Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Η αγάπη πρέπει να δίνεται για να επιστρέφει...

Φίλοι μου να σας συστήσω την ..Φωφώ  μας , νονά μία φίλη.. !! Είναι η οικόσιτη δεκοχτούρα μας που μαζί με τα σπουργιτάκια τρώει καθημερινά όλα τα ψίχουλα από το ψωμί μας, το σησάμι από τα κουλουράκια και ότι σπόρους πέφτουν στα χέρια μας και της δίνουμε. 


 


Βέβαια με λιγουλάκι ζήλια δέχομαι πως αγαπάει τον άνδρα μου περισσότερο αφού στέκεται δίπλα στο χέρι του και περιμένει να της δώσει τα καλούδια. Στην ηλικία μας δενόμαστε με τέτοια μικροπράγματα, , καθισμένοι στο καναπέ βλέπουμε με χαρά τα πουλάκια και αρχίσαμε να τα δίνουμε και ονόματα. Βέβαια έχω βάλει αν το διακρίνετε ένα πλαστικό έξω από το μπαλκόνι για να τρώνε και να μη σκορπάνε το φαγητό μέσα όμως .. δεν σκεφτήκαμε τη βροχή που το γεμίζει οπότε το τραπέζι στο μικρό μπαλκόνι μας τα δέχεται μέχρι να δούμε τον ήλιο επιτέλους. 

Να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα για τη γιορτή μας, η τούρτα.. χαλβάς ήταν φανταστική , ο Δημήτρης μου την πήρε εργολαβικά και σίγουρα θα του φτιάξω και άλλη. Αν θέλετε τη συνταγή απλή και γρήγορη νομίζω πως τώρα στη νηστεία θα σας καλύψει για κέρασμα. 



1 λάδι ηλιέλαιο           1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα     1 κτσ ξύσμα πορτοκάλι

1 και 1/2 ζάχαρη         1 κούπα αμύγδαλα            1/2 κπ πορτοκάλι γλυκό σε κομματάκια

4 νερό                          1 κούπα σταφίδες                           1 κτγ γεμάτη κανέλλα 

2 σιμιγδάλι χοντρό       1/2 κπ χυμό πορτοκάλι 

Το συνόδευσα με φράουλες και φυτική σαντιγί και.. ένα κερί για την περίσταση! Θα μου πείτε.. πολλά υλικά μα νομίζω όχι δύσκολα.

Να σας δείξω και το κάλυμμα για τον ένα καναπέ μας που αγόρασα με.. δισταγμό από το διαδίκτυο , το χρώμα αλλάζει στη φωτογραφία είναι σκούρο μπορντό τελικά.  Μου άρεσε αντί για ριχτάρια και ενθουσιασμένη από την ευκολία της εφαρμογής είμαι έτοιμη για άλλα δύο για την γωνιά που αράζουμε τα βράδια!!


 Ας μη ξεχνάμε και τους ανθρώπους που υποφέρουν από την προσφυγιά, ο καλός μου με πήγε να δώσω το πακέτο με τα στέρεα φαγητά και φάρμακα που μας ζήτησαν από το Δήμο και άρχισα να πλέκω και κασκόλ για παιδάκια για το πακέτο της εκκλησίας μας. Φοβερό φίλοι μου, μη κοιτάτε εθνικότητες και θρησκείες, κοιτάτε μόνο ανθρώπους που ξαφνικά άλλαξε η ζωή τους....Έδωσα και τα στοιχεία μου για λίστα αν θελήσουν προσωρινούς ανάδοχους συνοδούς γονείς για παιδάκια ασυνόδευτα. Ξέρω πως δεν έχω ελπίδα λόγω ηλικίας όμως θα αγκάλιαζα με πολλή αγάπη κάθε παιδί. 

Θα τονίσω και τις τιμές που έχουν πάρει την.. ανηφόρα, την οικονομία που κάνουμε κι εμείς όπως πιστεύω όλοι σας στη θέρμανση , γενικά μας έχει καταλάβει ο φόβος ή η ανασφάλεια για το αύριο. 

Έτοιμη να δεχθώ λαμπάδες τώρα από άλλο ίδρυμα αυτές τις μέρες που το κρύο μας κλείνει ακόμη περισσότερο σπίτι είναι για μένα το καλύτερο δώρο για να γεμίσει τις ώρες μου με ενδιαφέροντα  με κάνουν ευτυχισμένη. Αμέσως μετά.. από άλλο και συνέχεια άλλο.. ότι μπορώ κάνω .. ότι μπορείτε να κάνετε. Η αγάπη είναι πιο φωτεινή και ζεστή  γυρίζει πάντα πίσω φίλοι μου. 

                              Αχτιδένια φιλάκια 


5 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Ωωωωω να καλωσορίσουμε τον καινούργιο μας επισκέπτη Γεωργία μου. Η μόνιμα φιλόξενη αγκαλιά σας, προσφέρει στέγη σε κάθε ψυχούλα βρεθεί στο σπιτικό σας. Μπράβο καλή μου φίλη. Αυτό έχω να πω.
Αλλά και να απολαύσω κάθε δημιουργική γωνιά στο σπιτικό σας.
Καλό σαββατοκύριακο Γεωργία μου, να είστε καλά όλοι σας.
Και εννοείται να χαίρεσαι το σύντροφό σου.
Φιλιά.

ANNA FLO είπε...

Σε χαίρομαι πάντα. Σας χαίρομαι και τους δυο σας πάντα. Να στε καλά και η αγκαλιά να που είναι γεμάτη αγάπη να γεμίσει με όσους την χρειάζονται.
Το κάλυμμα θαυμάσιο.
Καλές δημιουργικές μέρες και ξέχαν την ακρίβεια. Μας έχει γονατίσει όλους
Καλό Σ/Κο
Σε φιλώ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπράβο, μπράβο, μπράβο .....είσαι αξιέπαινη !!!!
Την αγάπη μου !!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτό με την αγάπη που την στέλνεις και ερχεται πίσω πολλαπλάσια είναι τσεκαρισμένο φιλενάδα... οπότε κάνε αυτό που ξέρεις πολύ στέλνε την αγάπη σου όπου μπορείς.
Ξέρεις κάπου διάβασα πως..."όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά" υπέροχο;
Συνέχισε να κάνει ότι σε γεμίζει και αγαπάς αχτίδα μου καλή εβδομάδα να έχουμε φιλιααα!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Αυτό με τα ψίχουλα και σουσάμια που ταϊζουν τις δεκαοχτούρες και τα σπουργιτάκια που ακολουθούν, το έχουμε υιοθετήσει κι εμείς καιρό τώρα. Και είναι τόσο όμορφο το θέαμα να καταφτάνουν καθημερινά την ίδια ώρα, στα κεραμίδια του κάτω διαμερίσματος και να τσιμπολογούν γουργουρίζοντας όλα μαζί. Όταν φύγει το πρώτο σμήνος, έρχονται τα πιο μικρά και αποτελειώνουν ό,τι έχει απομείνει. Σαν να είναι συνεννοημένα...
Γεωργία μου, βάλσαμο ο λόγος σου για την αγάπη, αλλά και τα έργα σου που στηρίζουν έμπρακτα τόσες προσπάθειες αγάπης. Καλορίζικο και το κάλυμμα που είναι υπέροχο και κυρίως πρακτικό.
Όσο για την ακρίβεια, ας μην την αφήσουμε να μας αλλοιώσει την ανθρωπιά.
Καλή εβδομάδα να έχεις!