Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Μ. Εβδομάδα κι εγώ..

 



Φθάσαμε στη Μ. Εβδομάδα φίλοι μου και στη ψυχή του Έλληνα έχει μία θέση πιο βαθιά ακόμη και από τα Χριστούγεννα. Αρχίζει μία σταδιακή περίσκεψη, μία επιθυμία να χαμηλώσουμε , να ταπεινωθούμε, να πονέσουμε ίσως και η σκέψη, η αναμονή της Ανάστασης  είναι αυτό που περιμένουμε στη πραγματικότητα περισσότερο από όλα. Μία Ανάσταση θέλουμε σε κάθε τι φίλοι μου... 

Δεν θα κάνω απολογισμό της προηγούμενης εβδομάδας μου, πέρασα καλά, ετοίμασα τα δωράκια μου .. ελάχιστα φέτος γιατί απλά έγιναν και οι δυνάμεις μου ελάχιστες όμως τα πρόλαβα όλα και μπαίνοντας στη Μ. Εβδομάδα άρχισα να βλέπω τις.. λίστες μου και να πιστεύω πως δεν θα τα προλάβω όπως τα θέλω. 

Η Πασχαλιά μου άνθισε, την χάρηκα, της μίλησα έκοψα φεύγοντας από το κτήμα μερικά κλαδιά να στολίσω το σπίτι για τα παιδιά μου. 
                                                      Το θερμοκήπιο μας φυτεύτηκε..


Φέτος τα κρεμμυδάκια για μας και.. άλλες φίλες ήταν υπεραρκετά. 
Όμως ο Χειμώνας εκείνες τις μέρες .. ξαναγύρισε ο αφιλότιμος, ανάψαμε σόμπα, κι εγώ πέρασα το 3ήμερο στο τροχόσπιτο με ένα βιβλίο στο χέρι.
Πήγα τα δωράκια μου στις γειτόνισσες, τα χάρηκαν , μου είπαν με χιούμορ όπως πάντα : "Ευχαριστούμε νουνά" , κι εγώ είπα.. και του χρόνου!
Και .. νάτο το χάος, το αγαπημένο μου χάος, εκεί που νοιώθω ότι ζω, ότι ο αέρας του είναι πιο καθαρός από παντού.. δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές το καθαρίζω και πόσες άλλες το λερώνω..



Και στο εργαστήρι μου  φτιάχνω τα δωράκια μου, μακάρι να μπορούσα να δώσω σε όλο το κόσμο, όμως πια δώρο παίρνει όποιος έρχεται.. σπίτι!


Πήρα μικρά κασπώ, τα ζωγράφισα , τα γέμισα χόρτο , αυγουλάκια και την λαμπαδίτσα που  έφτιαξα και νομίζω πως είναι ένα όμορφο δωράκι.


Ακόμη ένα τέτοιο τίποτα χτυπητό , απλό και λιτό.

Μετά σκέφτηκα τα πανεράκια που το Χειμώνα έπλεκα για να .. μάθω!!! Τα στόλισα λοιπόν και .. νάτα ένα ένα για φίλες που έρχονται.



Μη ξεχάσω και την εγγονή μου ..



Το ερασιτεχνικό μου πλέξιμο καλά κρατεί.. έμαθα μόνη μου να φτιάχνω καλτσάκια για το σπίτι, ξέρετε.. από αυτά που κάτι κρυουλιάρες σαν κι εμένα τα φορούν την νύχτα. Τα κατάφερα λοιπόν.
Δεν σας δείχνω όλα όσα έφτιαξα γιατί.. φτιάχνω ακόμη!!!!
Μετά ήταν και εκείνα τα.. "φιληνάδα θα μου τα ζωγραφίσεις;"  από την κολλητή μου την Μαιρούλα .Ξέρετε.. δεν χαλώ χατίρι.. Δύο κεραμικά αυγά που ανοίγουν



Μετά ένα αυγό από φελιζόλ που μου έφερε η Τζένη που όμως ήταν καλυμμένο από γάζα με γύψο, δεν μπορούσα να κάνω πολλά, κάτι σε.. αντικέ σκέφτηκα.



Νομίζω πως βαρεθήκατε να με διαβάζετε, λοιπόν ας κλείσω με την καρυδόπιτα με σοκολάτα που μόλις τελείωσα για να κεράσω τον γαμπρούλη  μου γαρνιρισμένο με παγωτό μία μπαλίτσα από πάνω!!



Για να σας αμαρτήσω.. έγινε υπέροχη μου είπε ο άνδρας μου! Αύριο θα φτιάξω τους τζιγεροντολμάδες μου που είναι μαζί με την γεμιστή σπλήνα ο μεζές του Πάσχα.
Φίλοι μου σας εύχομαι Καλό Πάσχα .. αν δεν ξαναγράψω ..πάντως σας στέλνω την αγάπη και τις ευχές μου.
                                Αχτιδένια φιλάκια 
      Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Σε χαίρομαι! Σε καμαρώνω! Να τα χαρούν οι φίλες τα δώρα σου που είναι δώρα αγάπης, να πάνε καλά τα μπαζάρ με τις λαμπάδες που έφτιαξες και να πουληθούν όλες. Να περάσετε όμορφα και ήρεμα.
Καλή Ανάσταση Γεωργία μου. Εύχομαι επιτέλους να αναστηθεί το καλό στον κόσμο.
Να περάσετε όμορφα τη Λαμπρή
Φιλιά πολλά

fish eye είπε...

Γεωργία θαύματα δημιουργείς! Με τρέλαναν οι λαμπάδες σου αλλά και τα καλαθάκια, και για τα ζωγραφισμένα αβγά τί να πω.

Σου εύχομαι ολόψυχα να χαρείς τους δικούς σου ανθρώπους, καλά πάσχα, καλή ανάσταση και ελπίζω να καταφέρουμε μετά να πάμε για ένα ωραίο καφεδάκι και να κουβεντιάσουμε, τώρα φτιάχνει ο καιρός και είναι ότι πρέπει ε; τί λες;

φιλάκια πολλά σου στέλνω :)

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όλα πανέμορφα και ελπιδοφόρα. Απ' την ανθισμένη πασχαλιά, μέχρι τις υπέροχες κατασκευές σου. Και την καρυδόπιτα βεβαίως-βεβαίως!
Εκπέμπεις την θετική σου αύρα από μακριά, Γεωργία μου.
Σου στέλνω τις ολόψυχες ευχές μου για τις μέρες που έρχονται.
Καλή Ανάσταση με υγεία, χαμόγελα και ελπίδα ♥

Giannis Pit. είπε...

Ναι βάλε και μένα στη λίστα όλων εκείνων που σε καμάρωσε, για μία ακόμα φορά, Γεωργία μου! Σε κάθε σου βήμα, σε κάθε σου δημιουργία. Και έμεινα να θαυμάζω άφωνος, το υπέροχο εργαστήριό σου, μέσα στο οποίο μεγαλουργείς με όλα αυτά τα καλούδια της αγάπης.
Καλή μου φίλη, καλή Ανάσταση σε σένα και στην οικογένειά σου με την καρδιά μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι ομορφιές αχτίδα μας !!!!!
Και απ το κτήμα και απ το εργαστήρι σου που έχει έναν αξιοζήλευτο χαμό !!!
Τα έργα σου εξαιρετικά όπως πάντα !!!
Καλά να περάσετε με τους αγαπημένους σας, καλοφάγωτα όλα τα καλούδια σου!!
Καλό Πάσχα και πολλά φιλιά !!!!

Αννίκα είπε...

Οι κατασκευές σου υπέροχες, η καρυδόπιτα κόλαση (Θεέ μου συχώρα με) Το κτήμα, το εργαστήρι σου, το θερμοκήπιο...τα ζηλεύω. Να είστε καλά να περάσετε ακόμα καλύτερα!
Καλή Ανάσταση Γεωργία μου!

Marina Tsardakli είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου, υπέροχα όλα!
Γεια στα χεράκια σου!
Να 'σαι πάντα καλά, να μοιράζεις χαμόγελα με τα δωράκια σου και την ωραία σου αύρα.
Καλά να περάσεις καλή μου!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Όλα τα καλά στην όμορφη οικογένεια σας! :)

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλή Ανάσταση Γεωργία μου. Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου.
Φιλιά!

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ

Αννίκα είπε...

Χριστός Ανέστη Γεωργία μου! Χρόνια Πολλά κι ευλογημένα για τη γιορτή σου! Με υγεία, αγάπη, ελπίδα, δύναμη και φως. Να είσαι καλά να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!
Φιλιά Πολλά!