Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Φωτογραφίες από το κτήμα,

 




Είναι η πρώτη μας εικόνα όταν μπαίνουμε, αφημένο αρκετά λόγω καιρού όμως τα κίτρινα αγριολούλουδα βυθισμένα στο πράσινο ήταν σαν να μας φώναζαν :  Επιτέλους Άνοιξη ότι καιρό κι αν κάνει...Άνοιξη μύρισε! 


Ήταν η πρώτη μου επιστροφή στο κτήμα μας μετά από καιρό. Ήταν να μη δω ηλιαχτίδες, λουλούδια , πράσινο παντού.. Απλά θα σας πω πως πέρασα ένα 3ήμερο όμορφο, ήρεμο και τόσο αναζωογονητικό. Βέβαια μας περίμενε φοβερή δουλειά και τους δύο τόση που...αυτοθαυμάστηκα.. φτου.. φτου μη βασκαθώ και παρακάλεσα το Θεό να δίνει δύναμη στον άνδρα μου που στα 77  του παλεύει όπως κι εγώ με ότι αγαπά να κάνει, ότι τον " γεμίζει"..

Βρήκα ένα τροχόσπιτο αγνώριστο από τις.. υδραυλικές εργασίες του Δημήτρη , ένα εξωτερικό καθιστικό.. άστα να πάνε .. χαπακώθηκα με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονο και.. το μπαστούνι στην άκρη!  Όμως φίλοι μου το αποτέλεσμα αργά το απόγευμα με έκανε να πω ξανά.. φτου φτου η  κρυφή νοικοκυρούλα,!! Ήθελα να βάψω με ασβέστη και το εξωτερικό δάπεδο στο καθιστικό με..  γαλάζια νησιώτικα πλακάκι η αφιλότιμη ( πάει.. τρελάθηκα!) όμως μέχρις εδώ γιατί.. χώθηκα στο καναπέ με άπειρα μαξιλάρια και...τερμάτισα από την κούραση ! 

Φωτογραφίες σας υποσχέθηκα.. την επόμενη μέρα λοιπόν πήρα το κινητό, το.. μπαστούνι και  .. μη περιμένετε μεγάλα πράγματα όμως μαγεύτηκα από τα χρώματα του ουρανού.

 

Το θερμοκήπιο τον περίμενε μετά την προετοιμασία που του είχε κάνει την προηγούμενη φορά που ήρθε μόνος του. Πολλή δουλειά φίλοι μου , μουρμουράει.. λέει πως του χρόνου θα τα εγκαταλείψει όλα, εγώ χαμογελώ κρυφά και κάνω πως δεν βλέπω τα φυτά που αγόρασε και τα σχετικά.


Όλα ανθίσανε, αμυγδαλιές, κερασιές, ροδακινίες, δαμασκηνιές.. όλα εκτός από την Πασχαλιά μου που.. την κατσάδιασα να βιαστεί!


Οι φουντουκιές είναι το.. στέκι του Κανέλλου όταν έχει ήλιο για να γλυτώσει από την Κάντυ.









Απέναντι η γειτόνισσα , βγαίνει στο μπαλκονάκι και με χαιρετάει. - Βάζω το φαΐ στο φούρνο και .. έρχομαι μου φωνάζει.


Τι χρώματα ο ουρανός! Ήρθαν και οι Πελαργοί, διασχίζοντας το χωριό τους είδαμε στα στέκια τους να κλωσούν φίλοι μου.


Μέχρι το βραδάκι ο καλός μου έκοψε όλα τα χόρτα όσο περίμενε να στεγνώσει κάπως το χώμα στο θερμοκήπιο, μετά έβαλε νήμα για να είναι όλα τα φυτά ισιάδα κι εγώ του έφτιαχνα καφέ, τον κυνηγούσα για το μπουφανάκι του και τον έπεισα με το ζόρι να φάει τα αυγουλάκια που του έφτιαξα. Μόλις έφαγε άρχισε να φυτεύει.. πατάτες!!!




Φίλοι μου δεν ήξερε ούτε ήξερα οτιδήποτε από .. αγροτική ζωή εγώ ιδιαίτερα δεν είχα δει κεράσι σε δένδρο! Όμως τώρα στο "  γέρμα" μας έκανε να την αγαπήσουμε. Αργά όπως λέει, μου εκμυστηρεύεται τα βράδια που αναλύουμε την ημέρα μας και λέμε τις σκέψεις μας  πως αν ήταν νέος θα.. αγόραζε ένα.. κάμπο και θα έφτιαχνε την ωραιότερη Φάρμα !! Εγώ ξέρω πως είναι ένας τρόπος να διοχετεύει την ζωντάνια που κρύβει μέσα του όπως εγώ στο μικρό μου πια εργαστήρι.

Ήρθε η Δύση φίλοι μου, με μάγεψαν τα χρώματα, αυτή η παλέτα του Θεού ...δεν υπάρχει όμοια.


Πείτε  μου πως δεν είναι ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα; γαληνεύει η ψυχή φίλοι μου στο κτήμα και τα βράδια βγαίνεις και κοιτάζεις τον ουρανό και επιτέλους βλέπεις αστέρια και όχι το.. μπαλκόνι του γείτονα.
Η Κάντυ μαζεύτηκε και πήρε θέση δίπλα μας, χαρά μου είναι πως δεν έχει ανάγκη να την βγάζω βόλτα, ανοίγω την πορτούλα και...δεν την πιάνεις..


Γυρίζαμε σπίτι, κουρασμένοι μα με την ανάσα που μας έδωσε η φύση και τα .. αμέτρητα φρέσκα κρεμμυδάκια που πρέπει να καθαριστούν , να κοπούν και να μπουν καταψύκτη για τα φαγητά του Πάσχα που θα έχω τα παιδιά μας.
Φίλοι μου σε λίγο μπαίνω στο εργαστήρι για να φτιάξω τις άλλες 50 λαμπάδες και έχω κότσια και για επόμενες.  Σας στέλνω την αγάπη μου και ελπίζω η βόλτα σας μαζί μου στο κτήμα να ήταν μία μικρή ανάπαυλα στη μιζέρια των ειδήσεων. 
                                      Αχτιδένια φιλάκια 

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πολύ έχω επιθυμήσει μια βόλτα στη φύση και εσύ με πήρες μαζί σου στην εξοχή! Ανάσα ζωής είναι ο παράδεισός σας ακόμη και για την Κάντυ. Να πέρνάτε καλά και εύχομαι να δώσουν όλα τα δέντρα σας καρπούς να ευχαριστηθεί ο άντρας σου.
Τα φιλιά μου

Giannis Pit. είπε...

Η παλέτα της φύσης Γεωργία μου! Τι να πει κανείς για τα χρώματα γης και ουρανού! Ήρθαν στα δικά μας μάτια μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σου και σ' ευχαριστούμε πολύ.
Όσον αφορά το κτήμα, ειλικρινά σάς παραδέχομαι και τους δύο! Δεν βαρυγκομάτε ποτέ λέμε! Εγώ, έχω την αυλή της πεθεράς μου παρατημένη και θέλω να πάω να την καθαρίσω και το ...σκέφτομαι. Τελικά, όλα είναι θέμα διάθεσης και ψυχολογίας.
Καλή Άνοιξη καλή μου φίλη στο υπέροχο κτήμα και στη δική σας φωλιά.
Την καλησπέρα μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μας έκανες πολύ ωραία βόλτα με τις απίθανες φωτογραφίες αου...ήταν σάν να ήμασταν εκεί....να είστε καλά να απολαμβάνετε το όμορφο κτήμα σας !!!
Την αγάπη μου !!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Για όλες αυτές τις όμορφες ανάσες που μας έδωσες φιλενάδα, αξίζει να ελπίζει κάποιος πως η ζωή είναι ωραία, αφού η φύση ξέρει να σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα όταν την προσέχεις κοιτάζοντας τόσο όμορφα ηλιοβασιλέματα.
Καλά να είστε τα δυο σας απολαύστε τα όσο μπορείτε φιλενάδα την αγάπη πάντα. 🧡🌼

Marina Tsardakli είπε...

Χάρηκα που μέσα από την αφήγηση και τις πανέμορφες εικόνες σου, μας πήρες μαζί σου για μια βόλτα στο κτήμα.
Να 'σαι καλά Αχτίδα μου και να μας ξαναπάρεις.
Καλό κουράγιο με τα κρεμμυδάκια και καλή δημιουργική απόλαυση με τις λαμπάδες.
Σε φιλώ πολύ γλυκά :)

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Γιωργία μου,
ταξίδεψα μαζί σας!!!

Αγάπη πολλή σας στέλνω. Να είστε καλά, να σας έχει ο Θεός στην αγκαλιά Του πάντα.