Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Με χρώματα Φθινοπώρου.

 


Καλημέρα φίλοι μου , μία νέα εβδομάδα πάντα με ελπίδα για κάτι καλύτερο. Χθες μετά από αρκετό καιρό συνόδευσα τον άνδρα μου στο κτήμα, δεν θέλω να τον δεσμεύω μαζί μου στη ρουτίνα του σπιτιού , θέλω να χαίρεται ότι αγαπάει να κάνει όπως εγώ βρίσκω ευχαρίστηση στο δικό μου καταφύγιο που είναι οι κατασκευές και τα πινέλα μου. 


                          Κίτρινο, μπρικ, πράσινο καφέ..




Όμως αυτή η Φθινοπωρινή εικόνα που αντίκρισα , τα πεσμένα φύλλα, η βρεγμένη γη, η μυρωδιά από τον Χειμώνα που κάπου από μακριά κρυμμένος στη σειρά των εποχών θέλει να βιαστεί να έρθει... ήταν όμορφη φίλοι μου όμως αυτή η Φθινοπωρινή εικόνα του κτήματος μας. 

Ο Κανέλος μας υποδέχθηκε με παράπονα και χαρές συγχρόνως, η Κάντυ ήταν η ανταμοιβή του και χαίρομαι όταν βλέπω πόσο αγαπιούνται και πόσο λείπει ο ένας στον άλλο.


Αναγκάστηκα να της αλλάξω ρούχο δύο φορές γιατί έγινε μούσκεμα! Την έβλεπα να κυλιέται μαζί του στη βρεγμένη γη και αναστέναζα γιατί σκεπτόμουν το μπουγάδιασμα που θα της έκαμνα το βράδυ. 




      Φθινόπωρο στη φύση.. Φθινόπωρο στη ζωή μου.

 Η Ρευματοειδής αρθρίτιδα αγκαλιασμένη με το άλλο γνωστό μου πρόβλημα με κάνουν πολλές φορές ιδιαίτερα τα.. πρωινά να χάνω την αισιόδοξη φύση μου όμως μετά .. πάντα σκέπτομαι τους  γύρω μου με τα χειρότερα και ζητώ .. συγνώμη. Έχω βρει τρόπους φίλοι μου με κάποιες απασχολήσεις να ξεπερνώ όλα αυτά που κάποιες φορές με .. γονατίζουν και μου χαλούν την διάθεση. Έτσι λοιπόν έστω με μπαστούνι πήρα το κινητό μου και άρχιζα να φωτογραφίζω όλα αυτά τα χρώματα που έβλεπα μπροστά μου. Θα ομολογήσω πως αγαπώ τα πιο ζεστά χρώματα, ακόμη και στα έργα μου θέλω χρώματα ανοιξιάτικα, φωτεινά γεμάτα ήλιο και ελπίδα.. όμως μαγεύτηκα με την Φθινοπωρινή παλέτα του Θεού. 

Ο Δημήτρης έπεσε με τα μούτρα στο κλάδεμα και το θερμοκήπιο κι εγώ με το κινητό να τραβώ φωτογραφίες..

Μετά σκέφτηκα το τροχόσπιτο και την ζεστασιά μου, ο Δημήτρης πάντα μου έχει ξύλα μπροστά στη μικρή μαντεμένια σόμπα μας που όμως μπορεί να κάνει φούρνο ένα μεγάλο δωμάτιο φανταστείτε λοιπόν τα 7 μέτρα του τροχόσπιτου μας οπότε την ανάβω μα αφήνω ανοιχτή την μισή πόρτα του τροχόσπιτου κι εγώ αράζω στη γωνιά μου αυτή τη φορά με ένα βιβλίο . Μου κράτησε συντροφιά σε αυτό ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μου έφτιαξα με Λουΐζα και λίγη αρμπαρόριζα για μυρωδιά . Φίλοι μου μεγάλη μαγεία η φωτιά.. αρχέγονη στάση στη ζωή του ανθρώπου από την αρχή της ύπαρξης του, είναι λες και σου μιλάει, σε καλεί κοντά της , σου απλώνει το χέρι να σε πάρει στο ταξίδι της ανάμεσα στα ξύλα. 

Μα επειδή ως γνωστό δεν.. βρίσκω ησυχία ούτε στην ησυχία μου.. σκέφτηκα πως ένα ζεστό ψωμί στο φούρνο αερίου που έχουμε έξω .. θα ήταν ότι πρέπει! Αλεύρι από το χωριό, μαγιά , λίγο καλαμποκάλευρο, αλάτι , μια πρέζα ζάχαρη και λίγο λαδάκι.. είναι η συνταγή μου και παίρνω τα πρωτεία από τον Δημήτρη με πλήρη ομολογία του.


 Έβαλα να φουσκώσει δίπλα στη σόμπα και σε μισή ώρα όταν φούσκωσε ξανά , ζύμωμα και στο ταψί. Ο Δημήτρης το έφαγε ζεστό με λίγο τυρί που είχαμε μαζί μας και ελάχιστα χόρτα που μάζεψε και τα ζεμάτησα. Απλή η ομορφιά της ζωής φίλοι μου, απλή η απόλαυση όταν τα λίγα σου αρκούν .. Να σας δείξω και τα .. χαλάκια μου, το νέο μου κόλλημα τα βράδια που τα φτιάχνω όταν βλέπουμε τηλεόραση και δεν χρειάζεται να προσέχω τι κάνω. Η καλή μου γειτόνισσα εδώ στη Χαριλάου μου δίνει από τη βιοτεχνία της ρέλια οπότε.. βρήκα να φτιάχνω πάλι  με.. ανακύκλωση!




Η γειτόνισσα στο κτήμα ήρθε να με δει, την κέρασα ψωμί τυρί και τσάι.. μιλήσαμε, κουτσομπολέψαμε με την καλή έννοια, πατήσαμε βρισίδι στο κράτος για την επιπλέον φορολογία που μας έβαλαν αναδρομικά για τα.. 12 ευρώ αύξηση πριν 2 χρόνια , είπαμε για τους φόβους μας για το covid και την είπα να πάει να μαζέψει λωτούς και Χειμωνιάτικα μούσμουλα που φέτος είναι τόσο πολλά!!




Φύγαμε νωρίς, με περίμενε το μπουγάδιασμα της Κάντυ που πιστέψτε με είναι κουραστικό για μένα , μετά όλοι με τη σειρά για μπάνιο , μετά πλυντήριο και μετά.. καναπές και το αγαπημένο μας σήριαλ!!



Σήμερα μία νέα εβδομάδα, γιορτή μεγάλη, ο Μιχαήλ Αρχάγγελος είναι ο προστάτης  Άγιος της οικογένειας και στεναχωριέμαι που δεν έφτιαξα ποτέ το εκκλησάκι που ήθελα στο κτήμα ίσως γιατί πάντα ήθελα κάτι μεγάλο να Του φτιάξω και δεν αρκέστηκα στο μικρό εκκλησάκι. Εύχομαι λοιπόν Χρόνια Πολλά σε όσους από εσάς γιορτάζουν και εύχομαι να άκουσε τη πρωινή μου προσευχή και να την θυμηθεί την.. σειρά όταν έρθει η ώρα.

Σας κούρασα; μάλλον.. μα.. ήθελα να σας δείξω τι είδα και τι αισθάνθηκα.. ως συνήθως!!!

                   Αχτιδένια φιλάκια.. φθινοπωρινά!!!

8 σχόλια:

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλά για τη σημερινή γιορτή, Γεωργία μου.
Τα χρώματα του φθινοπώρου μου αρέσουν πάρα πολύ και μόνο στην εξοχή τα βλέπεις φυσικά.
Σας σκέφτομαι στο τροχόσπιτο φωλιτσα.
Είναι τέλεια.
Να είστε γεροί και να απολαμβάνετε τους κόπους σας.
Φιλάκια πολλά.

Mia είπε...

Αγαπώ τα φθινοπωρινά χρώματα, Γεωργία μου, και τα αναδεικνύεις άριστα στις φωτογραφίες σου. Η Κάντυ, όπως πάντα, μια κούκλα. Τρελαίνομαι για λωτούς και μούσμουλα!!! Πόσο όμορφο που έχεις όσα θες στο κτήμα!!! Και το ζεστό ψωμί φαίνεται ελκυστικό και πολύ νόστιμο!!! Μπράβο, χρυσοχέρα μου. Όσο για τα πλεκτά χαλάκια, ξέρω τι κόλλημα είναι. Έφτιαξα κάποια στιγμή με το βελονάκι και είχα κολλήσει κι εγώ. Να χαρείς τα ζεστά χαλάκια σου, φίλη μου. Και μπράβο στη γειτόνισα που σε προμηθεύει με υλικά. Πολλά πολλά φιλιά.

Mia είπε...

Γεωργία μου, ξέχασα να σου εξηγήσω τι σημαίνει υβριδική δημιουργία. Είναι όταν σε μια δημιουργία μπλέκεται το χειροποίητο με το ψηφιακό. Δηλαδή στην υβριδική μου σελίδα, έφτιαξα το φόντο με ακρυλικά χρώματα, σκόνες χρωματισμού κλπ, πρόσθεσα την εικόνα με τα ποντικάκια, και μετά έβαλα από πάνω τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τις καμπανούλες ψηφιακά (στη φυσική μορφή της σελίδας μου δηλαδή δεν υπάρχουν). Πολλά φιλιά!!!

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα καλή μου φίλη.
Αχ, κάθε φορά που θα μας κάνεις ταξίδι στο κτήμα και στο τροχόσπιτο, παραδίνομαι σε μια νοσταλγία που δεν έχει προηγούμενο. Το άρωμα της φύσης και τα χρώματα είναι μοναδικά. Οι καρποί άλλο τόσο. Ένα χαλί της φύσης λοιπόν.
Αλλά όταν τώρα μου κάνεις αναφορά στην ξυλόσομπα ε τότε με "σκοτώνεις"! Γιατί να μην είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε και εδώ; Γιατί να μην την είχα πετάξει ποτέ! Πόσα κάναμε που δεν λογαριάσαμε την αξία τους.
Κλείνω κρατώντας την νοσταλγία και τις μνήμες στην καρδιά μου.
Καλησπέρα καλή μου φίλη.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι ομορφιές έχει η φύση φιλεναδα και τι χρώματα!! και εσείς τυχεροί που τα απολαμβάνετε...
Και αυτές οι αποδράσεις από την πόλη είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε όταν σαν πνίγει η πόλη...παίρνετε τις ανάσες σας εκεί..
Πέρασα και από την προηγούμενη ανάρτηση σου και θαύμασα για μια ακόμη φορά τις όμορφες δημιουργίες σου αχτίδα μου.
Όταν θέλεις να κάνεις κάτι δεν σε σταματάει τίποτα...φταίει και αυτή η θετική σου ενέργεια και πολύ καλά κάνεις που την έχεις!!
Ελπίζω να είσαι καλύτερα φιλενάδα να έχεις όμορφη εβδομάδα την αγάπη μου φιλιαααα!! 😍

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μ αρέσουν τα χρώματα του φθινοπώρου και βέβαια λάτρεψα τις φωτογραφίες σου απ το υπέροχο κτήμα σας. Η δε σόμπα με τη φωτιά, παρέα με ψωμοτύρι, βιβλίο και πλεχτό πραγματικά τι άλλο να ζητήσει κάποιος ;;;;
Να είστε καλά να απολαμβάνετε τις αλλαγές της φύσης !!!!!!
Σε φιλώ !!!!!!

ANNA FLO είπε...

Μοναδικές στιγμές στο κτήμα σας! Η φύση στα πόδια σας! Την απολαμβάνουν και τα σκυλάκια. Αδικο έχουν; Ζεστό ψωμί από τα χεράκια σου και ξύλα στη φωτιά τι άλλο να θες;
Να περνάς καλά και να χαίρεσαι την κάθε σου στιγμή
Τα φιλιά μου

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αγαπημενη εποχη
ενα ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ καθε πρωι