Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ένα ντοκιμαντέρ για σας ..

 


Επιτέλους φίλοι μου νομίζω πως " έστρωσα" το κακομαθημένο μου όμως πιστέψτε με με .. πόνο ψυχής όταν τα σαν.. χαντρούλες ματάκια της μου ζητούσαν λιχουδιές!

Φίλοι μου σήμερα θα σας συστήσω ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ που είδα στη  Cosmote στο κανάλι History  που είναι επιμένω το καλύτερο κανάλι που υπάρχει σε μάθηση κάθε επιπέδου. Βέβαια σκέφτηκα πως πολλοί από εσάς δεν έχετε  Cosmote οπότε το έψαξα και το βρήκα στο You Tube και σας βάζω την ηλεκτρονική διεύθυνση για να το δείτε. Πιστέψτε με έμαθα όλα όσα αγνοούσα για την επικοινωνία  από τότε που άναψε μία.. λάμπα μέχρι τις.. οπτικές ίνες που μπήκαν στην καθημερινότητα μας και τα θεωρούμε όλα φυσικά και το κινητό προέκταση του χεριού μας!!!

               https://www.youtube.com/watch?v=I4oAYIZ9KfE


Πώς η επικοινωνία συνδέεται με την εξέλιξη του πολιτισμού και διαμορφώνει την καθημερινότητα μας; Από τις αρχαίες φρυκτωρίες έως το 5G, ένα ταξίδι στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών. Παρουσίαση: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης Παραγωγή: Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Το βλέπαμε με τον άνδρα μου και γελάσαμε με την αφέλεια μας όταν θυμηθήκαμε πως όταν πριν πολλά χρόνια, φρέσκος στην Ελλάδα ο Δημήτρης, κάναμε με το διαμορφωμένο σαν στολίδι εσωτερικά κινούμενο σπιτάκι μας διάφορες προσθέσεις .. "πολυτελείας", τηλεόραση , κεραία που φέραμε από Βέλγιο . Ο Δημήτρης λοιπόν μου είπε να ρωτήσω στον τότε ΟΤΕ αν υπάρχει τηλέφωνο ασύρματο για το αυτοκίνητο. Πήρα κι εγώ η .. αφελής , η.. εύπιστη.. να ρωτήσω και άκουσα το γέλιο μέχρι δακρύων του ανθρώπου να μου λέει: - Κυρία μου.. στην Ελλάδα είστε, κάντε και το σταυρό σας που έχετε τηλέφωνο στο σπίτι. Βλέπετε φίλοι μου υπήρχε καιρός που για να βάλεις τηλέφωνο έπρεπε να υπάρχει λίστα προτεραιότητας στη περιοχή!

Τώρα κρατούν κινητό και.. 3 χρονα παιδάκια δυστυχώς με όλες τις συνέπειες.

Όμως αν δείτε το ντοκιμαντέρ αυτό θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας μία ολόκληρη ιστορία πολιτισμού, επιστήμης και ανακαλύψεων . Τότε να δείτε πως ο χρόνος .. μαζί και όλα όσα ο νους του ανθρώπου φαντάζεται ίσως σας εκπλήξει . Το βλέπεις και αναρωτιέσαι πως θα είναι στις μελλοντικές 10ετείες .. εσείς δηλαδή γιατί εγώ θα παρακολουθώ τις .. ρίζες από τα ραδίκια!!!

Θυμήθηκα το πρώτο μας τηλέφωνο σε ηλικίες που πήγαινα .. νηπιαγωγείο , ήταν το.. 75102 !!! Μαύρο , λίγα χρόνια μετά γκρι.. μετά πορτοκαλί , μετά...


Βλέποντας σήμερα λοιπόν αυτό για τις επικοινωνίες ταξίδεψα σε χρόνια που προσπεράσαμε και που δεχόμαστε τώρα πια την κάθε ανακάλυψη σαν κάτι το φυσιολογικό και ίσως λίγο.. όλο θέλουμε κάτι περισσότερο. Αυτό το.. περισσότερο θα μας "φάει " παιδιά!


Εκείνο που με προβληματίζει φίλοι μου και είμαι σίγουρη και για σας είναι η αλλαγή καιρού, η
κλιματολογική αλλαγή που μας χτυπάει τη πόρτα, δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανένα μας , νομίζω πως είναι εμφανή και θλιβερά. Ο καιρός είναι πια απρόβλεπτος, τα φυτά αλλάζουν συνήθειες, τα δένδρα δεν ξέρουν πότε να καρποφορήσουν αφού όταν βγάζουν άνθη οι μέλισσες είναι ακόμη σε.. νάρκη και μία ξαφνική απρόβλεπτη παγωνιά ρίχνει, παγώνει το άνθος. Φίλοι μου το βλέπω πια στο κτήμα και όχι μόνο στο δικό μας. Στη περιοχή που βρισκόμαστε τα κτήματα είναι όλα 4άρων στρεμμάτων και πολλά έχουν μόνιμες κατοικίες. Όλοι.. μα όλοι.. εδώ και 2 - 3 χρόνια έχουν το ίδιο πρόβλημα, τα φυτοφάρμακα ακόμη και τα λεγόμενα "βιολογικά" δίνουν και παίρνουν όμως η αλλαγή καιρού δεν ελέγχεται ούτε με αυτά!


Αυτή η εικόνα με συγκλόνισε.. και είναι λες και βλέπω κομμάτια από τις ταινίες φαντασίας για ένα μέλλον άσχημο που συχνά παρακολουθώ στη τηλεόραση. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας.. όσο κι αν λέμε αυτό. ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΧΈΡΙ ΤΩΝ " ΜΕΓΆΛΩΝ" ΤΩΝ 'ΙΣΧΥΡΏΝ"

Εγώ η έρμη μαζεύω τα πάντα για ανακύκλωση και σε ένα τετράγωνο πολλών πολυκατοικιών ΔΕΝ υπάρχει ειδικός κάδος! Ευτυχώς που υπαρχει ένα σούπερ μάρκετ στην άκρη από το παρκάκι μας που μπορεί και τα πηγαίνει ο άνδρας μου.. Μασούτη μου.. ευχαριστώ!! Δεν πετώ ποτέ μπαταρίες, τις μαζεύω ακόμη και από το.. δρόμο και τις βάζω σε μία σακούλα και πάλι καλά να είναι το σούπερ που έχουν ειδικό κάδο γι αυτές.

Σας κούρασαν οι .. περιβαντολλογικές ανησυχίες μου.. όμως φίλοι μου για τα παιδιά των παιδιών σας ανησυχώ.. για το κόσμο που τους αφήνουμε.. για τα όσα τους μαθαίνουμε να πράττουν για να διορθώσουν τα λάθη μας... τα δικά μας λάθη δυστυχώς.

Σας εύχομαι μία επόμενη καλή εβδομάδα, εγώ σαν.. νομοταγής από τη.. φύτρα μου τελείωσα με τα καθήκοντα μου, εφορία, εμφια, λογαριασμοί.. ε! ρε lexotanil που έδρασε όταν άνοιξα του λογαριασμούς Νερό και Ρεύμα!!! Ξεροκατάπια και με τις τσέπες πια άδειες περιμένω το τέλος του μήνα!!! Χα χα!!


Ναι.. για τότε που με ένα δίφραγκο αγόραζα μία σακούλα σοκολατάκια!!!

Αχτιδένια φιλάκια


4 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ωραιότατο το ντοκιμαντέρ και σ'ευχαριστούμε.
Για τον καιρό όμως και τη φυση που καταστρέφουμε ανησυχώ πολύ κι εγώ. Και ναι φταίνε οι ισχυροί αλλά κι εμείς που έχουμε τη δύναμη. Αν πχ δεν αγοράσουμε ένα αντιηλιακό και προτιμήσουμε όλοι το βιοδιασπώμενο για να μην καταστρέφεται η θάλασσα θα το παρήγαγαν ξανά;
Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη...
Ναι ο καιρός δείχνει που οδεύουμε: σε μια φύση που θα μας τιμωρήσει ακόμη περισσότερο
Την καλημέρα μου

Giannis Pit. είπε...

Ω πολύ σπουδαίο το ντοκιμαντέρ που αναφέρεις, Γεωργία μου. Με ωραίο και πιασάρικο θέμα. Το κρατώ στα υπ' όψη.
Μαζί με τις σκέψεις σου για το κλιματολογικό. Όχι, Γεωργία μου, δεν προσδοκώ απολύτως τίποτα από τους "μεγάλους", αγαπητή μου φίλη. Δικό τους δημιούργημα είναι αυτό το έκτρωμα. Η κοινωνία του κέρδους, τα παράσιτα των χρηματιστηρίων και της εκμετάλλευσης, μάς οδηγούν συνειδητά στην καταστροφή. Νομοτελειακά τα αδιέξοδα του καπιταλισμού καλή μου φίλη, τα βλέπεις.
Στέλνω την καλησπέρα και τα φιλιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Στο εξωτερικό μαθαίνουν στα σχολεία διαφορα, από θέματα συμπεριφοράς, αλληλεγγύη στους πάσχοντες συμμαθητές με προβλήματα νοητικά η κινητικα, μέχρι περιβαντολογικα, κυκλοφοριακά, με μια λέξη πως εκτός από το να συμβιώνουν αρμονικά με τους γύρω τους να βοηθούν και στη καλυτερευση του κόσμου!
Στη πατρίδα μας, που περνιομαστε για έξυπνοι, τα σχολεια είναι μόνο για να κάνουν το πρόγραμμα του Υπουργειου κι αυτό με ελλείψεις διδακτικες και για μπουλινγκ σε ανημπορους να υπερασπιστουν τον εαυτό τους. Κοινώς τα παιδια μας μαθαίνουν ότι ο ισχυρός κάνει κουμάντο στη ζωή και όποιος δεν αντέχει...στον Καιάδα.
Όλα λοιπόν επαφιονται στην οικογενεια η οποία κουτσαινει κι αυτή.
Ας θυμηθούμε ότι δύο χώρες που χτυπήθηκαν βάναυσα στα χρόνια μας ήταν η Σερβία και τώρα η Ουκρανία. Διαλυμένος ο κοινωνικός ιστός τους, 5-6 διαζύγια κατά μέσο όρο και τα παιδια στα ορφανοτροφεια.....στη μετανάστευση αργότερα....αλλά και η Ρωσία τιμωρείται με μεγάλη φτώχεια κι αυτή και με νεκρούς από το πολεμο γιατί η αίσθηση της δύναμης και του μεγαλείου οδηγούν σε πλάνες ότι κυριαρχεις. Έρχεται και άλλων μεγάλων η σειρά και θυμηθείτε το. Ο Θεός " τοις υπερηφάνοις αντιτάσσεται " και η μοίρα της Ελλαδος, του ψευτορωμέικου που ζούμε, είναι να είναι ταπεινή για να μεγαλουργησει όταν θαρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Προς το παρόν ας ευχηθούμε να μην έχουμε πυρκαγιές, να έχουμε ψωμί να φάμε και θέρμανση στα σπίτια μας, τα βασικα δηλαδή γιατί ήρθε καιρός που κι αυτά παίζονται...
Αυτές οι σκέψεις μου δημιουργήθηκαν σήμερα διαβάζοντας την ανάρτηση σου.
Καλημερα σε όλους από γιαγιά Φαιη.

Marina Tsardakli είπε...

Καθόλου κουραστικές οι περιβαλλοντικές σου ανησυχίες, που σαφέστατα, θα έπρεπε να είναι ανησυχίες όλων μας.
Το ντοκιμαντέρ ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Θα το δω. Λατρεύω τέτοια ντοκιμαντέρ!
Πολύ σε ευχαριστούμε που μας ανοίγεις την ψυχή σου Αχτίδα μου.
Να αφήσεις τα ραδικάκια στη θέση τους. Εμείς θέλουμε να μας εμπνέεις με τις δημιουργίες σου και να μας μιλάς για ενδιαφέροντα θέματα όπως το σημερινό και όλα τα προηγούμενα που έχεις μοιραστεί μαζί μας.
Πολλά πολλά φιλιά!