι μονο δεν βαριέμαι αλλά απολαμβάνω
Τα φιλιά μου από την Κεφαλλονιά

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ωωωω ναι αυτά είναι υπέροχα νέα φιλενάδα.. έτσι σε θέλω να μην το βάζουμε κάτω και τι καλά που ζήτησες και μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημα σου; είδες πόσο μας ανεβάζει και στα ψυχολογικά μας η καλυτέρευση της υγείας μας; ΄πόσο είμαστε όρθιες φίλη μου καλά είμαστε συνηθίζω να λέω...περαστικά να είναι ότι και να συμβαίνει, με την βοήθεια Της!
Πολύ χάρηκα με τα όμορφα νέα σου η Μεγαλόχαρη να σου δίνει δύναμη και κουράγιο, να συνεχίζεις να βλέπεις τον κόσμο πάντα με την ίδια θετική ματιά! είναι πολύ όμορφος αχτίδα μου και με τα δύσκολα του αλλά και με τις χαρές του
Απόλαυσα ετούτη την ανάρτηση σου, απόλαυσε και εσύ την ζωή όσο μπορείς. Να κάνεις ότι αγαπάς καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι!! την αγάπη μου🧡 φιλιάαα! 😘